BESTEMMINGEN

Een review uit Florida

Miami en een cruise door de Caribbean

Alma Barnhorn over een reis in Florida op 4 mei 2017

Afgelopen maart heb ik samen met mijn moeder een Zuid Caribische Cruise gemaakt. We voeren met Royal Caribbean’s Navigator of the Seas. Voor mijn moeder was het haar eerste vakantie buiten Europa en voor mij was het mijn eerste lange vakantie zonder mijn vriend en onze zoontjes. Voor ons beiden heel spannend dus!

Aan boord in Miami

We vlogen vanuit Schiphol een dag voordat de cruise begon met de gewonnen KLM tickets dankzij NBBS Reizen naar Miami Florida toe. Aangezien we pas laat in de avond in ons hotel aankwamen, zijn we direct naar bed toe gegaan en hebben Miami gelaten voor wat het is. De volgende morgen werden we vroeg wakker en begonnen de dag met wat inkopen bij de Walmart die om de hoek lag. Bepakt en bezakt vertrokken we rond het middaguur naar de cruise terminal. Daar was alles heel goed georganiseerd en konden we zonder al te lang te wachten na de check in en security aan boord.

Eenmaal aan boord was de vakantie echt begonnen. We genoten volop van het heerlijke zonnetje, de drankjes (niet inbegrepen) en het fantastische buffet. Het eten aan boord was heerlijk! Je kon eindeloos variëren omdat er elke dag een ander thema qua eten was. De ene dag kon je kiezen tussen verschillende BBQ gerechten en de volgende dag had je weer een Oosterse maaltijd.

Entertainment

Een van de dingen die ik leuk vond aan de cruise was het entertainment. We hebben ons echt geen moment verveeld. We liepen de hele tijd heen en weer. Dan weer naar bingo, naar een show, bij het zwembad kijken naar de “Sexiest man” verkiezing, kijken bij de ijsshow of meezingen met karaoke. Er was echt altijd wel iets te doen aan boord.

Haïti

Onze eerste stop was in Labadee, Haiti. Dit is een privé eiland van Royal Caribbean en een echt pareltje in de Caribbean. Witte stranden, blauwe zee, palmbomen en genoeg excursiemogelijkheden. We hebben een klein stukje over het strand gelopen, gekeken naar de mensen die van de Zip line naar beneden zoefden en geluisterd naar wat lokale muziek. We stapten daarna in een catamaran die langs de kust voer. En genoten van het uitzicht en het koele briesje in ons gezicht, want wat was het warm!

Curaçao

Met Curaçao was ik al bekend, en omdat de excursies vanuit de boot alleen maar rondom Willemstad plaatsvonden besloten we om ter plekke via de Curaçaose VVV een taxi te nemen naar het westen. Want persoonlijk vind ik dat het mooiste gedeelte van Curaçao. We stopten bij natuurpark Sheta Boka om de ruige noordkust en de wilde zee te zien, die kapot slaat tegen de rotsen. Natuurlijk zijn we ook gestopt bij het Westpunt en de Grote Knip om daar Curaçao op zijn best te zien! Onze laatste halte was bij Jan Kok baai waar de flamingo’s in de zoutvlaktes stonden. We besloten om de dag af te sluiten op een terrasje aan de Handelskade waar we een biertje dronken en keken naar de Pontjesbrug die open en dicht ging voor passerende schepen.

Aruba

In Aruba heb ik de highlight van de vakantie beleefd, door menig voorwerk thuis wist ik dat er in Aruba een zogeheten Flamingo Beach was, waar de flamingo’s rond flaneren tussen de strandstoelen. Dit strand hoort echter bij een fancy hotel en kan je er alleen met een dagpas naar toe. Zodra we van boord mochten liepen we dus naar het hotel om dit te regelen. In een speedboot vanuit de lobby was het een klein kwartiertje varen naar dit privé eiland. En dit eiland is echt paradijs, bucketlist waardig! Terwijl ik op mijn strandstoel lig in het witte zand beschut door de schaduw van wat palmbomen, lopen er om de zes flamingo’s om me heen. Ik heb ze uitgebreid kunnen bekijken, bewonderden, fotograferen en voeren. Hier heb ik ook heerlijk in de blauwe zee gezwommen. Wat was het lekker om even een dagje op strand te ontspannen. Na de lunch en een cocktail besloten we om weer richting Oranjestad te gaan. Om daar nog even rond te lopen op zoek naar souvenirs voordat we aan boord gingen.

Bonaire

De laatste stop was Kralendijk op Bonaire. We hadden vanuit de boot een late excursie geboekt waarbij we alle highlights zouden zien met een bus, dus we hadden drie uur de tijd om rond te kijken in Kralendijk. Er zijn leuke souvenirwinkeltjes, en ik had al snel een flamingo beeldje voor thuis gekocht. We besloten daarna om aan boord van de boot te lunchen. Eenmaal terug aan land reden we met de bus langs diverse highlights van Bonaire. Het Goto meer, de zoutpannen en natuurlijk de slavenhuisjes.

Miami

Na twee zeedagen kwamen we in de vroege ochtend weer aan in Miami. Omdat we pas ’s avonds terug zouden vliegen hadden we een excursie geboekt die ons de hele dag bezighield, en waarbij de koffers in de bus konden blijven. We werden vlak bij de haven opgehaald en vanuit daar reden we naar Miami South Beach waar we een half uurtje rondliepen. Vervolgens reden we naar de wijk Wynwood die ook wel bekend staat als de graffiti wijk van Miami, het ene kunstwerk na de andere verscheen op de muur. Het was erg indrukwekkend en mooi om te zien. Rond het middaguur gingen we lunchen in een restaurant in little Havana, waar we een heerlijke Cubaanse maaltijd voorgeschoteld kregen. Dit was mijn eerste kennismaking met de Cubaanse keuken en het was erg lekker. Daarna reden we richting de Everglades om alligators te spotten in een airboat, met als afsluiting een show.

Moe en voldaan kwamen we aan op het vliegveld en hebben daarna vijf uur geslapen op de terugvlucht naar huis.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany