vanaf € 882,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs geldt bij 2 personen die samen reizen en is gebaseerd op een reisduur van 12 nachten, hetgeen het minimum is voor onze camperrondreis op maat
Bepaal zelf de route. Onze Amerika-specialisten geven u advies over uw reisplan. Vliegreis, kampeerplaatsen, eventuele hotels en camperhuur worden door ons geboekt
Geheel op maat gemaakte digitale Nederlandstalige routebeschrijving inbegrepen. Tevens kunt u gebruik maken van een app
Goed te combineren met bouwstenen en excursies, wij geven u graag advies
Komt de route die u heeft bedacht overeen met een van onze bestaande camperrondreizen (eventueel met extra nachten), dan offreren wij u de bestaande camperrondreis
Voor het samenstellen van uw reis berekenen wij € 40 administratiekosten per boeking

De USA is zeer geschikt om per camper te ontdekken. De wegen en bewegwijzering zijn er van uitstekende kwaliteit. Daarnaast houden weggebruikers zich veelal goed aan de verkeersregels, waardoor u ontspannen achter het stuur zit. U kunt een bestaande rondreis boeken, maar ook zelf een route bedenken. Wij maken graag een offerte op maat voor de reis die u zelf heeft bedacht. Hierbij kunt u kiezen uit diverse verhuurmaatschappijen en campings in het hele land. Wij reserveren de campings en maken een digitale Nederlandstalige routebeschrijving. Voor het rijden met een camper volstaat een geldig Nederlands rijbewijs B.

Zelf uw route uitstippelen

Wilt u zelf uw camperreis door de USA uitstippelen? Gebruikt u dan onderstaande afstandstabel om uw route te bepalen. Hierbij is het nuttig om te weten dat het bij een vliegreis niet noodzakelijk is om voor aankomst en vertrek dezelfde luchthaven te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld naar San Francisco vliegen en vanuit Las Vegas naar huis reizen. Zo kunt u de reistijd in Amerika maximaal benutten. Met de camper maakt u dan gebruik van een zogenaamd ‘one-way’ tarief. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht, omdat u de camper in een andere plaats inlevert dan waar deze is opgehaald. Een camperrondreis op maat is momenteel mogelijk op een aantal routes in het westen van het land. De mogelijkheden worden echter in snel tempo uitgebreid. Onze Amerika-specialisten geven u graag suggesties voor uw route. Zij maken vervolgens een offerte op maat met de vluchten, route en camper die u heeft geselecteerd.  

Wat is een goede reisduur?

Wij adviseren u per dag maximaal 250 kilometer (ca. 160 mijl) af te leggen. Zo kunt u onderweg voldoende stops maken en optimaal van uw vakantie genieten. Maak uw reisplan dus vooral niet te ambitieus. De natuur van Amerika is namelijk zo overweldigend mooi, dat u de tijd moet nemen om daarvan te genieten. Evengoed is het soms noodzakelijk om af en toe een grotere afstand te overbruggen. Last u daarom voldoende rustdagen in. In Amerika dient u overigens na een intercontinentale vliegreis minimaal een nacht in een hotel te verblijven, voordat u de camper mag ophalen. Houdt u hier rekening mee.

Waarom kampeerplaatsen vooraf reserveren?

Met een camper kunt u op de bonnefooi het land ontdekken. Voor liefhebbers is dit de ultieme manier van reizen. Deze reizigers kunnen bij ons hun vliegtickets en een camper boeken. Gaat u liever op reis zonder tijd te verliezen aan het zoeken naar kampeerplekken? Voor u reserveren wij vooraf alle kampeerplekken! Vooral in het hoogseizoen is dit een uitkomst. De lokale bevolking trekt er in die maanden namelijk ook graag op uit met de camper. Het kan daarom druk zijn in en rond de nationale parken waardoor u soms lang moet zoeken naar een beschikbare kampeerplek. Indien u vooraf reserveert zorgen wij er bovendien voor dat u vaak op de mooiste plekken op een kampeerplaats komt te staan. Denk hierbij aan wakker worden met uitzicht over een meer of die nét iets ruimere plek. Als kers op de taart ontvangt u dan van ons een geheel op maat gemaakte, digitale gedetailleerde Nederlandstalige routebeschrijving met handige informatie en tips. Middels een app krijgt u tevens toegang tot een online versie.

Soorten campings

In de USA zijn drie soorten kampeerplaatsen. De staats- en provinciale campings liggen veelal te midden van de prachtige natuur. Niet al deze campings zijn ‘full hook-up’. Dit betekent dat u niet overal de camper kunt aansluiten op elektra, water en het riool. Wel zijn er douches, toiletten en plekken waar u afvalwater kunt lozen. Ook de overige faciliteiten van de kampeerplaatsen zijn beperkt, omdat de nadruk hier ligt op het verblijf in de natuur. Op de meeste van deze campings zijn wel kampeertafels en plekken waar u een houtvuur kunt stoken.

Particuliere campings bieden over het algemeen meer faciliteiten zoals restaurants, winkels, wasmachines en -drogers. Ook een zwembad en kinderspeeltuin zijn vaak aanwezig. Kampgrounds of America (KOA) biedt bijvoorbeeld meer dan 500 campings in de Verenigde Staten en Canada. Ook deze campings bieden veelal uitgebreide faciliteiten. Het niveau van de voorzieningen varieert echter per locatie. Wij zoeken voor u de mooiste combinatie van kampeerplaatsen uit.

Kamperen in nationale parken

In de Verenigde Staten zijn prachtige nationale parken. U zult er ongetwijfeld een aantal in uw route opnemen. De beleving van het natuurschoon op deze kampeerplaatsen is uniek! Op deze schaarse campings kan een eigen water- en/of elektriciteitsaansluiting voor de camper ontbreken. Tevens gelden hier soms beperkingen voor het gebruik van een generator. Uw camper functioneert echter ook goed zonder deze faciliteiten.

Verhuurmaatschappijen

In Amerika kunt u kiezen uit diverse gerenommeerde verhuurmaatschappijen. Elke verhuurder heeft een jarenlange staat van dienst en wordt al jaren door onze reizigers geboekt. Enkele verhuurders werken met vaste tarieven. De meeste gebruiken echter zogenaamde flextarieven. Deze zijn gebaseerd op vraag en aanbod en wijzigen regelmatig. Vaak gelden aantrekkelijke tarieven en kortingen wanneer u vroeg boekt. Wij adviseren u daarom om uw camper ruim van tevoren te boeken.

Soorten campers

Er zijn verschillende soorten campers. Een zogenaamd Motorhome heeft een doorgang van de bestuurderscabine naar het woongedeelte. Bij de compactere Camper Van is deze doorgang wat smaller. Bij een Truck Camper is de bestuurderscabine gescheiden van de woonruimte. U kunt in deze camper alleen via de achterzijde de woonruimte bereiken. Daarnaast kan de camper niet worden losgekoppeld van de truck. In alle voertuigen mogen evenveel passagiers worden vervoerd als er veiligheidsgordels in het voertuig zijn.

Excursies vooraf reserveren

Voor vertrek vanuit Nederland kunt u de excursies reserveren. Zeker wanneer u van plan bent om in het hoogseizoen te reizen, bespaart u hiermee veel kostbare tijd. Op uw verzoek vermelden wij de prijzen van deze excursies in uw offerte.

Hoe werkt het?

U bepaalt uw reisdata en route. Bij voorkeur heeft u met de data enige speling, zodat wij uw vliegreis op de voordeligste datum kunnen boeken. Tevens geeft u aan hoeveel nachten u in elke plaats wilt kamperen. Wij maken vervolgens een offerte waarin de vliegtickets, gereserveerde campings en camperhuur zijn opgenomen. Een geheel op maat gemaakte digitale Nederlandstalige routebeschrijving is hierbij inbegrepen. Tevens kunt u gebruik maken van een app. Betalings- en annuleringsvoorwaarden wijken af van onze boekingsvoorwaarden en zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Voor uw camperhuur kunnen wij een suggestie doen, maar u kunt uiteraard ook zelf een type bepalen. Dit type nemen wij dan op in uw offerte. Heeft u zelf al vliegtickets geboekt? Dan verzorgen wij graag voor u de camper, de gereserveerde campings en de op maat gemaakte routebeschrijving.

Meer weten over reizen per camper?

Op de pagina veelgestelde vragen vindt u meer informatie over het reizen per camper. Het beste seizoen voor een camperreis door de USA is mei tot en met september. 

Liever een bestaande route?

Heeft u geen tijd of zin om zelf te puzzelen? Bekijkt u dan onze bestaande camperreizen. Topreizen met uitgekiende routes, samengesteld door onze Amerika-specialisten!

Afstandentabel West-USA

  Barstow Bryce Canyon Capitol Reef Carmel Grand Canyon Joshua Tree Kingman Las Vegas Los Angeles Moab Monument Valley Page Pismo Beach San Francisco Sequoia (Visalia) Yosemite Zion
Barstow 254 193 426 493
Bryce Canyon 210 251 141
Capitol Reef 210 246
Carmel 193 200
Grand Canyon 305 282 221
Joshua Tree 359 205
Kingman 305 359 173
Las Vegas 254 449 173 258
Los Angeles 193 205 333
Moab 246 238
Monument Valley 282 238 203
Page 251 221 203 188
Pismo Beach 193 333
San Francisco 200 400 308
Sequoia (Visalia) 426 234
Yosemite    
Zion       188
Alle afstanden zijn in kilometers gebaseerd op de snelste routes.

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany