vanaf € 1692,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Québec City, Montréal, Toronto, Niagara Falls
Keuze uit twee hotelcategorieën
Optioneel activiteitenpakket
Uitgebreide digitale Nederlandstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Halifax

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Halifax. Na aankomst in Halifax haalt u de auto op en rijdt u naar uw hotel, waar u een nacht verblijft. Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia, is een moderne havenstad met de faciliteiten van een grote stad maar zonder de verkeersproblematiek! Aan de waterkant is het een gezellige drukte, met live muziek, winkels en prima eetgelegenheden.

Dag
2

Halifax – Liscomb Mills (170 km)

Via de Marine Drive rijdt u door bossen en heuvelachtig landschap en passeert u pittoreske havenplaatsjes waar u beslist gerookte zalm of makreel moet proeven. Overweeg zeker ook een bezoek aan het Liscomb Game Sanctuary en de vele wilde dieren die daar leven. Dit gebied is begroeid met rode sparren en is de habitat van ondermeer de bedreigde Nova Scotia eland en de kariboe.

Dag
3

Liscomb Mills – Cheticamp (270 km)

Vandaag rijdt u naar Cape Breton Island. De route gaat vandaag langs Bras d’Or Lake. Onderweg kunt u eventueel het Alexander Graham Bell museum bezoeken in Baddeck. U overnacht twee nachten in Cheticamp zodat u tijd heeft om te genieten van de Cabot Trail. (O)

Dag
4

Cheticamp

Vandaag heeft u de tijd om een rit te maken over de mooiste route in Noord-Amerika; de Cabot Trail. Deze weg voert u langs ruige landtongen, rotsachtige toppen en dichte bossen. U vindt er bijna 300 kilometer aan steile kliffen en hellingen van ruim 400 meter. De Cabot Trail leidt u helemaal rond het eiland waar u aan de kust ook vele vissersdorpjes vindt. In de herfst is dit vooral een spectaculaire route vanwege de prachtige herfstkleuren in de hooglanden. Onderweg kunt u het Cape Breton Highlands National Park bezoeken. Dit was het eerste nationale park in de Atlantische provincies van Canada. In dit bosrijke park heeft u de kans om elanden, herten, zwarte beren, coyotes en bevers te zien. U kunt er canyons bewonderen van ruim 300 meter diep en genieten van de prachtige natuur in het wandelpark. Er zijn 28 verschillende wandelroutes geschikt voor verschillende leeftijden. U kunt hier ook uitstekend fietsen of kajakken.

Dag
5

Cheticamp – Antigonish (190 km)

U reist vandaag zuidwaarts naar Antigonish. Bezienswaardigheden zijn het Antigonish Heritage Museum, Cape George Lighthouse en de boerenmarkt Antigonish Farmers’ Market.

Dag
6

Antigonish – Fundy National Park – Moncton (465 km)

Voordat u Nova Scotia verlaat, reist u door vele kleine dorpjes gesticht door Schotse immigranten. Indien u bijtijds vertrekt kunt u rijden via het Fundy National Park en de Hopewell Rocks, een must om te bezoeken. Bay of Fundy staat bekend als de plaats met het grootste getijdenverschil ter wereld, maar liefst 16 meter. De Hopewell Rocks zijn ontstaan door het verschil in getijden en hebben het uiterlijk van reusachtige bloempotten. De omgeving wordt gekenmerkt door hoge kliffen van maar liefst 30 tot 40 meter hoog. U kunt genieten van de prachtige natuur langs een van de wandelpaden of op de adembenemende stranden. U kunt er ook voor kiezen om het nationale park over te slaan en rechtstreeks naar Moncton te rijden, een afstand van ca. 285 km. Overnachting in Moncton.

Dag
7

Moncton – Bathurst (220 km)

De kustroute leidt u langs het Kouchibouguac National Park. Het park ligt in het mondingsgebied van diverse rivieren en biedt een fascinerende mix van brak moerasland, getijrivieren, afgelegen meren en wouden. Het is tevens het leefgebied van grote groepen zeehonden en zeeleeuwen. Bovendien is het uitermate geschikt om te wandelen, kanoën of vissen.

Dag
8

Bathurst – Percé (350 km)

Via de Acadian Coastal Drive met vele bezienswaardigheden laat u de provincie van New Brunswick achter u om vervolgens naar het Franstalige Québec te gaan. Onderweg kunt u op diverse plekken stoppen voor een lunch van heerlijke verse vis. U rijdt via de zuidkant van de Baie des Chaleurs naar Percé. Het landschap van Québec wordt voorbij Percé bepaald door dalen en steile bergen. U rijdt van baai naar baai, met uitzicht op kustdorpjes en spectaculaire kliffen. U verblijft twee nachten in Percé.

Dag
9

Percé

Optioneel kunt u vandaag een excursie maken naar Bonaventure Island in de Gulf of St. Lawrence. Het Parc National de l’Île-Bonaventure-et-du-Rocher-Percé biedt plaats aan zo’n 200.000 zeevogels, waaronder de makkelijkst te benaderen kolonie jan-van-genten ter wereld! Vanaf het eiland hebt u ook een zeer mooi uitzicht op de rots Percé, het embleem van de streek.

Dag
10

Percé – Matane (365 km)

Één van de mooiste kustroutes van Canada staat vandaag voor u op het programma, Highway 132. Verspreid over de route ligt een aantal kleine vissersplaatsen, stuk voor stuk de moeite waard voor een tussenstop. Ter hoogte van Sainte-Anne-des-Monts kunt u afslaan naar Parc National de la Gaspésie, de enige regio in Noord-Amerika waar alle drie de inheemse hoefdiersoorten (kariboe, hert en eland) voorkomen.

Moose spotting: maak kennis met de eland, de indrukwekkende bosbewoner. Verleng uw reis in Matane Wildlife Reserve.

Dag
11

Matane – Tadoussac (270 km)

Vandaag steekt u de St. Lawrence River over per ferry. In Tadoussac kunt u optioneel een whale watching excursie maken. Tijdens deze excursie kunt u verschillende walvissoorten zien, zoals de bultrug, de blauwe walvis en de opmerkelijke Beluga, die ook wel witte dolfijn wordt genoemd.

Dag
12

Tadoussac – Québec City (220 km)

U volgt in zuidelijke richting de St. Lawrence River naar Québec City. Deze stad vormt het centrum van de Frans-Canadese wereld. Een fort omringt de gehele oude stad en veel van de gebouwen binnen de stadsmuren staan bekend als historische monumenten, waarvan Château Frontenac het indrukwekkendst is. U verblijft twee nachten in deze prachtige stad, die in 1985 als eerste Noord-Amerikaanse stad door UNESCO tot Werelderfgoed werd verklaard. 

Dag
13

Québec City

Een leuk idee om vandaag de stad te leren kennen is de Guided Bicycle Tour Québec. Ontdek de charme van het laaggelegen gedeelte en de oude haven van Québec City tijdens deze ontspannen eco-vriendelijke fietsexcursie. Onder begeleiding van een gids fietst u door smalle en geheime straatjes.

Dag
14

Québec City – Montréal (250 km)

Onderweg naar Montréal kunt u een stop maken in het Parc Aquarium du Québec in St. Foy. In deze dierentuin vindt u honderden vissoorten, ijsberen en pinguïns. U verblijft een nacht in Montréal. Het bruisende Montréal ligt op een eiland in de St. Lawrence rivier en staat bekend om zijn Franse charme, levendige kunstwereld en karakteristieke stadsleven.

Dag
15

Montréal – Toronto (545 km)

Uw reis voert u vandaag langs de noordoever van de St. Lawrence River en Lake Ontario. U verblijft twee nachten in Toronto. Proef de sfeer van deze bruisende stad. Van stranden tot dierentuinen, er is voor ieder wat wils. Zoals vaker in Canada is de natuur nooit ver weg. Een netwerk van paden slingert door vijf stroomgebieden en biedt geweldige plekken om te joggen, fietsen, wandelen en paardrijden. Rouge Park is het grootste park van de stad en het eerste nationale stadspark van Canada. Een korte tocht met de veerboot brengt de lokale bevolking en bezoekers naar de Toronto-eilanden, die meer dan 230 hectaren openbaar park omvatten. Toronto is ook de thuisbasis van professionele ijshockey-, basketbal-, voetbal- en Canadese voetbalteams.

Dag
16

Toronto

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de parlementsgebouwen in Queen’s Park, de CN Tower of het winkelcentrum Eaton Centre. Ook kunt u deze dag naar de beroemde Niagara Falls rijden. Deze behoren tot de bekendste watervallen ter wereld. Ze vormen de natuurlijke grens tussen de USA en Canada. De breedte van de watervallen en de hoeveelheid water die naar beneden stort, zijn indrukwekkend. U kunt hier een opwindende boottocht maken die u zeer dicht bij de watervallen brengt.

Dag
17

Toronto – Amsterdam

U levert vandaag de auto in op de luchthaven en vliegt terug naar Amsterdam.

Dag
18

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Tip! Deze rondreis kunt u ook inclusief activiteiten boeken.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany