vanaf € 5101,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Unieke reis door Peru, Bolivia, Chili, Argentinië en Brazilië
Bezoek Chinchero & Ollantaytambo in de Heilige Vallei van de Inca's
Machu Picchu: één van de zeven nieuwe wereldwonderen
Ontdek alle hoogtepunten van Cuzco tijdens de stadstour
Bezoek de drijvende eilanden van de Uros indianen in het Titicacameer
Maak een stadstour door La Paz, Santiago de Chile & Buenos Aires
Ontdek de spectaculaire watervallen van Foz do Iguaçu
Bezoek in Rio de Janeiro de zonnige stranden en de Corcovado berg met het beroemde Christusbeeld
Reizen in internationaal gezelschap of op privé-basis

Dag tot dag

Per 1 april 2019 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in deze reis. De excursie naar Cerro Tronador op dag 16 is niet meer inbegrepen. Evenals het diner en de tangoshow op dag 18. Alle genoemde excursies zijn uiteraard optioneel bij te boeken.

Dag
1

Amsterdam – Lima

Vertrek vanaf Amsterdam naar Lima. Transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen.

Dag
2

Lima

’s Morgens bezoekt u Lima, de hoofdstad van Peru. Het interessante koloniale centrum is zeer goed bewaard gebleven en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De dag begint met een bezoek aan het historische Plaza Mayor met de imposante kathedraal. Daarna bezoekt u o.a. Casa Aliaga, een prachtig onderhouden koloniaal huis dat al sinds 1535 door dezelfde familie wordt bewoond. Vervolgens gaat u naar het Larco museum dat is ondergebracht in een 18e-eeuws herenhuis met een mooie tuin. In dit museum vindt u de meest complete pre-Hispanische collectie gouden en zilveren kunstvoorwerpen maar ook voorwerpen van erotische kunst. Meer dan 45.000 archeologische voorwerpen getuigen van 5.000 jaar Peruaanse geschiedenis. De stadstour wordt afgesloten met een stop bij Parque del Amor aan de boulevard in de wijk Miraflores. Hier heeft u een schitterend uitzicht over de baai van Lima. De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag
3

Lima – Cuzco – Heilige Vallei

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht en vliegt u naar Cuzco. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel in de Urubamba vallei voor één overnachting. De Urubamba vallei wordt ook wel de Heilige Vallei van de Inca’s genoemd. Hier bezoekt u Chinchero, een klein indianendorpje hoog in de bergen vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de vallei. Het dorpje werd door de Inca’s gezien als de geboorteplaats van de regenboog. De bewoners houden vast aan de oude tradities van de Inca’s en dit is terug te zien in hun traditionele levensstijl en klederdracht. In het dorp bevinden zich mooie Inca ruïnes en een 17e-eeuwse koloniale kerk. Op weg naar Ollantaytambo maakt u een mooie stop bij het uitzichtpunt van Raqchi. Ollantaytambo was een belangrijke stad voor de Inca’s omdat het vroeger de woonplaats was van keizer Pachacuti. U bezoekt het dorpje en u heeft de mogelijkheid om de klim te maken naar het iconische fort. Na de lunch bezoekt u Yucay. In het Living Museum worden tradities en kunstnijverheden getoond uit de oude Incatijd. Naast handwerk van textiel, adobe en zilver zijn er ook lama’s, schapen en alpaca’s. Het is zelfs mogelijk om deze dieren te voeren. Overnachting en diner in de Heilige Vallei. (O,L,D)

Dag
4

Heilige Vallei – Machu Picchu

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht. Daar stapt u op de trein voor een 2 uur durende rit naar Aguas Calientes, het dorpje aan de voet van Machu Picchu. U vindt hier veel restaurants, hotels, winkels en een grote overdekte markt. Bij aankomst gaat u vervolgens per bus omhoog richting Machu Picchu. Machu Picchu, een door UNESCO beschermd monument, werd in 1911 ontdekt door de Amerikaanse professor Hiram Bingham en is zonder twijfel één van de belangrijkste archeologische locaties van Zuid-Amerika. Machu Picchu was een religieus centrum van de Inca’s en een kleine stad met ongeveer 200 huizen, terrassen, tempels, torens en fonteinen. Door de strategische ligging werd deze stad nooit door de Spanjaarden gevonden. Tijdens de rondleiding leert u meer over deze Verloren Stad van de Inca’s. Overnachting in Aguas Calientes. (O,L,D)

Dag
5

Machu Picchu – Cuzco

’s Ochtends bent u vrij. Wij raden u aan om vroeg op te staan en de zonsopgang in Machu Picchu te bewonderen. Een bijzondere en mystieke ervaring! Indien vooraf een permit aangevraagd is, kunnen sportievelingen zich wagen aan de beklimming van Huayna Picchu, een piek die onderdeel is van het Machu Picchu complex. ’s Middags keert u per trein terug naar Ollantaytambo. Aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel in Cuzco voor twee overnachtingen. Cuzco is ontworpen in de vorm van een poema. De vele tempels gewijd aan de zonnegod Inti, de maangodin Quilla en de andere natuurelementen getuigen van een hoogstaande cultuur en enorme rijkdom. In de paleizen en prachtige bouwwerken leefden de nobele afstammelingen van Manco Capac en Mama Occllo, de eerste Inca’s die van Inti zelf de opdracht kregen een wereldrijk te stichten en door vele verhalen en mythes nog steeds verder leven in de ziel van Peru. Bij de ontdekking van Cuzco door de Spaanse conquistadores beschreven zij deze stad als een stad van goud en licht. Tot de dag van vandaag is Cuzco ongetwijfeld één van de mooiste steden van Zuid-Amerika. Vanwege de nabijheid van Machu Picchu is Cuzco voor reizigers een zeer gezellige stad met vele leuke restaurants en sfeervolle bars. Doet u vandaag wel rustig aan. Cuzco ligt op ca. 3.400 meter hoogte en dat zult u zeker merken. Belangrijk is om voldoende rust te nemen, licht te eten en geen alcohol te nuttigen tot uw lichaam aan de hoogte gewend is. Om hoogteziekte te voorkomen drinkt de lokale bevolking thee van cocabladeren. Tip: neem een drankje op één van de houten balkons op de Plaza de Armas. U heeft hier prachtig uitzicht op de stad. (O)

Dag
6

Cuzco

De ochtend is ter vrije besteding. ’s Middags maakt u een stadstour door Cuzco. Allereerst bezoekt u Coricancha, de belangrijkste tempel van het Incarijk gewijd aan de zonnegod Inti. Na de komst van de Spanjaarden werd het Santo Domingo klooster bovenop deze legendarische tempel gebouwd. Het is qua architectuur één van de mooiste bouwwerken in Cuzco. Op Plaza de Armas bezoekt u de majestueuze kathedraal, het pronkstuk van dit plein. De bouw van de kathedraal heeft bijna een eeuw geduurd. Het herbergt verschillende grote bezienswaardigheden waaronder de Peruaanse versie van het schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’ waarbij u een cavia op het bord zult zien liggen. Iets buiten de stad bevindt zich de archeologische vesting Sacsayhuamán, strategisch gebouwd op een heuvel met uitzicht over Cuzco. De vesting is geconstrueerd met enorme handgeslepen stenen die met nauwe precisie op en naast elkaar zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter lang en hebben een gewicht van 350 ton. Elk jaar wordt hier op 24 juni het feest van Inti Raymi (festival van de zon) gevierd. Tenslotte brengt u een bezoek aan de Inca overblijfselen van de tempel en het amfitheater van Quenqo en het rode fort van Puka Pucara. Na afloop keert u terug naar uw hotel. (O)

Dag
7

Cuzco – Puno

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel en naar het busstation van Cuzco gebracht. Daar stapt u op de bus voor een fascinerende rit naar Puno. Onderweg kunt u genieten van een prachtig landschap met hooglandplateau’s, kleine Andesdorpjes en kuddes lama’s, vicuña’s en alpaca’s. De bus maakt een aantal stops zoals bij de archeologische vindplaats van Pukara. Deze was in gebruik in de periode 200 voor Christus tot ongeveer het jaar 300. Daarna reist u door naar de Inca tempel Raqchi die gebouwd is voor één van de belangrijkste Inca goden genaamd Wiracocha. Tenslotte maakt u een stop in het dorp Andahuaylillas waar u het prachtige barokke kerkje bezoekt. Dit kerkje werd gebouwd aan het begin van de 17e eeuw en is bekend vanwege de prachtige muurschilderingen. Uiteindelijk komt u aan bij het busstation in Puno waar u opgewacht wordt om naar uw hotel gebracht te worden voor twee overnachtingen. (O,L)

Dag
8

Titicacameer: Uros & Taquile

Puno ligt aan het Titicacameer, het grootste meer van Zuid-Amerika en het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald voor een boottocht over het Titicacameer. Allereerst bezoekt u de unieke drijvende eilanden van de Uros indianen. Deze stam leeft al honderden jaren van riet dat gebruikt wordt voor hun dorpjes, huizen en boten. Vervolgens vertrekt u naar het eiland Taquile dat bewoond wordt door Quechua sprekende stammen met eeuwenoude tradities. De bevolking leeft hier volgens een efficiënt en uniek sociaal systeem en heeft door de jaren heen bijzondere handweeftechnieken ontwikkeld. Grappig is het om te zien is dat de mannen hier breien. (O,L)

Dag
9

Puno – Isla del Sol

Vandaag wordt u vroeg opgehaald bij uw hotel in Puno en reist u naar van Peru naar Copacabana in Bolivia. Dit is de belangrijkste bedevaartsplaats van Bolivia. U bezoekt hier de Virgen de la Candelaria (de donkerbruine Heilige Maagd), die zich in de indrukwekkende basiliek bevindt. Daarna steekt u per draagvleugelboot het Titicacameer over naar Isla de la Luna en bezoekt u de Iñak Uyu ruïnes. Vervolgens steekt u over naar Isla del Sol met de zonnetempel Pilcocaina. Aansluitend wandelt u vergezeld door lama’s naar uw lodge voor één overnachting. ’s Middags bent u vrij en kunt u op eigen gelegenheid de landelijke omgeving verkennen. (O,L,D)

Dag
10

Isla del Sol – Huatajata

De morgen is ter vrije besteding. De zonsopgang op Isla del Sol is koud, maar adembenemend. Rond het middaguur maakt u een wandeling naar de Inca Trappen en de Heilige Fontein. Volgens legendes brengt een slok water van deze fontein u eeuwige jeugd en geluk. Nadat u een kijkje heeft genomen op de kunstnijverheidsmarkt vaart u per draagvleugelboot naar Cocotoni. Hier gaat u aan wal en leert u meer over de manier van leven van de lokale bevolking. U vervolgt de reis over land naar Huatajata waar u het culturele complex Andean Roots bezoekt met het Altiplano museum. U ontmoet de bouwers van de rieten boten die door Thor Heyerdahl tijdens zijn expedities werden gebruikt. Tevens maakt u kennis met de mystieke wereld van de Kallawaya medicijnmannen. Zij geloven dat eerst de ziel moet genezen, alvorens het lichaam kan genezen. De medicijnman Tata Benjo zal uw vragen beantwoorden met behulp van zijn ‘heilige’ coca blaadjes. Na het diner bezoekt u het Alajpacha observatorium en leert u meer over het heelal en de sterrenhemel van het zuidelijk halfrond. Overnachting in Huatajata. (O,L,D)

Dag
11

Huatajata – La Paz

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en vertrekt u richting het archeologische complex in Tiwanaku waar u de indrukwekkende Tiwanaku ruïnes bezoekt. Dit complex bestaat uit veel bouwwerken waarvan de zonnepoort, de tempel van Kalasasaya en de piramide van Akapana worden beschouwd als voorbeelden van een glorieus verleden. De Tiwanaku cultuur kwam tot grote bloei door landbouw en veeteelt maar ook doordat de Tiwanaku’s bijzonder goed waren in waterbouw, architectuur, medicijnen en sociale organisatie. Na het bezoek aan de ruïnes vertrekt u naar La Paz, de administratieve hoofdstad van Bolivia. Het gezicht van La Paz wordt bepaald door de achtergrond van de met sneeuw bedekte toppen van de Illimani (6.438 m) en de Huayna Potosí (6.088 m). Gezien de hoge ligging van deze miljoenenstad (3.660 m) is het aan te raden uzelf de tijd te gunnen om te acclimatiseren en aan de hoogte te wennen. De stad is vrij compact en de meeste bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand van elkaar. U maakt een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder het koloniale centrum. Aan het centrale plein, de Plaza Murillo, vindt u de kathedraal, het presidentiële paleis en de regeringsgebouwen. In de buurt bevinden zich ook een aantal musea. Op de heksenmarkt verkopen Aymará indianen allerlei magische producten zoals kruiden om je te beschermen tegen ziektes en ingrediënten om goede en slechte geesten te beïnvloeden of te bezweren. Op de markt lopen medicijnmannen rond die aanbieden om de toekomst te voorspellen. Let op bij het maken van foto’s! Het ongevraagd foto’s maken van personen wordt niet altijd op prijs gesteld. Iets buiten La Paz bezoekt u de Vallei van de Maan, een bizar landschap met grillige pieken en dalen, gevormd door erosie. (O,LP)

Dag
12

La Paz – Santiago de Chile

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van La Paz gebracht en vliegt u naar Santiago de Chile. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor één overnachting. Santiago de Chile, gelegen in de vruchtbare Centrale Vallei en ingeklemd tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte, is één van de modernste en meest welvarende steden van Zuid-Amerika. Maar ook het koloniale verleden is nog duidelijk zichtbaar, met name in het historisch district waar prachtige koloniale gebouwen en interessante musea te vinden zijn. Eén van die gebouwen is het Moneda paleis, waar president Allende in 1973 om het leven kwam tijdens een militaire coup. Voor de avond is een bezoek aan de wijk Bellavista een aanrader. In deze artistieke wijk kunt u wandelen door de smalle straatjes en de authentieke Chileense sfeer proeven. Bovendien vindt u er een enorm aanbod aan restaurants, bars en terrasjes. (O)

Dag
13

Santiago de Chile – Puerto Montt – Puerto Varas

Na het ontbijt maakt u een stadstour door Santiago de Chile en ziet u o.a. het historisch centrum, de Santa Lucia heuvel en Palacio de la Moneda, het paleis waarin de Chileense regering huist. Daarnaast ziet u het Plaza de Armas waar zich de kathedraal, het nationaal historisch museum en het centrale postkantoor bevinden. Vervolgens rijdt u langs het Parque Forestal naar de uitgaanswijk Bellavista. ’s Middags wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u naar Puerto Montt. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel in Puerto Varas voor twee overnachtingen. (O)

Dag
14

Puerto Varas

Puerto Varas, een koloniaal dorpje met veel Duitse invloeden, is gelegen aan het Llanquihue meer. Eind 19e eeuw vestigden Duitse kolonisten zich hier. In dit charmante dorpje zijn veel van die Duitse invloeden nog terug te vinden in onder andere de architectuur maar ook in de keuken. Het Llanquihue meer, het op één na grootste meer van Chili, en de omliggende vulkanen maken van Puerto Varas een echt outdoor paradijs. U kunt hier klimmen, wandelen, vissen en kajakken. Puerto Varas is tevens de uitvalsbasis om de natuurgebieden in de regio te verkennen. U rijdt vandaag via een mooie route langs het Llanquihue meer naar het Vicente Pérez Rosales National Park waar u de prachtige Petrohué waterval bezoekt. Vervolgens gaat u aan boord van een catamaran voor een ontspannen boottocht over het Todos los Santos meer en kunt u genieten van schitterende vergezichten op de Osorno, Puntiagudo en Tronador vulkanen. Na aankomst in Peulla, in het hart van het Vicente Pérez Rosales National Park, kunt u een wandeling maken. In de namiddag keert u terug naar Puerto Varas. (O)

Dag
15

Puerto Varas – Bariloche

Na het ontbijt vertrekt u voor een prachtige rit door de Andes. In Frutillar, een oude stad aan de oever van het Llanquihue meer, vindt u veel in Duitse stijl gebouwde huizen en heeft u een prachtig uitzicht op de Osorno vulkaan. Vervolgens rijdt u verder richting het noorden naar Mirador de los Volcanes in Puerto Octay waar u een adembenemend uitzicht heeft op de omliggende vulkanen. Via Hacienda Rupanco en het Puyehue meer bereikt u het Puyehue National Park, een prachtig gebied met dichte bossen, meren, vulkanen, rivieren en watervallen. U steekt de grens over naar Argentinië en passeert de schitterende Espejo en Correntoso meren. U brengt een bezoek aan het mooie bergdorpje Villa La Angostura waar u tijd heeft om te lunchen (niet inbegrepen). Tenslotte rijdt u via het Nahuel Huapi meer naar uw hotel in San Carlos de Bariloche voor twee overnachtingen. Bariloche is prachtig gelegen aan het Nahuel Huapi meer in het noordwesten van Argentijns Patagonië. Het is een echte wintersportplaats, maar ook in de zomer is het er mooi en geschikt om te wandelen, fietsen, kajakken of om een boottocht te maken. Bariloche en omgeving hebben veel Zwitserse invloeden, hetgeen niet alleen tot uiting komt door de houten chaletbouw, maar ook door de sfeer. Bariloche is een waar walhalla voor chocoholics. Overal in de stad vindt u chocoladewinkels, waarvan sommige zo groot zijn als een supermarkt. (O)

Dag
16

Bariloche

Vandaag heeft u een vrije dag in Bariloche. U kunt een optionele excursie boeken naar Cerro Tronador. Deze vulkaan ligt op de grens tussen Argentinië en Chili en heeft drie toppen waarvan de hoogste 3.554 meter hoog is. Vanuit het centrum van Bariloche rijdt u via route 40 langs de oevers van de Gutiérrez en Mascardi meren. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de Bonete en Cresta de Gallo bergen. Daarna rijdt u via een kronkelende weg en door inheemse bossen omhoog tot aan de Manso rivier. U vervolgt de weg naar de voet van de vulkaan en komt aan bij het laatste uitzichtpunt bij Ventisquero Negro. Deze gletsjer is een uitloper van Cerro Tronador en is bijzonder vanwege zijn donkere kleur. Tenslotte keert u terug naar Bariloche. (O)

Dag
17

Bariloche – Buenos Aires

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Bariloche gebracht en vliegt u naar Buenos Aires. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango, is één van de mooiste steden ter wereld. U vindt er prachtige barokke gebouwen zoals in Parijs, theaters zoals in London en restaurants en winkels doen niet onder voor New York. De sfeer is echter helemaal Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is een belevenis. De vele verschillende wijken, zoals de havenwijk La Boca, de pittoreske wijk San Telmo en de trendy wijken Puerto Madero, Recoleta en Palermo, hebben elk een eigen karakter en geschiedenis. Daarnaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafés, bars en een bruisend uitgaansleven. (O)

Dag
18

Buenos Aires

’s Morgens maakt u een stadstour door deze elegante stad. U ziet o.a. de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan en het Plaza de Mayo waar de zetel van de regering zich bevindt. Op de kruising van de Avenida de 9 Julio en Avenida Corrientes vindt u het Plaza de la Républica. Dit plein wordt gekenmerkt door de 67 meter hoge Obelisk, de meest karakteristieke bezienswaardigheid van Buenos Aires. De Obelisk werd hier geplaatst ter ere van het 400-jarig bestaan van de stad. U neemt tevens een kijkje in de trendy wijken Puerto Madero, Palermo en Recoleta waar zich in de 19e en 20e eeuw veel aristocraten gevestigd hebben. Hier bevinden zich exclusieve boetiekjes en prachtige, in Franse stijl gebouwde, huizen die nu vaak als ambassade gebruikt worden. U bezoekt Palermo Chico dat bekend staat om de mooie parken die aangelegd zijn door gerenommeerde landschapsarchitecten. De tour eindigt bij Galerias Pacifico, een enorm winkelcentrum. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om een speciaal diner inclusief onvergetelijke tangoshow bij te wonen. (O)

Dag
19

Buenos Aires – Puerto Iguazú – Foz do Iguaçu

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u naar Puerto Iguazú. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel in Foz do Iguaçu voor twee overnachtingen. De Iguaçu watervallen bevinden zich op het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Het is de grootste verzameling watervallen ter wereld. Het nationale park bestaat uit 275 watervallen van ca. 80 meter hoog die zich over 2,7 km uitstrekken. Rondom de watervallen bevindt zich een subtropisch regenwoud met meer dan 2.700 plantensoorten. In het park komen dieren voor zoals de reuzenotter, reuzenmiereneter, tapir, jaguar en kaaiman. Het park staat sinds 1986 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. (O)

Dag
20

Foz do Iguaçu

’s Ochtends bezoekt u het Argentijnse deel van het nationale park. Hier kunt u de watervallen bijna aanraken. De speciale loopbruggen en diverse trappen over het snelstromende water bieden onvergetelijke uitzichten van zowel boven als beneden. U maakt een wandeltocht over twee van de drie wandelpaden. Het bulderend geraas van het water, de betoverende regenbogen en de weelderige vegetatie zorgen hier voor een grandioos natuurspektakel. ’s Middags bezoekt u het Braziliaanse deel van het nationale park. Hier heeft u het beste overzicht. De tour begint in het bezoekerscentrum waarna u door de weelderige subtropische vegetatie naar de watervallen rijdt. U maakt een wandeling langs de rand van de canyon naar een uitzichtpunt met een fantastisch zicht over de spectaculaire Garganta do Diabo (Duivelskeel), een bijna cirkelvormige waterval van 80 meter hoog. U kunt ook nog kiezen uit twee optionele excursies. Vanuit het Argentijnse deel kunt u de Gran Aventura boottocht maken. Met een speciale truck, waar vanuit u een panoramisch zicht heeft op het regenwoud, rijdt u via de Sendero Yacaratía de jungle in. Onderweg leert u van uw ervaren gids meer over de flora en fauna in dit gebied. Na een rit van 8 km komt u aan in Puerto Macuco waar u via een trap afdaalt naar een ponton in de rivier. Hier gaat u aan boord van de boot waarmee u door de canyon van de Iguazu rivier naar de watervallen vaart. Nadat u bij het eiland San Martin heeft kunnen genieten van het prachtige uitzicht vaart u naar de Tres Mosqueteros waterval waar u zowel de Braziliaanse als Argentijnse kant van het nationale park kunt zien evenals de spectaculaire Garganta do Diabo. Tenslotte vaart u tot vlakbij de zinderende San Martin waterval, een onvergetelijke ervaring! Vanuit het Braziliaans deel kunt u deelnemen aan de Macuco bootsafari. Deze excursie begint met een rit in een open voertuig over een onverharde weg door de jungle, waarbij u uitleg krijgt over de flora en fauna om u heen. De laatste 500 meter gaat u te voet naar de oever van de snelstromende Rio Iguaçu waar u aan boord gaat van een speciaal aangepaste rubberboot. U vaart op spectaculaire wijze langs kleine watervalletjes en stroomversnellingen tot vlakbij het watergeweld. (O)

Dag
21

Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Foz do Iguaçu gebracht en vliegt u naar Rio de Janeiro. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. Rio de Janeiro ligt aan de prachtige baai van Guanabara en was tot 1960 hoofdstad van Brazilië. De stad is beroemd om zijn drukbezochte stranden zoals Copacabana en Ipanema, maar heeft ook volop bezienswaardigheden op historisch en religieus gebied. De inwoners van Rio de Janeiro, de Carioca’s zijn vriendelijk, zelfverzekerd en houden van muziek, uit eten gaan, het nachtleven en natuurlijk van voetbal. Carioca’s gaan niet naar het strand om te zwemmen, maar om te sporten, te flaneren en er met vrienden af te spreken. (O)

Dag
22

Rio de Janeiro

Vandaag maakt u een stadstour door Rio de Janeiro waarbij u tevens de Suikerbroodberg en de Corcovado berg bezoekt. Tijdens het eerste gedeelte van de tour ziet u een aantal interessante bezienswaardigheden in het centrum van Rio de Janeiro waaronder de kathedraal met zijn enorme glas-in-loodramen en het Aterro do Flamengo park. Vervolgens rijdt u via de oude wijk Urca naar de voet van de Suikerbroodberg. Hier neemt u de kabelbaan, in twee etappes, naar de top van berg (395 meter) waar u een onvergetelijk uitzicht heeft over de stad en de baai van Guanabara. Daarna rijdt u door de weelderige begroeiing van het Tijuca bos naar de top van de 710 meter hoge Corcovado berg. De berg is bekend vanwege het 30 meter hoge Christusbeeld, één van de meest bezochte monumenten ter wereld en tevens één van de 7 nieuwe wereldwonderen. Neem de tijd om het reusachtige beeld te bewonderen en geniet van één van de bekendste panorama’s op aarde. Tenslotte daalt u weer af door het Tijuca bos dat in de jaren 60 is uitgeroepen tot nationaal park. U maakt een fotostop bij het Maracanã voetbalstadion en het nabijgelegen Sambódromo, een paradeplaats dat ontworpen is door Oscar Niemeyer en jaarlijks gebruikt wordt tijdens het carnaval. Na afloop keert u terug naar uw hotel. (O,L)

Dag
23

Rio de Janeiro – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
24

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.