BESTEMMINGEN

Abu Dhabi (2)
Argentinië (2)
Aruba (1)
Australië (7)
Bahama's (1)
Bali (3)
Barbados (1)
Bolivia (1)
Bonaire (2)
Botswana (2)
Cambodja (1)
Canada (9)
Chili (3)
China (1)
Colombia (1)
Costa Rica (3)
Cuba (5)
Dubai (1)
Ecuador (1)
Florida (4)
Hawaii (1)
India (1)
Indonesië (3)
Japan (2)
Malediven (2)
Maleisië (2)
Namibië (3)
Nieuw-Zeeland (3)
Oman (1)
Peru (3)
Rwanda (2)
Seychellen (1)
Sri Lanka (3)
St. Lucia (1)
Suriname (2)
Taiwan (1)
Tanzania & Zanzibar (1)
Thailand (2)
USA (7)
Vietnam (1)
Zuid-Afrika (3)
Een review uit USA

Rondreis West USA

Joyce van den Heuvel over een reis in USA op 7 oktober 2013

In september 2013 heb ik met dertien dames en één gelukkige man een camperrondreis gemaakt door West USA. Tijdens deze studiereis heb ik mijn eerste ervaring met campers opgedaan en heb ik prachtige nationale parken, Las Vegas en Los Angeles gezien. In totaal hebben we vijf campers gehuurd, waarvan drie van Moturis (E-23 + S-27S) en twee van Cruise America (C-25).

Los Angeles & Las Vegas

Na een zeer comfortabele rechtstreekse KLM vlucht komen we aan in het warme Los Angeles. Wat direct opvalt is dat Los Angeles erg groot is, met veel verkeer. ’s Middags plannen we ons eigen stadstourtje langs Beverly Hills, Hollywood, Rodeo Drive en eindigen we aan het strand van Santa Monica voor een echte ‘Baywatch vibe’. De volgende ochtend halen we de campers op en vertrekken we richting Calico Ghost Town midden in de Mojave woestijn. Hier wisselen de bestuurders en is het mijn beurt om onze C-25 camper van 7,6 meter lang te besturen. Met de nodige klamme handjes ‘klim’ ik achter het stuur. Eenmaal terug op de Interstate 15 hoef ik gelukkig maar 224 kilometer rechtdoor te rijden. Na een kleine twee uur doemt uit het niets een stad met ontelbare (neon)lichtjes op. Inmiddels ben ik aardig gewend aan het besturen van de camper en klaar om de Strip op te rijden naar ons hotel. Las Vegas is een stop zeker waard, want werkelijk alles is hier heerlijk over de top. ’s Avonds staat nog een prachtige Zarkana Cirque de Soleil show in het Aria hotel gepland.  

Zion National Park

De volgende ochtend nadat we de eerste (of laatste) gokkers hebben uitgezwaaid, vertrekken we richting Zion NP. Onderweg merken we dat het landschap steeds groener wordt. In het gezellige Springdale parkeren we de campers om met een shuttle busje het nationale park in te rijden. Wandelen door al het groen, de hoge rotsen en de schattige hertjes langs de paden is idyllisch. De Zion Lodge met z’n prachtige ligging (als enige lodge) in het nationale park is echt een aanrader!

Bryce Canyon

Vanaf Zion vervolgen we onze weg richting Bryce Canyon door de beroemde tunnels. Alleen de route met een aantal scherpe haarspeldbochten is al een grote belevenis. In Bryce Canyon is het opvallend kouder vanwege z’n hoogte op circa 2500 meter. In Bryce Canyon lopen we nog een korte trail naar beneden de Canyon in. Al snel wordt duidelijk dat het er makkelijker uitziet en dat de klim weer terug naar boven toch vrij steil is, maar het is de moeite zeker waard! De verschillende rood gekleurde, gekke rotsformaties zijn zeer indrukwekkend.

Page en Lake Powell

Na een heerlijk ontbijt in het gezellige Best Western Ruby’s Inn vervolgt onze trip naar Page/Lake Powell. Nog net op tijd stappen we ’s middags op de boot voor de Antelope Canyon boattour over Lake Powell. Dit is een kunstmatig meer op de grens van de staten Arizona en Utah dat wordt gevormd achter de Glen Canyon Dam, in de Colorado rivier. ’s Avonds zijn we helaas wel net te laat voor de zonsondergang bij Horseshoe Bend (spectaculaire hoefijzervormige bocht in de Colorado rivier). De mooiste foto wordt het niet, maar we genieten toch volop van het prachtige uitzicht en de volle maan met een heerlijk hapje & drankje.

Antelope Canyon & Grand Canyon

Om 08.00 uur stipt staan we de volgende ochtend bij de ingang van de Antelope Canyon. Hier kunnen we mee met een tour door de Lower Antelope Canyon. De Upper Antelope Canyon kan het beste tussen 11.00 en 13.00 uur worden bezocht, vanwege het zonlicht. De Lower Antelope Canyon is een werkelijk prachtige kloof met hoge verticale wanden, die je bezoekt met een gids. Het is onvoorstelbaar wat je hier onder de grond aantreft. In de vormen van de mooie gekleurde wanden zie je gezichten van indianen en verschillende dieren zoals adelaars. Boven de grond is de ingang van Lower Antelope Canyon haast niet te zien. Je loopt via steile stalen trappen en nauwe doorgangen steeds verder naar beneden de kloof in. Na een bezoek van circa twee uur hebben we de kloof volledig uitgelopen en vervolgt onze reis zich naar de Grand Canyon. Na al het moois wat we hebben gezien is de Grand Canyon grandioos. Het uitzicht is zeer spectaculair. Met de camper rijden we langs diverse uitzichtpunten die allemaal net even anders zijn. Vanaf Grand Canyon Village rijden we in een uur richting het schattige, voormalig Route 66 plaatsje Williams.

Palms Springs

Vanuit Williams slaan we de beroemde Route 66 op bij Seligman. Dit is het enige originele stuk wat nog over is van deze legendarische weg. Via Kingman en Needles vervolgen we onze weg naar Palm Springs. Een leuk en gezellig plaatsje midden in de woestijn met palmbomen, mooie winkels en hippe restaurants waar we ons best doen om een ‘celebrity’ te spotten. Na een pittige rit door de buitenwijken van Los Angeles met veel zesbaans wegen komen we aan in Newport Beach. Onze eindbestemming van de reis. Hier kun je chique dineren in één van de vele restaurants en een rondreis eindigen aan het strand.

Eye opener

Ik stel al jaren met veel plezier rondreizen door Amerika samen voor NBBS-reizigers. Mijn theoretische kennis van het land is goed, maar veel reiservaring had ik hier nog niet. Deze studiereis was voor mij een echte ‘eye opener’. Van te voren had ik nooit verwacht dat ik zo enthousiast zou terugkeren van een groot, westers land met bekend (vet) eten en een bekende taal, maar West USA is een aanrader! De (meeste) mensen zijn vriendelijk, ze hebben ook salades, je verstaat alles en de natuur is spectaculair mooi. Hier kom ik zeker nog een keer terug.

Tips

  • De campers van Moturis zijn kwalitatief uitstekend en hebben een gemiddelde leeftijd van minder dan twee jaar. De andere maatschappij, Cruise America, is een van de grootste camperverhuurders in Noord-Amerika, waardoor u zeer flexibel bent in de ophaal- en afleverplaatsen van uw camper. Beide maatschappijen bieden vroegboekkorting.
  • Neem voldoende tijd om Las Vegas te bezoeken en reserveer vooraf kaartjes voor een van de spectaculaire shows, bijvoorbeeld van Cirque du Soleil.
  • De relatief onbekende Antelope Canyon in Arizona is zeer de moeite waard. Het effect van de zon die door smalle openingen naar binnen schijnt, is spectaculair. U kunt de canyon bezoeken als u op weg bent van Page/Lake Powell naar de Grand Canyon.
  • Bent u ook van plan om een rondreis door het westen van de USA te maken, of wilt u weten hoe het is om met een camper door Amerika te reizen? Ik geef u graag advies op basis van mijn eigen ervaringen.
         

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.