BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (2)
Aruba (1)
Australië (7)
Bahama's (1)
Bali (3)
Barbados (1)
Bolivia (1)
Bonaire (2)
Botswana (2)
Cambodja (1)
Canada (9)
Chili (3)
China (1)
Colombia (1)
Costa Rica (3)
Cuba (5)
Dubai (1)
Ecuador (1)
Florida (4)
Hawaii (1)
India (1)
Indonesië (3)
Japan (2)
Malediven (2)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (3)
Oman (1)
Peru (3)
Rwanda (2)
Seychellen (1)
Sri Lanka (3)
St. Lucia (1)
Suriname (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (7)
Vietnam (1)
Zuid-Afrika (3)
Een review uit Canada

Sunshine Coast, Vancouver Island en… de Great Bear Lodge!

Peter van Veenendaal over een reis in Canada op 21 januari 2015

Canada is een enorm veelzijdig land en biedt mogelijkheden voor alle soorten vakanties. Het is onmogelijk om alles in een keer te zien en daarom kiezen wij voor een rondreis per huurauto naar de Sunshine Coast en Vancouver Island in West Canada. Doel is veel wilde dieren te zien en een bezoek aan… de Great Bear Lodge.

Vancouver

Wat een geweldige stad! Vancouver eindigt al jaren in de top 3 van meest leefbare steden op de wereld, en dat is goed merkbaar. De sfeer is gemoedelijk en als toerist voel je je er gelijk welkom. We leven op stand, want we verblijven twee nachten in het prachtige Rosewood Hotel Georgia. De badkamer van onze suite is gigantisch!

Met het ticket dat we hebben geboekt voor de Hop-on Hop-off bus verkennen we de stad. Aangezien het prachtig weer is huren we vervolgens een fiets en maken we de 8 km lange tocht rond Stanley Park. ’s Avonds eten we bij een van de vele gezellige restaurants aan het water. Een heerlijk begin van onze reis!

Sunshine Coast

Helemaal geacclimatiseerd beginnen we met onze zelf samengestelde autorondreis. In onze mooie SUV verlaten we Vancouver op weg naar het avontuur. We rijden langs de Sunshine Coast naar Madeira Park, waar we overnachten. Al snel zien we ons eerste wildlife, een nieuwsgierig hert.

We maken een ferry-overtocht van het zuidelijke naar het noordelijke gedeelte van de Sunshine Coast. Het landschap is geweldig en we besluiten een korte hike te maken in het Saltery Bay Park. We zien een kleine slang en eindigen op het verlaten strand, waar we tot onze verbazing honderden roze en paarse zeesterren zien. Wat een geluk dat het eb is! We eindigen de dag in Powell River. Ook hier zijn diverse hikes mogelijk en wij kiezen voor de ontspannen Willingdon Beach Trail. We maken al snel vrienden met de vele eekhoorntjes en eenmaal op het strand horen we het gebulder van zeeleeuwen terwijl een zeeotter vlak voor ons een vis verorbert. Kan het nog beter?

Vancouver Island

Op naar het machtige Vancouver Island! De oversteek per ferry is weer genieten. In Campbell River maken we een wildlife tour per zodiac en spotten twee bultrug walvissen. Een bald eagle grijpt een vis uit het water. Canada op zijn best! De volgende overnachting is in Port Hardy in het uiterste noorden van het grote eiland.

Great Bear Lodge

We staan te popelen voor een van de meest unieke ervaringen ooit, een bezoek aan de Great Bear Lodge! In Port Hardy worden we opgehaald met een watervliegtuig voor een vlucht van 45 minuten naar de afgelegen (drijvende!) lodge. De vlucht is adembenemend. De lodge ligt in een zeer afgelegen gebied, ver van de beschaving. Dat betekent niet dat de lodge primitief is, integendeel! We worden warm ontvangen door Marg en haar team. De lodge is zeer nieuw en onze kamer is ruim, heeft een privé badkamer en een heerlijk bed. De gezamenlijke woon- en eetkamer is gezellig en comfortabel. Het is aan te raden om minimaal 3 nachten te verblijven om voldoende tijd te hebben om van de lodge te genieten, maar vooral om beren te spotten…

Glenn (de chef tijdens ons verblijf) kookt overheerlijke maaltijden, waaronder zelfgevangen krab. Elke maaltijd wordt met uiterste zorg bereid en is weer een echte traktatie. Overheerlijke pannenkoeken voor ontbijt of een versgebakken cookie of muffin tussendoor? Niets is te gek. Het is niet te bevatten dat dit allemaal mogelijk is op honderden kilometers afstand van de beschaving.

Beren!

Maar laten we ons belangrijkste doel niet vergeten, het spotten van zwarte en grizzly beren! Vanuit de lodge gaan we met een klein bootje op pad (in het najaar tijdens het zalmseizoen gebeurt het spotten vanaf speciale platforms in plaats vanaf het water). Het voelt voor het eerst als een expeditie als we in speciale camouflage pakken urenlang de rivier afspeuren. Onverrichter zake keren we terug naar de lodge. Ook de volgende ochtend blijft het bij een paar zeehonden en zien we geen beren. Het zal ons toch niet gebeuren dat…. Maar drie keer blijkt scheepsrecht. We spotten een zwarte beer langs de rand van de rivier. Hij lijkt zich niet om ons te bekommeren, totdat hij opschrikt en ineens het bos in rent. Enkele seconden later stormen er twee grizzly’s tevoorschijn; wauw! Alle keren dat we er vervolgens op uit gingen hebben we van dichtbij zwarte en grizzly beren gezien en uitgebreid kunnen genieten.

We voelen ons bijna familie van Marg en haar team en dus valt afscheid nemen zwaar. Gelukkig rest ons de vlucht per watervliegtuig terug naar Vancouver Island. Deze unieke ervaring zullen we nooit vergeten. Zelfs Chris Zegers zou jaloers op ons zijn!

Victoria

Op het zuidelijkste puntje van Vancouver Island ligt Victoria waar we twee nachten verblijven in het Harbour Towers Hotel. Prima hotel op een dito locatie. We laten het ons smaken op de vele terrasjes en doen onze laatste aankopen. De vakantie loopt op haar eind en we hebben al enorm veel wildlife gezien. Alleen de orka ontbreekt nog. Laat Victoria nu een perfecte uitvalsbasis zijn voor een orka excursie. Beschermend pak aan, reddingsvest om en hup de zodiac in (de excursie wordt ook per boot aangeboden voor mensen die meer comfort wensen). We hebben wederom geluk en spotten vier orka’s.

We nemen de ferry terug naar Vancouver op het vaste land en bereiden ons voor op onze terugvlucht naar Nederland. Canada heeft ons hart gestolen en in gedachten maken we al plannen om snel terug te keren. Banff en Jasper of misschien de Cariboo Chilcotin Coast?

Tips

  • Een bezoek aan de Great Bear Lodge, Knight Inlet Lodge of Spirit Bear Lodge is prijzig maar een ervaring die u nooit zult vergeten!
  • Reserveer vooraf de ferry-overtochten en vertrektijden, met name in de vakantieperiodes
  • Is het een zonnige dag? Huur een fiets in Vancouver en bezoek Stanley Park

 

         

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.