BESTEMMINGEN

Een review uit USA

National Parks West USA

Lisanne Vermeulen [werkzaam bij NBBS] over een reis in USA op 4 februari 2019

Op reis naar West Amerika! Het is 05 oktober, 07.30 uur. Locatie: Amsterdam Schiphol, Balie 13. Incheckbalie Delta Airlines.

Aan de balie neemt de grondstewardess onze koffers aan en verwijst ons naar Gate E1. Een fictieve gate waar enkele vragen gesteld worden over onze plannen in Amerika en de meegebrachte bagage.

Pas daarna mogen wij onze weg vervolgen naar de controles die opvallend vlot verlopen. De vlucht naar Salt Lake City verloopt voorspoedig. Na landing hebben wij twee uur om door de douane te komen, onze bagage op te halen en weer opnieuw in te checken en de aansluitende vlucht naar Las Vegas te halen. Het personeel verwijst ons naar de band waar de koffer op gelegd mag worden en verwijst ons door naar de volgende gates. Door de duidelijke instructies verloopt dit vrij vlot en zijn wij keurig op tijd bij de gate voor de volgende vlucht.

Na het ophalen van de huurauto en het inchecken in het hotel kunnen we dan eindelijk Las Vegas gaan ontdekken! Wat een bijzondere bubbel vol lichtjes en hysterie!

Zion National Park

De volgende dag vervolgen wij onze weg naar Zion National Park en verblijven in Springdale. Een leuk, gezellig dorpje in western stijl met alle winkeltjes die je nodig kunt hebben. We huren speciale uitrusting voor een hike in Zion NP; de Narrows. Bij deze hike loop je door de rivier naar een deel van Zion NP waar de rotswanden heel dicht op elkaar staan. Vanuit Springdale nemen wij de gratis shuttlebus naar het laatste punt op de route. Hier vandaan is het circa 1,5 mijl lopen naar het beginpunt van de wandelroute. Een lekker avontuurlijke tocht met de meest prachtige uitzichtpunten.

Bryce Canyon

Op naar het volgende hoogtepunt in ons programma, Bryce Canyon, waar we te maken krijgen met flinke kou! Zelfs zodanig koud dat er sneeuw valt! We rijden naar Inspirationpoint vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op een enorm gebied vol “hoodoos” (door de wind gevormde zandstenen pilaren) in verschillende kleuren oranje/roze met witte strepen. Het uitzichtpunt heeft verschillende hoogtes waardoor je steeds iets anders ziet. Hier zijn ook weer mooie hikes te maken.

Glamping in Moab

Via de highway 12 maken wij vervolgens een prachtige rit van Bryce Canyon door Capitol Reef naar Moab. Werkelijk iedere bocht is er weer een ander landschap en oogverblindend uitzicht. We rijden door oranje/roze bergen, naar rode bergen, door sneeuw, naar witte bergen, door een soort maanlandschap, indrukwekkend. In de namiddag arriveren wij bij Moab Under Canvas. Glamping onder de sterren op 12 mijl van Moab. Dit verblijf is al een belevenis op zich en erg leuk. Men noemt het glamping, maar het is wel redelijk ‘back to basic’. Zo staat er een comfortabel king-bed maar is er geen elektriciteit. De tenten beschikken niet over een eigen badkamer. In de tent staat een houtkachel waar je iedere avond je eigen vuurtje mag stoken voor de broodnodige warmte. Iedere avond wordt er een kampvuur met live-muziek en smores georganiseerd.

Vanuit Moab maken wij een ochtendexcursie door het Arches National Park. Onder begeleiding van onze gids maken we per 4×4 een mooie tocht door dit indrukwekkende park dat zijn naam dankt aan de vele stenen “bogen”. Op onze vrije middag brengen we een bezoek aan het nabijgelegen Dead Horse State Park, waar we genieten van prachtige uitzichten! Een goed alternatief als je geen tijd hebt om het aangrenzende en enorme Canyonlands park te bezoeken.

Antelope Canyon

De volgende dag staat er een lange rit op het programma. In zo’n zes uur rijden we via Monument Valley naar Page. Hier verblijven we aan de oever van Lake Powell. ’s Middags maken we een ontspannen boottocht over dit meer, waarbij we richting de Antelope Canyon varen. De volgende ochtend zien we deze indrukwekkende kloof van dichterbij tijdens een begeleide excursie. In een klein groepje lopen wij in een half uur door de Upper Antelope Canyon en onze gids geeft ons alle tips en tricks voor de mooiste foto’s; een onvergetelijke ervaring! Daarna is het alweer tijd om door te rijden naar de Grand Canyon, waar wij op tijd aanwezig willen zijn voor onze geplande helikoptervlucht. Helaas zit het weer onderweg niet mee. Regen, bewolking en mist zorgen ervoor dat de Grand Canyon is bedekt onder een grote witte deken, waardoor wij niets kunnen zien bij de uitzichtpunten die je onderweg tegenkomt. De helikoptervlucht gaat dan ook niet door, maar gelukkig kunnen we deze verplaatsen naar de volgende ochtend. Dat geeft ons ’s middags tijd om Grand Canyon Village te verkennen. Zelf verblijven we in Tusayan, een klein plaatsje dat net buiten het nationale park is gelegen.

Grand Canyon

Alhoewel het de volgende ochtend is gestopt met regenen, hangt er toch nog te veel bewolking in de Grand Canyon, waardoor de helikoptervlucht weer niet door gaat. Dat is het risico van het reizen in oktober. Tja, we hebben nu wel een goede reden om nog eens terug te keren! We rijden daarom zelf nog naar een uitzichtpunt, waar we gelukkig wel een mooi zicht hebben over de Grand Canyon. En dan moeten we alweer snel door; terug naar Las Vegas! We rijden via het leuke stadje Williams, dat gelegen is aan de historische ‘Route 66’. Wanneer wij aan het einde van de middag aankomen in Las Vegas parkeren we de auto bij Fremont Street Experience in ‘downtown’ Las Vegas. Het is erg leuk om hier rond te lopen tussen alle (knipperende) lichtjes, straatartiesten en muziek. Voor wat extra spanning en sensatie maken we hier een zipline excursie, waarbij we als twee ware ‘superwomen’ over Fremont street vliegen!

Afsluiten in Vegas!

De laatste nacht slapen we in het Circus Circus hotel, gelegen aan de noordkant van de bekende ‘Strip’. Slapen doen we echter maar kort, want ’s avonds zijn er nog genoeg dingen om te doen. Zo zien we de fonteinenshow bij het Bellagio Hotel, bezoeken we de indrukwekkende winkelcentra in het Caesars Palace en The Venetian (met gondels en al!) en mag een gokje in het casino niet ontbreken!

We kijken terug op een fantastische reis, waarbij we in korte tijd een aantal van Amerika’s bekendste nationale parken hebben bezocht en hebben kunnen ‘proeven’ van de prachtige natuur. Een geweldige ervaring!

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany