Bestseller
vanaf € 1792,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Inclusief 1000 Islands boottocht
Toronto, Niagara Falls, Ottawa, Montréal, Québec City, Algonquin Provincial Park
Keuze uit drie hotelcategorieën
Optioneel activiteitenpakket
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Toronto

U vertrekt naar Toronto. Na aankomst haalt u de auto op en rijdt u naar uw hotel, waar u twee nachten zult verblijven. Toronto is de grootste stad van Canada. Het is een belangrijk bank- en zakencentrum en bevat veel moderne architectuur en torenhoge wolkenkrabbers. Toronto is ook een van ‘s werelds meest multiculturele steden; meer dan 40% van de bevolking heeft een buitenlandse afkomst.

Dag
2

Toronto

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het Eaton Centre winkelcentrum, de parlementsgebouwen en de beroemde CN Tower: de op een na hoogste vrijstaande toren ter wereld, met een hoogte van 553 meter. Ook de creatieve wijk Kensington Garden, met z’n sfeervolle restaurants, alternatieve winkeltjes en muurschilderingen is een leuke plek om te bezoeken. Het ligt naast Garden Chinatown en Little Italy, dus dan slaat u drie vliegen in één klap. Het Distillery District, gevestigd op het terrein van een oude whisky distilleerderij in het zuiden van de stad, is een gezellige plek voor lunch of diner op een terras. Maak een Heart of Downtown fietstour door Toronto naar plekken waar u alleen met de fiets kan komen. Als u tijd heeft, kunt u met de pont (de fiets mag mee) overvaren naar de een van de Toronto Islands.

Dag
3

Toronto – Niagara Falls (130 km)

Vandaag begint de reis met een rit over het Niagara schiereiland met vele boom- en wijngaarden. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het pittoreske stadje Niagara-on-the-Lake. Tenslotte komt u aan bij de Niagara Falls. Deze behoren tot de bekendste watervallen ter wereld en vormen de natuurlijke grens tussen de USA en Canada. De breedte van de watervallen en de hoeveelheid water die naar beneden stort, zijn indrukwekkend. Een Cruise Voyage to the Falls boottocht bij de Niagara Falls is een echte aanrader. Terwijl u met de boot de Horseshoe Falls tot zeer dichtbij nadert, beschermen speciale regenponcho’s u tegen de ‘mist’ van de watervallen. Een heel ander perspectief krijgt u tijdens de spectaculaire Niagara Falls Helicopter Flight. Overnachting in de omgeving van de Niagara Falls.

Dag
4

Niagara Falls – Kitchener (145 km)

Breng ’s morgens nog even een bezoek aan de Skylon Tower, van waaruit u een prachtig zicht heeft over de watervallen. Reis vervolgens langs vele dorpjes met een koloniaal verleden om in Kitchener aan te komen. Hier overnacht u.

Dag
5

Kitchener – Midland (225 km)

U reist dwars door het land van de mennonieten. Zij hebben gekozen voor een sobere levensstijl en gebruiken hun paard-en-wagens als vervoermiddel. Breng ook een bezoek aan de stadjes St. Jacobs en Elmira en de overdekte brug van West Montrose. U overnacht in Midland, de toegangspoort tot de Georgian Bay en het pittoreske 30.000 Islands gebied. Midland is fraai gelegen aan het water en heeft veel historische bezienswaardigheden. Overnachting in Midland.

Dag
6

Midland – Pembroke (375 km)

Vandaag rijdt u naar het prachtige Algonquin Provincial Park. Dit immense reservaat met veel ‘wildlife’ is vooral in de zomer een populair gebied voor kano- en wandeltochten. Vanwege de relatief korte afstand tot Toronto en Ottawa is Algonquin een van de populairste parken in de provincie Ontario. In het zuiden loopt Highway 60, een goede plek om elanden te spotten. Daarnaast komen er ook beren, wolven en herten voor. U logeert in Pembroke.

Dag
7

Pembroke – Ottawa (150 km)

Vandaag bereikt u Ottawa, de hoofdstad van Ontario. De stad ligt aan de gelijknamige rivier in de provincie Ontario. Ottawa herbergt vele regeringsgebouwen, waarvan het parlementsgebouw het bekendst is. Hier vindt van juni tot en met augustus de wisseling van de wacht plaats. U heeft tijd om de vele bezienswaardigheden te bezoeken, wat ook heel goed mogelijk is op de fiets tijdens de Ottawa Bicycle Tour. Behalve de parlementsgebouwen zijn Embassy Row en de Byward market interessante plekken. Vanuit deze stad kunt u een bijzondere Ottawa River Cruise boottocht maken op het Rideau Canal. U overnacht in Ottawa.

Dag
8

Ottawa – Tremblant (170 km)

Rijd langs het snelstromende water van de Ottawa River naar de provincie Québec. Na een prachtige rit met uitzicht op de Laurentian Mountains komt u aan in Tremblant. Twee overnachtingen in Tremblant.

Dag
9

Tremblant

Vandaag kunt u de auto gerust laten staan en volop genieten van de prachtige omgeving en de vele buitenactiviteiten zoals wandelen, golfen, fietsen of paardrijden.

Dag
10

Tremblant – Québec City (390 km)

Via de charmante ‘Chemin du Roy’ route passeert u vele typisch Frans-Canadese dorpjes. Breng onderweg een bezoek aan het dorp Saint Anne-de-Beaupré met één van de mooiste kathedralen van het land. Vervolgens komt u aan in Québec City. De stad ligt aan de St. Lawrence rivier, in een smal gedeelte. Daar komt ook de oorspronkelijke naam ‘Kebek’ vandaan, die vernauwing betekent. Het oude centrum wordt omringd door een stadsmuur, wat uniek is in Noord-Amerika. Tot de verdedigingswerken behoort ook een grote citadel. De historische monumenten in de binnenstad behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. Twee overnachtingen in Québec City. 

Dag
11

Québec City

Québec is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Noord-Amerika dankzij de uitzonderlijke Europese sfeer. Naast het historische erfgoed zijn er verschillende evenementen en attracties die veel bezoekers naar de stad trekken. U heeft nog een volle dag om de vele bezienswaardigheden in en rondom de prachtige stad te ontdekken, bijvoorbeeld tijdens de Quebec City Tour. Wandel door de kleine straatjes van de Oude Stad met haar vele winkels en terrasjes.

Dag
12

Québec City – Montréal (250 km)

Ontdek na Québec het eveneens Franstalige Montréal, met een heerlijke mix van verleden en heden. De bruisende stad is het culturele centrum van de provincie. Er worden in de zomermaanden vele festivals en culturele evenementen georganiseerd. Bezoek het Olympische dorp, het charmante Old Montréal of de Notre-Dame Basilica. Overnachting in Montréal.

Dag
13

Montréal – Gananoque (365 km)

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan Upper Canada Village, een 19e eeuws pioniers dorpje. Vervolgens komt u aan in het 1000 Islands gebied, waar u een boottocht maakt langs deze prachtige, bosrijke eilandjes. Thousand Islands is een archipel in de rivier. De 1793 eilanden in verschillende grootte strekken zich hier uit over een lengte van 80 kilometer. De grootste eilanden zijn 100 vierkante kilometer in oppervlakte, terwijl de kleinste slechts onbewoonde rotsen zijn. Op een van deze eilanden staat een kasteel waarvan de butler de ‘Thousand Island Dressing’ bedacht heeft. Ongeveer 20 van de eilanden vormen samen het St. Lawrence Islands National Park, het kleinste nationale park van Canada. U overnacht nabij Kingston.

Dag
14

Gananoque – Toronto (290 km) – Amsterdam

U volgt de noordelijke oevers van Lake Ontario richting Toronto, waar u de auto inlevert en incheckt voor uw vlucht naar Amsterdam.

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Tip! Deze rondreis kunt u ook inclusief activiteiten boeken.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany