BESTEMMINGEN

Een review uit USA

Roadtrip West Amerika. En trouwen in Vegas!

Jackie, Hank en Ché Corino over een reis in USA op 3 december 2021

Hier nog even een reisverslag van onze reis in november 2021. Want wat hebben wij de reis van onze dromen gemaakt dankzij jullie. Echt waanzinnig!

De grens van Amerika is weer open!

We begonnen natuurlijk op Schiphol daar moesten we alleen onze vaccinatiebewijzen en negatieve  PCR-test laten zien. Dat was voldoende. Eenmaal in het vliegtuig vroeg het personeel of we naar familie gingen, en ons zoontje Ché zei: “Nee wij gaan trouwen in Vegas!” En wat zijn we in de watten gelegd! Toen we weg gingen kregen we een heel lief pakket van het personeel. 

San Francisco en Yosemite

Heerlijke dagen in San Francisco gehad. Daarna begon onze roadtrip. Onze auto was een mooie Jeep Compass, echt een heerlijke auto die ons aan het eind van de rit 4000 mijl rond gereden heeft. Bij Yosemite sliepen wij in Holiday Inn Chowchilla, dit was een heel fijn hotel. Mooi grote kamer en lekker ontbijt! Yosemite National Park in geweest, echt een heel mooi park. Daar hebben we een America The Beauty pas gekocht, zodat we alle natuurparken in konden. De volgende dag naar Seqouia gereden. Alleen daar aangekomen waren er nog actieve bosbranden… dus we konden na 6 mijl het park niet verder in. Dus helaas geen seqouias gezien.

Via Death Valley naar Las Vegas

Door naar ons hotel Hampton Inn in Bakersfield. Dit was ook weer een fijn hotel. Goed ontbijt en schone kamers. Die dag een lange roadtrip dag door Death Valley. Wat is het bijzonder om daar te zijn! Je hoort helemaal niks of niemand en je heb echt het gevoel alsof je op de maan rijdt.

Door naar Vegas! Want daar waren we toch wel het meest zenuwachtig voor. We reden ’s avonds naar Vegas en je ziet eerst een soort gloed achter de berg en dan kom je voorbij die berg en ineens zie je zoveel licht! Heel bijzonder om zo in het donker naar Vegas toe te rijden! Circus circus was voor Ché echt walhalla! Een hotel met een Mc Donald’s en een pretpark erin. Hij heeft het er nog over! We hadden een mooie kamer op de 32e verdieping met uitzicht op de stad.

Trouwen in Vegas!

De volgende dag zijn we eerst onze trouwpapieren op gaan halen bij het Marriage License Bureau en daarna lekker over de Strip gaan lopen en alle hotels in geweest, we hebben echt onze ogen uitgekeken. Omdat we met een kind waren mochten we wel overal kijken, zolang je maar doorloopt. Dan is Circus Circus voor mensen met kinderen echt het leukste hotel. Want de grote hotels hebben vrij weinig voor kinderen. Hotel New York had wel ook een speelhal voor kindjes. De volgende dag zijn we opgehaald met een limo en getrouwd bij de Graceland Wedding Chapel. Onze vrienden en familie konden met een live stream via Facebook toch meekijken! ’s Middags lekker in het hotel gebleven zodat Ché kon spelen in het Adventure Dome van het hotel. De dag daarna zijn we met de auto naar Fremont Street gegaan en hebben we onze dag in het oude gedeelte van Vegas door gebracht. Wij zijn stiekem van deze stad gaan houden.

Zion en Bryce

De volgende dag weer gaan roadtrippen via Zion (wat een waanzinnig mooi nationaal park is dat!) naar ons hotel Best Western in Bryce. En wat was dit een gaaf hotel! Een heeeeeel groot complex. Maar met een goed restaurant, winkeltjes, wasserette, en binnenzwembad. Mooie grote kamer, ’s avonds lekker gezwommen en het ontbijt in buffetvorm. Dit is echt een aanrader! Heel leuk en net iets anders dan de “standaard” Amerikaanse hotel/motels.

Page en Antelope Canyon

De volgende dag naar Page. We kwamen aan bij ons Motel 6. Dit hotel is heel simpel. Twee bedden, bad, douche, wc en tv. Je kon ’s morgens bij de receptie een kop koffie halen. Meer niet. Daar hadden we de Antelope Canyon tour. En wauw wauw wauw 😍 zo gaaf! We waren met 7 in totaal en de gids die onze tour begeleidde vertelde ons hoe we onze camera in moesten stellen, waar we moesten staan en hoe je de mooiste foto’s maakte. Echt een hele gave tour! En omdat Ché het zo goed deed en lief was nam ze ons nog mee naar een extra canyon. Waar we echt moesten klimmen, klauteren en glijden. Echt geweldig deze tour! ’s Middags zijn we naar Monument Valley gereden.

Horseshoe Bend en Grand Canyon

De volgende dag naar Horseshoe Bend en door naar de Grand Canyon 😍. Wat voel je je dan klein als je daar staat! ’s Avonds aangekomen bij het Ramada hotel in Williams. Dit hotel was al helemaal in kerstsfeer en het hele dorp, de treinen, bomen, huizen… alles was verlicht! Echt heel leuk om te zien. Hier ook een binnenzwembad dus lekker nog even gezwommen. Ze hadden een brievenbus voor de kerstman staan, dus Ché heeft een mooie tekening naar de kerstman gestuurd. Hier kreeg je een to go ontbijtje i.v.m. corona. Dit was een flesje water, sinaasappelsap, granola reep en appel.

Palm Springs

Op naar Palm Springs! We kwamen eind van de dag aan en dit was ook weer een mooi hotel. Zo bij de bergen. Verwarmd buiten zwembad en jacuzzi, naar de sterren kijken. De volgende dag was het Thanksgiving Day. We kregen ontbijtbonnen om bij een restaurant aan de overkant te gaan ontbijten. Alleen dit was gesloten (waarschijnlijk i.v.m. Thanksgiving). Dus terug naar het hotel en daar zat een mini winkeltje. Met kop koffie, cornflakes, melk en een appeltje hebben we ontbeten bij het zwembad. De jongens nog lekker even een duik genomen en op naar L.A.

Los Angeles

We zijn die dag door Beverly Hills gereden, naar het Hollywood Sign geweest en naar ons hotel in Redondo Beach gereden. ’s Avonds naar de pieren op het strand in Redondo geweest en een schitterende zonsondergang gezien, met zwemmende dolfijnen!! Hotel was modern, schoon, en ontbijt in buffetvorm. De volgende dag zijn we naar Hollywood geweest, hebben we een hop on hop off busrit gedaan en zijn we bij Farmers Market geweest. Echt heel leuk. De dag daarna zijn we lekker naar Venice Beach en Santa Monica pier geweest en in het reuzenrad geweest. 

De dag erna via Malibu rijden naar ons hotel in San Simeon. Dit was het duurste maar het slechtste hotel van allemaal. We zijn er ’s morgens heel snel weggegaan! Dit hotel zou ik echt niemand aanraden. (dit hotel is inmiddels uit ons aanbod verwijderd, red.)

Highway 1

Toen via Highway 1 die dag bij het strand de zeeolifanten gezien en toen we gingen picknicken zagen we een groep orka’s en walvissen in de verte! Zo een waanzinnige route naar Monterey! Ons laatste hotel was een schone grote kamer. Ook hier weer ontbijt to go: appeltje, sapje, water en granola reep. Dit hotel ligt wel pal naast het vliegveld. Wij vonden het prima, want Ché vindt vliegtuigen helemaal geweldig.

Walvis tour

De volgende dag hadden we een walvissen tour geboekt in Monterey.. en wauw wauw wauw 😍 we hebben 4 bultrugwalvissen gezien 1 sprong zelfs op uit het water 😍. En 2 orka’s! Echt geweldig om mee te mogen maken. Daarna lekker op de pier rond gelopen en naar Cannery Street beetje gewinkeld.

Naar huis

De volgende dag naar het vliegveld auto ingeleverd en weer op het vliegtuig naar Nederland. Bij thuiskomst hadden vrienden en familie ons hele huis versierd met bloemen, kaarten, taart. Alles was er voor het bruidspaar!

Vinkjes op de bucketlist

Hank was nog nooit in Amerika geweest en wilde er eigenlijk niet meer weg. Dit is echt de reis van onze dromen geweest en we hebben heeeeeeel veel vinkjes op onze bucketlist kunnen zetten! Echt onwijs bedankt daarvoor. En mochten we weer gespaard hebben komen we zeker weer bij jullie boeken.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany