vanaf € 15,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Speciaal aanbevolen excursies
Boek uw excursies voor vertrek vanuit Nederland, dat scheelt u geregel ter plaatse
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Diner en tangoshow

Excursie in Buenos Aires

Terwijl u kennismaakt met typische gerechten uit de Argentijnse keuken laat een klassiek orkest u met melancholische ritmes originele stijlen herleven uit de jaren 40. U gaat genieten van de tango, een dans die aan het eind van de negentiende eeuw ontstond in de buitenwijken van Buenos Aires. Muzikanten, dansers en zangers doen hun uiterste best om u een onvergetelijke avond te laten beleven. 

All Glaciers

Excursie vanuit El Calafate

Vanuit El Calafate rijdt u langs de oever van Lago Argentino naar Punta Bandera. Dit is het startpunt van een prachtige boottocht door een adembenemend landschap. Via Boca del Diablo, het smalste stuk van het meer, vaart u naar de Upsala gletsjer. Vervolgens bezoekt u de Spegazzini gletsjer, de hoogste gletsjer van het park. De indrukwekkende gletsjermuur is maar liefst 130 meter hoog en 25 km lang. Bij het Spegazzini kamp gaat u aan land en maakt u een korte wandeling. Mocht u het leuk vinden om zelfstandig een wandeling te maken, dan leidt een 700 meter lang en bebost pad u langs diverse uitzichtpunten.

Estancia Cristina Classic

Excursie vanuit El Calafate

Vanuit El Calafate rijdt u langs de oever van Lago Argentino naar Punta Bandera. Dit is het startpunt van een prachtige boottocht door een adembenemend landschap. U vaart door het Upsala kanaal naar de spectaculaire Upsala gletsjer, de grootste gletsjer van Zuid-Amerika. Vlakbij Estancia Cristina gaat u van boord. De estancia wordt omringd door schilderachtige uitzichten op de besneeuwde bergtoppen, meren, rivieren en gletsjers. U maakt samen met een gids een ca. 4 uur durende wandeling door de vallei naar prachtige uitzichtpunten en de Los Perros River waterval. Als u terug bent op de estancia staat er een typisch Patagonische lunch voor u klaar. Ten slotte bezoekt u het Costumbrista museum en het landgoed van Estancia Cristina. Deze excursie is te boeken van oktober t/m april. 

Estancia Cristina Discovery

Excursie vanuit El Calafate

Vanuit El Calafate rijdt u langs de oever van Lago Argentino naar Punta Bandera. Dit is het startpunt van een prachtige boottocht door een adembenemend landschap. U vaart door het Upsala kanaal naar de spectaculaire Upsala gletsjer, de grootste gletsjer van Zuid-Amerika. Vlakbij Estancia Cristina gaat u van boord. De estancia wordt omringd door schilderachtige uitzichten op de besneeuwde bergtoppen, meren, rivieren en gletsjers. U maakt samen met een gids een tocht per 4×4 voertuig. Tijdens de rit van ca. 10 km door het Feruglio gebergte kunt u genieten van de prachtige omgeving. Vervolgens wandelt u naar een uitzichtpunt waar u een fantastisch zicht heeft op de Upsala gletsjer. Eenmaal terug op de estancia staat er een typisch Patagonische lunch voor u klaar. Ten slotte bezoekt u het Costumbrista museum en het landgoed van Estancia Cristina. Deze excursie is te boeken van oktober t/m april. 

Nautical Safari Perito Moreno gletsjer

Excursie vanuit El Calafate

’s Ochtends vertrekt u voor een prachtige rit langs Lago Argentino naar het Los Glaciares Nationaal Park. Hier bevindt zich de Perito Moreno gletsjer, één van de grootste gletsjers ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord waar het ijs 60 meter dik, 5 km breed en 30 km lang is. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter. Tijdens deze excursie krijgt u de mogelijkheid om de gletsjer vanaf een heel ander perspectief te bekijken. U vaart naar het zuidelijke punt van de Channel of Ice waar u met de boot tot vlakbij de ijsmuur van de gletsjer komt. Daar hoort u het bewegen van het gletsjerijs en ziet u de ijsblokken van dichtbij losraken en met veel geraas in het water vallen. Een unieke ervaring!

Trekking Laguna Capri

Excursie vanuit El Calafate

Vanuit El Calafate rijdt u langs de oevers van Lago Argentino en Lago Viedma naar het toeristische dorpje El Chalten. Dit is het startpunt van de (gemakkelijke) trekking door het Los Glaciares Nationaal Park naar Laguna Capri. Samen met een gids gaat u op pad en in ca. 2 uur bereikt u Fitz Roy Hill. Hier heeft u schitterend uitzicht op Laguna Capri. Daarna wandelt u terug naar El Chalten. Deze excursie is te boeken van oktober t/m april.

Gran Aventura boottocht

Excursie vanuit Puerto Iguazú

U rijdt met een speciale truck via een onverharde weg de jungle in. Onderweg vertelt de ervaren gids meer over de flora en fauna in dit gebied. Daarna gaat u aan boord van een speciaal aangepaste motorboot waarmee u door de canyon van de Iguazú rivier naar de watervallen vaart. U vaart op spectaculaire wijze langs kleine watervalletjes en stroomversnellingen tot vlakbij het watergeweld. 

Punta Tombo 

Excursie vanuit Puerto Madryn

Bij Punta Tombo vindt u de grootste broedplaats van magelhaenpinguïns ter wereld. De pinguïns komen hier jaarlijks rond begin september naartoe om te broeden en hun jongen op te voeden. In april vertrekken ze om vervolgens het volgende jaar weer terug te keren. Het hoogtepunt is in januari wanneer u er zo’n 800.000 kunt verwachten. In het reservaat kunt u rustig wandelen over de speciaal aangelegde wandelpaden. Overal ziet u de komische vogels van dichtbij. Om voedsel te halen nemen ze de kortste weg naar zee, waarbij ze vaak vlak voor uw voeten langs dribbelen. Op de terugweg naar het hotel maakt u nog een stop in de stad Trelew. Hier kunt u ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan het Feruglio Paleontology museum. Deze excursie is te boeken van september t/m april.

Walvissafari Península Valdés

Excursie vanuit Puerto Madryn

Puerto Madryn is één van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. Patagonië biedt kalme en beschermde wateren waarin deze gigantische zoogdieren kunnen paren en waarin ze hun kalveren ter wereld kunnen brengen. De boot vertrekt vanuit Puerto Piramides op het schiereiland Península Valdes en tijdens de tocht kunt u het nieuwsgierige en vriendelijke gedrag van de walvissen bewonderen. Deze excursie is te boeken van juni t/m december.

Cafayate 

Excursie vanuit Salta

Tijdens de rit door de Lerma vallei kunt u genieten van een prachtig en kleurrijk berglandschap met ongebruikelijk gevormde rotsformaties. U passeert de indrukwekkende Quebrada de las Conchas, ofwel de kloof van de schelpen. Water en wind hebben er voor gezorgd dat het landschap met rotsformaties in alle tinten rood, bruin, groen en grijs er nogal surrealistisch uitziet. Vervolgens komt u aan in Cafayate, een klein gezellig koloniaal stadje omgeven door bergen, wijngaarden en bodega’s. In het stadje hangt een gemoedelijke sfeer. Het leven hier speelt zich af op Plaza San Martin waar zich leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants bevinden. In dit geïsoleerde stadje waar uitstekende wijnen geproduceerd worden, bezoekt u een lokale wijngaard waar u uiteraard ook de wijnen kunt proeven.

Quebrada de Humahuaca 

Excursie vanuit Salta

Vanuit Salta vertrekt u naar Purmamarca, een lieflijk dorp met adobe huisjes. De route voert langs rotswanden in diverse tinten rood en geel. Ook zult u vele grote cactussen tegenkomen. Hoog boven de oude adobe kerk van Purmamarca verheft zich de markante top van Cerro de los Siete Colores. Deze berg is 2.100 meter hoog en bestaat uit zeven verschillende kleurlagen. Vervolgens maakt u een stop in Tilcara waar u het enorme indianenfort en het archeologische museum bezoekt. Daarna steekt u de Steenbokskeerkring over waar u een prachtig uitzicht heeft over de kleurrijke Pollera del Coya heuvel. U brengt ook een bezoek aan Uquía dat bekend staat om het witte kerkje. Ten slotte rijdt u langs La Paleta del Pintor, een indrukwekkende en kleurrijke heuvel die doet denken aan een schilderspalet.

Stadstour Salta

Excursie in Salta

De stad Salta dateert uit 1582 en onderscheidt zich van de andere Argentijnse steden vanwege het Spaanse karakter van de stad. De stad wordt omringd door heuvels en bergen die een mooi decor vormen op de achtergrond. Tijdens deze stadstour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder verschillende kerken, musea en de zomervilla San Lorenzo. Vanaf de top van de Cerro San Bernardo heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Wandeltour Tucumán

Excursie in Tucumán

Tucumán is een levendige stad met prachtige parken en Spaanse koloniale gebouwen. Tijdens deze stadstour wandelt u door de stad en ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Plaza de la Independencia met het vrijheidsbeeld, het regeringsgebouw Casa Gobierno, het 9 de Julio park, het klooster van San Francisco en de in neoklassieke stijl gebouwde kathedraal.

Boottocht Beaglekanaal

Excursie vanuit Ushuaia

Tijdens deze excursie maakt u een tocht per catamaran over het Beaglekanaal. U kunt niet alleen genieten van prachtige vergezichten over het kanaal en het berglandschap maar u kunt ook een grote variëteit aan zeevogels zien zoals albatrossen en meeuwen. Bij Isla de los Lobos heeft u de kans om zeeolifanten en zeeleeuwen te bewonderen. Vervolgens vaart u langs Isla de los Pájaros waar u talloze soorten zeevogels kunt observeren waaronder aalscholvers, albatrossen, stormvogels, roofmeeuwen en soms ook pinguïns.

Lakes off road

Excursie vanuit Ushuaia

U wordt rond 14.30 uur opgehaald bij uw hotel en rijdt met een Land Rover Defender de bergen in. De eerste stop die u maakt, is bij de Garibaldi Pass. Hier heeft u een panoramisch uitzicht over de vallei waarbij u Lago Escondido en Lago Fagnano kunt zien liggen. Daarna verlaat u het asfalt en begint het off-road avontuur. Via een onverhard pad rijdt u door het bos, door modderrivieren, over onmogelijke doorgangen en langs de oever van Lago Fagnano. Ten slotte komt u aan in de berghut en is het tijd om te genieten van een heerlijke barbecue met Argentijnse wijn. Deze excursie kan zowel in de ochtend (inclusief lunch) als in de middag (inclusief diner) vertrekken.

Tierra del Fuego Nationaal Park

Excursie vanuit Ushuaia

Vanuit Ushuaia brengt u een bezoek aan het Tierra del Fuego Nationaal Park. Hier maakt u een ca. 3 uur durende trekking. De route voert door ongetwijfeld één van de mooiste gebieden van het park, langs de oever van de Ensenada baai en door prachtige bossen. Het tempo is rustig en onderweg wordt voldoende tijd genomen om te genieten van de omgeving en om foto’s te maken. Na de lunch rijdt u naar Lapataia baai waar u een kanotocht maakt. Voor aanvang krijgt u eerst een korte instructie en vervolgens peddelt u ca. 1,5 uur door riviertjes en lagunes naar Lapataia baai. Voor de trekking adviseren wij u stevige wandelschoenen met een goed profiel te dragen omdat sommige paden door smeltwater glibberig kunnen zijn. Deze excursie kan niet in juni worden geboekt. 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany