bestseller
vanaf € 2817,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bezoek de witte stad Arequipa met het kleurrijke Santa Catalina klooster
Ga condors spotten in de Colca Canyon
Maak een boottocht over het Titicacameer en bezoek de drijvende eilanden van de Uros indianen
Ontdek de koloniale stad Cuzco en nabijgelegen Heilige Vallei van de Inca's
Machu Picchu: één van de zeven nieuwe wereldwonderen
Verleng uw reis met een verblijf in de Amazone of een cruise naar de Galápagos eilanden
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Lima

Vertrek vanaf Amsterdam naar Lima. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen.

Dag
2

Lima

’s Ochtends bezoekt u Lima, de hoofdstad van Peru. Het interessante koloniale centrum is zeer goed bewaard gebleven en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De dag begint met een bezoek aan het historische Plaza Mayor met de imposante kathedraal. Daarna bezoekt u o.a. Casa Aliaga, een prachtig onderhouden koloniaal huis dat al sinds 1535 door dezelfde familie wordt bewoond. Vervolgens gaat u naar het Larco museum dat is ondergebracht in een 18e-eeuws herenhuis met een mooie tuin. In dit museum vindt u de meest complete prehispanische collectie gouden en zilveren kunstvoorwerpen maar ook voorwerpen van erotische kunst. Meer dan 45.000 archeologische voorwerpen getuigen van 5.000 jaar Peruaanse geschiedenis. De stadstour wordt afgesloten met een stop bij Parque del Amor aan de boulevard in de wijk Miraflores. Hier heeft u een schitterend uitzicht over de baai van Lima. De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag
3

Lima – Arequipa

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht en vliegt u naar Arequipa. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Arequipa, gelegen op ca. 2.300 meter, wordt ook wel de witte stad genoemd omdat de stad vrijwel volledig gebouwd is uit sillar, een soort vulkanisch gesteente. ’s Middags maakt u een stadstour die begint op Plaza de Armas, het levendige centrum van de oude binnenstad. Vanaf dit plein kijkt u uit over de besneeuwde vulkaantoppen, de winkelgalerijen in koloniale stijl en op de witte kathedraal, één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Arequipa. Vervolgens bezoekt u het prachtige kleurrijke Santa Catalina klooster dat werd gebouwd in 1579. Gedurende 400 jaar woonden er een 450 tal nonnen volledig afgesloten van de buitenwereld. Destijds hadden de inwoners van Arequipa er geen idee van wat er zich binnen de hoge muren van het complex afspeelde zodat er allerlei fantastische verhalen de ronde deden. Daarna bezoekt u La Compañía, de jezuïetenkerk met voormalige kloosters waarvan de prachtige façade zeker indruk op u zal maken. Tenslotte bezoekt u de buitenwijken Yanahuara en Carmen Alto om een goede indruk te krijgen van de prachtige vallei. (O)

Verleng uw reis door hier de 2-daagse bouwsteen Ica & Huacachina toe te voegen. Maak een avontuurlijke excursie per buggy, ga sandboarden door de zandduinen van Ica en bezoek de schitterende oase Huacachina. U reist per luxe lijndienstbus van Lima naar Ica en kunt daarna met de nachtbus doorreizen naar Arequipa.

Dag
4

Arequipa – Colca Canyon

Vandaag maakt u een prachtige rit naar de Colca vallei. Onderweg passeert u Yura, een district met ruig natuurschoon, bergen en ravijnen. Vervolgens bereikt u Pampa Cañahuas in het Aguada Blanca Nationaal Reservaat. Hier kunt u kuddes guanaco’s en vicuña’s aantreffen. Deze enorme hoogvlakte ligt op meer dan 3.800 meter hoogte en het zicht is er spectaculair. Via het bergdorpje Vizcachani, Pampas de Toccra en de krater van de Chucura vulkaan klimt u verder naar de weinig begroeide altiplano. De flora beperkt zich hier tot een soort vlijmscherp helmgras dat 2 cm per jaar groeit en een bruinachtige soort mos. Bij Patapampa bereikt u het hoogste punt van deze rit, bijna 5.000 meter. Hier ligt het Mirador de los Andes waar u een schitterend uitzicht heeft over de omgeving en de drie vulkanen die de stad Arequipa omringen. Tenslotte komt u aan in de Colca vallei. Deze vallei heeft precolumbiaanse akkerterrassen die nog steeds door de oorspronkelijke bewoners bewerkt worden. Na de lunch in het dorpje Chivay komt u aan in uw hotel. Hier kunt u de rest van de middag bijkomen van de hoogte. Bent u nog fit genoeg dan kunt u wandelen door de omgeving of relaxen in de natuurlijke warmwaterbaden van La Calera. Het groene, zwavelrijke water werd lang geleden door de Inca’s reeds gebruikt als geneesmiddel tegen allerlei huidziektes. Via een simpel maar ingenieus kanalenstelsel komt dit water terecht in een aantal zwembaden waar u kunt baden in het 38°C warme water. (O,L,D)

Dag
5

Colca Canyon

Vandaag ziet u meer van de Colca vallei met haar schilderachtige dorpjes waar de inwoners nog leven volgens eeuwenoude tradities. U ontbijt vroeg en gaat daarna naar Cruz del Condor, een observatiepunt vanwaar u, als u geluk heeft, de vorstelijke condor kunt waarnemen. De condor is de grootste landvogel en de spanwijdte kan wel meer dan 3 meter zijn. Deze vogels vliegen (bijna) niet, maar zweven op de warme lucht die ’s ochtends opstijgt vanuit de vallei. Geniet hier van het prachtige panorama van de Colca Canyon, dat tweemaal zo diep is als de Grand Canyon. Nadat u terug bent gekeerd in Chivay bezoekt u de dorpjes Pinchollo, Maca, Achoma en Yanque en stopt u bij de prachtige Antahuilque en Choquetico uitzichtpunten. Na de lunch neemt u een kijkje in het dorpje Coporaque en bij de bijzondere pre-Inca constructies van de Colcas de Chininia. U bezoekt het uitzichtpunt van Ocolle en het amfitheater en sluit de dag af met een korte wandeling naar de nog onbekende ruïnes bij Uyo Uyo. (O,L,D)

Dag
6

Colca Canyon – Puno

In de ochtend bent u vrij en kunt u nog genieten van de mooie omgeving of de warmwaterbaden. Na de lunch vertrekt u voor een prachtige rit door de Andes naar Puno. Geniet van het magische landschap met versteende wouden en hemelsblauwe meren waar flamingo’s hun vleugels drogen in de ijzige wind op meer dan 4.000 meter hoogte. Na een tocht van ca. 6 uur komt u aan bij uw hotel in Puno. (O,L)

Dag
7

Puno: excursie Titicacameer

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald voor een boottocht over het Titicacameer. Allereerst bezoekt u de unieke drijvende eilanden van de Uros indianen. Deze stam leeft al honderden jaren van riet dat gebruikt wordt voor hun dorpjes, huizen en boten. Vervolgens vertrekt u naar het eiland Taquile dat bewoond wordt door Quechua sprekende stammen met eeuwenoude tradities. De bevolking heeft door de jaren heen bijzondere handweeftechnieken ontwikkeld. Grappig is het om te zien is dat de mannen hier breien. (O,L)

Dag
8

Puno – Cuzco

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel en naar het busstation van Puno gebracht. Daar stapt u op de bus voor een fascinerende rit naar Cuzco. Onderweg kunt u genieten van een prachtig landschap met hooglandplateaus, kleine Andesdorpjes en kuddes lama’s, vicuña’s en alpaca’s. De bus maakt een aantal stops zoals bij het dorpje Pucara. Dit was het eerste dorp in de hooglanden en werd 300 jaar voor Christus al bewoond. U bezoekt hier het Pucara Lithic museum. Na een korte stop in La Raya, het hoogste punt van deze busrit (4.300 meter), bereikt u Sicuani waar de lunch geserveerd zal worden. Daarna reist u door naar de Inca tempel Raqchi die gebouwd is voor één van de belangrijkste Inca goden genaamd Wiracocha. Tenslotte maakt u een stop in het dorp Andahuaylillas waar u het prachtige barokke kerkje bezoekt. Dit kerkje werd gebouwd aan het begin van de 17e eeuw en is bekend vanwege de prachtige muurschilderingen. Uiteindelijk komt u aan bij het busstation in Cuzco waar u opgewacht wordt om naar uw hotel gebracht te worden. (O,L)

Dag
9

Cuzco

De ochtend is ter vrije besteding. Cuzco is ontworpen in de vorm van een poema. De vele tempels gewijd aan de zonnegod Inti, de maangodin Quilla en de andere natuurelementen getuigen van een hoogstaande cultuur en enorme rijkdom. In de paleizen en prachtige bouwwerken leefden de nobele afstammelingen van Manco Capac en Mama Occllo, de eerste Inca’s die van Inti zelf de opdracht kregen een wereldrijk te stichten en door vele verhalen en mythes nog steeds verder leven in de ziel van Peru. Bij de ontdekking van Cuzco door de Spaanse conquistadores beschreven zij deze stad als een stad van goud en licht. Tot de dag van vandaag is Cuzco ongetwijfeld één van de mooiste steden van Zuid-Amerika. ’s Middags maakt u een stadstour door Cuzco. Allereerst bezoekt u Coricancha, de belangrijkste tempel van het Incarijk gewijd aan de zonnegod Inti. Na de komst van de Spanjaarden werd het Santo Domingo klooster bovenop deze legendarische tempel gebouwd. Het is qua architectuur één van de mooiste bouwwerken in Cuzco. Op Plaza de Armas bezoekt u de majestueuze kathedraal, het pronkstuk van dit plein. De bouw van de kathedraal heeft bijna een eeuw geduurd. Het herbergt verschillende grote bezienswaardigheden waaronder de Peruaanse versie van het schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’ waarbij u een cavia op het bord zult zien liggen. Iets buiten de stad bevindt zich de archeologische vesting Sacsayhuamán, strategisch gebouwd op een heuvel met uitzicht over Cuzco. De vesting is geconstrueerd met enorme handgeslepen stenen die met nauwe precisie op en naast elkaar zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter lang en hebben een gewicht van 350 ton. Elk jaar wordt hier op 24 juni het feest van Inti Raymi (festival van de zon) gevierd. Tenslotte brengt u een bezoek aan de Inca overblijfselen van de tempel en het amfitheater van Quenqo en het rode fort van Puka Pucara. Na afloop keert u terug naar uw hotel. (O)

Dag
10

Cuzco – Heilige Vallei

Vandaag vertrekt u naar de Urubamba vallei, ook wel de Heilige Vallei van de Inca’s genoemd. Hier bezoekt u Chinchero, een klein indianendorpje hoog in de bergen vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de vallei. Het dorpje werd door de Inca’s gezien als de geboorteplaats van de regenboog. De bewoners houden vast aan de oude tradities van de Inca’s en dit is terug te zien in hun traditionele levensstijl en klederdracht. In het dorp bevinden zich mooie Inca ruïnes en een 17e-eeuwse koloniale kerk. Op weg naar Ollantaytambo maakt u een mooie stop bij het uitzichtpunt van Raqchi. Ollantaytambo was een belangrijke stad voor de Inca’s omdat het vroeger de woonplaats was van keizer Pachacuti. U bezoekt het dorpje waar u de mogelijkheid heeft om de klim te maken naar het iconische fort. Na de lunch bezoekt u Yucay. In het Living Museum worden tradities en kunstnijverheden getoond uit de oude Incatijd. Naast handwerk van textiel, adobe en zilver zijn er ook lama’s, schapen en alpaca’s. Het is zelfs mogelijk om deze dieren te voeren. (O,L,D)

Dag
11

Heilige Vallei – Machu Picchu – Cuzco

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht. Daar stapt u op de trein voor een 2 uur durende rit naar Aguas Calientes, het dorpje aan de voet van Machu Picchu. U vindt hier veel restaurants, hotels, winkels en een grote overdekte markt. Bij aankomst gaat u vervolgens per bus omhoog richting Machu Picchu. Machu Picchu, een door UNESCO beschermd monument, werd in 1911 ontdekt door de Amerikaanse professor Hiram Bingham en is zonder twijfel één van de belangrijkste archeologische locaties van Zuid-Amerika. Machu Picchu was een religieus centrum van de Inca’s en een kleine stad met ongeveer 200 huizen, terrassen, tempels, torens en fonteinen. Door de strategische ligging werd deze stad nooit door de Spanjaarden gevonden. Tijdens de rondleiding leert u meer over deze Verloren Stad van de Inca’s. Na afloop heeft u een transfer naar uw hotel in Cuzco voor twee overnachtingen. (O,L)

Dag
12

Cuzco

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid deze mooie stad verkennen. (O)

Dag
13

Cuzco – Lima

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Cuzco gebracht en vliegt u naar Lima. Na aankomst heeft u een transfer naar het hotel voor uw laatste overnachting. (O)

Dag
14

Lima – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Lima voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany