vanaf € 7679,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Unieke reis door Peru, Bolivia, Chili, Argentinië en Brazilië
Ontdek de koloniale stad Cuzco en nabijgelegen Heilige Vallei van de Inca's
Machu Picchu: één van de zeven nieuwe wereldwonderen
Maak een boottocht over het Titicacameer en bezoek de drijvende eilanden van de Uros indianen
Ontdek Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld
Bezoek de Meñique en Miscanti lagunes en El Tatio geisers in de Atacama woestijn
Maak een stadstour door Santiago de Chile & Buenos Aires
Ontdek de spectaculaire Iguaçu watervallen
Bezoek het beroemde Christusbeeld in het bruisende Rio de Janeiro
Reis in een internationaal gezelschap of op privé-basis
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Lima

Vertrek vanaf Amsterdam naar Lima. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen.

Dag
2

Lima

’s Ochtends bezoekt u Lima, de hoofdstad van Peru. Het interessante koloniale centrum is zeer goed bewaard gebleven en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De dag begint met een bezoek aan het historische Plaza Mayor met de imposante kathedraal. Daarna bezoekt u Casa Aliaga, een prachtig onderhouden koloniaal huis dat al sinds 1535 door dezelfde familie wordt bewoond. Vervolgens gaat u naar het Larco museum dat is ondergebracht in een 18e-eeuws herenhuis met een mooie tuin. Hier vindt u de meest complete prehispanische collectie gouden en zilveren voorwerpen maar ook voorwerpen van erotische kunst. De tour eindigt in Parque del Amor aan de boulevard in de wijk Miraflores waar u een mooi uitzicht heeft over de baai van Lima. (O)

Dag
3

Lima – Cuzco – Heilige Vallei

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht en vliegt u naar Cuzco. Na aankomst volgt de transfer naar de Urubamba vallei, ook wel de Heilige Vallei van Inca’s genoemd. Hier bezoekt u Chinchero, een klein indianendorpje hoog in de bergen vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de vallei. Het dorpje werd door de Inca’s gezien als de geboorteplaats van de regenboog. De bewoners houden vast aan de oude Inca tradities en dit is terug te zien in hun traditionele levensstijl en klederdracht. In het dorp bevinden zich mooie Inca ruïnes en een 17e-eeuwse koloniale kerk.

Op weg naar Ollantaytambo maakt u een mooie stop bij het uitzichtpunt van Raqchi. Ollantaytambo was een belangrijke stad voor de Inca’s omdat het vroeger de woonplaats was van keizer Pachacuti. U bezoekt het dorpje waar u de mogelijkheid heeft om de klim te maken naar het iconische fort. Na de lunch bezoekt u Yucay. In het Living Museum kunt u tradities en kunstnijverheden bewonderen uit de oude Incatijd. Naast handwerk van textiel, adobe en zilver zijn er ook lama’s, schapen en alpaca’s. Het is zelfs mogelijk om deze dieren te voeren. (O,L,D)

Dag
4

Heilige Vallei – Machu Picchu

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht. Daar stapt u op de trein voor een 2 uur durende rit naar Aguas Calientes, het dorpje aan de voet van Machu Picchu. U vindt hier veel restaurants, hotels, winkels en een grote overdekte markt. Bij aankomst gaat u vervolgens per bus omhoog richting Machu Picchu. Machu Picchu, een door UNESCO beschermd monument, werd in 1911 ontdekt door de Amerikaanse professor Hiram Bingham en is één van de belangrijkste archeologische locaties van Zuid-Amerika. Machu Picchu was een religieus centrum van de Inca’s en een kleine stad met ongeveer 200 huizen, terrassen, tempels, torens en fonteinen. Door de strategische ligging werd deze stad nooit door de Spanjaarden gevonden. Tijdens de rondleiding leert u meer over deze Verloren Stad van de Inca’s. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Aguas Calientes. (O,L,D)

Dag
5

Machu Picchu – Cuzco

De ochtend is ter vrije besteding. Wij raden u aan om vroeg op te staan en de zonsopgang in Machu Picchu te bewonderen. Een bijzondere en mystieke ervaring! Indien vooraf een permit aangevraagd is, kunnen sportievelingen zich wagen aan de beklimming van Huayna Picchu, een piek die onderdeel is van het Machu Picchu complex. ’s Middags keert u per trein terug naar Ollantaytambo. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze in Cuzco. 

Cuzco is ontworpen in de vorm van een poema. De vele tempels gewijd aan de zonnegod Inti, de maangodin Quilla en de andere natuurelementen getuigen van een hoogstaande cultuur en enorme rijkdom. In de paleizen en prachtige bouwwerken leefden de nobele afstammelingen van Manco Capac en Mama Occllo, de eerste Inca’s die door vele mythes nog steeds verder leven in de ziel van Peru. Bij de ontdekking van Cuzco beschreven de Spaanse conquistadores deze stad als een stad van goud en licht. Tot de dag van vandaag is Cuzco één van de mooiste steden van Zuid-Amerika. Doet u vandaag wel rustig aan. Cuzco ligt op ca. 3.400 meter hoogte en dat zult u zeker merken. Belangrijk is om voldoende rust te nemen, licht te eten en geen alcohol te nuttigen tot uw lichaam aan de hoogte gewend is. Om hoogteziekte te voorkomen drinkt de lokale bevolking thee van cocabladeren. (O)

Dag
6

Cuzco

De ochtend is ter vrije besteding. ’s Middags maakt u een stadstour door Cuzco. Allereerst bezoekt u Coricancha, de belangrijkste tempel van het Incarijk gewijd aan de zonnegod Inti. Na de komst van de Spanjaarden werd het Santo Domingo klooster bovenop deze legendarische tempel gebouwd. Op Plaza de Armas bezoekt u de majestueuze kathedraal. U vindt hier de Peruaanse versie van het schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’ waarbij u een cavia op het bord zult zien liggen. Iets buiten de stad bevindt zich de archeologische vesting Sacsayhuamán, strategisch gebouwd op een heuvel met uitzicht over Cuzco. De vesting is geconstrueerd met enorme handgeslepen stenen die met nauwe precisie op en naast elkaar zijn geplaatst. Elk jaar vindt hier op 24 juni het feest van Inti Raymi (festival van de zon) plaats. Tot slot bezoekt u de tempel en amfitheater van Quenqo en het rode fort van Puka Pucara. (O)

Dag
7

Cuzco – Puno

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel en naar het busstation van Cuzco gebracht. Daar stapt u op de bus voor een fascinerende rit naar Puno. Onderweg kunt u genieten van een prachtig landschap met hooglandplateaus, kleine Andesdorpjes en kuddes alpaca’s, lama’s en vicuña’s. De bus maakt een aantal stops zoals bij het dorp Andahuaylillas waar u het prachtige barokke kerkje bezoekt. Dit kerkje werd gebouwd aan het begin van de 17e eeuw en is bekend vanwege de prachtige muurschilderingen.

Daarna reist u door naar de Inca tempel Raqchi die gebouwd is voor één van de belangrijkste Inca goden genaamd Wiracocha. In Sicuani kunt u genieten van de lunch waarna u doorrijdt naar La Raya, het hoogste punt van deze busrit (4.300 meter). Tot slot maakt u een stop bij het dorpje Pucara. Dit was het eerste dorp in de hooglanden en werd 300 jaar voor Christus al bewoond. U bezoekt hier het Pucara Lithic museum. Uiteindelijk komt u aan bij het busstation in Puno waar een gids u opwacht om u naar het hotel te brengen. (O,L)

Dag
8

Puno: excursie Titicacameer

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald voor een boottocht over het Titicacameer. Allereerst bezoekt u de unieke drijvende eilanden van de Uros indianen. Deze stam leeft al honderden jaren van riet dat ze gebruiken voor hun dorpjes, huizen en boten. Vervolgens vertrekt u naar het eiland Taquile dat bewoond wordt door Quechua sprekende stammen met eeuwenoude tradities. De bevolking heeft door de jaren heen bijzondere handweeftechnieken ontwikkeld. Grappig is het om te zien is dat de mannen hier breien. (O,L)

Dag
9

Puno – Isla del Sol

Vandaag wordt u vroeg opgehaald bij uw hotel in Puno en reist u van Peru naar Copacabana in Bolivia. Dit is de belangrijkste bedevaartsplaats van Bolivia. U bezoekt hier de Virgen de la Candelaria (de donkerbruine Heilige Maagd), die zich in de indrukwekkende basiliek bevindt. Daarna steekt u per draagvleugelboot het Titicacameer over naar Isla de la Luna en bezoekt u de Iñak Uyu ruïnes. Vervolgens steekt u over naar Isla del Sol met de zonnetempel Pilcocaina. Aansluitend wandelt u vergezeld door lama’s naar uw lodge. ’s Middags bent u vrij en kunt u op eigen gelegenheid de landelijke omgeving verkennen. (O,L,D)

Dag
10

Isla del Sol – Huatajata

’s Middags maakt u een wandeling naar de Inca Trappen en de Heilige Fontein. Volgens de legende brengt een slok water van deze fontein u eeuwige jeugd en geluk. Nadat u een kijkje heeft genomen op de kunstnijverheidsmarkt vaart u per draagvleugelboot naar Cocotoni. Hier leert u meer over de manier van leven van de lokale bevolking. U vervolgt de reis over land naar Huatajata waar u het culturele complex Andean Roots bezoekt met het Altiplano museum. Tevens maakt u kennis met de mystieke wereld van de Kallawaya medicijnmannen. Zij geloven dat eerst de ziel moet genezen, alvorens het lichaam kan genezen. Na het diner bezoekt u het Alajpacha observatorium en leert u meer over het heelal en de sterrenhemel van het zuidelijk halfrond. (O,L,D)

Dag
11

Huatajata – La Paz

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en vertrekt u richting het archeologische complex in Tiwanaku waar u de indrukwekkende Tiwanaku ruïnes bezoekt. Dit complex bestaat uit veel bouwwerken waarvan de zonnepoort, de tempel van Kalasasaya en de piramide van Akapana worden beschouwd als voorbeelden van een glorieus verleden. Vervolgens vertrekt u naar La Paz. Hoewel La Paz niet de hoofdstad van Bolivia is, is het wel de grootste stad van het land. De spectaculaire ligging is wat de stad zo bijzonder maakt. La Paz ligt op 3.660 meter hoogte en wordt omringd door de besneeuwde toppen van de Illimani en Huayna Potosí bergen. De inwoners van La Paz zijn overigens hartstikke trots op de hoge ligging van hun stad. Bijna alles in de stad is het hoogste ter wereld. De hoogste wielerbaan, het hoogste voetbalstadion en de hoogste Burger King.

La Paz is vrij compact en de meeste bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand van elkaar. ’s Middags maakt u een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder het koloniale centrum. Aan het centrale plein, het Plaza Murillo, vindt u de kathedraal, het presidentiële paleis en de regeringsgebouwen. Op de heksenmarkt verkopen Aymará indianen allerlei magische producten zoals kruiden om u te beschermen tegen ziektes. Maar ook ingrediënten om goede en slechte geesten te beïnvloeden of te bezweren. U kunt hier ook uw toekomst laten voorspellen door één van de medicijnmannen. Iets buiten de stad bezoekt u Valle de la Luna, een vallei met een bizar maanachtig landschap. (O,LP)

Dag
12

La Paz – Uyuni

Vroeg in de ochtend wordt u naar de luchthaven van La Paz gebracht en vliegt u naar Uyuni. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. (O)

Dag
13

Salar de Uyuni

Vandaag bezoekt u Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld. Salar de Uyuni is gelegen op een hoogte van 3.600 meter en heeft een oppervlakte van 12.000 km2. Ooit was dit een immense zoutzee, maar nu kunt u over de vlakte lopen en prachtige foto’s maken. Het bijzondere spiegeleffect dat ontstaat als er een laagje water op de vlakte ligt, is een natuurverschijnsel dat u niet vaak ziet. Salar de Uyuni is tevens de broedplaats voor drie soorten flamingo’s.

In Colchani krijgt u uitleg over de procedures van de zoutwinning en ziet u de piramides waar het zout gedroogd wordt evenals de koudwaterbaden van Ojos de Agua. De lunch vindt plaats op het eiland Incahuasi dat is bedekt met gigantische cactussen van wel 12 meter hoog. Dit landschap met op de achtergrond de zoutvlakte en een strakblauwe lucht maakt het een ideale plek voor fotografen. (O,L)

Dag
14

Uyuni – San Pedro de Atacama

Vandaag reist u van Bolivia naar Chili. Via het stadje San Cristóbal, kleine Andesdorpjes en Rock Valley komt u aan bij Laguna Colorada. Deze lagune ligt op een hoogte van 4.280 meter en het water heeft een rode kleur vanwege de rode algen en micro-organismen die hier leven. U kunt in de buurt van deze lagune drie verschillende soorten flamingo’s spotten. Het uitzicht is hier uitzonderlijk mooi. Vervolgens reist u verder naar Sol de Mañana, een gebied met spectaculaire geisers en kraters. De bodem van de kraters laat een intens kokende lavamassa zien terwijl de geisers de hete stoom tot wel 100 meter omhoog spuiten. 

Daarna brengt u een bezoek aan het smaragdgroene Laguna Verde. Deze lagune ligt op een hoogte van 4.300 meter en aan de voet van de Licancabur vulkaan. Tot slot rijdt u het Eduardo Avaroa Nationaal Park in. De lokale fauna bestaat uit unieke diersoorten die zich hebben moeten aanpassen aan de extreme levensomstandigheden in deze regio. Dit park is uniek vanwege de meren, zoutvlaktes, vulkanen, besneeuwde bergtoppen, warmwaterbronnen en geisers. Bij Hito Cajón steekt u de grens over naar Chili en wordt u naar uw hotel in San Pedro de Atacama gebracht. (O,LP)

Dag
15

San Pedro de Atacama

Na het ontbijt gaat u op ontdekking in de Atacama woestijn. Allereerst bezoekt u de Atacama zoutvlakte, een nagenoeg droog zoutmeer en de grootste zoutvlakte van Chili. Hier bevindt zich ook de Chaxa lagune, de beste plek in heel Chili om flamingo’s te zien. Hier leven maar liefst drie verschillende soorten flamingo’s, maar er zijn hier ook veel andere vogelsoorten te zien. Vervolgens rijdt u steeds verder omhoog tot u bij de Miscanti & Meñique lagunes aankomt. Deze lagunes zijn onderdeel van het Los Flamencos Nationaal Reservaat en liggen op een hoogte van 4.100-4.350 meter. U kunt hier genieten van de prachtige kleuren van het omringende vulkaanlandschap. (O,L)

Dag
16

San Pedro de Atacama – Calama – Santiago de Chile

Deze ochtend staat u vroeg op en vertrekt u rond 04.30 uur naar de El Tatio geisers waar de zonsopgang bijna surrealistisch lijkt. U maakt een wandeling langs de spuitende geisers en de bronnen met kokend water en modder. Na het ontbijt, dat wordt meegenomen, heeft u de mogelijkheid om te relaxen in één van de warmwaterbronnen. Op de terugweg naar San Pedro de Atacama heeft u een spectaculair uitzicht op de Tocorpuri en Putama vulkanen en bezoekt u het dorpje Machuca. In dit dorpje vindt u typische constructies van modder en stro. Na afloop keert u terug naar uw hotel in San Pedro de Atacama.

’s Middags wordt u naar de luchthaven van Calama gebracht en vliegt u naar Santiago de Chile. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. De hoofdstad van Chili ligt ingeklemd tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte en ligt in het midden van het land. Het is één van de modernste en meest welvarende steden van Zuid-Amerika. Maar het koloniale verleden is ook nog duidelijk zichtbaar, vooral in het historisch centrum waar prachtige koloniale gebouwen en interessante musea te vinden zijn. (O)

Dag
17

Santiago de Chile – Buenos Aires

’s Ochtends maakt u een stadstour en ziet u o.a. het historisch centrum, de Santa Lucia heuvel en Palacio de la Moneda, het paleis waarin de Chileense regering huist. Daarnaast ziet u het Plaza de Armas waar zich de kathedraal, het nationaal historisch museum en het centrale postkantoor bevinden. Vervolgens rijdt u langs Parque Forestal naar de uitgaanswijk Bellavista. Hier kunt u wandelen door de smalle straatjes en de authentieke Chileense sfeer proeven. Bovendien vindt u er een enorm aanbod aan restaurants, bars en terrasjes. 

’s Middags wordt u naar de luchthaven van Santiago de Chile gebracht en vliegt u naar Buenos Aires. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango, is één van de mooiste steden ter wereld. U vindt er prachtige barokke gebouwen zoals in Parijs, theaters zoals in Londen en de restaurants en winkels doen niet onder voor die in New York. De sfeer is echter helemaal Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is een belevenis. De verschillende wijken hebben elk een eigen karakter en geschiedenis. Daarnaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafés, bars en een bruisend uitgaansleven. (O)

Indien u kiest voor de rondreis op privé-basis brengt u een bezoek aan de San Cristóbal heuvel in plaats van de Santa Lucia heuvel. Houd er rekening mee dat de San Cristóbal heuvel gesloten is op maandag.

Dag
18

Buenos Aires

Na het ontbijt maakt u een stadstour door deze elegante stad. U bezoekt de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan en het Plaza de Mayo waar de zetel van de regering zich bevindt. Op de kruising van de Avenida de 9 Julio en Avenida Corrientes vindt u het Plaza de la Républica. Dit plein wordt gekenmerkt door de 67 meter hoge obelisk, de meest karakteristieke bezienswaardigheid van Buenos Aires. U neemt tevens een kijkje in de trendy wijken Puerto Madero, Palermo en Recoleta waar zich in de 19e en 20e eeuw veel aristocraten gevestigd hebben. Hier bevinden zich exclusieve boetiekjes en prachtige, in Franse stijl gebouwde, huizen die nu vaak als ambassade gebruikt worden. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om optioneel een speciaal diner inclusief onvergetelijke tangoshow bij te wonen. (O)

Dag
19

Buenos Aires – Puerto Iguazú – Foz do Iguaçu

’s Ochtends wordt u naar de nationale luchthaven van Buenos Aires gebracht en vliegt u naar Puerto Iguazú. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel in Foz do Iguaçu. De Iguaçu watervallen bevinden zich op het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Het is de grootste verzameling watervallen ter wereld. Het nationale park bestaat uit 275 watervallen van ca. 80 meter hoog die zich over 2,7 km uitstrekken. Rondom de watervallen bevindt zich een subtropisch regenwoud met meer dan 2.700 plantensoorten. In het park komen dieren voor zoals de reuzenmiereneter, tapir, jaguar en kaaiman. Het park staat sinds 1986 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. (O)

Dag
20

Foz do Iguaçu

In de ochtend bezoekt u het Braziliaanse deel van het nationale park. Hier heeft u het beste overzicht. Bij de ingang van het park stapt u op een bus die u naar de verschillende bezienswaardigheden brengt. Daarna maakt u een wandeling over de speciale loopbruggen en bereikt u een uitzichtpunt met een prachtig zicht over de spectaculaire Garganta do Diablo. Dit is een bijna cirkelvormige waterval van 80 meter hoog. ’s Middags bezoekt u ook het Argentijnse deel van het nationale park. Hier kunt u de watervallen bijna aanraken. De speciale loopbruggen en diverse trappen over het snelstromende water bieden onvergetelijke uitzichten. Het bulderend geraas van het water, de betoverende regenbogen en de weelderige vegetatie zorgen hier voor een grandioos natuurspektakel.

Nadat u door het park gewandeld heeft, kunt u optioneel de Macuco bootsafari boeken. Met een speciale truck rijdt u via een onverharde weg de jungle in. Onderweg leert u meer over de flora en fauna in dit gebied. Daarna gaat u aan boord van een speciaal aangepaste motorboot waarmee u door de canyon van de Iguazú rivier naar de watervallen vaart. U vaart op spectaculaire wijze langs kleine watervalletjes en stroomversnellingen tot vlakbij het watergeweld. (O)

Dag
21

Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Foz do Iguaçu gebracht en vliegt u naar Rio de Janeiro. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. Rio de Janeiro ligt aan de prachtige baai van Guanabara en was tot 1960 de hoofdstad van Brazilië. De stad is beroemd om zijn drukbezochte stranden zoals Copacabana en Ipanema, maar heeft ook volop bezienswaardigheden op historisch en religieus gebied. De inwoners van Rio de Janeiro, de Carioca’s, zijn vriendelijk, zelfverzekerd en houden van muziek, uit eten gaan, het nachtleven en natuurlijk van voetbal. Carioca’s gaan niet naar het strand om te zwemmen, maar om te sporten, te flaneren en er met vrienden af te spreken. (O)

Dag
22

Rio de Janeiro

Vandaag maakt u een stadstour door Rio de Janeiro waarbij u een bezoek brengt aan de Suikerbroodberg en de Corcovado berg. Tijdens het eerste gedeelte van de tour ziet u een aantal interessante bezienswaardigheden in het centrum van Rio de Janeiro waaronder de kathedraal met zijn enorme glas-in-loodramen en het Aterro do Flamengo park. Vervolgens rijdt u naar de voet van de Suikerbroodberg. Hier neemt u de kabelbaan, in twee etappes, naar de top van berg (395 meter) waar u een onvergetelijk uitzicht heeft over de stad en de baai van Guanabara. 

Daarna rijdt u door de weelderige begroeiing van het Tijuca bos naar de top van de 710 meter hoge Corcovado berg. De berg is bekend vanwege het 30 meter hoge Christusbeeld, één van de meest bezochte monumenten ter wereld en tevens één van de 7 nieuwe wereldwonderen. Neem de tijd om het reusachtige beeld te bewonderen en geniet van één van de bekendste panorama’s op aarde. Tot slot daalt u weer af door het Tijuca bos dat in de jaren 60 is uitgeroepen tot nationaal park. (O,L)

Dag
23

Rio de Janeiro – Amsterdam

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
24

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Reis naar keuze privé of in internationaal gezelschap
Kunnen wij u helpen bij uw keuze? Meer informatie over privé-reizen en reizen in internationaal gezelschap waarvan de samenstelling per reisonderdeel kan wijzigen, vindt u hier.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany