vanaf € 1496,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Yosemite, Zion, Bryce Canyon, Grand Canyon
Uitgebreide digitale Nederlandstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Los Angeles

Vliegreis van Amsterdam naar Los Angeles. Na aankomst in Los Angeles haalt u de auto op en rijdt u naar uw hotel.

Dag
2

Los Angeles – San Simeon (386 km)

Via het charmante stadje Santa Barbara, met haar prachtige architectuur, vele winkels en uitstekende restaurants, bereikt u San Simeon. Dit plaatsje ligt langs Highway US1, halverwege tussen Los Angeles en San Francisco. Een belangrijke bezienswaardigheid in deze regio is het Hearst Castle, een extravagant herenhuis op de top van een heuvel. Het was oorspronkelijk eigendom van de krantenmagnaat William Hearst, die in 1951 is overleden. Sinds 1957 zijn het herenhuis en het omliggende landgoed toegankelijk voor het publiek. Vlakbij San Simeon kunt u een zeehondenkolonie bekijken.

Dag
3

San Simeon – San Francisco (336 km)

Rijd langs de prachtige kust naar Monterey. Deze rit zal een onuitwisbare indruk op u maken! In Monterey ziet u Fisherman’s Wharf en Cannery Row. Aansluitend brengt een rit over de 17-Mile Drive u in Carmel. Vervolgens komt u aan in San Francisco, waar u twee nachten verblijft. Het multiculturele San Francisco is een van de populairste toeristische steden ter wereld. Bezoek de Golden Gate Bridge, een van de bekendste symbolen van de Verenigde Staten. De brug is vaak gedeeltelijk door nevel omhuld. In de zomer stijgt namelijk de warme lucht vanuit het binnenland op en daardoor wordt koude lucht vanuit de oceaan aangetrokken. Die neemt de mist met zich mee. Een leuke manier om de brug te bekijken, is tijdens een wandeling (45-60 minuten) of de fietstocht Bike the Golden Gate, die u individueel of in groepsverband kunt maken. 

Dag
4

San Francisco

Een hele dag om de stad te verkennen. Wat dacht dacht u er van om vandaag de Golden Gate Bridge vanuit de lucht te bewonderen? Boek een Watervliegtuig Golden Gate Tour of Helicopter Tour San Francisco. Bezoek ook het populaire Fisherman’s Wharf. Nog steeds zijn er veel vissers die dagelijks uitvaren. Fisherman’s Wharf was in 1985 een locatie voor de James Bondfilm A View to a Kill, met Roger Moore in de rol van James Bond. U heeft hier tevens uitzicht op het gevangeniseiland Alcatraz, dat u kunt bezoeken tijdens de Alcatraz Island Tour (deze kunt u het beste voor vertrek boeken, wij regelen dit graag voor u). Er zijn gezellige restaurants en bars. Vanuit Fisherman’s Wharf kunt u eenvoudig uw dag verder indelen. 

Dag
5

San Francisco – Yosemite – Fresno (318 km)

Hoogtepunt van vandaag is het Yosemite National Park, een adembenemend natuurgebied met grandioze uitzichten op rotsformaties en watervallen. Het ligt zo’n 250 kilometer ten oosten van San Francisco. Yosemite is een geliefd park dat bekend staat om zijn natuurschoon: alpenweiden, bossen met mammoetbomen, meren en wilde rivieren, hoge watervallen… en beren! Zo’n 300-500 zwarte beren bevolken het nationale park. De kans is daarom groot dat u tijdens uw bezoek aan het park een beer zult zien. Anders dan hun naam doet vermoeden, zijn de meeste ‘zwarte beren’ in Yosemite overigens bruin van kleur. In het park kunt u prachtige wandelingen maken, fietsen huren, raften en golfen. U overnacht in Fresno.

Dag
6

Fresno – Sequoia – Bakersfield (470 km)

Sequoia National Park is het op één na oudste nationale park van de Verenigde Staten. Het park dankt zijn naam aan de mammoetbomen of sequoia’s die er groeien. In het park bevindt zich ook de grootste boom ter wereld; de General Sherman Tree. Deze boom heeft een volume 1.486 m³, is 84 meter hoog en zou ca. 2200 jaar oud zijn. Na het nationale park te hebben verkend, rijdt u verder naar Bakersfield, waar u overnacht.

Dag
7

Bakersfield – Las Vegas (452 km)

Via Barstow of via Death Valley (circa 140 km extra rijafstand) rijdt u naar Las Vegas. De route door het desolate landschap van Death Valley is de moeite waard. Gedurende de hete zomermaanden kunt u ook de verkorte route (via Barstow) rijden. Death Valley is namelijk de heetste plek op aarde en de droogste plek van Noord-Amerika. De hoogste temperatuur die hier ooit gemeten is 56,7 °C! Las Vegas ligt midden in de woestijn. De stad is vooral bekend vanwege de extravagante hotels en casino’s. De meeste liggen aan de ‘Strip’, een gedeelte van Las Vegas Boulevard. Het is zeker de moeite waard om een wandeling over deze boulevard te maken. Vooral ’s avonds is dit een unieke ervaring. Beleef het echte Las Vegas gevoel; waag een gokje aan één van de vele roulettetafels en geniet van het bruisende nachtleven! U verblijft twee nachten in Las Vegas.

Dag
8

Las Vegas

Ontdek Las Vegas! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Neon Museum: vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week kunt u hier gerestaureerde neonreclames bekijken. Er worden meer dan 200 afgedankte neonreclames tentoongesteld, een heel kleurrijke expositie. Het is ook mogelijk om vanuit Las Vegas een helikopter- of pleziervlucht over de Grand Canyon maken. Wij reserveren deze graag voor u, dat bespaart u ter plaatse wachttijd bij de ticketverkoop. Ook kaartjes voor een van de spectaculaire shows in Las Vegas kunnen wij voor u boeken. Vraagt u ons naar de mogelijkheden. Bent u benieuwd naar een stukje Amerikaanse geschiedenis en uniek staaltje techniek, dan is de Hoover Dam Express Tour mogelijk iets voor u.

Dag
9

Las Vegas – Zion – Bryce Canyon (398 km)

U rijdt naar Zion National Park, een diepe canyon met steile, kleurrijke kliffen en rotsen. Vervolgens rijdt u door naar Bryce Canyon, in het zuidwesten Utah. Dit is een nationaal park als geen ander met typisch rozerood gekleurde rotsformaties, ontstaan door duizenden jaren erosie. De afgesleten toppen zorgen voor grillig gevormde rotspartijen, die in het zonlicht in kleur variëren van roze tot oranje. U overnacht nabij Bryce Canyon.

Dag
10

Bryce Canyon – Lake Powell (261 km)

Maak een prachtige wandeling door Bryce Canyon en vertrek vervolgens naar Lake Powell, het leefgebied van de Navajo indianen. Lake Powell heeft een kustlijn van meer dan 2.000 mijl, bestaande uit rood- en goudkleurige kliffen. Het ligt op de grens van Arizona en Utah. De lokale bevolking komt hier ook graag, vanwege de goede watersportmogelijkheden. U overnacht in Page. De excursiemogelijkheden zijn hier eindeloos: Antelope Canyon, Horseshoe Bend, Panoramic Lake Powell cruise en nog veel meer…

Dag
11

Lake Powell – Grand Canyon – Flagstaff (366 km)

Vandaag wilt u ongetwijfeld zoveel mogelijk tijd doorbrengen in Grand Canyon National Park, met z’n prachtige uitzichten en uitgebreide wandelmogelijkheden. De wereldberoemde kloof is een grote toeristische attractie, vooral op de bekende uitzichtpunten langs de South Rim en in wat mindere mate langs de North Rim. Het rode gesteente van de Grand Canyon is op zijn mooist vlak na zonsopkomst en even voor zonsondergang. Maak een helikopter- of pleziervlucht en bewonder de Grand Canyon vanuit een adembenemend perspectief! Plant u een wandeling? Houdt u er dan rekening mee dat een wandeling in de warmte een goede conditie en voorbereiding vergt. U kunt ook de Grand Canyon Skywalk bezoeken, een glazen brug die 1200 meter boven de begane grond hangt. Deze ligt echter buiten het nationale park en in het gebied van de Hualapai-indianen, die de exploitatie in handen hebben. U overnacht in Flagstaff.

Dag
12

Flagstaff – Sedona – Palm Springs (621 km)

Vandaag staat weer een lange rit op het programma. Via Oak Creek Canyon en het unieke artiestendorpje Sedona, bereikt u Palm Springs, waar u zult overnachten. Palm Springs ligt in de woestijn en daarom is het er altijd zonnig weer. In de zomer lopen de temperaturen op tot ver boven de 40 graden. Het is een rijk gebied met luxe resorts, veel palmen en golfterreinen.

Dag
13

Palm Springs – Los Angeles (195 km)

U vertrekt naar Los Angeles, waar u twee nachten zult verblijven. Los Angeles is de grootste stad in Californië en de op één na van de Verenigde Staten (de grootste stad is New York).

Dag
14

Los Angeles

Een volle dag om Los Angeles te verkennen. Het is vooral de uitgestrektheid van deze metropool die opvalt. De stad staat in het teken van de filmindustrie; veel Amerikaanse televisieseries worden in Los Angeles opgenomen. In deze ‘City of Angels’ kunt u een bezoek brengen aan Hollywood en de Hollywood Walk of Fame, Beverly Hills en de exclusieve winkels op Rodeo Drive. Maak hier de leuke wandeling Walking Tour Hollywood Behind the Scenes. Ook kunt u zich vermaken in Disneyland of Universal Studios.

Bekijk hier welke activiteiten en excursies u nog meer kunt ondernemen in het westen van de USA. 

Dag
15

Los Angeles – Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar de luchthaven van Los Angeles, waar u de auto inlevert en terugvliegt naar Amsterdam.

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany