BESTEMMINGEN

Een review uit Peru

Rondreis Peru

Jos en Sophie Aalders over een reis in Peru op 30 juli 2014

Hallo NBBS Reizen,

We zijn weer terug van een prachtige, maar vermoeiende reis naar Peru. Alles was zoals gewoonlijk prima geregeld. Het was zelfs zo goed geregeld dat wanneer een gids of chauffeur meer dan 3 minuten ‘te laat’ was we al zenuwachtig werden. We hebben grote waardering voor de manier waarop de lokale agent van NBBS Reizen de zaken regelt.

Binnenlandse vlucht

Bijvoorbeeld: de vlucht van Lima naar Arequipa werd gecancelled. We werden om 05.00 uur naar het vliegveld gebracht voor de vlucht die om 08.00 uur zou vertrekken.Tegen 08.00 uur kwam er op de schermen te staan dat we om 10.00 uur meer informatie zouden krijgen. Inderdaad, de vlucht werd om 10.00 uur gecancelled en we konden onze koffers gaan ophalen. De agent gebeld en die stelde ons gerust dat de vliegfirma verplicht was te zorgen dat we naar Arequipa zouden komen. OK geen probleem. We gaan weer naar de vertrekhal om opnieuw in te checken is er toch een vertegenwoordiger van jullie agent aanwezig om zeker te zijn dat alles goed geregeld wordt.

Arequipa

Bij aankomst in Arequipa staat er uiteraard iemand op ons te wachten en tot onze verbazing wordt ter plekke geregeld dat we de twee geplande excursies alsnog konden doen. Hoewel in plaats van een wandeltocht door de stad bij daglicht werd het nu een tocht met verlichting, wat achteraf misschien nog wel mooier was dan bij daglicht. Een compliment voor jullie agent!

Ica en de Ballestas Eilanden

Tijdens de busrit naar Ica-Paracas liep de bus in verband met een verkeersongeval en de daardoor ontstane file, onderweg een vertraging op van 2 uur. Bij aankomst stond er niemand te wachten. Begrijpelijk. Nu viel onze aankomsttijd op het busstation samen met de ophaaltijd van de gids bij het hotel voor een bezoek aan het museum. Dus wat is wijsheid. Gaan we met een taxi naar het hotel (15-20 minuten), is de gids waarschijnlijk ook weg. Dus de agent (in Lima) gebeld en binnen 5 minuten werden we opgehaald bij het busstation en rechtstreeks naar het museum gebracht waar ondertussen de gids stond te wachten. Prima geregeld.

De boottocht naar de Ballestas eiland kwam te vervallen maar daarvoor in de plaats kwam een andere excursie. Het enige minpuntje hier was: de dag ervoor was de tocht ook uitgevallen vanwege de sterke wind en de wind condities waren er niet beter op geworden dus men had kunnen voorzien dat het weer niet door zou gaan. Maar om 08.00 kwamen er toch twee tourguides met de mededeling dat we om 08.30 zouden horen of het doorging. Om 09.30 kregen we eindelijk bericht dat het inderdaad niet doorging en daarna moesten we nogmaals ruim een uur wachten voordat er iets geregeld was voor de vervangende excursie. Dat was denk ik niet nodig geweest.

Machu Picchu

De beklimming van Macchu Picchu mountain was schitterend. Maar volgens mij hebben we niet de berg beklommen die oorspronkelijk bedoeld was, gelukkig maar want Macchu Picchu mountain gaf een veel mooier uitzicht dan de ‘kleine’ berg, de naam daarvan ben ik vergeten.

Jullie hadden aangegeven dat we ruim van te voren moesten beslissen of we een beklimming zouden wilen doen omdat er maar een beperkt aantal mensen, ik geloof 400, per dag omhoog mocht. Op ‘onze’ berg was geen aantallen limiet maar een tijdlimiet, je moest voor 11.00 uur door de toegangscontrole van de berg zijn. De andere berg had wel een aantallen limiet. Maar zoals gezegd het uitzicht was schitterend en de beklimming was heftig en zwaar, hoewel we van reisgenoten hoorden dat de kleine berg nog zwaarder was en dat je daar jezelf af en toe met touwen omhoog moest trekken.

Achteraf zijn we blij dat we de hogere berg beklommen hebben en GENOTEN hebben van het uitzicht.

Tot slot, we hebben een uitstekende vakantie gehad, onze dank aan jullie en aan jullie agent in Peru. Mochten we mensen ontmoeten die een reis richting Zuid-Amerika (of ergens anders) heen willen maken zullen we jullie zeker aanbevelen. Onze hartelijke dank.

Jos en Sophie Aalders

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany