vanaf € 642,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

De periode 15 juni t/m 23 juli 2023 is helaas uitverkocht.
2024 is nu al boekbaar!
Bovenstaande vanafprijs geldt bij 2 personen die samen reizen en is gebaseerd op een reisduur van 12 nachten, hetgeen het minimum is voor onze camperrondreis op maat
Bepaal zelf de route. Onze Canada-specialisten geven u advies over uw reisplan. Vliegreis, kampeerplaatsen, eventuele hotels en camperhuur worden door ons geboekt
Geheel op maat gemaakte digitale Nederlandstalige routebeschrijving inbegrepen. Tevens kunt u gebruik maken van een app
Goed te combineren met bouwstenen en excursies, wij geven u graag advies
Komt de route die u heeft bedacht overeen met een van onze bestaande camperrondreizen (eventueel met extra nachten), dan offreren wij u de bestaande camperrondreis
Voor het samenstellen van uw reis berekenen wij € 40 administratiekosten per boeking

De periode 15 juni t/m 23 juli 2023 is helaas uitverkocht.

In Canada is de capaciteit van accommodaties in en rond de nationale parken en andere toeristische highlights (zoals Tofino op Vancouver Island) beperkt. Daarom is het belangrijk dat uw reis vroeg wordt geboekt. Boekt u nu een campertour met vertrek in 2023, houdt u er dan rekening mee dat uw overnachtingsplekken op grotere afstand van de bezienswaardigheden kunnen liggen en er een toeslag op de reissom geldt. Met name tijdens de schoolvakanties.

Canada is zeer geschikt om per camper te ontdekken. De wegen en bewegwijzering zijn er van uitstekende kwaliteit. Daarnaast houden weggebruikers zich veelal goed aan de verkeersregels, waardoor u ontspannen achter het stuur zit. U kunt een bestaande rondreis boeken, maar ook zelf een route bedenken. Wij maken graag een offerte op maat voor de reis die u zelf heeft bedacht. Hierbij kunt u kiezen uit diverse verhuurmaatschappijen en campings in het hele land. Wij reserveren de campings en maken een Nederlandstalige routebeschrijving. Voor het rijden met een camper volstaat een geldig Nederlands rijbewijs B.

Zelf uw route uitstippelen

Wilt u zelf uw camperreis door Canada uitstippelen? Gebruikt u dan onderstaande afstandentabellen om uw route te bepalen. Hierbij is het nuttig om te weten dat het bij een vliegreis niet noodzakelijk is om voor aankomst en vertrek dezelfde luchthaven te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld naar Calgary vliegen en vanuit Vancouver naar huis reizen. Zo kunt u de reistijd in Canada maximaal benutten. Met de camper maakt u dan gebruik van een zogenaamd ‘one-way’ tarief. Hiervoor worden soms kosten in rekening gebracht, omdat u de camper in een andere plaats inlevert dan waar deze is opgehaald. Een camperrondreis op maat is momenteel mogelijk op een aantal routes in het westen van het land. De mogelijkheden worden echter in snel tempo uitgebreid. Onze Canada-specialisten geven u graag suggesties voor uw route. Zij maken vervolgens een offerte op maat met de vluchten, route en camper die u heeft geselecteerd. 

Wat is een goede reisduur?

Wij adviseren u per dag maximaal 250 kilometer af te leggen. Zo kunt u onderweg voldoende stops maken en optimaal van uw vakantie genieten. Maak uw reisplan dus vooral niet te ambitieus. De natuur van Canada is namelijk zo overweldigend mooi, dat u de tijd moet nemen om daarvan te genieten. Evengoed is het soms nodig om af en toe een grotere afstand te overbruggen. Last u daarom voldoende rustdagen in. In Canada dient u overigens na een intercontinentale vliegreis minimaal een nacht in een hotel te verblijven, voordat u de camper mag ophalen. Houdt u hier rekening mee.

Waarom kampeerplaatsen vooraf reserveren?

Met een camper kunt u op de bonnefooi het land ontdekken. Voor liefhebbers is dit de ultieme manier van reizen. Deze reizigers kunnen bij ons hun vliegtickets en een camper boeken. Gaat u liever op reis zonder tijd te verliezen aan het zoeken naar kampeerplekken? Voor u reserveren wij vooraf alle kampeerplekken! Vooral in het hoogseizoen is dit een uitkomst. De lokale bevolking trekt er in die maanden namelijk ook graag op uit met de camper. Het kan daarom druk zijn in en rond de nationale parken waardoor u soms lang moet zoeken naar een beschikbare kampeerplek. Indien u vooraf reserveert zorgen wij er bovendien voor dat u vaak op de mooiste plekken op een kampeerplaats komt te staan. Denk hierbij aan wakker worden met uitzicht over een meer of die nét iets ruimere plek. Als kers op de taart ontvangt u dan van ons een digitale, geheel op maat gemaakte gedetailleerde Nederlandstalige routebeschrijving met handige informatie en tips. Middels een app krijgt u tevens toegang tot een online versie.

Soorten campings

In Canada zijn drie soorten kampeerplaatsen. De staats- en provinciale campings liggen veelal te midden van de prachtige natuur. Niet al deze campings zijn ‘full hook-up’. Dit betekent dat u niet overal de camper kunt aansluiten op elektra, water en het riool. Wel zijn er douches, toiletten en plekken waar u afvalwater kunt lozen. Ook de overige faciliteiten zijn beperkt, omdat de nadruk hier ligt op het verblijf in de natuur. Op de meeste van deze campings zijn wel kampeertafels en plekken waar u een houtvuur kunt stoken.

Particuliere campings bieden over het algemeen meer faciliteiten zoals restaurants, winkels, wasmachines en -drogers. Ook een zwembad en kinderspeeltuin zijn vaak aanwezig. Kampgrounds of America (KOA) biedt bijvoorbeeld meer dan 500 campings in de Verenigde Staten en Canada. Ook deze campings bieden veelal uitgebreide faciliteiten. Het niveau van de voorzieningen varieert echter per locatie. Voor sommige campings geldt een toeslag. Wij vragen altijd scherp geprijsde, reguliere campings voor u aan; indien een toeslag toch van toepassing is, wordt u hierover vóór boeking geïnformeerd. Wij zoeken voor u de mooiste combinatie van campings uit.

Kamperen in nationale parken

In Canada zijn prachtige nationale parken. U zult er ongetwijfeld een aantal in uw route opnemen. De beleving van het natuurschoon op deze kampeerplaatsen is uniek! Op deze schaarse campings kan een eigen aansluiting voor water- en/of elektriciteit voor de camper ontbreken. Tevens gelden hier soms beperkingen voor het gebruik van een generator. Uw camper functioneert echter ook goed zonder deze faciliteiten.

Verhuurmaatschappijen

In Canada kunt u kiezen uit diverse gerenommeerde verhuurmaatschappijen. Elke verhuurder heeft een jarenlange staat van dienst en wordt al jaren door onze reizigers geboekt. Enkele verhuurders werken met vaste tarieven. De meeste gebruiken echter zogenaamde flextarieven. Deze zijn gebaseerd op vraag en aanbod en wijzigen regelmatig. De beste tarieven en kortingen gelden wanneer u vroeg boekt. Wij adviseren u daarom om uw camper ruim van tevoren te boeken.

Soorten campers

Er zijn diverse soorten campers. Een zogenaamd Motorhome heeft een doorgang van de bestuurderscabine naar het woongedeelte. Bij de compactere Camper Van is deze doorgang wat smaller. Bij een Truck Camper is de cabine gescheiden van de woonruimte. U kunt in deze camper alleen via de achterzijde de woonruimte bereiken. Daarnaast kan de camper niet worden losgekoppeld van de truck. In alle voertuigen mogen evenveel passagiers worden vervoerd als er veiligheidsgordels in het voertuig zijn.

Ferry-overtochten en excursies vooraf reserveren

Voor vertrek vanuit Nederland kunt u de eventuele Inside Passage of andere ferry-overtochten reserveren. Zeker wanneer u van plan bent om in het hoogseizoen te reizen, bespaart u hiermee veel kostbare tijd. Ook excursies kunt u al voor vertrek uit Nederland reserveren. Op uw verzoek vermelden wij de prijzen van deze ferry’s en excursies in uw offerte.

Hoe werkt het?

U bepaalt uw reisdata en route. Bij voorkeur heeft u met de data enige speling, zodat wij uw vliegreis op de voordeligste datum kunnen boeken. Tevens geeft u aan hoeveel nachten u in elke plaats wilt kamperen. Wij maken vervolgens een offerte waarin de vliegtickets, gereserveerde campings en camperhuur zijn opgenomen. Een geheel op maat gemaakte digitale Nederlandstalige routebeschrijving is hierbij inbegrepen. Tevens kunt u gebruik maken van een app. Betalings- en annuleringsvoorwaarden wijken af van onze boekingsvoorwaarden en zijn op aanvraag verkrijgbaar. 

Voor uw camperhuur kunnen wij een suggestie doen, maar u kunt uiteraard ook zelf een type bepalen. Dit type nemen wij dan op in uw offerte. Heeft u zelf al vliegtickets geboekt? Dan verzorgen wij graag voor u de camper, de gereserveerde campings en de op maat gemaakte routebeschrijving.

Meer weten over reizen per camper?

Op de pagina veelgestelde vragen vindt u meer informatie over het reizen per camper. Het beste seizoen voor een camperreis door Canada is overigens mei tot en met september. 

Liever een bestaande route?

Heeft u geen tijd of zin om zelf te puzzelen? Bekijkt u dan onze bestaande camperreizen. Topreizen met uitgekiende routes, samengesteld door onze Canada specialisten!

Afstandentabel Oost-Canada

Halifax YHZ                            
Montréal 1293 YUL                          
Niagara Falls 1912 715 IAG                        
Ottawa 1498 205 525 YOW                      
Québec City 975 254 931 458 YQB                    
Toronto 1831 539 125 400 791 YYZ                  
Alle afstanden zijn in kilometers gebaseerd op de snelste routes.      

 

Afstandentabel West-Canada

Banff BAN                            
Calgary 128 YYC                          
Jasper 285 413 JAS                        
Kamloops 492 620 439 KAM                      
Revelstoke 282 410 455 210 REV                    
Vancouver 847 975 794 355 565 YVR                  
Victoria 885 1013 832 393 603 69 VIC                
Whistler 967 1095 914 475 685 123 192 WHI              
Alle afstanden zijn in kilometers gebaseerd op de snelste routes.      
Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany