BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (2)
Aruba (1)
Australië (7)
Bahama's (1)
Bali (3)
Barbados (1)
Bolivia (1)
Bonaire (2)
Botswana (2)
Cambodja (1)
Canada (9)
Chili (3)
China (1)
Colombia (1)
Costa Rica (3)
Cuba (5)
Dubai (1)
Ecuador (1)
Florida (4)
Hawaii (1)
India (1)
Indonesië (3)
Japan (2)
Malediven (2)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (4)
Oman (1)
Peru (3)
Rwanda (2)
Seychellen (1)
Sri Lanka (3)
St. Lucia (1)
Suriname (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (8)
Vietnam (1)
Zuid-Afrika (3)
Een review uit Canada

Rondreis West Canada

Patricia Kragten over een reis in Canada op 20 september 2016

 

 

 

Na een lange voorbereiding ging onze reis 1 augustus toch echt van start. Na het ophalen van onze huurauto op het vliegveld van Calgary gingen we op pad naar onze eerste bestemming.

Calgary

We verbleven in het Sandmann hotel, maar na het inchecken zijn we eerst alvast wat boodschappen gaan doen voor de komende dagen. Nadat de buit binnen was besloten we Calgary te verkennen per auto. We brachten kort een bezoek aan Market Mall. Voor diegene die gek is op winkelen is dit een leuke tijdsbesteding. Wij gingen echter al snel door met onze verkenning en kwamen aan bij het mooie Prince’s Island Park. Een druk maar gezellig en vooral mooi park. We maakten hier een korte wandeling langs het water. Na nog wat rondgereden te hebben besloten we een hapje te gaan eten en kwam het eind van de dag al snel in zicht.

Banff

De 3 dagen die daarop volgden besteden we in het prachtige Banff en het daarbij behorende Banff National Park. We namen de Banff Gondola en gingen naar een hoogte van 2281 meter. Vanaf boven had je een prachtige trail die uitzicht bood op onder andere Banff, de Bow River, het Fairmont hotel en nog veel meer moois. Het was een prachtig gezicht om alles van bovenaf te bewonderen.

We reden meerdere malen de Scenic Drive bij Lake Minnewanka. Deze route bracht ons onder andere bij het mooie Two Jack Lake. Een bijna idyllisch plekje waar je even tot rust kunt komen. Ook Johnson Lake is de moeite waard om even te stoppen. We reden langs vele bossen en spotten al snel een zwarte beer. Ook kwamen we langs grote grasvlakten. We besloten te stoppen bij één van deze velden omdat hier een tal herten lekker aan het grazen waren. Een prachtig gezicht deze dieren in het wild van zo dichtbij te zien.

De Bow Valley Parkway reden we ook meerdere malen. Een lange route vol natuur. Een plek waar veel wildlife gespot kan worden werd ons verteld. Dit hebben wij met eigen ogen gezien. Een grizzly beer en zelfs een grijze wolf is door ons op deze mooie route gespot. Een echte aanrader als je van natuur houdt. Op deze route stoppen we ook bij Johnston Canyon. We wandelden naar de upper- en de lower falls. Een lange wandeling in totaal, maar wij hebben zo genoten van de prachtige kloven en watervallen. Het heldere blauwe water past perfect bij de rotswanden en groene bomen.

Ook bezochten we mooie Vermillion Lakes. Een meer dat bekend staat om zijn mooie zonsondergang. Helaas was het weer bij ons niet geschikt voor een mooie zonsondergang, maar een mooie dramatische foto leverde het wel op. Het blijft een bijzonder plekje natuur om te gaan bekijken. Wel zien wij hier een dag later de meest prachtige regenboog verschijnen.

Iets voorbij Banff ligt Kootenay National Park. Hier zijn we een trail gaan lopen bij Marble Canyon. Een wandeling bracht ons door een in 2003 afgebrand bosgebied. De gevolgen van de brand zijn hier nog goed te zijn. We wandelden langs de Tokumm Creek die hier samen komt met de Vermillion rivier. Ook zagen we een prachtige waterval. Niet groot, maar het geheel met de natuur erom heen gaf een prachtig plaatje weer.

We brachten de laatste dag in Banff een bezoek aan het toeristische Lake Louise. Het prachtige blauwe meer is mooi om te zien, maar ontzettend toeristisch. We nemen hier het Tea House trail van 4,3 km (enkele reis). Een stevige wandeling bleek al snel. We hadden een prachtig uitzicht halverwege op het meer en kwamen tevens langs Mirror Lake op de route omhoog. Eenmaal boven stond een klein (en vooral druk) theehuis aan het mooie Lake Agnes.

Jasper

Na Banff ging de reis verder naar Jasper en Jasper National Park. Ook hier verbleven we 3 dagen. Op de reis naar Jasper bezochten we Herbert Lake, Bow Summit (incl. trail), Peyto Lake, Crowfoot Glacier en de watervallen Mistaya Canyon en de Tangle Falls. Bij de Tangle Falls spotten we nog enkele berggeiten. Ook zien we veel herten op de weg naar Jasper.

Tijdens ons verblijf in Jasper bezoeken we de Sunwapta Falls, de Althabasca Falls en Maligne Canyon. Drie totaal verschillende watervallen, maar alle drie ieder even bijzonder. We treffen het qua weer en zien de regenboog verschijnen bij de Althabasca Falls.

Op weg naar Maligne Lake spotten we een zwarte beer langs de kant van de weg. Druk op zoek naar eten trok hij zich niets aan van het publiek dat zich langs de kant van de weg verzamelde. Vanuit hier reden we door naar Medicine Lake. Op de route reden we wederom door veel afgebrand bosgebied. Een indrukwekkend gezicht om zoveel bosgebied verwoest te zien. Helaas veranderde het weer bij aankomst en hebben we niet kunnen genieten van het mooie meer. En besloten de routen maar weer terug te rijden.

De laatste dag in Jasper zijn we vroeg op pad gegaan voor een wandeling bij Valley of the Five Lakes. We wandelden langs alle vijf de meren die ieder op zich even prachtig waren. De kleurenoase die wij te zien kregen was erg bijzonder. De trail was erg rustig en wij konden dus in alle rust genieten van deze prachtige natuur. Een echte aanrader voor de wandelaar. Neem wel berenspray mee.

We namen de Jasper Skytram om naar de top van The Whistlers te gaan. Dit bevond zich op een hoogte van 2277 meter. Hier liep een trail waarbij je naar de top kon wandelen. Het gaf een mooi uitzicht over de diverse omliggende meren. Wij hadden geluk dat het een heldere dag was waardoor we erg ver konden kijken en uitzicht hadden op de Miette en de Althabasca.

Na ons avondeten besloten we om door Mount Robson Provincial Park te rijden op weg naar Rearguard Falls. Bij deze waterval komen alleen de sterkste en grootste zalmen in 2e helft van augustus en september voorbij. Natuurlijk zaten wij vroeg in het seizoen, maar we besloten onze gok te wagen. En met geluk bleek al snel. De waterval was enorm sterk, maar er waren toch al enkele zalmen te zien die hun sprong waagden tegen de waterval in. Geweldig om dit toch te kunnen zien.

Op de route naar huis kwamen we langs het grote, maar vooral mooie Moose Lake. We genoten in onze achteruitkijk spiegel van de mooie ondergaande zon. Deze gaf een enorm roodpaarse gloed op het geheel. Ook troffen we nog een enorme eland aan die de weg over probeerde te steken tussen het drukke verkeer en een zwarte beer langs de kant van de weg. Ook deze trok zich weinig aan van onze komst.

Clearwater

De volgende twee dagen verbleven we in Clearwater, in het “in the middle of nowhere” knusse Alpine Meadows resort. Op de route hierheen bezochten we Blue River voor onze Blue River Safari. We hadden hier een berenexcursie per boot. We hebben tijdens deze leuke excursie veel geleerd over de beren en hun leefgebied. En belangrijker, we hebben daar 3 zwarte beren gespot.

In de nabije omgeving van het resort is er weinig te vinden dan natuur. Voor de wildlife spotters is hier genoeg te zien. Wij hebben hier veel herten, vogels, eekhoorntjes en konijnen gespot. Ook op het resort zelf hebben wij herten gezien en bij onze bungalow zelfs een zwarte beer. De bungalows zijn erg leuk en in een soort Finse stijl gemeubileerd. Erg knus onderkomen.

Tijdens ons verblijf in Clearwater brengen we ook nog een bezoek aan het mooie Wells Gray Provincial Park. We wandelden hier langs de diverse watervallen in dit gebied. Zo hebben we Spahatts Falls, de Dawson Falls, de Mushbowl, de Helmcken Falls, de Red Spring en de Bailey’s Chute bezocht. Ook deze watervallen waren ieder voor zich even prachtig om te bekijken. Maar allemaal zo verschillend van elkaar. Ook hebben we genoten van het mooie uitzicht bij The Shaden Viewpoint.

Sunpeaks

Onze reis ging verder naar het wintersportgebied Sunpeaks. Dit gezellige dorpje is voor ons een rust moment op de vakantie. De afgelopen dagen zijn druk en intensief geweest. In dit dorpje is wat ons betreft in de zomer niet zo veel te doen. En dus besloten wij een rustige dag te houden. We wandelden wat rond. Dit dorp is in de winter vast erg gezellig. De kleine winkeltjes en restaurantjes geven ons in ieder geval dit beeld.

Whistler

Op onze route naar Whistler brachten we een bezoek aan Seton Lakes, Duffy Lake en de (Lower) Joffrey Lakes. We wandelden de Lower trail bij Joffrey Lakes, dit bracht ons bij het mooie maar vooral kleine meer van Joffrey Lakes. Qua tijd besloten we de Upper Lakes niet te wandelen. We stopten onze reis even voor een heerlijke verkoeling in de vorm van een ijsje in het gezellige dorpje Pemberton. Dit dorpje heeft een saloonachtig uiterlijk en geeft een gezellige indruk.

Onze reis ging verder naar de Nairn Falls. Hier hebben we een trail gelopen van 3 km die ons naar de Falls bracht. Een waterval die bestaat uit meerdere delen. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

We verblijven in het mooie Aava Whistler Hotel in Whistler Village. Dit gezellige dorp bestaat uit diverse winkels en veel gezellige restaurantjes. We aten onder andere bij een heerlijke Indian Masala Bistro. Een indiaans restaurant waar je smaakpupillen op de proef worden gesteld. In het dorp bleek een fiets-evenement te zijn en overal vonden we dan ook fietsers, standhouders en mooie race/mountainbike fietsen. Als fietsliefhebber The Place to be!

We reden meerdere malen de Callaghan Valley Road, dit omdat ook hier veel wildlife te spotten zou zijn. En ook dit keer werden we meerdere keren verblijd met zwarte beren (waaronder jonge beertjes), een vos en diverse herten. Op deze route bezochten we ook de Alexander Falls en het Olympisch dorp. In het Olympisch dorp hebben we zelfs nog wat jong talent zien oefenen voor de triatlon. Erg leuk om te zien hoe de training eraan toe ging en dat het Olympisch dorp nog steeds gebruikt wordt.

Parksville

Op 14 augustus zit ons verblijf in de Rockies erop en gaat onze reis naar Vancouver Island. Maar eerst brachten we nog een bezoek aan de mooie Brandywine Falls en de Shannon Falls. Beide prachtige watervallen. We vertrokken met de veerboot vanaf Horseshoe Bay op weg naar Nanaimo. Al snel blijkt dat Parksville niet onze voorkeur heeft qua locatie. Ook hier besloten we een rustige dag te nemen. We hebben nog wel kunnen genieten van een prachtige vuurwerk show die op zee werd gehouden. Dit op aanraden van de hotel medewerkster.

Telegraph Cove

We reden naar onze nieuwe bestemming en brachten onderweg een bezoekje aan Little Qualicum Falls. Hier wandelden we de lower en de upper trail. En kregen een prachtig uitzicht op de falls. Vervolgens bracht een lange route ons naar onze volgende bestemming waar wij 2 dagen door brachten. Namelijk in Telegraph Cove. Een gezellig maar vooral oud vissersdorpje. Onze eerste avond spotten we al een groepje orka’s die dicht langs de haven voorbij zwemmen. Een prachtig gezicht.

We hadden hier een dagexcursie geboekt bij Tide Rip Grizzly Tours. We gingen per boot naar Glendale Cove en Knight Inlet om grizzly beren te spotten. Op deze tocht kwamen we binnen een uur al de eerste walvissen, orka’s en dolfijnen tegen. Eenmaal in het berengebied kon de pret niet op. We hebben heel veel beren gezien. Waaronder ook weer een groot aantal kleintjes. Een geweldige ervaring en zeker een aanrader!

Campbell River

We zijn vanuit Telegraph Cove naar Campbell River gereden en zijn onderweg door Elk Provincial Park gereden en hebben de Elk Falls bezocht. In Campbell River genoten we van onze avond door onder anderen een wandeling langs de haven.

Tofino

De daaropvolgende twee dagen was Tofino ons nieuwe huis. We brachten een bezoek aan Cathedral Cove. Dit woud bevat een trail langs de eeuwenoude hoge bomen. Een leuke wandeling door de natuur. Tevens brachten we een bezoek aan Stamp River. Hier zouden ook weer veel springende zalmen te zien zijn. We hebben enkele bij de rivier aangetroffen.

In Tofino hebben we bij Jamie’s Whaling station 2 excursies gedaan. Een whale watch excursie en een beren excursie. We hebben hier een tal aan zwarte beren gezien, maar ook zeeleeuwen, zeeotters, een grijze walvissen gespot. Als laatste brachten we een bezoek aan het nabij gelegen plaatsje Ucluet. We zijn lekker naar het strand gegaan en wandelden een stuk van de Pacific Trail. Een mooie wandeling langs de kust.

Victoria

Door naar het gezellige Victoria. Een gezellig stadje met een prachtige haven. We verbleven in hotel Zed, een hotel in de jaren ’60 stijl. Erg leuk en kleinschalig. We brachten een bezoek aan het gezellige stadje en wandelden langs de haven, het parlementsgebouw en Fishermans Wharf. Bij Fishermans Wharf spotten we nog 3 tamme zeenhonden en een zeeotter. Ook hebben we hier een whale watch excursie. We zijn per zodiac de open zee op gegaan en zagen hier een groot aantal orca’s.

Vancouver

Via Swartz Bay zijn we met de ferry naar Vancouver gevaren. We zijn de eerste avond lekker naar de film geweest in de Cineplex Scotiabank bioscoop. De volgende dag zijn we Vancouver te voet gaan ontdekken. We zijn naar Granville Island gelopen en hebben Public Market bezocht. Deze grote markt is een oase aan geuren en kleuren. Geweldig om te bezoeken. En heerlijk om de verschillende dingen te proeven. We namen de watertaxi terug en wandelden door Gastown. De laatste dag reden we nog langs Waterfront, Chinatown en Gastown voordat we op weg moesten naar het vliegveld voor onze terugreis naar Amsterdam.

Tips

Wij hebben genoten van een heerlijke, goed verzorgde reis. Wij kunnen andere reizigers de volgende tips meegeven:

  • Tide Rip Grizzly Tours -> beren excursie
  • Rijd de Bow Valley Parkway bij Banff en de Callaghan Valley Road bij Whistler om wildlife te spotten
  • Wandel de trail bij Valley of the Five Lakes
  • Breng een bezoek aan de Public Market op Granville Island
  • Ga tussen 19.00 – 20.00 uur naar Rearguard Falls in Wells Gray Provincial Park om de zalmen te zien
         

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.