vanaf € 3949,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bezoek het beroemde Christusbeeld in het bruisende Rio de Janeiro
Ontdek de spectaculaire Iguaçu watervallen
Bewonder de futurische architectuur in de hoofdstad Brasília
Verblijf in een lodge in de Amazone en ga op zoek naar wildlife
Ontdek het koloniale verleden in Salvador da Bahia
Breng een bezoek aan het gezellige vissersplaatsje Praia do Forte en geniet van zon, zee en strand
Reis in een internationaal gezelschap of op privé-basis
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Rio de Janeiro

Vertrek vanaf Amsterdam naar Rio de Janeiro. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel. Rio de Janeiro ligt aan de prachtige baai van Guanabara en was tot 1960 de hoofdstad van Brazilië. De stad is beroemd om zijn drukbezochte stranden zoals Copacabana en Ipanema, maar heeft ook volop bezienswaardigheden op historisch en religieus gebied. De inwoners van Rio de Janeiro, de Carioca’s, zijn vriendelijk, zelfverzekerd en houden van muziek, uit eten gaan, het nachtleven en natuurlijk van voetbal. Carioca’s gaan niet naar het strand om te zwemmen, maar om te sporten, te flaneren en er met vrienden af te spreken.

Dag
2

Rio de Janeiro

Vandaag maakt u een stadstour door Rio de Janeiro waarbij u allereerst een bezoek brengt aan de Corcovado berg. Via de weelderige begroeiing van het Tijuca bos arriveert u bij de top die op een hoogte van 710 meter ligt. De Corcovado berg is bekend vanwege het 30 meter hoge Christusbeeld, één van de meest bezochte monumenten ter wereld en tevens één van de 7 nieuwe wereldwonderen. Neem de tijd om het reusachtige beeld te bewonderen en geniet van één van de bekendste panorama’s op aarde. Na de afdaling door het Tijuca bos, dat in de jaren 60 is uitgeroepen tot nationaal park, maakt u een fotostop bij het Mário Filho stadion dat bij voetbalfans over de hele wereld bekend staat als Maracanã. De volgende fotostop wordt gemaakt bij het nabijgelegen Sambódromo, de plek waar tijdens het Carnaval uitbundige parades plaatsvinden.

Na de lunch in een typisch Braziliaans restaurant ziet u een aantal bijzondere bezienswaardigheden in het centrum van Rio de Janeiro waaronder de kathedraal met zijn enorme glas-in-loodramen en het Aterro do Flamengo park. Vervolgens rijdt u naar de voet van de Suikerbroodberg. Hier neemt u de kabelbaan, in twee etappes, naar de top van berg (395 meter) waar u een onvergetelijk uitzicht heeft over de stad en de baai van Guanabara. (O,L)

Indien u kiest voor de rondreis op privé-basis, maakt u ook een fotostop bij het Sambódromo, de plek waar tijdens het Carnaval uitbundige parades plaatsvinden.

Dag
3

Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht en vliegt u naar Foz do Iguaçu. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. De Iguaçu watervallen bevinden zich op het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Het is de grootste verzameling watervallen ter wereld. Het nationale park bestaat uit 275 watervallen van ca. 80 meter hoog die zich over 2,7 km uitstrekken. Rondom de watervallen bevindt zich een subtropisch regenwoud met meer dan 2.700 plantensoorten. In het park komen dieren voor zoals de reuzenmiereneter, tapir, jaguar en kaaiman. Het park staat sinds 1986 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. (O)

Dag
4

Foz do Iguaçu

Vandaag bezoekt u het Argentijnse deel van het nationale park. Een wandeling door dit gedeelte biedt een unieke en meer avontuurlijke ervaring, omdat het u dichter bij de watervallen brengt en u toegang geeft tot een uitgebreid netwerk van wandelpaden en uitzichtpunten. U kunt de watervallen bijna aanraken. Het bulderend geraas van het water, de betoverende regenbogen en de weelderige vegetatie zorgen voor een grandioos natuurspektakel.

’s Middags bezoekt u het Braziliaanse deel van het nationale park. Hier heeft u een adembenemend panoramisch uitzicht op de watervallen. De tour begint in het bezoekerscentrum waar u op de bus stapt en door de weelderige subtropische vegetatie naar de watervallen rijdt. Vervolgens maakt u een wandeling over een pad dat zich uitstrekt langs de kliffen aan de rand van de watervallen. Terwijl u over dit pad loopt, wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten en kunt u genieten van de enorme kracht van het neerstortende water. De wandeling eindigt bij de spectaculaire Garganta do Diabo, een bijna cirkelvormige waterval van 80 meter hoog. (O)

Dag
5

Foz do Iguaçu – Brasília

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Foz do Iguaçu gebracht en vliegt u naar Brasília. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Brasília, dat is gebouwd in de vorm van een vliegtuig, werd in 1960 de hoofdstad van het land met de bedoeling het lege binnenland te ontwikkelen. De strakke indeling werd geïnspireerd door ideeën van Le Corbusier. De architect Oscar Niemeyer zorgde voor een harmonisch geheel. Brasília staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, een unicum voor zo’n jonge stad. Brasília is een mysterieuze en vreemde stad vanwege de extreme moderniteit. Het is een paradijs voor liefhebbers van architectuur. (O)

Dag
6

Brasília

’s Ochtends maakt u een stadstour door Brasília. U ziet de Dom Bosco kerk die ook wel de blauwe kerk genoemd. Deze kerk is opgedragen aan een Italiaanse heilige die ooit droomde van een utopische stad zoals Brasília. Het interieur is indrukwekkend vanwege het hemelsblauwe licht dat langs de metershoge ramen schijnt. Daarna bezoekt u het Juscelino Kubitschek Memorial, vernoemd naar de 21e president van Brazilië en tevens de oprichter van de stad Brasília. U ziet de door Niemeyer ontworpen parlementsgebouwen, het presidentiële paleis, de kroonvormige kathedraal en de 213 meter hoge televisie- en radiomast waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. (O)

Dag
7

Brasília – Manaus

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Brasília gebracht en vliegt u naar Manaus. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. Manaus ligt in het hart van de Braziliaanse Amazone. Het ligt zo afgelegen dat de stad alleen per boot of per vliegtuig te bereiken is. Manaus is vaak het startpunt van een verblijf in de Amazone. Doordat hier in de 19e eeuw rubber werd gevonden in de jungle is Manaus uitgegroeid tot de grote stad die het nu is met ca. 2 miljoen inwoners. (O)

Dag
8

Manaus – Amazone

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel in Manaus en naar de haven gebracht. Daarna volgt een ca. 4 uur durende ontspannen boottocht naar uw lodge midden in de Amazone. Onderweg vaart u langs meeting of the waters, het punt waar de immense rivieren Rio Negro en Rio Solimões bij elkaar komen. Geniet van het prachtige kleurenspel dat wordt veroorzaakt door het samenvloeien van het zwarte en lichtbruine water van beide rivieren. Als u kiest voor categorie B hotels dan verblijft u in de kleinschalige en rustieke Amazon Tupana Lodge. Dit is één van de meest afgelegen lodges in de Amazone. Als u kiest voor categorie A hotels dan verblijft u in de Amazon Eco Lodge. Terwijl de meeste lodges in de Amazone aan de oever van de rivier liggen met uitzicht op het water, ligt deze drijvende lodge juist op de rivier, met uitzicht op het regenwoud.

Na aankomst in de lodge staat er een welkomstdrankje voor u klaar en kunt u genieten van de lunch. ’s Middags maakt u een tocht per gemotoriseerde kano om voor de eerste keer de omgeving te verkennen. Tijdens een verblijf in de Amazon Eco Lodge brengt u een bezoek aan een inheemse familie waar u meer te weten komt over hun manier van leven. Na het diner gaat u op zoek naar kaaimannen en andere wilde dieren die ’s avonds actief zijn. (O,L,D)

Dag
9

Amazone

Als u in de Amazon Eco Lodge verblijft, stapt u vandaag rond 05.30 uur in een gemotoriseerde kano om de zonsopgang in de Amazone te bewonderen. Het is een geweldige ervaring om alle geluiden te horen en de zon boven de boomtoppen te zien opkomen. Na het ontbijt staat er bij beide lodges een junglewandeling op het programma. Van de gids krijgt u meer uitleg over de exotische flora en fauna, de jungle overlevingstechnieken en hij leert u de geheimen van de jungleapotheek. ’s Middags gaat u vissen en kunt u proberen om de angstaanjagende piranha of een andere vissoort aan de haak te slaan. Dankzij hun vlijmscherpe tanden kunnen piranha’s met één beet een stuk vlees weghappen ter grootte van een golfbal. (O,L,D)

Dag
10

Amazone – Manaus 

Deze ochtend staat er bij de Amazon Tupana Lodge een kanotocht tijdens zonsopgang op het programma. Na het ontbijt bezoekt u een inheemse familie waar u meer te weten komt over hun manier van leven. Na de lunch keert u terug naar uw hotel in Manaus. Bij de Amazon Eco Lodge wordt u na het ontbijt teruggebracht naar Manaus. (cat. B: O,L) of (cat. A: O)

Het programma in de Amazone is afhankelijk van de weersomstandigheden en is daarom onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag
11

Manaus – Salvador da Bahia

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Manaus gebracht en vliegt u naar Salvador da Bahia. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Salvador da Bahia is gelegen op een landtong met aan de ene kant de baai van Todos os Santos en aan de andere kant de Atlantische Oceaan. De stad staat ook bekend als de stad van de 365 kerken en heeft vele overblijfselen uit het koloniale verleden. Door een steile heuvel wordt de stad verdeeld in een boven- en benedenstad. In de bovenstad ligt het sfeervolle historisch centrum Pelourinho. In deze schilderachtige wijk met zijn kasseienstraatjes en pastelkleurige gevels treft u mooie kerken en koloniale gebouwen aan. Er vinden hier ook vele muziek- en dansoptredens plaats. ’s Avonds verandert de bovenstad in een gezellig uitgaanscentrum. Overal komen de stoelen en tafels op straat, klinkt er opzwepende muziek en wordt de capoeira gedanst. (O)

Dag
12

Salvador da Bahia

Vandaag maakt u een stadstour door de benedenstad van Salvador da Bahia. De tour begint bij Igreja do Bonfim, de beroemdste katholieke kerk van de stad waar elk jaar het festival van Bonfim wordt gevierd. Vervolgens wandelt u door verschillende historische wijken waaronder Ribeira waar u een stop maakt bij de charmante ijssalon Sorveteria da Ribeira. (O)

Dag
13

Salvador da Bahia – Praia do Forte

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel in Salvador da Bahia opgehaald en naar het gezellige vissersdorpje Praia do Forte gebracht. Dit dorpje, 50 km ten noorden van Salvador da Bahia, ligt verscholen in een dichte, tropische begroeiing en heeft naast een autovrij centrum en vele restaurantjes, terrasjes en winkeltjes, één van de mooiste stranden van Bahia. (Cat. B: O) of (Cat. A: O,D)

Dag
14

Praia do Forte

U heeft een volle dag om te genieten van zon, zee en strand. Maar u kunt ook het TAMAR zeeschildpaddenproject bezoeken, een kanotocht maken door de lagunes en mangroves of deelnemen aan een quad-, buggy- of jeeptour door de omgeving. Bent u hier tussen juli en november? Dan is het zelfs mogelijk bultrugwalvissen te observeren. In die periode vertrekken er elke ochtend boten die op zoek gaan naar de walvissen. Deze tours beginnen bij het bezoekerscentrum Baleia Jubarte. (Cat. B: O) of (Cat. A: O,D)

Dag
15

Praia do Forte – Salvador da Bahia – Amsterdam

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Salvador da Bahia voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Reis naar keuze privé of in internationaal gezelschap
Kunnen wij u helpen bij uw keuze? Meer informatie over privé-reizen en reizen in internationaal gezelschap waarvan de samenstelling per reisonderdeel kan wijzigen, vindt u hier.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany