Bestseller
vanaf € 3469,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Maak een boottocht naar de Ballestas eilanden en een vlucht over de Nazca lijnen
Bezoek de witte stad Arequipa met het kleurrijke Santa Catalina klooster
Ga condors spotten in de Colca Canyon
Maak een boottocht over het Titicacameer en bezoek de drijvende eilanden van de Uros indianen
Ontdek de koloniale stad Cuzco en nabijgelegen Heilige Vallei van de Inca's
Machu Picchu: één van de zeven nieuwe wereldwonderen
Verleng uw reis met een verblijf in de Amazone of een cruise naar de Galápagos eilanden
Uw reisgezelschap is internationaal en kan per touronderdeel verschillen
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Lima

Vertrek vanaf Amsterdam naar Lima. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen.

Dag
2

Lima

’s Ochtends bezoekt u Lima, de hoofdstad van Peru. Het interessante koloniale centrum is zeer goed bewaard gebleven en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De dag begint met een bezoek aan het historische Plaza Mayor met de imposante kathedraal. Daarna bezoekt u Casa Aliaga, een prachtig onderhouden koloniaal huis dat al sinds 1535 door dezelfde familie wordt bewoond. Vervolgens gaat u naar het Larco museum dat is ondergebracht in een 18e-eeuws herenhuis met een mooie tuin. Hier vindt u de meest complete prehispanische collectie gouden en zilveren voorwerpen maar ook voorwerpen van erotische kunst. De tour eindigt in Parque del Amor aan de boulevard in de wijk Miraflores waar u een mooi uitzicht heeft over de baai van Lima. (O)

Dag
3

Lima – Paracas

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het busstation van Lima gebracht. Daar stapt u op de bus voor een ca. 4 uur durende rit naar Paracas. Paracas is gelegen nabij het Paracas Natuurreservaat. Dit reservaat is een beschermd gebied met prachtige geologische formaties, een indrukwekkende fauna en overblijfselen van de pre-Inca cultuur. Daarna volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. (O)

Dag
4

Paracas – Nazca

’s Ochtends maakt u een boottocht naar de Ballestas eilanden, ook wel de Peruaanse Galápagos genoemd. Op de eilanden leven zeeleeuwen, Humboldt pinguïns en veel verschillende soorten vogels. Vanaf de boot is langs de kust de beroemde Candelabra te zien, een geoglief (tekening in de aarde) in de vorm van een kandelaar. Vervolgens wordt u naar het busstation van Paracas gebracht, waar u op de bus stapt voor een ca. 4 uur durende rit naar Nazca. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. (O)

Dag
5

Nazca – Arequipa

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Nazca gebracht voor een rondvlucht over de mysterieuze Nazca lijnen. Deze reeks van reusachtige tekeningen van dieren, vogels en geometrische afbeeldingen zijn alleen vanuit de lucht te bewonderen. Nu ziet u pas goed hoe enorm de aap met een gekrulde staart, de condor met een spanwijdte van 130 cm, de spin en de kolibrie zijn. Ondanks het feit dat deze tekeningen eeuwenoud zijn, is het nog altijd een raadsel hoe ze gemaakt zijn en met welk doel. Als de weersomstandigheden goed zijn, ziet u tijdens de vlucht ook de Palpa lijnen die naar alle waarschijnlijkheid nog ouder zijn. ’s Middags wordt u naar het busstation van Nazca gebracht en stapt u op de bus voor een ca. 10 uur durende rit naar Arequipa, waar u rond middernacht aankomt. Daarna volgt de transfer naar uw hotel. (O)

Dag
6

Arequipa

Arequipa, gelegen op ca. 2.300 meter, wordt ook wel de witte stad genoemd omdat de stad vrijwel volledig gebouwd is uit sillar, een soort vulkanisch gesteente. ’s Middags maakt u een stadstour die begint op Plaza de Armas, het levendige centrum van de oude binnenstad. Vanaf dit plein kijkt u uit over de besneeuwde vulkaantoppen, de winkelgalerijen in koloniale stijl en op de witte kathedraal, één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Arequipa.

Vervolgens bezoekt u het prachtige kleurrijke Santa Catalina klooster dat werd gebouwd in 1579. Gedurende 400 jaar woonden er een honderden nonnen volledig afgesloten van de buitenwereld. Destijds hadden de inwoners van Arequipa er geen idee van wat er zich binnen de hoge muren van het complex afspeelde zodat er allerlei fantastische verhalen de ronde deden. Daarna bezoekt u La Compañía, de jezuïetenkerk met voormalige kloosters waarvan de prachtige façade zeker indruk op u zal maken. Tot slot bezoekt u de buitenwijken Yanahuara en Carmen Alto om een goede indruk te krijgen van de prachtige vallei. (O)

Dag
7

Arequipa – Colca Canyon

Na het ontbijt maakt u een prachtige rit naar de Colca vallei. Onderweg passeert u Yura, een district met ruig natuurschoon, bergen en ravijnen. Vervolgens bereikt u Pampa Cañahuas in het Aguada Blanca Nationaal Reservaat. Hier kunt u kuddes guanaco’s en vicuña’s aantreffen. Deze enorme hoogvlakte ligt op meer dan 3.800 meter hoogte en het zicht is er spectaculair. Via het bergdorpje Vizcachani, Pampas de Toccra en de krater van de Chucura vulkaan klimt u verder naar de weinig begroeide altiplano. Bij Patapampa bereikt u het hoogste punt van deze rit, bijna 5.000 meter. Hier ligt het Mirador de los Andes waar u een schitterend uitzicht heeft over de omgeving en de drie vulkanen die de stad Arequipa omringen.

Dan komt u aan in de Colca vallei. In deze vallei vindt u prehispanische akkerterrassen die nog steeds door de oorspronkelijke bewoners bewerkt worden. Na de lunch in het dorpje Chivay komt u aan in uw hotel. Hier kunt u de rest van de middag bijkomen van de hoogte. Bent u nog fit genoeg dan kunt u een wandeling in de omgeving maken of relaxen in de natuurlijke warmwaterbronnen van La Calera. Het groene, zwavelrijke water werd lang geleden door de Inca’s gebruikt als geneesmiddel tegen allerlei huidziektes. Via een simpel maar ingenieus kanalenstelsel komt dit water terecht in een aantal zwembaden waar u kunt ontspannen in het 38°C warme water. (O,L,D)

Dag
8

Colca Canyon

Vandaag ziet u meer van de Colca vallei met haar schilderachtige dorpjes waar de inwoners nog leven volgens eeuwenoude tradities. U ontbijt vroeg en gaat daarna naar Cruz del Condor, een observatiepunt vanwaar u, als u geluk heeft, de vorstelijke condor kunt waarnemen. De condor is de grootste landvogel en de spanwijdte kan wel meer dan 3 meter zijn. Deze vogels vliegen (bijna) niet, maar zweven op de warme lucht die ’s ochtends opstijgt vanuit de vallei. Geniet hier van het prachtige panorama van de Colca Canyon, dat tweemaal zo diep is als de Grand Canyon. Vervolgens brengt u een bezoek aan de dorpjes Pinchollo, Maca, Achoma, Yanque en Coporaque. U maakt ook een stop bij de prachtige Antahuilque en Choquetico uitzichtpunten. U bezoekt het uitzichtpunt van Ocolle en het amfitheater en sluit de dag af met een korte wandeling naar de nog onbekende ruïnes bij Uyo Uyo. (O,L,D)

Dag
9

Colca Canyon – Puno

In de ochtend bent u vrij en kunt u genieten van de mooie omgeving of de warmwaterbronnen. Na de lunch vertrekt u voor een prachtige rit door de Andes naar Puno. Geniet van het magische landschap met versteende wouden en hemelsblauwe meren waar flamingo’s hun vleugels drogen in de ijzige wind op meer dan 4.000 meter hoogte. Na een rit van ca. 6 uur komt u aan bij uw hotel in Puno. (O,L)

Dag
10

Puno

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald voor een boottocht over het Titicacameer. Allereerst bezoekt u de unieke drijvende eilanden van de Uros indianen. Deze stam leeft al honderden jaren van riet dat ze gebruiken voor hun dorpjes, huizen en boten. Vervolgens vertrekt u naar het eiland Taquile dat bewoond wordt door Quechua sprekende stammen met eeuwenoude tradities. De bevolking heeft door de jaren heen bijzondere handweeftechnieken ontwikkeld. Grappig is het om te zien is dat de mannen hier breien. (O,L)

Dag
11

Puno – Cuzco

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel en naar het busstation van Puno gebracht. Daar stapt u op de bus voor een fascinerende rit naar Cuzco. Onderweg kunt u genieten van een prachtig landschap met hooglandplateaus, kleine Andesdorpjes en kuddes alpaca’s, lama’s en vicuña’s. De bus maakt een aantal stops zoals bij het dorpje Pucara. Dit was het eerste dorp in de hooglanden en werd 300 jaar voor Christus al bewoond. U bezoekt hier het Pucara Lithic museum. Na een korte stop in La Raya, het hoogste punt van deze busrit (4.300 meter), bereikt u Sicuani waar u kunt genieten van de lunch.

Daarna reist u door naar de Inca tempel Raqchi die gebouwd is voor één van de belangrijkste Inca goden genaamd Wiracocha. Tot slot maakt u een stop in het dorp Andahuaylillas waar u het prachtige barokke kerkje bezoekt. Dit kerkje werd gebouwd aan het begin van de 17e eeuw en is bekend vanwege de prachtige muurschilderingen. Uiteindelijk komt u aan bij het busstation in Cuzco waar een gids u opwacht om u naar het hotel te brengen. (O,L)

Dag
12

Cuzco

Cuzco is ontworpen in de vorm van een poema. De vele tempels gewijd aan de zonnegod Inti, de maangodin Quilla en de andere natuurelementen getuigen van een hoogstaande cultuur en enorme rijkdom. In de paleizen en prachtige bouwwerken leefden de nobele afstammelingen van Manco Capac en Mama Occllo, de eerste Inca’s die van Inti zelf de opdracht kregen een wereldrijk te stichten en door vele mythes nog steeds verder leven in de ziel van Peru. Bij de ontdekking van Cuzco door de Spaanse conquistadores beschreven zij deze stad als een stad van goud en licht. Tot de dag van vandaag is Cuzco ongetwijfeld één van de mooiste steden van Zuid-Amerika.

’s Middags kunt u optioneel een stadstour maken waarbij u Coricancha bezoekt. Dit is de belangrijkste tempel van het Incarijk gewijd aan de zonnegod Inti. Na de komst van de Spanjaarden werd het Santo Domingo klooster boven op deze legendarische tempel gebouwd. Op Plaza de Armas bezoekt u de majestueuze kathedraal, het pronkstuk van dit plein. U vindt hier de Peruaanse versie van het schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’ waarbij u een cavia op het bord zult zien liggen. Iets buiten de stad bevindt zich de archeologische vesting Sacsayhuamán, strategisch gebouwd op een heuvel met uitzicht over Cuzco. De vesting is geconstrueerd met enorme handgeslepen stenen die met nauwe precisie op en naast elkaar zijn geplaatst. Elk jaar vindt hier op 24 juni het feest van Inti Raymi (festival van de zon) plaats. Tot slot bezoekt u de tempel en amfitheater van Quenqo en het rode fort van Puka Pucara. (O)

Dag
13

Cuzco – Heilige Vallei

Vandaag vertrekt u naar de Urubamba vallei, ook wel de Heilige Vallei van de Inca’s genoemd. Hier bezoekt u Chinchero, een klein indianendorpje hoog in de bergen vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de vallei. Het dorpje werd door de Inca’s gezien als de geboorteplaats van de regenboog. De bewoners houden vast aan de oude Inca tradities en dit is terug te zien in hun traditionele levensstijl en klederdracht. In het dorp bevinden zich mooie Inca ruïnes en een 17e-eeuwse koloniale kerk.

Op weg naar Ollantaytambo maakt u een mooie stop bij het uitzichtpunt van Raqchi. Ollantaytambo was een belangrijke stad voor de Inca’s omdat het vroeger de woonplaats was van keizer Pachacuti. U bezoekt het dorpje waar u de mogelijkheid heeft om de klim te maken naar het iconische fort. Na de lunch bezoekt u Yucay. In het Living Museum kunt u tradities en kunstnijverheden bewonderen uit de oude Incatijd. Naast handwerk van textiel, adobe en zilver zijn er ook lama’s, schapen en alpaca’s. Het is zelfs mogelijk om deze dieren te voeren. (O,L,D)

Dag
14

Heilige Vallei – Machu Picchu

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht. Daar stapt u op de trein voor een 2 uur durende rit naar Aguas Calientes, het dorpje aan de voet van Machu Picchu. U vindt hier veel restaurants, hotels, winkels en een grote overdekte markt. Bij aankomst gaat u vervolgens per bus omhoog richting Machu Picchu. Machu Picchu, een door UNESCO beschermd monument, werd in 1911 ontdekt door de Amerikaanse professor Hiram Bingham en is één van de belangrijkste archeologische locaties van Zuid-Amerika. Machu Picchu was een religieus centrum van de Inca’s en een kleine stad met ongeveer 200 huizen, terrassen, tempels, torens en fonteinen. Door de strategische ligging werd deze stad nooit door de Spanjaarden gevonden. Tijdens de rondleiding leert u meer over deze Verloren Stad van de Inca’s. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Aguas Calientes. (O,L,D)

Dag
15

Machu Picchu – Cuzco

De ochtend is ter vrije besteding. Wij raden u aan om vroeg op te staan en de zonsopgang in Machu Picchu te bewonderen. Een bijzondere en mystieke ervaring! Indien vooraf een permit aangevraagd is, kunnen sportievelingen zich wagen aan de beklimming van Huayna Picchu, een piek die onderdeel is van het Machu Picchu complex. ’s Middags keert u per trein terug naar Ollantaytambo. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze in Cuzco. (O)

Dag
16

Cuzco – Lima

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Cuzco gebracht en vliegt u naar Lima. Na aankomst heeft u een transfer naar het hotel voor uw laatste overnachting. (O)

Dag
17

Lima – Amsterdam

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Lima voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
18

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Wilt u deze reis compleet maken en ook de Peruaanse Amazone bezoeken? Kijk dan bij de Best of Peru waar u naast bovenstaande route ook 3 dagen verblijft in een lodge midden in de jungle van het Tambopata Nationaal Reservaat.

Rondreis in internationaal gezelschap
Meer informatie over reizen in internationaal gezelschap waarvan de samenstelling per reisonderdeel kan wijzigen, vindt u hier.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany