vanaf € 3239,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Maak een boottocht naar de Ballestas eilanden en een vlucht over de Nazca lijnen
Ontdek de koloniale stad Cuzco en nabijgelegen Heilige Vallei van de Inca's
Machu Picchu: één van de zeven nieuwe wereldwonderen
Maak een boottocht over het Titicacameer en bezoek de drijvende eilanden van de Uros indianen
Verleng uw reis met een verblijf in de Amazone of een cruise naar de Galápagos eilanden
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Lima

Vertrek vanaf Amsterdam naar Lima. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen.

Dag
2

Lima

’s Ochtends bezoekt u Lima, de hoofdstad van Peru. Het interessante koloniale centrum is zeer goed bewaard gebleven en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De dag begint met een bezoek aan het historische Plaza Mayor met de imposante kathedraal. Daarna bezoekt u Casa Aliaga, een prachtig onderhouden koloniaal huis dat al sinds 1535 door dezelfde familie wordt bewoond. Vervolgens gaat u naar het Larco museum dat is ondergebracht in een 18e-eeuws herenhuis met een mooie tuin. Hier vindt u de meest complete prehispanische collectie gouden en zilveren voorwerpen maar ook voorwerpen van erotische kunst. De tour eindigt in Parque del Amor aan de boulevard in de wijk Miraflores waar u een mooi uitzicht heeft over de baai van Lima. (O)

Dag
3

Lima – Paracas: excursie Nazca lijnen

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het busstation van Lima gebracht. Daar stapt u op de bus voor een 4 uur durende rit naar Paracas. Paracas is gelegen nabij het Paracas Natuurreservaat. In dit beschermde gebied vindt u prachtige geologische formaties, een imposante fauna en overblijfselen van de pre-Inca cultuur.

Na aankomst rijdt u naar de luchthaven van Pisco voor een ca. 1,5 uur durende rondvlucht over de mysterieuze Nazca lijnen. Deze reusachtige tekeningen van dieren, vogels en geometrische afbeeldingen zijn alleen vanuit de lucht zichtbaar. Nu ziet u pas goed hoe enorm de aap met een gekrulde staart, de condor met een spanwijdte van 130 cm, de spin en de kolibrie zijn. Ondanks dat deze tekeningen eeuwenoud zijn, is het nog altijd een raadsel hoe ze gemaakt zijn en met welk doel. Als u goed weer heeft, ziet u tijdens de vlucht tevens de Palpa lijnen die naar alle waarschijnlijkheid nog ouder zijn. Na afloop vertrekt u naar uw hotel in Paracas. (O)

Dag
4

Paracas: excursie Ballestas eilanden – Lima

In de ochtend maakt u een boottocht naar de Ballestas eilanden, ook wel de Peruaanse Galápagos genoemd. Op de eilanden leven zeeleeuwen, Humboldt pinguïns en veel verschillende soorten vogels. Vanaf de boot is langs de kust de beroemde Candelabra te zien, een geoglief in de vorm van een kandelaar. ’s Middags keert u per bus terug naar het busstation van Lima. Na aankomst volgt de transfer uw hotel. (O)

Dag
5

Lima – Cuzco

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht en vliegt u naar Cuzco. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Cuzco is ontworpen in de vorm van een poema. De vele tempels gewijd aan de zonnegod Inti, de maangodin Quilla en de andere natuurelementen getuigen van een hoogstaande cultuur en enorme rijkdom. In de paleizen en prachtige bouwwerken leefden de nobele afstammelingen van Manco Capac en Mama Occllo, de eerste Inca’s die van Inti zelf de opdracht kregen een wereldrijk te stichten en door vele mythes nog steeds verder leven in de ziel van Peru. Bij de ontdekking van Cuzco door de Spaanse conquistadores beschreven zij deze stad als een stad van goud en licht. Tot de dag van vandaag is Cuzco ongetwijfeld één van de mooiste steden van Zuid-Amerika.

Vanwege de nabijheid van Machu Picchu is Cuzco voor reizigers een erg gezellige stad met veel leuke restaurants en sfeervolle bars. Doet u vandaag wel rustig aan. Cuzco ligt op ca. 3.400 meter hoogte en dat zult u zeker merken. Belangrijk is om voldoende rust te nemen, licht te eten en geen alcohol te nuttigen tot uw lichaam aan de hoogte gewend is. Om hoogteziekte te voorkomen drinkt de lokale bevolking thee van cocabladeren. Tip: neem een drankje op één van de houten balkons op de Plaza de Armas. U heeft hier een prachtig uitzicht. (O)

Dag
6

Cuzco – Heilige Vallei

Vandaag vertrekt u naar de Urubamba vallei, ook wel de Heilige Vallei van de Inca’s genoemd. Hier bezoekt u Chinchero, een klein indianendorpje hoog in de bergen vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de vallei. Het dorpje werd door de Inca’s gezien als de geboorteplaats van de regenboog. De bewoners houden vast aan de oude Inca tradities en dit is terug te zien in hun traditionele levensstijl en klederdracht. In het dorp bevinden zich mooie Inca ruïnes en een 17e-eeuwse koloniale kerk.

Op weg naar Ollantaytambo maakt u een mooie stop bij het uitzichtpunt van Raqchi. Ollantaytambo was een belangrijke stad voor de Inca’s omdat het vroeger de woonplaats was van keizer Pachacuti. U bezoekt het dorpje waar u de mogelijkheid heeft om de klim te maken naar het iconische fort. Na de lunch bezoekt u Yucay. In het Living Museum kunt u tradities en kunstnijverheden bewonderen uit de oude Incatijd. Naast handwerk van textiel, adobe en zilver zijn er ook lama’s, schapen en alpaca’s. Het is zelfs mogelijk om deze dieren te voeren. (O,L,D)

Dag
7

Heilige Vallei – Machu Picchu

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht. Daar stapt u op de trein voor een 2 uur durende rit naar Aguas Calientes, het dorpje aan de voet van Machu Picchu. U vindt hier veel restaurants, hotels, winkels en een grote overdekte markt. Bij aankomst gaat u vervolgens per bus omhoog richting Machu Picchu. Machu Picchu, een door UNESCO beschermd monument, werd in 1911 ontdekt door de Amerikaanse professor Hiram Bingham en is één van de belangrijkste archeologische locaties van Zuid-Amerika. Machu Picchu was een religieus centrum van de Inca’s en een kleine stad met ongeveer 200 huizen, terrassen, tempels, torens en fonteinen. Door de strategische ligging werd deze stad nooit door de Spanjaarden gevonden. Tijdens de rondleiding leert u meer over deze Verloren Stad van de Inca’s. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Aguas Calientes. (O,L,D)

Dag
8

Machu Picchu – Cuzco

De ochtend is ter vrije besteding. Wij raden u aan om vroeg op te staan en de zonsopgang in Machu Picchu te bewonderen. Een bijzondere en mystieke ervaring! Indien vooraf een permit aangevraagd is, kunnen sportievelingen zich wagen aan de beklimming van Huayna Picchu, een piek die onderdeel is van het Machu Picchu complex. ’s Middags keert u per trein terug naar Ollantaytambo. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze in Cuzco. (O)

Dag
9

Cuzco

De ochtend is ter vrije besteding. ’s Middags maakt u een stadstour door Cuzco. Allereerst bezoekt u Coricancha, de belangrijkste tempel van het Incarijk gewijd aan de zonnegod Inti. Na de komst van de Spanjaarden werd het Santo Domingo klooster bovenop deze legendarische tempel gebouwd. Op Plaza de Armas bezoekt u de majestueuze kathedraal. U vindt hier de Peruaanse versie van het schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’ waarbij u een cavia op het bord zult zien liggen. Iets buiten de stad bevindt zich de archeologische vesting Sacsayhuamán, strategisch gebouwd op een heuvel met uitzicht over Cuzco. De vesting is geconstrueerd met enorme handgeslepen stenen die met nauwe precisie op en naast elkaar zijn geplaatst. Elk jaar vindt hier op 24 juni het feest van Inti Raymi (festival van de zon) plaats. Tot slot bezoekt u de tempel en amfitheater van Quenqo en het rode fort van Puka Pucara. (O)

Dag
10

Cuzco

Vandaag heeft u een vrije dag. Wilt u meer van de omgeving zien? Breng dan een bezoek aan de zoutterrassen van Maras en de nabijgelegen Inca ruïnes van Moray. (O)

Dag
11

Cuzco – Puno

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel en naar het busstation van Cuzco gebracht. Daar stapt u op de bus voor een fascinerende rit naar Puno. Onderweg kunt u genieten van een prachtig landschap met hooglandplateaus, kleine Andesdorpjes en kuddes alpaca’s, lama’s en vicuña’s. De bus maakt een aantal stops zoals bij het dorp Andahuaylillas waar u het prachtige barokke kerkje bezoekt. Dit kerkje werd gebouwd aan het begin van de 17e eeuw en is bekend vanwege de prachtige muurschilderingen.

Daarna reist u door naar de Inca tempel Raqchi die gebouwd is voor één van de belangrijkste Inca goden genaamd Wiracocha. In Sicuani kunt u genieten van de lunch waarna u doorrijdt naar La Raya, het hoogste punt van deze busrit (4.300 meter). Tot slot maakt u een stop bij het dorpje Pucara. Dit was het eerste dorp in de hooglanden en werd 300 jaar voor Christus al bewoond. U bezoekt hier het Pucara Lithic museum. Uiteindelijk komt u aan bij het busstation in Puno waar een gids u opwacht om u naar het hotel te brengen. (O,L)

Dag
12

Puno: excursie Titicacameer

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald voor een boottocht over het Titicacameer. Allereerst bezoekt u de unieke drijvende eilanden van de Uros indianen. Deze stam leeft al honderden jaren van riet dat ze gebruiken voor hun dorpjes, huizen en boten. Vervolgens vertrekt u naar het eiland Taquile dat bewoond wordt door Quechua sprekende stammen met eeuwenoude tradities. De bevolking heeft door de jaren heen bijzondere handweeftechnieken ontwikkeld. Grappig is het om te zien is dat de mannen hier breien. (O,L)

Dag
13

Puno – Juliaca – Lima – Amsterdam

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Juliaca gebracht. Onderweg brengt u nog een bezoek aan het archeologische complex van Sillustani. Op deze begraafplaats werden de stamhoofden en hoge priesters van de Aymará indianen begraven. Bij de chullpas, de 12 meter hoge ronde graftorens, krijgt u een goed inzicht in deze Andescultuur. Na aankomst op de luchthaven van Juliaca vliegt u naar Lima waar u overstapt op uw vlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
14

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany