BESTEMMINGEN

Een review uit USA

City trip Miami

Natasja Eshuis [werkzaam bij NBBS] over een reis in USA op 31 januari 2018

Londen, Berlijn, Barcelona, Sevilla, New York… er zijn ontelbaar veel bestemmingen voor een city trip. Minstens net zo leuk is Miami. Met een gemiddelde temperatuur van 25 graden, het Art Deco District, heerlijke stranden, winkelcentra, nightlife en de Everglades op een uur rij-afstand is Miami ideaal voor een korte vakantie.

Art Deco District

Met ruim 800 gebouwen in Art Deco stijl is Miami South Beach ‘the place to be’. De karakteristieke witte en pastelkleurige gebouwen worden veel gefotografeerd en figureerden in diverse films en televisieseries. Aan Ocean Drive staan de mooiste exemplaren. Een heerlijke plek voor fotografen, met overdag de pasteltinten en ’s avonds neonlichten en de meest ongelooflijke verzameling van luxe automerken. Lamborghini’s, Ferrari’s, Porsches, Maserati’s en andere spectaculaire auto’s rijden op Ocean Drive af en aan in een polonaise van zien en gezien worden.

Miami Beach Patrol

Ook kenmerkend voor Miami zijn de huisjes van de strandwachten. Het hoofdkantoor van de Beach Patrol bevindt zich aan Ocean Drive, de kleurrijke huisjes staan verspreid op het strand. Deze worden dagelijks bemand door strandwachten, hun quad bike staat op het strand eronder geparkeerd. Google maar eens op ‘Miami Beach Lifeguards’ om de kleurrijke verzameling te zien.

Shop ‘til you drop

Een city trip Miami betekent natuurlijk ook dat er geshopt moet worden. Een aantrekkelijke plek is de Lincoln Road Mall, een voetgangerszone met gezellige terrassen waar ook nog wat Art Deco architectuur te vinden is. De terrassen zijn een goede plek om het winkelend publiek gade te slaan, dat hier in alle soorten en maten voorbij komt. Inclusief fotomodellen, hipsters en gespierde joggers met ontbloot bovenlijf. Ook Collins Avenue, parallel aan Ocean Drive, heeft leuke winkels. In overige delen van Miami zijn veel andere winkelcentra, waar je lekker in de koelte van de airco je inkopen kunt doen.

Muurschilderingen

Een van Miami’s populairste wijken momenteel is Wynwood. Sinds zich hier een aantal jaren geleden artiesten begonnen te vestigen en winkels, horeca en galerieën openden in de oude pakhuizen, is deze buurt volledig opgebloeid. Tegenwoordig is het een levendige wijk met fantastische muurschilderingen. Wynwood is echt een ‘must see’. Centraal liggen de Wynwood Walls, een verzameling van muren met graffiti, urban art en schilderingen van kunstenaars uit alle windstreken. Je hebt gratis toegang tot het terrein en de expositieruimten. Op het bijbehorende terras kun je lekker lunchen.

Salsa en domino

Miami kent een van de grootste Latijns-Amerikaanse immigrantenpopulaties ter wereld, met een grote vertegenwoordiging van Cubanen die ten tijde van de Cubaanse revolutie van 1959 zijn ontsnapt. Velen van hen wonen in Little Havana, dat iets ten zuiden van Wynwood ligt. In deze wijk vind je sigarenwinkels, gezellige bars met live-muziek en restaurants waar Cubaanse specialiteiten worden geserveerd. De bekendste straat is Calle Ocho, oftwel 8th Street. Op elke laatste vrijdag van de maand wordt hier het Calle Ocho straatfestival georganiseerd, met muzikale optredens en kraampjes langs de weg. Halverwege de straat ligt het Domino Park, een klein pleintje waar ouderen domino en schaak spelen. Een paar stappen verder begint de Latin Walk of Fame, een eerbetoon aan artiesten met een Latijns-Amerikaanse afkomst, zoals Celia Cruz en Gloria Estefan.

Fietsen tussen de alligators

In ruim een uur rijd je van Miami Beach naar Everglades National Park. Het park heeft diverse ingangen. Wanneer je vanuit Miami Beach ongeveer in één rechte lijn naar het westen rijdt, bereik je Shark Valley. Anders dan de naam doet vermoeden, ontmoet je hier alligators. Vanuit het Visitor Centre is een route van 24 kilometer waar een toeristentreintje rijdt. Ga je met het treintje mee, dan krijg je uitleg van een gids. Ben je fit, huur dan een fiets en ga zelf op zoek naar alligators. ‘Zoeken’ is eigenlijk niet het juiste woord, want na een paar meter tref je de eerste alligators al. Na tientallen alligators te hebben gespot raak je de tel vanzelf kwijt. Ze liggen te zonnen op het fietspad, of langs de oever van een smal watertje. Verder zie je hier witte en grijze reigers, vele andere vogelsoorten en schildpadden. Op de heen- of terugweg naar Shark Valley kun je een stop maken bij een van de haventjes van de propellerboten, voor een boottocht over de ‘Rivier van Gras’. Een leuk dagje uit vanuit Miami.

Key Biscayne

Ten zuiden van Miami Beach ligt Key Biscayne, een mooi eiland met brede en rustige stranden. Op de uiterste zuidpunt staat een vuurtoren, het oudste gebouw van Florida. Als je daar op de kade een eindje naar links loopt, kun je in de verte Stiltsville zien. Deze houten huizen zijn gebouwd op palen op een zandbank die ongeveer anderhalve kilometer ten zuiden van Cape Florida ligt. Niet alle huizen bleken bestand tegen de vele orkanen, maar zeven ervan staan nog overeind.

Tips voor reizen per huurauto

  • Als je in Miami meer wilt zien dan alleen strand, komt een huurauto goed van pas. Let dan bij de keuze van je hotel op de parkeerkosten. Veel hotels bieden ‘valet parking’. Je auto staat veilig, maar reken de kosten wel mee in je vakantiebudget. Wij betaalden 39 dollar per dag. Overal in Miami is het betaald (en prijzig) parkeren en boetes worden makkelijk uitgedeeld.
  • In Miami en omgeving zijn veel tolwegen. De kosten kun je automatisch van je creditcard laten afschrijven.
  • Huur een auto met navigatie, of koop ter plaatse een TomTom. De bewegwijzering is niet altijd even duidelijk. Indien gewenst kun je de GPS zo instellen dat tolwegen worden vermeden.
Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany