BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (1)
Australië (2)
Bonaire (2)
Canada (2)
China (1)
Costa Rica (2)
Cuba (2)
Dubai (1)
Japan (1)
Maleisië (1)
Namibië (1)
Peru (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
USA (2)
Vietnam (1)
Een review uit USA

Met gezin en camper door noordoost-USA

Martine van Hooff over een reis in USA op 27 december 2012

Half juli 2012 zijn wij met onze zoons (10 en 7 jaar) naar New Engeland en een klein gedeelte van Canada op vakantie geweest. Camperreizen door Amerika zijn zeer geliefd. Niet voor niets wordt dit land veel gekozen om camperreizen te maken, vooral door gezinnen.

Heerlijk land voor campervakantie

Amerika is een zeer veelzijdig land. Als u van natuur houdt, wandelen en rust? Dan is Amerika een perfect land om een camperreis te maken. Je komt op de mooiste plekken en hebt in de camper alles bij de hand. De beleving van een vakantie wordt door de camper vergroot!

Camper

Wij kozen voor een camper van Moturis. Daar hadden we tijdens eerdere vakanties naar Amerika al goede ervaringen mee opgedaan. Deze campers zijn maximaal 2 jaar oud en van uitstekende kwaliteit. Onze camper was uitgerust met een flatscreen tv en dvd speler. Voor de kinderen was dat natuurlijk ideaal. De bedden met elektrisch verstelbare hardheid van de matrassen, waren erg comfortabel. Alle modellen van Moturis zijn met deze matrassen uitgerust. Wat ons betreft zijn deze een garantie voor een goede nachtrust.

We hadden zelf onze route bepaald door dit deel van de Verenigde Staten en een klein stukje van Canada. Dit zijn de plaatsen die we hebben bezocht:

White Mountains

Een fantastisch park waarvan de hoogste berg, Mount Washington, maar liefst 1917 meter hoog is. Je kunt met een trein naar de top van Mount Washington. Verder zijn er in totaal 1800 km aan wandelpaden. Mountain biking, wandelen, sportvissen, picknicken, rotsklimmen, zwemmen en kanoën zijn slechts enkele van de vele activiteiten die je kunt ondernemen. Voor de kinderen zijn er een aantal gezellige familie-uitjes en attractieparken, zoals Attitash, Clark’s Trading Post, Loon Mountain, de Conway Scenic Railroad en Whale’s Tale Water Park.

Thousand Islands

Thousand Islands is een gebied midden in de St. Lawrence rivier op de grens van Canada en de Verenigde Staten van Amerika. Het gebied bestaat uit letterlijk duizenden eilanden. Op een van de eilanden staat een kasteel waarvan de butler de ‘Thousand Island Dressing’ bedacht heeft. Vanuit Rockport kunt u een cruise maken over de St. Lawrence river.

Bruce Peninsula

De Bruce Peninsula National Park is een smal schiereiland en ligt aan de noordelijke punt van het schiereiland Bruce Peninsula tussen Georgian Bay en Lake Huron. Een prachtig park, met een grootte van 155 vierkante kilometer, op het puntje van de Niagara Escarpment, bestaat uit kalkstenen kliffen, grotten en ondergrondse rivieren, en oude bossen met enkele van de oudste bomen in Canada. U kunt eventueel een bezoek brengen aan Fantom Five National Marine Park. De 19 eilandjes en 21 scheepswrakken oefenen een grote aantrekkingskracht uit en u kunt een excursie maken over het kristalheldere water met een boot met glazen bodem. Deze vertrekken vanuit Tobermory.

St. Jacobs (omgeving Kitchener)

St. Jacobs is het centrum van de Mennonieten in Canada. In deze omgeving wonen nog veel Mennonite boeren, die het geloof, de gewoonten en de levenstijl van hun voorvaderen uit de 19e eeuw hebben behouden. Ze rijden nog echt met paard en wagen. Ontdek hoe het geloof het dagelijks leven van deze bevolkingsgroep beinvloedt. In St. Jacobs is ook de grootste boerenmarkt van Canada. Je koopt er groente, fruit, vlees, kaas en overheerlijke lokale delicatessen, allemaal vers van de boerderij!

Niagara Falls

De Niagara Falls op de grens tussen Canada en de VS behoren tot de bekendste watervallen ter wereld. De drie watervallen die samen de Niagara Falls vormen hebben samen een breedte van bijna 1,6 kilometer! Het meest indrukwekkend is de Horseshoe Falls, met zijn 793 meter hoogte. Maar ook de 332 meter hoge American Falls en de Bridal Veil Falls zijn zeer imposant. Als u de kracht van de Niagara Falls wilt beleven, maak dan een tocht met de boten van Maid of Mist. De boten varen tot bijna onder de waterval!

Green Mountains

De Green Mountains in de staat Vermont bevatten de hoogste bergen van de staat en maken deel uit van de Appalachen. De hoogste bergtop is Mount Mansfield, in het noorden van Vermont, op 1.340 meter hoogte. Naast wandelen komen er veel mensen om te skiën, vissen en jagen. Wij hebben Route 100 gevolgd, deze weg doorkruist de regio New England van noord naar zuid en is 350 kilometer lang. In de winter is hier veel wintersportverkeer. In de herfst is dit de beste route om de fameuze ‘Indian Summer’ te bewonderen. Het plaatsje Manchester is eveneens een aanrader om te bezoeken, erg leuk.

Cape Cod

Vanuit de Green Mountains zijn we terug gereden naar Boston waar we de camper ingeleverd hebben, en met een huurauto naar Cape Cod zijn gereden. Cape Cod, ook wel ‘the Cape’ genoemd, ligt ten zuidoosten van Boston. Cape Cod kunt u makkelijk als een bestemming op zich beschouwen. De kleurrijke houten huizen en de uitgestrekte stranden maken Cape Cod tot een onverwacht veelzijdige vakantiebestemming aan de Amerikaanse Oostkust. Cape Cod is ook bij de Amerikanen zeer in trek voor een lang weekend of vakantie. De kleine dorpen zoals Brewster, Orleans en Wellfleet vormen een aaneenschakeling van stranden en houten vakantiehuizen.

Als u op Cape Cod bent, vergeet dan niet de ferry te nemen naar Martha’s Vineyard, een populair eiland voor de kust. Veel kleurrijke huizen zijn peperduur en beroemdheden als Bill Clinton en David Letterman hebben er een tweede huis. Er vertrekt dagelijks een ferry vanuit Hyannis. Autoverkeer wordt in heel beperkte mate toegestaan op Martha’s Vineyard, de meeste mensen verplaatsen zich te voet, per fiets of te paard.

Wat ons betreft gaan we zeker nog een keer terug naar dit gedeelte van de USA, een absolute aanrader, zeker ook voor gezinnen met kleinere kinderen!

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany