BESTEMMINGEN

Een review uit USA

Combinatie New York en Hawaii

Jan en Gerry over een reis in USA op 7 september 2016

Jan en Gerry zijn afgelopen jaar met NBBS op reis geweest. Deze keer stond de combinatie van New York en Hawaii op het programma. Ze hebben het fantastisch gehad. Lees hier het verslag over deze mooie reis. De foto is genomen bovenop de Haleakala-vulkaan op Maui.

Ervaren Amerika gangers

Mijn vrouw en ik zijn echte Amerika-liefhebbers. De afgelopen jaren, tussen 2002 en 2016 hebben we al vele malen de oversteek over de Atlantische Oceaan gemaakt en je kunt het bijna zo gek niet bedenken of we zijn er geweest: natuurlijk deden we de bekende reizen door de schitterende nationale parken in het westen en de grote steden in het oosten, maar we gingen ook naar het onbekende maar schitterende Big Bend National Park in Texas, we reden Route 66 en vorig jaar stond het mooie Alaska op ons menu.

Dit jaar hadden we een combinatie van New York en eilandhoppen in Hawaii. Zelf hadden we onze wensen op papier gezet en samen met Joyce van den Heuvel van NBBS hebben we de puntjes op de i gezet en we moeten het beamen: onze zomervakantie 2016 was een van de mooiste ooit!

Onbekende plekjes van NYC

Te beginnen bij New York City. Reeds ons vijfde bezoek zou het worden aan de Big Apple, maar deze stad is zo veelzijdig en hectisch en rustgevend tegelijk dat we er elk jaar wel even heen zouden willen. En als je dan toch op weg bent naar Hawaii…. Beginnen dus met vijf dagen New York in het Shelburne Affinia Hotel. Dit hotel ligt aan Lexington Avenue in een statige rustige wijk van Manhattan, vlakbij het VN-hoofdkwartier. Je zit toch erg dicht bij alle attracties en bezienswaardigheden: Empire State Building, Times Square, One World Trade Center, Central Park en noem het allemaal maar op. Voor ons was het de vijfde keer in NYC en dan heb je ook de tijd, omdat je niet meer naar alle highlights hoeft, om eens wat anders te doen.

The High Line Park is zo’n onbekendere maar geweldige attractie. Aan een oude spoorlijn, min of meer boven de stad, heeft men een mooi park ingericht met kunstwerken. Je voelt je relaxed boven het stadsgewoel onder je met prachtige uitzichten onderweg: een heel aparte ervaring. Wat ook een leuke en goedkope ervaring is: de veerboot nemen naar Staten Island. Het is gratis en op zich is er op Staten Island niet zoveel te zien, maar….. je hebt een schitterend uitzicht op de skyline van Manhattan. Ook (de) Brooklyn (Bridge), het Vrijheidsbeeld en Ellis Island tonen zich van een andere en verrassende kant. Echt een aanrader dus die oversteek per boot. Een ander hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, was onze trip met de schitterende liftvoorstelling naar de 102e verdieping van One World Trade Center, de opvolger van de verwoeste Twin Towers. Een heel aparte en onvergetelijke ervaring om daar boven te staan met The Big Apple ver beneden je aan je voeten.

Honolulu en Waikiki Beach

Van New York vlogen we naar Oahu, het Hawaii-eiland waar Honolulu ligt. Het verschil tussen Honolulu en New York is eigenlijk niet eens zo groot, want het hart van Honolulu is feitelijk één groot winkelcentrum dat vooral bezocht wordt door toeristen uit Japan en Zuid-Korea. Elk hotel heeft z’n eigen winkelcentrum en de grootste en duurste merken strijden om de gunst van de vakantiegangers. Oahu is verder uiteraard bekend door de mooie stranden waarvan Waikiki-beach wel het meest prominente is. Een andere mustsee-plek op Oahu is Pearl Harbor waar de Amerikanen een indrukwekkend Nationaal Monument hebben geplaatst op de gezonken resten van de USS Arizona.

Big Island Hawaii

Van Oahu vlogen we naar Hawaii, ook wel The Big Island genoemd. We zaten hier vier dagen in Hilo in het oosten en twee dagen in Kona in het westen van het eiland. Achteraf gezien was dat misschien het enige schoonheidsfoutje aan onze reis. We hadden dit beter andersom kunnen doen en langer in Kona verblijven. In Hilo regent het namelijk bijna altijd en ook al is het dertig graden, dan nog ziet de wereld om je heen er dan wat minder leuk uit. Maar de omgeving van Hilo is prachtig: door de overvloedige regenval is het onwijs mooi groen allemaal. In Kona, bekend om de koffie, zaten we in het schitterende Sheraton Hotel. De hoogtepunten op The Big Island waren voor ons buiten de prachtige natuur onderweg: het Hawaii Vulcanoes National Park, het Akaka Falls State Park en het kunstenaarsplaatsje Holualoa.

Het hoogtepunt van de reis: Maui

Vanuit Kona vlogen we naar onze laatste en wellicht prachtigste bestemming van deze reis, zonder de andere eilanden of New York tekort te doen: Maui! Wat een mooi en gezellig eiland is dát zeg. We zaten in het westen in het Hawaiian Beach Hotel aan de prachtige Kanaapali-boulevard in Lahaina. Maui hebben we nagenoeg helemaal gezien. De hoogtepunten waren hier: Haleakala National Park met een prachtige autotocht naar boven door de wolken waar je van bovenop de vulkaan neerkeek als op een witte wattenzee. Het mooie en gezellige plaatsje Lahaina, het Iao Valley State Park, het blaasgat (blowhole) bij Nakalele Point en vooral de Kahekili Higway, de gevaarlijke, smalle maar o zo mooie 52 mijl lange kustweg naar Hana. Ze verkochten in Hana overal T-shirts met de tekst “I survived the road to Hana”, hetgeen wij na de probleemloze heenweg misschien wat overdreven vonden. Op de terugweg kreeg deze zin echter meer inhoud toen achtereenvolgens, vlak voordat wij er langsreden, een gigantisch rotsblok op de weg viel en enkele mijlen verder een omgevallen boom de weg versperde. Iets van “bijna op het verkeerde moment op de verkeerde plek zijn” kwam in ons op, maar wij hadden dus veel geluk die dag op de terug weg van Hana! Op diezelfde terugweg kwamen we langs een prachtig strandje waar veel in zee gesurft werd. We gingen even kijken en ontdekten ook een twintigtal gigantische zeeschildpadden die op het strand kwamen uitrusten en de nacht doorbrengen en de volgende dag weer zouden vertrekken.

Tot slot

Na een kleine drie weken New York, Oahu, Big Island en Maui vertrokken we vanuit Maui via San Francisco en Washington weer naar Amsterdam. We kunnen terugkijken op een geweldige vakantie vol met hoogtepunten met het fantastisch mooie Maui aan het eind.

NBBS had het allemaal prima georganiseerd en we proberen volgend jaar dan ook weer met deze organisatie op vakantie te gaan. Waarheen? Daarover gaan we de komende tijd eens rustig nadenken!

Jan en Gerry van den Dries uit Tilburg

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany