BESTEMMINGEN

Een review uit Florida

Gezinsvakantie Florida

Anja, Collin en Herman Bakker [werkzaam bij NBBS] over een reis in Florida op 31 december 2015

Onze Florida reis in de meivakantie van 2015 met Delta Airlines gaat van Amsterdam naar Atlanta. Daar vandaan een binnenlandse vlucht naar Fort Lauderdale. Op advies van echte Florida kenners start de 10-daagse vakantie in Fort Lauderdale, de voorstad van Miami.  De huurauto bij Alamo staat al klaar bij aankomst. We mogen zelf onze auto kiezen uit de door ons bestelde categorie en keuze valt op een Chrysler 200, automaat met alle comfort zoals navigatie. 

Start in Fort Lauderdale

Fort Lauderdale heeft minder hoogbouw en een wat meer relaxte uitstraling dan Miami. Het strand is rustig en mooi breed en de appartementen en hotels zijn enkel gescheiden door een tweebaansweg. De accommodatie Tranquilo staat in een wijk met veelal laagbouw of halfhoog waardoor het ruimtelijk overkomt. De service is er prima, al is het even wennen dat we voor een ontbijt de deur uit moeten.

Miami

De eerste dag start met een frisse duik in zee en een stevig ontbijt van gebakken ei, worstjes en toast maar ook pancake met fruit en jam staan op tafel. Met uitzicht op zee smaakt dit ontbijt natuurlijk voortreffelijk! Op het programma staat vandaag om naar Miami te rijden en daar de bijzondere wijk WYNWOOD te bekijken. Vele kunstenaars hebben zich daar uitgeleefd op alle buitenmuren die de wijk telt en er zijn schitterende muurschilderingen aangebracht in de meest uiteenlopende stijlen. Niks blijkt teveel gezegd, het is indrukwekkend hoeveel variërende verfkunsten op de muren te zien zijn. Bij restaurant Wynwood Kitchen and Bar staan heerlijke lunchgerechten en tapas klaar en kan men genieten te midden van de kunst.

Na de lunch wordt het tijd om naar het ART DECO Historic District te rijden dat in het zuiden van Miami ligt. Het gebied bestaat uit een grote hoeveelheid gebouwen die uit de jaren ’20 ’30 van de vorige eeuw stammen. De gebouwen hebben vaak kenmerkende vormen, zeer futuristisch voor die tijd, met mooie pastelkleuren en vaak neon verlichting.

Als er een straat genoemd moet worden die je gezien moet hebben is dat zonder twijfel Ocean Drive. Hier vind je veel gefotografeerde hotels en droomauto’s. Tevens mooie winkels met kunst. De daar achter gelegen enorm lange straat Collin’s Avenue biedt ook veel mooie gebouwen. Er zijn volop terrasjes en leuke restaurantjes, zoals het Hard Rock Café en het Rainforest Café, beide erg leuk voor kinderen!

Everglades op de fiets

Everglades National Park staat vandaag op het programma, met de auto via de Turnpike South (route 821) te bereiken. Het is de grootste subtropische wildernis van de Verenigde Staten. In feite is het een 150 km brede rivier van maar een paar cm diepte die wordt bedekt door moerasgrassen. Deze ontspringt in het stroomgebied van de Kissimmee Rivier, ten zuiden van Orlando en komt uit in het zoute water van de Golf van Mexico en Florida Bay. Er komen erg veel zeldzame vogels en andere dieren voor waaronder de Amerikaanse Alligator. Dit park kan ook per huurfiets worden bekeken, wat eigenlijk er voor zorgt dat je je heel dicht bij de natuur voelt. Dit in de meest letterlijke vorm want je komt daadwerkelijk vele malen oog in oog te staan met de enorm luie alligators die soms zelfs languit in de graskant van het fietspad liggen! De fiets die men uitleent is zonder versnellingen en de route is 1 grote ronde van iets meer dan 20 km. Neem er dus wel de tijd voor, het leverde ons een hoop film en foto’s op en is echt een aanrader! Wat ook een leuke ervaring is maar wel erg toeristisch, met de hovercraft boot door het moeras. Onderweg wordt er het een en ander verteld over de dieren die er leven door de propeller boot bestuurder.

Orlando betekent Disney Parken

In Orlando wemelt het van de hotels, veelal voor alle Disney toeristen. Daar draait alles om in Orlando. Wij verblijven in Caribe Royale, en royaal is het!

De eerste dag bezoeken we Universal Studio’s. We zijn jaren geleden al eens eerder in Orlando geweest, maar dit park hebben we toen niet gedaan. Reden: er is zoveel, je moet kiezen. Alle parken zijn, op z’n Amerikaans, geweldig goed georganiseerd en je beleeft echt een groot avontuur zo’n dag. Techniek staat werkelijk voor niets! In de Universal Studio’s staat de Harry Potter Wereld wel bovenaan onze bucketlist. Attracties met special effects doen je werkelijk de hele dag van de ene in de andere verbazing vallen. De entree is duur en ja, je moet overal een poosje in de rij, maar het is het helemaal waard. Zeer indrukwekkend!

Datzelfde geldt voor Epcot. Dit park is iets minder geschikt voor kleine kinderen. Men waant zich nl in een wereld van technologische hoogstandjes die nog niet echt te begrijpen zijn voor hele jonge kinderen. Wij kenden het park al maar onze 13-jarige zoon niet en hij heeft genoten. Vooral van de attractie De Wereld van Chevrolet waar hij zijn eigen toekomstauto kon bouwen op een beeldscherm en zichzelf daar later, na montage, in zag rijden in een achtbaan via filmbeelden. Echt een GEWELDIGE dag met als kers op de taart gigantisch groot vuurwerk, elke (zwoele) avond rond 22 uur.

Captiva Island

De laatste drie dagen gaan we lekker uitrusten aan de Golf van Mexico, namelijk op het tropische Captiva Island. De autoreis vanuit Orlando duurt 4 uur, 194 miles. Onderweg drinken we koffie in een typisch Amerikaans restaurant, Cracker Barrel met een veranda en wel 15 schommelstoelen die op een rij staan. Er is een winkeltje bij met een ouderwetse toonbank en kassa dat werkelijk helemaal volgepropt is met prullaria en weggeef cadeautjes. Heel leuk om even te bekijken en op de foto te hebben. Ook komen we langs Fort Myers, waar we over 3 dagen de huurauto zullen inleveren en terugvliegen.

Het laatste stuk rijden richting Sanibel Island blijkt maar 1 weg te zijn en de weg loopt dood tot ons resort op Captiva Island. Dit blijkt echt een tropisch paradijsje te zijn van prachtige strandjes flora en fauna. Het resort bezit meerdere leuke restaurants zodat we ’s avonds niet meer de auto in hoeven voor ons diner. Doc Ford’s is onze favoriet met ober Scott die zoveel enthousiasme uitstraalt, daar krijg je vanzelf trek van!

Bij het zwembad met uitzicht op zee spotten we steeds pelikanen, die brutaal behoorlijk dichtbij gaan zitten. Tijdens een wandelingetje zien we in de haven Manatee ‘s (zeekoeien), grote plantenetende zoogdieren van wel 2.5 tot 4 meter groot. Kwa vorm lijken ze op een hele grote aardappel. Ook hebben we het grote geluk wanneer we langs de vloedlijn van het strand lopen een kleine groep dolfijnen te zien zwemmen! Ze blijven een hele tijd met ons mee zwemmen, prachtig natuurlijk!

Terug naar huis

De laatste dag alweer, helaas. We genieten de hele ochtend nog van de zee en het zwembad en mogen ons bij de algemene douche gelegenheid omkleden voor vertrek. Nadat we afscheid nemen is het nog ongeveer 2 uur rijden naar Fort Myers, waar we de huurauto inleveren nadat deze is afgetankt. Alles verloopt gelukkig zeer voorspoedig (wat wel nodig was omdat we wel een beetje hadden geïdealiseerd hoelang we er over zouden doen om naar het vliegveld te komen). Het was er ook ZOO mooi, het viel niet mee om te vertrekken.

De vlucht vertrekt keurig op tijd naar Atlanta. Dat blijkt een flink vliegveld te zijn want we gaan per ondergrondse metro naar het vliegtuig dat ons weer in Amsterdam zal brengen. Alles verloopt verder goed en zo komt er een einde aan een hele mooie vakantie met vele nieuwe indrukken!

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany