vanaf € 1696,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Tip! Deze rondreis kunt u ook met verblijf in bed & breakfasts boeken.
Niagara watervallen
Digitale Nederlandstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag 1

Amsterdam – Toronto

Vandaag vliegt u naar Toronto. Na aankomst haalt u de auto op en rijdt u naar uw hotel, waar u twee nachten verblijft. Toronto is de grootste stad van Canada. Het is een belangrijk bank-  en zakencentrum. De stad bevat veel moderne architectuur en torenhoge wolkenkrabbers. De beroemde CN-Tower is de op een na hoogste vrijstaande toren ter wereld, met een hoogte van 553 meter. De stad staat bekend als een van de meest leefbare steden ter wereld. Toronto is ook een van ‘s werelds meest multiculturele steden; meer dan 40% van de bevolking heeft een buitenlandse afkomst. De toepasselijke vertaling van Toronto is dan ook ‘ontmoetingsplaats’.

Dag 2

Toronto – Niagara Falls – Toronto (260 km)

U begint uw reis met een rit over het Niagara Schiereiland met vele boom- en wijngaarden. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het pittoreske stadje Niagara-on-the-Lake, bekend om haar 19e eeuwse karakter. Tenslotte komt u aan bij de Niagara Falls, op de grens tussen de USA en Canada. De Niagara Falls behoren tot de grootste watervallen ter wereld en bestaan uit drie delen: Horseshoe Falls, American Falls en Bridal Veil Falls. U maakt een spannende boottocht maken waarmee u dichtbij de watervallen komt. Aan het einde van de dag rijdt u weer terug naar Toronto.

Dag 3-4

Toronto – Huntsville (220 km)

U rijdt vandaag in noordelijke richting naar Huntsville. Onderweg zult u vele dorpjes met een koloniaal verleden passeren. U verblijft twee nachten nabij Huntsville. Dit dorpje is een prima uitgangspunt voor een bezoek aan het Algonquin Provincial Park. Het park is een bebost, heuvelachtig gebied bezaaid met meren en moerassen en met een gevarieerd dieren- en plantenleven. Vanwege de relatief korte afstand tot Toronto en Ottawa is Algonquin een van de populairste parken in de provincie Ontario. In het zuiden loopt Highway 60, een goede plek om elanden te spotten. Daarnaast komen er ook beren, wolven en herten voor. U heeft hier een volle dag de tijd om te wandelen.

Dag 5

Huntsville – Pembroke (239 km)

In de ochtend kunt u optioneel een kanotocht maken in Algonquin Provincial Park voordat u in oostelijke richting naar Pembroke rijdt, waar u overnacht.

Dag 6

Pembroke – Ottawa (145 km)

Vandaag rijdt u langs de provinciale grens van Ontario en Québec. Al snel zult u aankomen in Ottawa, de hoofdstad van Ontario, waar u de rest van de dag de tijd heeft om de vele bezienswaardigheden van deze stad te bezoeken. Ottawa ligt aan de gelijknamige rivier in de provincie Ontario. De stad herbergt vele regeringsgebouwen, waarvan het parlementsgebouw het bekendst is. Een bezoek tijdens de wisseling van de wacht (in juni t/m augustus) is zeker een aanrader.

Dag 7

Ottawa – Montréal (190 km)

U volgt de snelstromende Ottawa River naar het Franssprekende gedeelte van Oost-Canada: Québec. Uw reis eindigt vandaag in de bruisende stad Montréal, gelegen op een eiland in de St. Lawrence rivier. In deze stad valt veel te ontdekken, zoals prachtige historische gebouwen in de oude stad en het Olympisch stadion.

Dag 8-9

Montréal – Québec City (269 km)

Vanaf Montréal reist u verder het Franstalige gedeelte van Québec in naar Québec City. De stad ligt in een smal gedeelte van de St. Lawrence rivier. Daar komt ook de oorspronkelijke naam ‘Kebek’ vandaan, die vernauwing betekent. Het oude centrum wordt omringd door een stadsmuur, wat uniek is in Noord-Amerika. Tot de verdedigingswerken behoort ook een grote citadel. De historische monumenten in de binnenstad behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. De beste manier om deze ommuurde stad met haar kleine straatjes en prachtige gebouwen te verkennen is te voet. Na de wandeling kunt u genieten van een heerlijke maaltijd op één van de vele terrasjes. U verblijft twee nachten in Québec City. De volgende dag maakt u een boottocht op de St. Lawrence River, zodat u de stad vanuit een ander perspectief kunt zien.

Dag 10

Québec City – Île-aux-Coudres (90 km + ferry)

Voordat u het bergachtige gebied van de Charlevoix inrijdt kunt u een bezoek brengen aan de spectaculaire Montmorency Falls. Met een veerboot steekt u de St. Lawrence River over en komt u aan op Île-aux-Coudres, waar u overnacht.

Dag 11

Île-aux-Coudres – Saguenay Region (229 km + ferry)

Na een korte tocht per ferry komt u aan in Tadoussac. Dit mooie dorpje staat onder toezicht van UNESCO en biedt diverse interessante bezienswaardigheden. Het was de eerste Canadese handelspost van Frankrijk. Vanwege de ligging aan de monding van de Saguenay River is dit één van de beste plekken om een walvistocht te maken. Hier komen ondermeer bultrugwalvissen, blauwe vinvissen en de bijzondere (witte) beluga walvissen voor.

Dag 12-13

Saguenay Region – St. Alexis-des-Monts (406 km)

U verblijft twee nachten in een lodge in de nabije omgeving van St. Alexis-des-Monts. Vanuit de lodge kunt u prachtige wandeltochten maken of excursies boeken waarbij u meer over wildlife te weten komt. Tevens heeft de lodge een privé-strand en kunt u gebruikmaken van de kano’s om het gebied vanaf het water te verkennen.

Dag 14

St. Alexis-des-Monts – Belleville (493 km)

Vandaag verlaat u het prachtige hart van de provincie Québec en gaat u op weg naar Belleville. U rijdt langs Upper Canada Village, een 19e eeuws pioniersdorpje. Vervolgens komt u aan in Kingston, vanuit waar u het 1000 Islands gebied kunt verkennen.Thousand Islands is een archipel in de rivier. De 1793 eilanden in verschillende grootte strekken zich hier uit over een lengte van 80 kilometer. De grootste eilanden zijn 100 vierkante kilometer in oppervlakte, terwijl de kleinste slechts onbewoonde rotsen zijn. Ongeveer 20 van de eilanden vormen samen het St. Lawrence Islands National Park, het kleinste nationale park van Canada. U overnacht in Belleville.

Dag 15

Belleville – Toronto (215 km) – Amsterdam

U volgt de noordoever van Lake Ontario richting Toronto, waar u de auto inlevert en terugvliegt naar Amsterdam.

Dag 16

Amsterdam

Aankomt op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany