vanaf € 4330,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Combineer een reis door Patagonië met een cruise-expeditie
Bezoek Buenos Aires dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd
Perito Moreno gletsjer, één van de grootste actieve gletsjers ter wereld
Gletsjers, bergen en meren in Torres del Paine Nationaal Park
Ontdek de meest betoverende oergebieden van Zuid-Amerika tijdens de 5-daagse cruise-expeditie
Ontdek het Tierra del Fuego Nationaal Park vanuit Ushuaia
Uw reisgezelschap is internationaal en kan per touronderdeel verschillen

Dag tot dag

Per 1 november 2019 zijn de off road excursie in Ushuaia op dag 13 en de Tierra del Fuego excursie op dag 14 niet meer inbegrepen. Dat geldt ook voor het diner op dag 13 en de lunch op dag 14. Deze excursies incl. maaltijden zijn uiteraard optioneel bij te boeken.

Dag
1

Amsterdam – Buenos Aires

Vertrek vanaf Amsterdam naar Buenos Aires.

Dag
2

Buenos Aires

U komt ’s ochtends aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango, is één van de mooiste steden ter wereld. U vindt er prachtige barokke gebouwen zoals in Parijs, theaters zoals in London en restaurants en winkels doen niet onder voor New York. De sfeer is echter helemaal Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is een belevenis. De vele verschillende wijken, zoals de havenwijk La Boca, de pittoreske wijk San Telmo en de trendy wijken Puerto Madero, Recoleta en Palermo, hebben elk een eigen karakter en geschiedenis. Daarnaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafés, bars en een bruisend uitgaansleven.

Dag
3

Buenos Aires

’s Morgens maakt u een stadstour door deze elegante stad. U ziet o.a. de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan en het Plaza de Mayo waar de zetel van de regering zich bevindt. Op de kruising van de Avenida de 9 Julio en Avenida Corrientes vindt u het Plaza de la Républica. Dit plein wordt gekenmerkt door de 67 meter hoge Obelisk, de meest karakteristieke bezienswaardigheid van Buenos Aires. De Obelisk werd hier geplaatst ter ere van het 400-jarig bestaan van de stad. U neemt tevens een kijkje in de trendy wijken Puerto Madero, Palermo en Recoleta waar zich in de 19e en 20e eeuw veel aristocraten gevestigd hebben. Hier bevinden zich exclusieve boetiekjes en prachtige, in Franse stijl gebouwde, huizen die nu vaak als ambassade gebruikt worden. U bezoekt Palermo Chico dat bekend staat om de mooie parken die aangelegd zijn door gerenommeerde landschapsarchitecten. De tour eindigt bij Galerias Pacifico, een enorm winkelcentrum. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om een speciaal diner inclusief onvergetelijke tangoshow bij te wonen. (O)

Dag
4

Buenos Aires – El Calafate

’s Ochtends wordt u naar de nationale luchthaven van Buenos Aires gebracht en vliegt u naar El Calafate. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. Dit kleine en gezellige stadje ligt aan de zuidelijke oever van het Argentino meer en aan de voet van het Andesgebergte. El Calafate is het uitgangspunt voor het maken van excursies naar de gletsjers in de nabije omgeving. (O)

Dag
5

El Calafate: Perito Moreno gletsjer

In de ochtend vertrekt u voor een prachtige rit langs het Argentino meer naar het Glaciares Nationaal Park. Hier bevindt zich de Perito Moreno gletsjer, één van de grootste actieve gletsjers ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord waar het ijs 60 meter dik, 5 km breed en 30 km lang is. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter. Vanaf houten terrassen die uitzicht bieden op de gletsjer, kunt u dit wonder der natuur, dat onder bescherming van de UNESCO staat, aanschouwen. U ziet over elkaar schuivende ijsbrokken en enorme ijsrichels losbreken en met donderend geraas van grote hoogte in het opspattende water storten en zich vervolgens tot staalblauwe drijvende ijsbergen vormen. Na het bezoek aan gletsjer is er een mogelijkheid om de gletsjer vanaf een heel ander perspectief te bekijken. Met de optionele excursie Nautica Safari vaart u naar de zuidelijke punt van de Channel of Ice waar u met de boot tot vlakbij de ijsmuur van de gletsjer komt. U hoort het bewegen van het gletsjerijs en ziet de ijsblokken van dichtbij losraken en met veel geraas in het water vallen. Een unieke ervaring! (O)

Dag
6

El Calafate – Torres del Paine Nationaal Park

Vandaag vertrekt u naar misschien wel het mooiste nationale park van Chili, het Torres del Paine Nationaal Park. In dit schitterende park met gletsjers, meren en vele diersoorten torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over terwijl hoog in de lucht condors cirkelen. U bezoekt de mooiste plekjes van het park en maakt kennis met de unieke flora en fauna. Als u aankomt in het nationale park stapt in een 4×4 truck die u naar het startpunt van verschillende wandelingen brengt. Deze wandelingen eindigen allemaal bij een prachtig uitzichtpunt. U ziet vandaag o.a. de Cerro Condor waar u een schitterend uitzicht heeft over het Pehoe meer en de toppen van de Torres en de Cuenos. Ook bezoekt u Lago Grey waar u vanaf het strand de ijsschotsen in het meer ziet drijven met op de achtergrond de indrukwekkende Grey gletsjer, de waterval Salto Grande en het Nordenskjöldmeer. (O,LP)

Dag
7

Torres del Paine Nationaal Park

Vandaag heeft u een vrije dag in Torres del Paine Nationaal Park om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Maak optioneel een trekking naar de Base of the Towers, één van de meest beroemde trekkingen in het nationale park. Het is een veeleisende trekking maar u wordt wel beloond met een imposant uitzicht op de drie toppen van de Torres. Tijdens het eerste uur wandelt u bergopwaarts tot u de Ascencio rivier bereikt. Vanaf hier is het nog 30 minuten tot het Chileense kamp waar u even kunt uitrusten. Daarna wandelt u ca. 1,5 uur bergopwaarts door het bos. De hoogte neemt nu snel toe waardoor u een prachtig uitzicht heeft over de geologische formaties. Het laatste uur, waarbij u omhoog wandelt over een zigzaggend pad, is het moeilijkst. Uiteindelijk komt u aan bij het uitzichtpunt waar u kunt genieten van het fantastisch landschap en de lunch. Daarna wandelt u in ca. 4 uur via dezelfde weg terug naar beneden. (O)

Dag
8

Torres del Paine Nationaal Park – Puerto Natales

’s Morgens bent u vrij en heeft u tijd voor een laatste wandeling of het maken van een optionele excursie. In de middag vertrekt u naar Puerto Natales waar u wordt afgezet bij uw hotel voor één overnachting. (O)

Dag
9

Puerto Natales – Punta Arenas

Na het ontbijt volgt de transfer naar Punta Arenas waar u ’s middags tussen 17.00 en 18.00 uur inscheept aan boord van de m/v Stella Australis of m/v Ventus Australis. Na een welkomstcocktail met de kapitein en zijn bemanning zet het schip koers naar het ‘einde van de wereld’. Door de mythische Straat van Magellaan, vaart u naar Zuid-Patagonië inclusief Tierra del Fuego. Dit is het begin van een groot avontuur! Aansluitend bent u uitgenodigd voor het welkomstdiner. (O,D)

Dag
10

Cruise-expeditie: Ainsworthbaai – Tuckers eilanden

Bij het vroege licht van de zonsopgang vaart het schip door de Admiralty Sound, een spectaculaire aftakking van de Straat van Magellaan, tot het aankomt in de Ainsworthbaai. Hier gaat u aan land door middel van zodiacs en kunt een keuze maken uit twee begeleide wandelingen. De ene wandeling gaat langs een rivier, door een veengebied naar het leefgebied van de bevers. De andere wandeling gaat door een morene (een landvorm gevormd door een gletsjer) en is zwaarder. Tijdens beide wandelingen heeft u een prachtig uitzicht over de Marinelli gletsjer en het Darwin gebergte. U gaat terug aan boord en vervolgt de reis richting de Tuckers eilanden. Na de lunch brengt u door middel van de zodiacs een bezoek aan de Magelhaenpinguïns en diverse vogelsoorten zoals o.a. aalschovers, scholeksters en adelaars die dit eiland bezetten. In september en april wordt deze excursie vervangen door een bezoek aan Brookesbaai, waar u een korte wandeling naar de gletsjer maakt. (O,L,D)

Dag
11

Cruise-expeditie: Pía gletsjer – Laan der gletsjers

Nadat u het grootste deel van het Beaglekanaal bent overgestoken, bereikt u het Pía fjord waar u vlakbij de gelijknamige gletsjer van boord gaat. Daar maakt u een excursie naar een spectaculair uitkijkpunt. Hier kunt u de bergketen overzien vanaf het punt waar de gletsjer begint tot aan het punt waar deze de zee bereikt. Na deze onvergetelijke ervaring vaart u via de noordwestelijke tak van het Beaglekanaal door de majestueuze ‘Laan der Gletsjers’, waarbij een aantal gletsjers vernoemd zijn naar Europese landen zoals Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk en Holland. (O,L,D)

Dag
12

Cruise-expeditie: Kaap Hoorn – Wulaiabaai

U navigeert door de Beagle- en Murraykanalen en Nassaubaai, waarna u van boord gaat in het Kaap Hoorn Nationaal Park (onder voorbehoud van weersomstandigheden). Deze steile kaap, van bijna 425 meter hoogte, is in 1616 ontdekt door de Nederlandse handelsexpeditie georganiseerd door Isaac Le Maire. De Kaap dankt zijn naam aan het vertrekpunt van de expeditie: de haven van Hoorn. ’s Middags gaat u van boord in de historische Wulaiabaai, eens de plek van de grootste inheemse nederzetting van het gebied. Deze streek is ook beroemd om zijn enorme geografische schoonheid en uitbundige plantengroei. U maakt een wandeling door een Magellaanwoud vol met lengas, coihues, canelos, varens en andere plantensoorten tot u bij een spectaculair uitkijkpunt komt. (O,L,D)

Dag
13

Ushuaia

Het schip arriveert tussen 08.30 en 09.30 uur in de haven van Ushuaia (Argentinië) in Tierra del Fuego. Na het ontbijt volgt de ontscheping. Na aankomst in de haven van Ushuaia volgt de transfers naar uw hotel voor twee overnachtingen. Ushuaia in Tierra del Fuego (Vuurland) is de zuidelijkste enclave ter wereld en toegangspoort tot het immense en mysterieuze Antarctica. Tierra del Fuego Nationaal Park is ideaal voor vogelliefhebbers en het maken van wandeltochten. Imposante meren, gletsjers, overweldigende flora en fauna en fraai uitzicht op het Beaglekanaal met op de achtergrond de bergen maken het park uniek. In het levendige stadje Ushuaia bevinden zich vrolijk gekleurde huizen en vele restaurantjes en bars. Ook zijn er een paar kleine musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo del Fin del Mundo. ’s Middags wordt u rond 14.30 uur opgehaald bij uw hotel en rijdt u met de Land Rover Defender de bergen in. De eerste stop die u maakt is bij de Garibaldi Pass. Hier heeft u een panoramisch uitzicht over de vallei waarbij u Lago Escondido en Lago Fagnano kunt zien liggen. Na deze stop verlaat u het asfalt en begint het off road avontuur. Via het onverharde pad rijdt u door het bos, door modderrivieren en over onmogelijke doorgangen aan de rand van het meer. Eindpunt is het door bos omringde Lago Fagnano waar er tijd is voor u om samen met de groep en de gids te genieten van een barbecue met Argentijnse wijn. Via de Ruta National 3 rijdt u terug naar Ushuaia. (O,D)

Dag
14

Ushuaia

Vandaag maakt u een excursie naar het Tierra del Fuego Nationaal Park. Hier maakt u een ca. 3 uur durende trekking. De route voert door ongetwijfeld één van de mooiste gebieden van het park, langs de oever van de Ensenada baai en door prachtige bossen. Het tempo is rustig en onderweg wordt voldoende tijd genomen om te genieten van de omgeving en om foto’s te maken. Na de lunch (inbegrepen) rijdt u naar Lapataia baai waar u een kanotocht maakt. Voor aanvang krijgt u eerst een korte instructie en vervolgens peddelt u ca. 1,5 uur door riviertjes en lagunes naar Lapataia baai. Aan het eind van de middag bent u weer terug in uw hotel. Voor de trekking adviseren wij u stevige wandelschoenen met een goed profiel te dragen omdat sommige paden door smeltwater glibberig kunnen zijn. (O,L)

Dag
15

Ushuaia – Buenos Aires

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Ushuaia gebracht en vliegt u naar Buenos Aires. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor één overnachting. (O) 

Dag
16

Buenos Aires – Amsterdam

Transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
17

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.