vanaf € 4899,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bezoek de witte stad Arequipa met het kleurrijke Santa Catalina klooster
Ga condors spotten in de Colca Canyon
Maak een boottocht over het Titicacameer en bezoek de drijvende eilanden van de Uros indianen
Ontdek de koloniale stad Cuzco en nabijgelegen Heilige Vallei van de Inca's
Machu Picchu: één van de zeven nieuwe wereldwonderen
Ga 5 dagen eilandhoppen en ontdek alle hoogtepunten van de Galápagos eilanden
Uw reisgezelschap is internationaal en kan per touronderdeel verschillen
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Lima

Vertrek vanaf Amsterdam naar Lima. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze.

Dag
2

Lima

’s Ochtends bezoekt u Lima, de hoofdstad van Peru. Het interessante koloniale centrum is zeer goed bewaard gebleven en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De dag begint met een bezoek aan het Larco museum dat is ondergebracht in een 18e-eeuws herenhuis met een mooie tuin. In dit museum vindt u de meest complete prehispanische collectie gouden en zilveren kunstvoorwerpen, maar ook objecten van erotische kunst. Meer dan 45.000 archeologische voorwerpen getuigen van 5.000 jaar Peruaanse geschiedenis. Vervolgens gaat u naar Casa Aliaga, een prachtig onderhouden koloniaal huis dat al sinds 1535 door dezelfde familie wordt bewoond. De stadstour wordt afgesloten in het koloniale centrum, waar u op het historische Plaza Mayor de imposante kathedraal kunt bewonderen. De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag
3

Lima – Arequipa

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht en vliegt u naar Arequipa. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Arequipa, gelegen op ca. 2.300 meter hoogte, wordt ook wel de witte stad genoemd omdat de stad vrijwel volledig gebouwd is uit sillar, een soort vulkanisch gesteente.

’s Middags maakt u een stadstour. Deze begint op Plaza de Armas, het levendige centrum van de oude binnenstad. Vanaf dit plein kijkt u uit over de besneeuwde vulkaantoppen, de winkelgalerijen in koloniale stijl en op de witte kathedraal, één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Arequipa. Vervolgens bezoekt u het kleurrijke Santa Catalina klooster, dat werd gebouwd in 1579. Gedurende 400 jaar woonden er honderden nonnen volledig afgesloten van de buitenwereld. Destijds hadden de inwoners van Arequipa er geen idee van wat er zich binnen de hoge muren van het complex afspeelde zodat er allerlei fantastische verhalen de ronde deden. Daarna bezoekt u La Compañía, de jezuïetenkerk met voormalige kloosters waarvan de prachtige façade zeker indruk op u zal maken. Tenslotte bezoekt u de buitenwijken Yanahuara en Carmen Alto om een goede indruk te krijgen van de prachtige vallei. (O)

Verleng uw reis door de 2-daagse bouwsteen Ica & Huacachina toe te voegen. Maak een avontuurlijke excursie per buggy, ga sandboarden door de zandduinen van Ica en bezoek de schitterende oase Huacachina. U reist per luxe lijndienstbus van Lima naar Ica en kunt daarna met de nachtbus doorreizen naar Arequipa.

Dag
4

Arequipa – Colca Canyon

In de ochtend vertrekt u voor een prachtige rit naar de Colca vallei. Onderweg passeert u het Yura district, een gebied dat wordt gekenmerkt door diepe ravijnen, hoge bergen, mooie watervallen en een weelderige vegetatie. Vervolgens bereikt u Pampa Cañahuas in het Aguada Blanca Nationaal Reservaat. Dit uitgestrekte Andesplateau op 3.800 meter hoogte is de thuisbasis van de guanaco en vicuña. Beide zijn familie van de lama. Het zicht is hier spectaculair. Via de bergdorpjes Viscachani en Toccra en de krater van de Chucura vulkaan komt u aan bij Patapampa. Dit is het hoogste punt van de route en u vindt hier, op 4.910 meter hoogte, het Mirador de los Andes. Geniet van het indrukwekkende uitzicht over de omgeving en de drie vulkanen die Arequipa omringen. Dan komt u aan in de Colca vallei waar u veel precolumbiaanse akkerterrassen vindt die nog steeds door de oorspronkelijke bewoners bewerkt worden.

Na de lunch in het dorpje Chivay komt u aan bij uw hotel. Hier kunt u de rest van de middag bijkomen van de hoogte. Bent u nog fit genoeg dan kunt u wandelen door de omgeving of relaxen in de natuurlijke warmwaterbronnen van La Calera. Het groene, zwavelrijke water werd lang geleden door de Inca’s gebruikt als geneesmiddel tegen allerlei huidziektes. Via een simpel maar ingenieus kanalenstelsel komt dit water terecht in een aantal zwembaden waar u kunt baden in het 38°C warme water. (O,L,D)

Dag
5

Colca Canyon

Vandaag ziet u meer van de Colca vallei met haar schilderachtige dorpjes, waar de inwoners nog leven volgens eeuwenoude tradities. U bezoekt Cruz del Condor, een observatiepunt waar u de vorstelijke condor kunt waarnemen. De condor is de grootste landvogel en heeft een spanwijdte van maar liefst 3 meter. Deze vogels vliegen (bijna) niet. Ze zweven op de warme lucht die ’s ochtends opstijgt vanuit de vallei. Geniet hier van het prachtige panorama van de Colca Canyon, die tweemaal zo diep is als de Grand Canyon. Vervolgens bezoekt u de dorpjes Pinchollo, Maca, Achoma en Yanque. U maakt tevens een stop bij de Antahuilque en Choquetico uitzichtpunten. Na de lunch bezoekt u het amfitheater van Ocolle en sluit u de dag af met een korte wandeling naar de nog onbekende ruïnes bij Uyo Uyo. (O,L,D)

Dag
6

Colca Canyon – Puno

’s Ochtends bent u vrij en kunt u nog genieten van de mooie omgeving of de warmwaterbaden. Na de lunch vertrekt u voor een prachtige rit door de Andes naar Puno. Geniet van het magische landschap met versteende wouden en hemelsblauwe meren waar flamingo’s hun vleugels drogen in de ijzige wind op meer dan 4.000 meter hoogte. Na een tocht van ongeveer 6 uur komt u aan bij uw hotel in Puno. (O,L)

Dag
7

Puno

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald voor een boottocht over het Titicacameer. Dit is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en u vindt hier vele kleine eilandjes die bewoond worden door indianenstammen. Allereerst bezoekt u de unieke drijvende eilanden van de Uros indianen. Deze stam leeft al honderden jaren op kunstmatige eilanden die gemaakt zijn van riet uit het meer. Ook hun huizen en boten zijn gemaakt van riet. Vervolgens vertrekt u naar het eiland Taquile, dat bewoond wordt door de Quechua sprekende Taquileños. Deze hechte gemeenschap heeft sterke familiebanden en eeuwenoude tradities. Ze hebben door de jaren heen ook een bijzondere handweeftechniek ontwikkeld. Nergens in Peru is de kwaliteit van handgeweven kledingstukken zo hoog als hier. Grappig om te zien is dat de mannen hier breien. (O,L)

Dag
8

Puno – Cuzco

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het busstation van Puno gebracht. Daar stapt u op de bus voor een fascinerende rit naar Cuzco. Onderweg kunt u genieten van een prachtig landschap met hooglandplateaus, kleine Andesdorpjes en kuddes lama’s, vicuña’s en alpaca’s. De bus maakt een aantal stops zoals bij het dorpje Pucara. Dit was het eerste dorp in de hooglanden en werd 300 jaar voor Christus al bewoond. U bezoekt hier het Pucara Lithic museum. Na een korte stop in La Raya, het hoogste punt van deze busrit (4.300 meter), bereikt u Sicuani waar de lunch geserveerd wordt.

Daarna reist u door naar de Inca tempel Racchi die gebouwd is voor één van de belangrijkste Inca goden genaamd Wiracocha. Tenslotte maakt u een stop in het dorp Andahuaylillas, waar u het prachtige barokke kerkje bezoekt. Dit kerkje werd gebouwd aan het begin van de 17e eeuw en is bekend vanwege de schitterende muurschilderingen. Uiteindelijk komt u aan bij het busstation in Cuzco, waar u opgewacht wordt om naar uw hotel gebracht te worden. (O,L)

Dag
9

Cuzco

Cuzco is ontworpen in de vorm van een poema. De vele tempels gewijd aan de zonnegod Inti, de maangodin Quilla en de andere natuurelementen getuigen van een hoogstaande cultuur en enorme rijkdom. In de paleizen en prachtige bouwwerken leefden de nobele afstammelingen van Manco Capac en Mama Occllo, de eerste Inca’s die van Inti zelf de opdracht kregen een wereldrijk te stichten en door vele mythes nog steeds verder leven in de ziel van Peru. Bij de ontdekking van Cuzco door de Spaanse conquistadores beschreven zij deze stad als een stad van goud en licht. Tot de dag van vandaag is Cuzco ongetwijfeld één van de mooiste steden van Zuid-Amerika.

’s Middags kunt u optioneel een stadstour maken waarbij u Coricancha bezoekt. Dit is de belangrijkste tempel van het Incarijk gewijd aan de zonnegod Inti. Na de komst van de Spanjaarden werd het Santo Domingo klooster boven op deze legendarische tempel gebouwd. Op Plaza de Armas bezoekt u de majestueuze kathedraal, het pronkstuk van dit plein. U vindt hier de Peruaanse versie van het schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’ waarbij u een cavia op het bord zult zien liggen. Iets buiten de stad bevindt zich de archeologische vesting Sacsayhuamán, strategisch gebouwd op een heuvel met uitzicht over Cuzco. De vesting is geconstrueerd met enorme handgeslepen stenen die met nauwe precisie op en naast elkaar zijn geplaatst. Elk jaar vindt hier op 24 juni het feest van Inti Raymi (festival van de zon) plaats. Tot slot bezoekt u de tempel en amfitheater van Quenqo en het rode fort van Puka Pucara. (O)

Dag
10

Cuzco – Heilige Vallei

Vandaag vertrekt u naar de Urubamba vallei, ook wel de Heilige Vallei van de Inca’s genoemd. U bezoekt het kleine indianendorpje Chinchero waar u een prachtig uitzicht heeft over de vallei. Het dorpje werd door de Inca’s gezien als de geboorteplaats van de regenboog. U vindt hier mooie Inca ruïnes en een 17e-eeuwse koloniale kerk. Vervolgens bezoekt u in Yucay het Living Museum waar tradities en kunstnijverheden uit de oude Incatijd worden getoond. Naast handwerk van textiel, adobe en zilver vindt u hier ook lama’s, schapen en alpaca’s. Het is zelfs mogelijk om deze dieren te voeren. Tenslotte komt u aan in Ollantaytambo. Dit was een belangrijke stad voor de Inca’s omdat het vroeger de woonplaats was van keizer Pachacuti. Na de lunch kunt u het dorpje bezoeken en de klim maken naar het iconische fort. (O,L,D)

Dag
11

Heilige Vallei – Aguas Calientes (Machu Picchu)

Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht. Daar stapt u op de trein voor een 2 uur durende rit naar Aguas Calientes, het dorpje aan de voet van Machu Picchu. U vindt hier veel restaurants, hotels, winkels en een grote overdekte markt. Daarna gaat u per bus omhoog richting Machu Picchu. Machu Picchu, een door UNESCO beschermd monument, werd in 1911 ontdekt door de Amerikaanse professor Hiram Bingham en is zonder twijfel één van de belangrijkste archeologische locaties van Zuid-Amerika. Machu Picchu was een religieus centrum van de Inca’s en een kleine stad met ongeveer 200 huizen, terrassen, tempels, torens en fonteinen. Door de strategische ligging werd deze stad nooit door de Spanjaarden gevonden. Tijdens de rondleiding leert u meer over deze Verloren Stad van de Inca’s. Na afloop keert u terug naar Aguas Calientes, waar u kunt genieten van de lunch. (O,L,D)

Dag
12

Aguas Calientes – Cuzco

’s Ochtends bent u vrij. Wij raden u aan om vroeg op te staan en de zonsopgang in Machu Picchu te bewonderen. Een bijzondere en mystieke ervaring! Indien vooraf een permit aangevraagd is, kunnen sportievelingen zich wagen aan de beklimming van Huayna Picchu, een piek die onderdeel is van het Machu Picchu complex. ’s Middags keert u per trein terug naar Ollantaytambo. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze in Cuzco. (O)

Dag
13

Cuzco – Guayaquil

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Cuzco gebracht en vliegt u via Lima naar Guayaquil in Ecuador. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. (O)

Dag
14

Guayaquil – Galápagos (Baltra & Santa Cruz)

In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Guayaquil gebracht en vliegt u naar de Galápagos eilanden. Na aankomst op de luchthaven van Baltra volgt de transfer naar Santa Cruz, het op één na grootste en dichtstbevolkte eiland. De beroemde eilandengroep ligt bijna 1.000 km ten westen van Ecuador en middenin de Grote Oceaan. De eilanden zijn de toppen van een aantal vulkanen die zich onder het water bevinden. Wat de eilanden zo uniek maakt is dat ze, in tegenstelling tot de meeste eilanden, nooit verbonden zijn geweest met het vasteland. Ze zijn rechtstreeks uit de zeebodem omhoog gestuwd. Dit isolement heeft voor het unieke ecosysteem gezorgd. Veel dieren die hier leven, komen nergens anders ter wereld voor. Ze hebben instinctief geen angst voor de mens waardoor u ze van dichtbij kunt observeren.

Nadat u per ferry het Itabaca kanaal bent overgestoken, gaat u op weg naar de hooglanden voor uw eerste kennismaking met de Galápagos eilanden. In het hooggelegen binnenland vindt u verschillende vegetatiezones waaronder de pampa met grassen en varens, zoals de Galápagosvaren die wel 3 meter hoog kan worden. U brengt een bezoek aan een privé-ranch waar u reuzenschildpadden in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Hier wordt tevens de lunch geserveerd. Daarna bezoekt u enkele lavatunnels van het eiland. Na afloop volgt de transfer naar uw hotel in Puerto Ayora, waar u een meet & greet heeft met onze lokale agent. Zij zullen het programma voor de komende dagen met u doornemen. De rest van de middag bent u vrij om Puerto Ayora op eigen gelegenheid te verkennen. (O,L)

Dag
15

Santa Cruz: excursie North Seymour, Bartolomé, Santa Fé of Plazas

Om de dieren niet te storen in hun natuurlijke leefomgeving wordt het toerisme op de Galápagos eilanden sinds enige jaren gereguleerd. Dit betekent dat bezoekersstromen beperkt worden en niet alle eilanden voor iedereen toegankelijk zijn. Maar dit verandert niets aan uw beleving. Ieder eiland binnen deze archipel is uniek en u zult een veelzijdigheid aan flora en fauna zien die u nergens anders ter wereld kunt vinden.

Vandaag heeft u een dagexcursie naar één van de volgende eilanden: North Seymour, Bartolomé, Santa Fé of Plazas. Welke van deze eilanden u gaat bezoeken wordt op een later moment bevestigd. Tijdens alle dagexcursies zijn de lunch en snorkeluitrusting inbegrepen. Met een beetje geluk ziet u tijdens de boottocht dolfijnen of de schaduw van enorme zeeschildpadden. Afhankelijk van het eiland dat u bezoekt, ziet u vandaag groen-, geel- en oranjegekleurde landleguanen die vredig samenleven met de zeeleeuwen. Ook heeft u de kans om vele vogels te spotten waaronder de zwaluwstaartmeeuw, blauwvoetgent, roodsnavelkeerkringvogel, fregatvogel en pelikanen. Tijdens het snorkelen kunt u de spectaculaire onderwaterwereld verkennen. Na afloop wordt u weer teruggebracht naar uw hotel op Santa Cruz. (O,L)

Dag
16

Santa Cruz & San Cristóbal

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de haven van Santa Cruz gebracht vanwaar u per motorboot naar het eiland San Cristóbal vaart. De boottocht duurt ca. 2 uur en afhankelijk van het weer kan de overtocht nogal ‘hobbelig’ zijn. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. U heeft vanmiddag de tijd om zelf het eiland te ontdekken. Een aanrader is een wandeling over de boulevard. Hier liggen vele zeeleeuwen te slapen of te luieren in de zon. Dit is ideaal te combineren met het bezoekerscentrum van San Cristóbal. In een expositieruimte leert u meer over het ontstaan en de betekenis van de eilanden. Sluit de avond af met een diner in het gezellige centrum, met uitzicht over de haven. (O)

Dag
17

San Cristóbal: excursie Isla Lobos of Kicker Rock

Vandaag brengt u een bezoek aan Isla Lobos of Kicker Rock. Tijdens de wandeling op Isla Lobos komt u veel dieren tegen zoals fregatvogels en blauwvoetgenten. Na de wandeling gaat u snorkelen. Zwem samen met zeeleeuwen en observeer de roggen en zeeschildpadden. De excursie eindigt op een prachtig wit zandstrand waar u kunt relaxen of zwemmen. De lavarotsformatie Kicker Rock, gelegen in het midden van de oceaan, heeft de vorm van een slapende zeeleeuw. U vaart rondom de formatie om de vele vogels te observeren die deze rots als rust- of broedplaats gebruiken. Daarna gaat de boot voor anker en heeft u de mogelijkheid om te snorkelen. Naast vele vissen treft u hier met een beetje geluk ook roggen, haaien en zeeschildpadden. Ook deze excursie eindigt op een wit zandstrand waar u kunt relaxen of zwemmen. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel op San Cristóbal. (O,L)

Dag
18

San Cristóbal – Guayaquil – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van San Cristóbal gebracht en vliegt u via Guayaquil terug naar Amsterdam. (O)

Dag
19

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Rondreis in internationaal gezelschap
Meer informatie over reizen in internationaal gezelschap waarvan de samenstelling per reisonderdeel kan wijzigen, vindt u hier.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany