bestseller
vanaf € 3442,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Reizen in internationaal gezelschap of op privé-basis
Santiago de Chile, Buenos Aires
Het mooiste nationale park van Chili: Torres del Paine
Perito Moreno gletsjer
Trekking door het Tierra del Fuego Nationaal Park
Boottocht over het Beagle kanaal
Eenvoudig te verlengen met een van onze bouwstenen in Argentinië of Chili of een cruise-expeditie naar Antarctica
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Santiago de Chile

Vertrek vanaf Amsterdam naar Santiago de Chile.

Dag
2

Santiago de Chile

’s Morgens komt u aan op de luchthaven van Santiago de Chile. Aansluitend volgt transfer naar uw hotel, waar u voor twee nachten uw intrek neemt. Santiago de Chile, gelegen in de vruchtbare Centrale Vallei en ingeklemd tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte is een van de modernste en meest welvarende steden van Zuid-Amerika. Maar ook het koloniale verleden is nog duidelijk zichtbaar, met name in het historisch district, waar prachtige koloniale gebouwen en interessante musea te vinden zijn. Een van die gebouwen is het Moneda paleis, waar president Allende in 1973 om het leven kwam tijdens een militaire coup. ’s Middags maakt u een stadstour en ziet u o.a. het historisch centrum, de Santa Lucia heuvel en Palacio de la Moneda, het paleis waarin de Chileense regering huist. Verder ziet u de Plaza de Armas, waar zich de kathedraal, het nationaal historisch museum en het centrale postkantoor bevinden. Vervolgens rijdt u langs het Parque Forestal en het museum voor schone kunsten naar de uitgaanswijk Bellavista. 

Dag
3

Santiago de Chile: wine & bike tour Cousiño Macul wijngaard

Vandaag bezoekt u de Cousiño Macul wijngaard in de vruchtbare Centrale Vallei. Deze wijngaard wordt al 163 jaar gerund door dezelfde familie waarvan nu de zesde generatie aan het roer staat. U maakt onder begeleiding van een gids een fietstocht door de tuinen en wijngaarden. Geniet van het landschap met op de achtergrond het indrukwekkende Andesgebergte! Onderweg zult u stoppen om ook wat van de wijn te proeven. Daarna fietst u door naar een wijnkelder waar u wijnvaten van meer dan 100 jaar oud kunt bewonderen. In deze wijnkelder zal ook een wijnproeverij plaats vinden. Tenslotte keert u terug naar Santiago waar u kunt genieten van een typische lunch in een lokaal restaurant. (O,L)

N.B. De wine & bike tour wordt niet op zondag uitgevoerd.

Dag
4

Santiago de Chile – Punta Arenas – Puerto Natales

Transfer naar de luchthaven van Santiago de Chile voor de vlucht naar Punta Arenas. Na aankomst wordt u naar Puerto Natales gebracht, gelegen aan de ‘Seno Ultima Esperanza’, oftewel de Fjord van de Laatste Hoop. Overnachting in Puerto Natales. (O)

Dag
5

Puerto Natales – Torres del Paine Nationaal Park

Vandaag vertrekt u naar misschien wel het mooiste nationale park van Chili, het Torres del Paine Nationaal Park. In dit schitterende park met gletsjers, meren en vele diersoorten torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over, terwijl hoog in de lucht condors cirkelen. U bezoekt de mooiste plekjes van het park en maakt kennis met de unieke flora en fauna. Zo ziet u o.a. de Cerro Condor, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over het Pehoe meer en de toppen van de Torres en de Cuernos. Ook bezoekt u Lago Grey, waar u vanaf het strand de ijsschotsen in het meer ziet drijven met op de achtergrond de indrukwekkende Grey gletsjer, de waterval Salto Grande en het Nordenskjöld meer. Twee overnachtingen in Torres del Paine. (O)

Dag
6

Torres del Paine Nationaal Park

Vandaag kunt u zelf op verkenning gaan of een facultatieve excursie boeken, zoals een boottocht naar de gletsjer bij Lago Grey, een paardrijtocht, diverse trektochten of een raftingtocht per zodiac naar de Última Esperanza fjord en de Serrano gletsjer. (O)

Dag
7

Torres del Paine Nationaal Park – El Calafate

’s Middags vertrekt u naar het in Argentinië gelegen plaatsje El Calafate voor drie overnachtingen. Dit kleine en gezellige stadje ligt aan de zuidelijke oever van het Argentino meer en aan de voet van het Andesgebergte. El Calafate is het uitgangspunt voor het maken van excursies naar de gletsjers in de nabije omgeving. (O)

Dag
8

Perito Moreno gletsjer

In de ochtend vertrekt u voor een prachtige rit langs het Argentino meer naar het Glaciares National Park. Hier bevindt zich de Perito Moreno gletsjer, één van de grootste actieve gletsjers ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord waar het ijs 60 meter dik, 5 km breed en 30 km lang is. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter. Vanaf houten terrassen die uitzicht bieden op de gletsjer, kunt u dit wonder der natuur, dat onder bescherming van de UNESCO staat, aanschouwen. U ziet over elkaar schuivende ijsbrokken en enorme ijsrichels losbreken en met donderend geraas van grote hoogte in het opspattende water storten en zich vervolgens tot staalblauwe drijvende ijsbergen vormen. Na het bezoek aan gletsjer is er een mogelijkheid om de gletsjer vanaf een heel ander perspectief te bekijken. Met de optionele excursie Nautica Safari vaart u naar de zuidelijke punt van de Channel of Ice waar u met de boot tot vlakbij de ijsmuur van de gletsjer komt. U hoort het bewegen van het gletsjerijs en ziet de ijsblokken van dichtbij losraken en met veel geraas in het water vallen. Een unieke ervaring! (O)

Dag
9

El Calafate

U heeft een volle dag de tijd om vanuit uw hotel in El Calafate deel te nemen aan verschillende optionele excursies. Kies uit één van de excursies hieronder. (O)

Rivers of Ice

Net als met de Estancia Cristina Classic excursie vertrekt u vroeg vanaf de haven van Punta Bandera. U vaart met een comfortabel schip langs ijsbergen en adembenemend landschap. Aangekomen bij het punt waar u schitterend uitzicht heeft over de westzijde van de Upsala gletsjer vaart u door het smalste stuk van het meer genaamd Boca del Diablo. Vervolgens gaat de route via het Northern Canal naar het westen. Bij Spegazzini Canal ziet u de indrukwekkende gletsjermuur van 130 meter hoog en 25 kilometer lang. Het Northern Canal strekt tot aan de haven van El Calafate waar u weer van boord gaat. Aansluitend transfer naar uw hotel.

Trekking Laguna Capri

Via de schitterende Ruta 40 en Ruta 23 rijdt u naar El Chalten, een klein toeristisch plaatsje aan de voet van de Andes. Hier start de trekking door Glaciers National Park naar Laguna Capri. De trekking is een goede optie voor beginners. Er wordt tot een hoogte van 350 meter geklommen en dus is de trekking geschikt voor iedereen die in goede gezondheid verkeert. Samen met een gids gaat u op pad en in ongeveer 2 uur bereikt u Fitz Roy Hill. Hier heeft u schitterend uitzicht op Laguna Capri, een prachtige lagune met helderblauw water en de omliggende bossen met op de achtergrond het Fitz Roy massief. U wandelt vervolgens naar de oever van de lagune. Hier kunt u uw lunch (niet inbegrepen) nuttigen en genieten van de schitterende omgeving. Na genoten te hebben van de schoonheid van de natuur keert u via de weg terug naar het dorp El Chalten. Deze excursie is alleen te boeken van oktober t/m april.

Estancia Cristina Classic

Vanaf uw hotel vertrekt u naar de haven van Punta Bandera waar u rond 08.15 uur aan boord gaat van een comfortabel schip. Vervolgens vaart u langs indrukwekkende ijsbergen en door een adembenemend landschap tot aan een punt vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de westzijde van de Upsala gletsjer. Daarna vaart u door het Cristinakanaal naar Estancia Cristina. Na een typisch Patagonische lunch (inbegrepen) bezoekt u onder begeleiding van een gids het Costumbrista museum. Vervolgens vertrekt u voor een spannende tocht per 4WD over smalle bergwegen en maakt u een korte wandeling. Rond 17.30 uur vertrekt de boot weer richting Puerto Bandera waar u rond 19.00 uur aankomt. Aansluitend transfer naar uw hotel. Deze excursie is alleen te boeken van oktober t/m april.

Dag
10

El Calafate – Ushuaia

Transfer naar de luchthaven van El Calafate voor de vlucht naar Ushuaia. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht voor een verblijf van twee nachten. Ushuaia in Tierra del Fuego (Vuurland) is de zuidelijkste enclave ter wereld en toegangspoort tot het immense en mysterieuze Antarctica. Tierra del Fuego Nationaal Park is ideaal voor vogelliefhebbers en het maken van wandeltochten. Imposante meren, gletsjers, overweldigende flora en fauna en een fraai uitzicht op het Beagle kanaal met op de achtergrond de bergen maken het park uniek. In het levendige stadje Ushuaia bevinden zich vrolijk gekleurde huizen en vele restaurantjes en bars. Ook zijn er een paar kleine musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo del Fin del Mundo. De middag is vrij om zelf op verkenning te gaan. (O)

Dag
11

Ushuaia

Vandaag maakt u een excursie naar het Tierra del Fuego National Park. Hier maakt u een ca. 3 uur durende trekking. De route voert door ongetwijfeld een van de mooiste gebieden van het park, langs de oever van de Ensenada Baai en door prachtige bossen. Het tempo is rustig en onderweg wordt voldoende tijd genomen om te genieten van de omgeving en om foto’s te maken. Na de lunch rijdt u naar Lapataya Bay, waar u een kanotocht maakt. Voor aanvang van de kanotocht krijgt u eerst een korte instructie en vervolgens peddelt ca. 1,5 uur door riviertjes en lagunes naar Lapataya Bay. Aan het eind van de middag bent u weer terug in uw hotel. Voor de trekking adviseren wij u stevige wandelschoenen met een goed profiel te dragen, omdat sommige paden door smeltwater glibberig kunnen zijn. (O,L)

Dag
12

Ushuaia – Buenos Aires

’s Morgens maakt u een tocht per catamaran over het Beagle kanaal. Tijdens deze tocht kunt u niet alleen genieten van prachtige vergezichten over het kanaal en het berglandschap, maar ook een grote variëteit aan zeevogels zien, zoals albatrossen en meeuwen. Bij Isla de los Lobos heeft u de kans om zeeolifanten en zeeleeuwen te zien. Ook vaart u langs Isla de los Pájaros, waar u talloze soorten zeevogels kunt observeren, waaronder diverse soorten aalscholvers, albatrossen, stormvogels, skua’s (roofmeeuwen) en soms ook pinguïns. Aansluitend volgt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Buenos Aires (Aeroparque). Na aankomst volgt transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango is een van de mooiste steden ter wereld. Prachtige barokke gebouwen concurreren met Parijs, theaters met London en restaurants en winkels doen niet onder voor New York. De sfeer is echter uniek Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel ‘het Parijs van Zuid-Amerika’ wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is een belevenis. De vele verschillende stadsdelen hebben elk een eigen karakter en geschiedenis, zoals de havenwijk La Boca, het pittoreske San Telmo en de trendy wijken Puerto Madero, Recoleta en Palermo. Hiernaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafés, bars, confiterías en een bruisend uitgaansleven. (O)

Dag
13

Buenos Aires

’s Morgens maakt u een stadstour door deze elegante stad. U ziet o.a. de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan, de Plaza de Mayo met de zetel van de regering ‘Casa Rosada’, de kathedraal en het stadhuis. Na een kijkje te hebben genomen in het trendy Puerto Madero gaat u naar Retiro en Recoleta, waar zich in de 19e en 20e eeuw veel aristocraten gevestigd hebben. Hier bevinden zich exclusieve boutiques en prachtige in Franse stijl gebouwde huizen, die nu vaak als ambassade gebruikt worden. Na een bezoek aan de beroemde begraafplaats met de graftombe van Evita Perón gaat u naar Palermo Chico, bekend om de mooie parken die aangelegd zijn door gerenommeerde landschapsarchitecten. De tour eindigt bij Galerias Pacifico, een enorme shoppingmall in het centrum. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds diner gevolgd door een onvergetelijke tangoshow. (O,D)

N.B. Bij de privé-rondreis eindigt de stadstour bij de Recoleta begraafplaats.

Dag
14

Buenos Aires – Amsterdam

Transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires (Ezeiza). Vanhier vliegt u terug naar Amsterdam. (O)

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.