vanaf € 2245,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Alle hoogtepunten in één rondreis
New York, Las Vegas, San Francisco, Grand Canyon, Niagara Falls
Autorondreis met uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – New York

U vliegt naar New York. Na aankomst in New York gaat u naar uw hotel, waar u twee nachten zult verblijven. De volgende dag kunt u ‘The Big Apple’ op eigen gelegenheid verkennen.

Dag
2

New York

U bevindt zich in één van de belangrijkste wereldsteden, waarvan u in twee dagen alleen de belangrijkste highlights kunt bezoeken. De weg vinden in deze metropool is eenvoudiger dan het lijkt. De ‘streets’ zijn genummerd, lopen lineair en East en West zijn van elkaar gescheiden door Fifth Avenue. In Midtown Manhattan zijn bekende gebouwen en pleinen als Times Square, het Empire State Building, het Chrysler Building en Rockefeller Center te vinden. Bij het Rockefeller Center kunt u vanaf het Top of the Rock Observation Deck genieten van een panoramisch uitzicht over de stad. U kunt dit ook vanaf het Empire State Building Observatory krijgen, maar het is juist aan te raden om hier ’s avonds heen te gaan. Leuk is het ook om naar Chinatown en Little Italy te gaan, waar het cultuurverschil u gelijk duidelijk wordt. Mocht u het artistieke deel van Manhattan willen zien, ga dan naar SoHo. Hier vindt u meer dan 250 kunstgalerieën en een aantal interessante musea. Naast Manhattan kunt u ook naar de wijk Brooklyn gaan. Deze multiculturele wijk is een stuk rustiger dan Manhattan en heeft haar naam te danken aan het Nederlandse Breukelen. Een Bike Tour Central Park of Bike Tour Brooklyn & Manhattan is een verrijking van uw bezoek. Zie ook het Vrijheidsbeeld van dichtbij aan boord van de Harbour Cruise New York City of Statue of Liberty/Ellis Island tour. Kers op de taart is een Helicopterflight New York City, deze zeer spectaculaire tour biedt adembenemende uitzichten op de meest iconische bezienswaardigheden.

Dag
3

New York – Boston (349 km)

Geniet van een rit door het prachtige landschap van New England. Uw eindbestemming van vandaag is het historische Boston, één van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten. De stad is de bakermat van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog in de 18e eeuw, doordat Britse soldaten hier het vuur openden op protesterende burgers. Tegenwoordig is het een economische stad, gebaseerd op onder andere medische en biotechnologie. Daarnaast zijn er nog veel bezienswaardigheden uit de tijd van de Onafhankelijkheidsoorlog. Zo kunt u het Freedom Trail volgen: een route door de stad die u, middels een rode lijn op de trottoirs, langs 16 na-oorlogse bezienswaardigheden brengt. Op deze route vindt u onder andere Boston Common: het oudste publieke park van de Verenigde Staten, dat in de oorlog diende als legerkamp voor de Britse soldaten en het imponerende Massachusetts State House. Naast deze reeks bezienswaardigheden, kunt u ook een bezoek brengen aan het beroemde café Cheers, Copley Square en één van de grootste en best bezochte musea van de Verenigde Staten: Museum of Fine Arts.

Dag
4

Boston – Syracuse (502 km)

U rijdt door de staat New York en de mooie wijngaarden van Finger Lakes. Door de ligging aan het water worden extreme temperaturen tegengegaan, waardoor de druiven het hele jaar door in een perfecte conditie verkeren. U volgt de route en komt aan Syracuse, waar u één nacht verblijft.

Dag
5

Syracuse – Niagara Falls (245 km)

U rijdt verder richting Niagara Falls. Hier zult u één van de meest adembenemende natuurwonderen aanschouwen. Van de twee watervallen van de Niagara River, ligt de één aan de Amerikaanse kant en de andere over de grens van Canada. Vanaf de Canadese zijde kunt u beide watervallen aanschouwen. In de stad is er genoeg te doen om deze dag mee te vullen. Zo kunt u naar het Butterfly Conservatory of de Bird Kingdom, waar u andere wonderen der natuur kunt bezichtigen in deze faunaverblijven.’ s Avonds is er in de stad genoeg te doen op entertainmentgebied. Zo kunt u bijvoorbeeld een van de populaire dinershows bijwonen. U verblijft twee nachten aan de Canadese zijde van de watervallen.

Dag
6

Niagara Falls – Toronto – Niagara Falls (339 km)

Vandaag bezoekt u de grootste stad van Canada: Toronto. De stad wordt gekenmerkt door de parlementsgebouwen in Queen’s Park, de CN Tower, Skydome en Eaton Center. U kunt een panoramisch uitzicht over de stad krijgen vanuit de CN Tower, een van de hoogste torens van de wereld. Voor liefhebbers van de culinaire keuken is St. Lawrence Market een bezoek waard. Deze markt is gesitueerd in een prachtig Victoriaans gebouw en biedt u de mogelijkheid om te genieten van allerlei vernieuwende etens- en drinkwaren. U rijdt terug naar Niagara Falls en brengt een bezoek aan de indrukwekkende watervallen. U kunt een boottocht maken waarmee u heel dichtbij de kolossale watermassa komt.

Dag
7

Niagara Falls – Amish Country (621 km)

Vandaag rijdt u door het historische Amish Country van Pennsylvania. Bij de Amish zijn religie, waarden en traditie onlosmakelijk verbonden met het dagelijkse leven. De Amish hechten veel waarde aan een eenvoudige leefwijze, die bewust buiten de moderne samenleving is geplaatst. U overnacht in de omgeving van Lancaster.

Dag
8

Amish Country – Washington D.C. (216 km)

U kunt een bezoek brengen aan het historische Gettysburg voordat u uw reis vervolgt. Uw eindbestemming van vandaag is de hoofdstad van de Verenigde Staten, Washington D.C., waar u twee nachten verblijft. Ontdek deze verrassende stad, waarin het gemakkelijk is te oriënteren.

Dag
9

Washington D.C.

Interessant voor een bezoek zijn in elk geval het Witte Huis, het Capitol en de Lincoln Memorial. Boek een Arlington National Cemetery Trolley Tour: dé manier om alles te weten te komen over deze historische militaire begraafplaats. Fietsen is ook populair in Washington D.C.. Met de Bike Tour Capital Sites fietstour onder leiding van een gids bekijkt u de omgeving van de National Mall en Capitol Hill, Union Station, the White House, Lincoln Memorial en veel meer. U kunt ook kiezen voor de Bike Tour Monuments @ Nite avondexcursie waarbij u alle monumenten in een heel andere sfeer treft. Fietst u liever rond op eigen gelegenheid? Kijk dan naar onze losse bike rentals.

Dag
10

Washington D.C. – San Francisco

U vliegt naar San Francisco, waar u twee nachten verblijft.

Dag
11

San Francisco

Onder andere de Civic Center, Japan Town, St. Mary’s Cathedral, de Twin Peaks en natuurlijk de beroemde Golden Gate Bridge zijn de moeite waard om te bekijken. Spring aan boord van de Big Bus Hop-on Hop-off voor het beste uitzicht op de bezienswaardigheden van de ‘City by the Bay’, van de Golden Gate Bridge tot Fisherman’s Wharf en de pittoreske ‘geschilderde dames’ met uitzicht op Alamo Square. Ervaar de diverse cultuur, prachtige parken, verbluffende architectuur en schilderachtige uitzichten vanaf de dubbeldekker openluchtbus. Deze unieke stadstour stopt bij 20 belangrijke bezienswaardigheden en u kunt zo vaak als u wilt op- of afstappen. U heeft hier ook de mogelijkheid om op de ferry te stappen richting Alcatraz of Tiburon. Daarnaast kunt u dineren op Pier 39. Hier vindt u vele restaurants en kleine winkels. Zorg ondertussen dat u de zeeleeuwenkolonie niet mist, die op de dokken van de haven liggen uit te rusten. Zoekt u een unieke ervaring? Stap aan boord van een Helicopter Tour voor een spannend avontuur boven San Francisco. Geniet van de beroemde heuvels van San Francisco en het opvallende stadsbeeld en in de verte de omliggende dorpen. Zie de beroemde bezienswaardigheden zoals het eiland Alcatraz (dat u kunt bezoeken tijdens onze Alcatraz Island Tour) en de spectaculaire bruggen over de baai.

Dag
12

San Francisco – Modesto (374 km)

De dag start in zuidelijke richting naar Monterey, waar u een bezoek kunt brengen aan Fisherman’s Wharf en Cannery Row. Deze plaats is vele diersoorten rijk. Van zeeleeuwen en –otters tot pelikanen en dolfijnen, u kunt deze dieren spotten aan de kust van Monterey. U reist verder naar Carmel, één van de mooiste steden van Californië. Deze kustplaats biedt uitstekende strandmogelijkheden. Bij Carmel City Beach of River Beach kunt u tijdens deze tussenstop even uitwaaien en genieten van het uitgestrekte zicht. Na Carmel rijdt u door naar Modesto, waar u overnacht. In het stadshart en aan McHenry Avenue heeft u een ruime keuze uit eetgelegenheden voor de avond.

Dag
13

Modesto – Yosemite National Park – Mammoth Lakes (318 km)

Via een aantrekkelijke route komt u aan in Yosemite National Park. Rotsformaties, watervallen en gigantische rode bomen bepalen het indrukwekkende landschap. Centraal staat de Yosemite Valley met prachtige uitzichten op de Yosemite Falls, de beroemde El Captain, de indrukwekkende Half Dome en de mistige Bridalveil Falls. In Yosemite leven ca. 300-500 zwarte beren, dus de kans is groot dat u tijdens uw bezoek aan het park een beer zult zien. Overigens zijn de meeste ‘zwarte beren’ in Yosemite bruin van kleur. U overnacht in de omgeving van Mammoth Lakes. Bij vertrek in april, mei of begin juni is de Tioga Pass mogelijk afgesloten: dan overnacht u in Bakersfield in plaats van Mammoth Lakes.

Dag
14

Mammoth Lakes – Death Valley – Las Vegas (525 km)

Vandaag reist u door Death Valley, een gebied met vele onverwachte contrasten en het laagste punt van het westelijk halfrond. Het ligt grotendeels in Californië en voor een klein deel in Nevada. Het is de heetste plek op aarde: de hoogste temperatuur die hier ooit gemeten is 56,7 °C! Het is ook de droogste plek van Noord-Amerika. Dit wordt veroorzaakt door de ligging tussen een aantal bergruggen en de Grote Oceaan. Wolken verliezen neerslag op deze bergruggen, waardoor er in Death Valley vrijwel nooit regen valt. Aan het einde van de middag komt u aan in Las Vegas. Waag eens een gokje in één van de vele casino’s en onderga het bruisende nachtleven.

Dag
15

Las Vegas

Maak een helikopter- of pleziervlucht naar de wereldberoemde Grand Canyon. Ook behoort een Hoover Dam Express Tour tot de mogelijkheden. U heeft ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld naar het winkelcentrum van Caesars Palace te gaan, waar men een winkelstraat heeft nagebootst uit het oude Rome of een muzikale en opzienbarende show van Cirque du Soleil bij te wonen.

Dag
16

Las Vegas – Bryce Canyon (392 km)

U gaat op weg naar Zion National Park. In dit park bevindt zich een diepe canyon met steile, roodgekleurde rotsen en kliffen. Het Bijbelse ‘Zion’ staat voor de rust en veiligheid waar dit natuurreservaat zijn naam aan te danken heeft. De overweldigende rotsformaties gevormd door de krachten van water, wind en tijd zijn vanuit meerdere punten goed te aanschouwen. Stel uw moed op de proef tijdens een wandeling door de smalle kloven van de Zion Narrows. U vervolgt uw reis naar Bryce Canyon, waar u rozerood gekleurde kalk- en zandsteenformaties kunt bezichtigen tijdens een bijzondere wandeling. Door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien worden de steenformaties langzaam afgeslepen, waardoor de puntvormige ‘hoodoos’ ontstaan. In het nationaal park zijn verschillende punten aangegeven vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de hele vallei. En door de schone lucht en grote hoogte van Bryce Canyon zijn de foto’s die u maakt bijzonder spectaculair van kleur. U overnacht in de omgeving van Bryce Canyon.

Dag
17

Bryce Canyon – Moab (400 km)

Minder bekend, maar zeker niet minder mooi zijn de parken Capitol Reef en Arches. U zult versteld staan van de fraaie zandsteenformaties en talloze stenen bogen. U verblijft twee nachten in Moab.

Dag
18

Moab

Er is volop gelegenheid om het omringende natuurgebied van dichtbij te bekijken tijdens een rafting of 4×4 excursie: Canyonlands, Arches en de Colorado River zullen uw vakantie verrijken met mooie herinneringen. Wij kunnen ook diverse, en meerdaagse, rafting en 4×4 excursies verzorgen en geven u graag advies.

Dag
19

Moab – Cortez (282 km)

Vandaag gaat uw reis verder, en na optioneel een verbluffend uitzicht op de Canyonlands vervolgt u de reis naar Mesa Verde National Park. Dit park in zuidwest Colorado is sinds 1906 aangewezen als nationaal park en staat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Mesa Verde is bekend geworden door het grote aantal goed bewaarde rotswoningen. Dit zijn huizen gebouwd in ondiepe grotten in de wanden van de ravijn. Van de 11e tot de 13e eeuw woonden hier de Anasazi indianen. Waarom zij dit gebied vervolgens plotseling hebben verlaten is onbekend. Om de leefsituatie van dit indianenvolk beter te kunnen begrijpen, heeft u de mogelijkheid om enkele woningen te betreden. In het Chapin Mesa Archeologische Museum, gelegen bij de rotswoningen, zijn tevens archeologische vondsten en kunstwerken te bezichtigen. U overnacht in Cortez.

Dag
20

Cortez – Monument Valley – Page (413 km)

Vandaag brengt u optioneel een bezoek aan Monument Valley, misschien wel het meest aansprekende voorbeeld van de overweldigende schoonheid van het woestijnlandschap in het zuidwesten van Amerika. Het silhouet van de eenzame rode rotsen, omgeven door een lege, weidse vlakte, heeft als decor gediend bij tientallen films en vele commercials. U vervolgt de reis naar Page, waar u overnacht in de omgeving van het mooie Lake Powell.

Dag
21

Page – Grand Canyon (232 km)

U reist naar één van ’s werelds grootste en oudste natuurwonderen: de Grand Canyon. Dit is beslist één van de hoogtepunten van uw reis! De Grand Canyon is gelegen in het Grand Canyon National Park dat sinds 1908 bestaat. De diepe en steile kloof van de Canyon is uitgesneden door watererosie van de rivier de Colorado en haar zijrivieren. De Grand Canyon is 29 kilometer breed en 1.6 kilometer diep en naast het verbluffende uitzicht, is het nationaal park ook nog rijk aan vele diersoorten. U overnacht in de omgeving van het Grand Canyon National Park. U kunt ervoor kiezen om facultatief een rondvlucht per helikopter over de Grand Canyon te maken. Wij reserveren deze graag voor u, zodat u ter plaatse tijd kunt besparen. Vooral in het hoogseizoen is dit aan te raden. In onze USA/Canada brochure en op deze website vindt u diverse voorbeelden van helikopter- en pleziervluchten. Vraag het aan ons als de door u gewenste vlucht er niet tussen staat.

Dag
22

Grand Canyon – Palm Springs (653 km)

U doorkruist het fraaie woestijnlandschap op weg naar Palm Springs. Leuk is een rit op de Palm Spings Aerial Tramway. Het uitzicht op de kliffen van China Canyon is wonderschoon. Palm Springs is de speeltuin van de rijken en vele beroemdheden hebben er een huis laten bouwen. Er is een gezellig centrum met leuke restaurants en terrassen.

Dag
23

Palm Springs – Los Angeles (195 km)

U bereikt Los Angeles, uw thuis voor de laatste nacht. Verken de stad met haar hoogtepunten, zoals onder andere Hollywood en het exclusieve Beverly Hills, the Walk of Fame, en het paradijs voor shoppers Rodeo Drive. Misschien heeft u nog tijd voor een leuke Walking Tour Hollywood Behind the Scenes.

Dag
24

Los Angeles – Amsterdam

Vandaag gaat u naar de luchthaven waar u uw auto inlevert en terugvliegt naar Amsterdam.

Dag
25

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany