bestseller
vanaf € 2372,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bezoek Buenos Aires dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd
Salta, de meest Spaanse stad gelegen in het noorden van Argentinië
Kies één van de optionele excursies en ontdek de prachtige omgeving van Salta
De spectaculaire Iguazú watervallen
Kosmopolitisch Rio de Janeiro
Reizen in internationaal gezelschap of op privé-basis

Dag tot dag

Per 1 april 2019 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in deze reis. Het diner en de tangoshow op dag 3 zijn niet meer inbegrepen. Evenals de stadstour in Salta op dag 4 en de excursies op dag 5 en 6. Alle genoemde excursies zijn uiteraard optioneel bij te boeken. 

Dag
1

Amsterdam – Buenos Aires

Vertrek vanaf Amsterdam naar Buenos Aires.

Dag
2

Buenos Aires

U komt ’s ochtends aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango, is één van de mooiste steden ter wereld. U vindt er prachtige barokke gebouwen zoals in Parijs, theaters zoals in London en restaurants en winkels doen niet onder voor New York. De sfeer is echter helemaal Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is een belevenis. De vele verschillende wijken, zoals de havenwijk La Boca, de pittoreske wijk San Telmo en de trendy wijken Puerto Madero, Recoleta en Palermo, hebben elk een eigen karakter en geschiedenis. Daarnaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafés, bars en een bruisend uitgaansleven.

Dag
3

Buenos Aires

’s Morgens maakt u een stadstour door deze elegante stad. U ziet o.a. de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan en het Plaza de Mayo waar de zetel van de regering zich bevindt. Op de kruising van de Avenida de 9 Julio en Avenida Corrientes vindt u het Plaza de la Républica. Dit plein wordt gekenmerkt door de 67 meter hoge Obelisk, de meest karakteristieke bezienswaardigheid van Buenos Aires. De Obelisk werd hier geplaatst ter ere van het 400-jarig bestaan van de stad. U neemt tevens een kijkje in de trendy wijken Puerto Madero, Palermo en Recoleta waar zich in de 19e en 20e eeuw veel aristocraten gevestigd hebben. Hier bevinden zich exclusieve boetiekjes en prachtige, in Franse stijl gebouwde, huizen die nu vaak als ambassade gebruikt worden. U bezoekt Palermo Chico dat bekend staat om de mooie parken die aangelegd zijn door gerenommeerde landschapsarchitecten. De tour eindigt bij Galerias Pacifico, een enorm winkelcentrum. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om een speciaal diner inclusief onvergetelijke tangoshow bij te wonen. (O)

Dag
4

Buenos Aires – Salta

’s Ochtends wordt u naar de nationale luchthaven van Buenos Aires gebracht en vliegt u naar Salta. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor drie overnachtingen. Salta ligt in het noordwesten van Argentinië. Door de mooie ligging in de Lerma vallei en de prachtige koloniale gebouwen is Salta waarschijnlijk de meest bekoorlijke stad in het noordwesten. De stad wordt ook wel Salta la Linda genoemd, het mooie Salta. Het wordt jaarlijks bezocht door vele tienduizenden toeristen die worden aangetrokken door de indrukwekkende koloniale gebouwen. Ook vindt u er verschillende musea waaronder het beroemde Museo de Arqueología de Alta Montaña (MAAM). In 1999 stuitten archeologen op de top van de Llullaillaco vulkaan op de lichamen van drie Inca kinderen. Deze zijn hier ruim 500 jaar geleden op een hoogte van 6.730 meter geofferd in een voor de Inca’s zeer heilig ritueel. Door de koude temperaturen op deze hoogte zijn de lichamen van de kinderen al deze jaren in perfecte staat bewaard gebleven. In het MAAM museum wordt één van de Inca kinderen tentoongesteld. Salta heeft tevens een levendige muziekcultuur. ’s Middags heeft u de mogelijkheid om optioneel een stadstour te maken. Tijdens deze stadstour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder o.a. verschillende kerken, musea en de zomervilla San Lorenzo. Vanaf de top van de Cerro San Bernardo heeft u een prachtig uitzicht over stad. (O)

Dag
5

Salta

Vandaag heeft u een vrije dag in Salta. U kunt op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Boek optioneel een excursie naar de spectaculaire Quebrada de Humahuaca vallei, een prachtig gebied dat zich over een lengte van 155 kilometer uitstrekt tussen Abra Pampa en Jujuy. Door eeuwenlange erosie van water en wind is dit gebied in een schitterend kleurrijk, maar onherbergzaam landschap veranderd. De route voert langs rotswanden in diverse schakeringen van rood en geel. In het landschap staan vele grote cactussen. Vanuit de valleien en vanaf de hoge passen heeft u prachtige uitzichten op deze bijzondere natuur. U brengt een bezoek aan Purmamarca, een lieflijk dorp met adobe huisjes. Op het plein verkoopt de inheemse bevolking hun producten. Aan hun uiterlijk is goed te zien dat u zich dicht bij het Andesgebergte bevindt. Hoog boven de oude adobe kerk van Purmamarca verheft zich de markante top van de Cerro de los Siete Colores (berg van de zeven kleuren). Deze berg is 2.100 meter hoog en bestaat uit zeven verschillende kleurlagen variërend van geel naar rood en grijs. Vervolgens maakt u een stop in Tilcara waar u het enorme indianenfort en het archeologische museum bezoekt. U steekt de Steenbokskeerkring over vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de kleurrijke la Pollera del Coya heuvel. Tenslotte brengt u een bezoek aan Uquía en Humahuaca. (O)

Dag
6

Salta

Vandaag heeft u een vrije dag in Salta om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Boek optioneel een excursie naar Cafayate. Cafayate is een belangrijke stad in de Valles Calchaquíes regio waar veel wijn wordt geproduceerd. Vanuit Salta rijdt u door het prachtige berglandschap van de Lerma vallei en langs historische steden naar Quebrada de las Conchas, oftewel de kloof van de schelpen. Water en wind hebben er voor gezorgd dat het landschap met rotsformaties in alle tinten rood, bruin, groen en grijs er nogal surrealistisch uitziet. Vervolgens rijdt u door naar Cafayate waar u op bezoek gaat bij een aantal wijngaarden die de beroemde Torrontés wijn produceren. U heeft hier ook de mogelijkheid om de lokale wijn te proeven. (O)

Dag
7

Salta – Puerto Iguazú

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Salta gebracht en vliegt u naar Puerto Iguazú. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. De Iguazú watervallen bevinden zich op het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Het is de grootste verzameling watervallen ter wereld. Het nationale park bestaat uit 275 watervallen van ca. 80 meter hoog die zich over 2,7 km uitstrekken. Rondom de watervallen bevindt zich een subtropisch regenwoud met meer dan 2.700 plantensoorten. In het park komen dieren voor zoals de reuzenotter, reuzenmiereneter, tapir, jaguar en kaaiman. Het park staat sinds 1986 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. (O)

Dag
8

Puerto Iguazú

Vandaag bezoekt u het Argentijnse deel van het nationale park. Hier kunt u de watervallen bijna aanraken. De speciale loopbruggen en diverse trappen over het snelstromende water bieden onvergetelijke uitzichten van zowel boven als beneden. Het bulderend geraas van het water, de betoverende regenbogen en de weelderige vegetatie zorgen hier voor een grandioos natuurspektakel. U kunt optioneel de Gran Aventura boottocht boeken. Met een speciale truck, waar vanuit u een panoramisch zicht heeft op het regenwoud, rijdt u via een onverharde weg de jungle in. Onderweg leert u van uw ervaren gids meer over de flora en fauna in dit gebied. Daarna gaat u aan boord van een speciaal aangepaste motorboot waarmee u door de canyon van de Iguazú rivier naar de watervallen vaart. U vaart u op spectaculaire wijze langs kleine watervalletjes en stroomversnellingen tot vlakbij het watergeweld. (O)

Dag
9

Puerto Iguazú – Rio de Janeiro

’s Ochtends bezoekt u het Braziliaanse deel van het nationale park. Hier heeft u het beste overzicht. Bij de ingang van het park stapt u op een bus die u naar de verschillende bezienswaardigheden brengt. U maakt een wandeling over de speciale loopbruggen en bereikt een uitzichtpunt met een fantastisch zicht over de spectaculaire Garganta do Diablo (Duivelskeel), een bijna cirkelvormige waterval van 80 meter hoog. Aansluitend wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Rio de Janeiro. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen. Rio de Janeiro ligt aan de prachtige baai van Guanabara en was tot 1960 hoofdstad van Brazilië. De stad is beroemd om zijn drukbezochte stranden zoals Copacabana en Ipanema, maar heeft ook volop bezienswaardigheden op historisch en religieus gebied. De inwoners van Rio de Janeiro, de Carioca’s zijn vriendelijk, zelfverzekerd en houden van muziek, uit eten gaan, het nachtleven en natuurlijk van voetbal. Carioca’s gaan niet naar het strand om te zwemmen, maar om te sporten, te flaneren en er met vrienden af te spreken. (O)

Dag
10

Rio de Janeiro

Vandaag maakt u een stadstour door Rio de Janeiro waarbij u tevens de Suikerbroodberg en de Corcovado berg bezoekt. Tijdens het eerste gedeelte van de tour ziet u een aantal interessante bezienswaardigheden in het centrum van Rio de Janeiro waaronder de kathedraal met zijn enorme glas-in-loodramen en het Aterro do Flamengo park. Vervolgens rijdt u via de oude wijk Urca naar de voet van de Suikerbroodberg. Hier neemt u de kabelbaan, in twee etappes, naar de top van berg (395 meter) waar u een onvergetelijk uitzicht heeft over de stad en de baai van Guanabara. Daarna rijdt u door de weelderige begroeiing van het Tijuca bos naar de top van de 710 meter hoge Corcovado berg. De berg is bekend vanwege het 30 meter hoge Christusbeeld, één van de meest bezochte monumenten ter wereld en tevens één van de 7 nieuwe wereldwonderen. Neem de tijd om het reusachtige beeld te bewonderen en geniet van één van de bekendste panorama’s op aarde. Tenslotte daalt u weer af door het Tijuca bos dat in de jaren 60 is uitgeroepen tot nationaal park. U maakt een fotostop bij het Maracanã voetbalstadion en het nabijgelegen Sambódromo, een paradeplaats dat ontworpen is door Oscar Niemeyer en jaarlijks gebruikt wordt tijdens het carnaval. Na afloop keert u terug naar uw hotel. (O,L)

Dag
11

Rio de Janeiro – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
12

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.