vanaf € 1951,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

VROEGBOEKKORTING
Wanneer u vóór 15 december 2022 boekt met vertrek in de periode 28 april t/m 23 oktober 2023, ontvangt u een korting van € 90,- per geboekte rondreis
Wanneer u vóór 15 februari 2023 boekt met vertrek in de periode 28 april t/m 23 oktober 2023, ontvangt u een korting van € 45,- per geboekte rondreis
Korting alleen van toepassing op nieuwe boekingen inclusief vliegreis.
Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Combinatie van USA & Canada
Vancouver, Seattle, Olympic NP, Yellowstone NP, Glacier NP
Uitgebreide digitale Nederlandstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Seattle

U vliegt vandaag naar Seattle. Na aankomst in Seattle haalt u de auto op en rijdt u naar uw hotel. Het welvarende Seattle is schitterend gelegen aan de Puget Sound. Bij helder weer kunt u vanuit de stad de eeuwig besneeuwde toppen van Mount Baker en Mount Rainier zien. Seattle is de stad van Starbucks; het eerste Starbucks koffiehuis werd hier geopend. Vindt u het leuk om een enigszins bizarre toeristische attractie te zien, bezoekt u dan de ‘kauwgommuur’. Deze ligt in de Pike Place Market. In 1990 begonnen verveelde mensen die in de rij stonden te wachten voor een theater kauwgom op de muur te plakken. Sindsdien zijn er tienduizenden gekauwde stukjes kauwgom op de muur geplakt, in een verscheidenheid aan kleuren en formaten. De muur is uitgegroeid tot een heuse toeristische attractie.

Dag
2

Seattle – Olympic National Park (126 km)

U verlaat Seattle om het Olympic National Park te bezichtigen. Met de ferry Edmonds-Kingston steekt u Puget Sound over en vervolgt uw reis richting Port Angeles en Olympic National Park. Het park ligt op het gelijknamige schiereiland en is een van de weinige gebieden in de wereld met gematigde regenwouden. De bergketen van de Olympic Mountains ligt in het midden van de peninsula. Daarnaast zijn er meren en zalmdragende rivieren. U zult versteld staan van de prachtige natuur, vele watervallen en het overvloedige regenwoud. U verblijft nabij Olympic National Park.

Dag
3

Olympic National Park

Vandaag kunt u het Olympic National Park verder verkennen. Olympic National Park voelt als drie parken in één met regenwouden, bergen en een prachtige kuststrook. Het park ligt in de Olympic Mountains, onderdeel van de reeks bergketens nabij de kust, die samen de Coast Ranges worden genoemd. Olympic is vooral populair bij Amerikanen, er komen weinig buitenlanders.

Dag
4

Olympic National Park – Vancouver (274 km)

Na de rit richting Kingston en de ferry-overtocht Kingston-Edmonds, verlaat u de USA en rijdt in noordelijke richting. U verblijft twee nachten in Vancouver, dat prachtig gelegen is aan de Coastal Mountains.

Dag
5

Vancouver

Vancouver heeft een prachtige ligging tussen de Coast Mountains en de Pacific Ocean. Wandel door Stanley Park (een van de grootste stadsparken ter wereld) en bezichtig de totempalen. Breng zeker een bezoek aan het historische Gastown en beleef de geuren en kleuren van Chinatown. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere het MacMillan Planetarium en Grouse Mountain. Een bijzonder stukje van Vancouver is Granville Island. Hier vindt u straatartiesten, markthallen met leuke eettentjes en een bazaar met handgemaakte producten, veelal geproduceerd door Canadese indianenstammen.

Dag
6

Vancouver – Kamloops (351 km)

U verlaat Vancouver en vervolgt uw reis door het mooie Coastal berglandschap en langs de Thompson en Fraser River. Langs steile canyons en turbulent water bereikt u uiteindelijk Kamloops, waar u een nacht verblijft.

Dag
7

Kamloops – Jasper (444 km)

Langs Wells Gray Provincial Park reist u over de Yellowhead Highway naar Mount Robson, de hoogste berg van de Rocky Mountains. U komt uiteindelijk aan in Jasper nabij het Jasper National Park. Het is een gebied met overweldigende natuur en veel wild. Er komen grizzlyberen, zwarte beren, dikhoornschapen, edelherten, bevers, elanden, rendieren en wolven voor. Enkele tips voor activiteiten in het nationale park zijn: een boottocht op Lake Maligne, wildwater-raften, of een bezoek aan de warmwaterbronnen van Miette. In Jasper National Park kunt u ook uitstekend wandelen, zoals naar Mount Edith Cavell Meadows of Whistler Mountain, waarbij u per gondel weer naar beneden reist. U verblijft een nacht in Jasper maar wij raden u aan indien mogelijk een extra overnachting te boeken.

Dag
8

Jasper – Banff (288 km)

Een van de mooiste routes van deze rondreis brengt u vandaag over de Icefields Parkway. Wij adviseren u daarom om vandaag vroeg te vertrekken, want onderweg is ontzettend veel te zien. Bezoek de Athabasca gletsjer of de Sunwapta watervallen. Een aanrader is een spectaculaire rit over de Columbia Icefields per ‘lce Explorer’ voertuig. U overnacht twee nachten in het vriendelijke stadje Banff.

Dag
9

Banff National Park

Banff National Park is onderdeel van de Rocky Mountains en was het eerste nationale park van Canada (1885). Geniet van het natuurschoon van kristalheldere, blauwgroene meren, frisse bergstroompjes, dichte bossen, met sneeuw bedekte bergtoppen en Lake Louise. Verscheidene gletsjers monden uit in dit schitterende meer, daar heeft het de unieke ijsblauwe kleur aan te danken. Vanwege de kleur en de prachtige natuurlijke omgeving is Lake Louise een van de meest gefotografeerde bergmeren van Canada. Sportief kunt u zich bezighouden met wildwater-raften, wandelen, golfen en paardrijden.

Dag
10

Banff – Kalispell (480 km)

U vertrekt in de richting van de Amerikaanse grens. Uw overnachting vindt plaats in Kalispell nabij Glacier National Park.

Dag
11

Kalispell – Glacier National Park – Missoula (195 km)

Vandaag een relatief korte rit naar Missoula zodat u tijd heeft om eerst nog Glacier National Park te bewonderen. Het park is een paradijs voor wandelaars en mensen die aan de drukte willen ontsnappen. Er zijn in het park maar liefst 27 gletsjers te vinden. Er komen veel diersoorten voor zoals grizzlyberen, berggeiten, dikhoornschapen en poema’s. Bekijk de omgeving vanaf de Going-to-the-Sun Road, een van de hoogtepunten van het park. U trekt vervolgens verder Montana in. Montana staat bekend als ‘the Big Sky Country’ vanwege de eindeloze uitzichten en lage bevolkingsdichtheid. De staat werd oorspronkelijk bevolkt door indianenstammen. Zij verzetten zich hevig tegen de inname van hun land. Bekend is de slag bij Little Bighorn op 25 juni 1876. Overnachting in Missoula.

Dag
12

Missoula – Yellowstone National Park (477 km)

U gaat in westelijke richting op weg naar de staat Wyoming. Onderweg kunt u een stop maken bij het Craters of the Moon National Park, waar het aparte (maan)landschap wordt gevormd door het immer nog vulkanische gebied. U verblijft twee nachten in Yellowstone.

Dag
13

Yellowstone National Park

Vandaag kunt u Yellowstone National Park bezoeken, een absoluut hoogtepunt van deze rondreis. Het is het oudste nationale park ter wereld (1872). Het is tevens een van de mooiste parken van de Verenigde Staten, mede vanwege de vele warmwaterbronnen en geisers. De meest actieve geiser in het park is Old Faithful. Deze geiser spuit gemiddeld elke 1,5 uur een kolom van water en stoom omhoog, die wel 45 meter hoog kan zijn. Andere beroemde geisers spuiten slechts een- of tweemaal per jaar. Verder is Yellowstone National Park ook geliefd vanwege zijn vele meren en rivieren.

Dag
14

Yellowstone National Park – Sheridan (424 km)

U verlaat het mooie Yellowstone en rijdt naar Sheridan.

Dag
15

Sheridan – Rapid City (391 km)

Vanuit Sheridan reist u naar de opvallende rotsformatie Devil’s Tower National Monument. Deze enigmatische en indrukwekkende monoliet is de eerste National Monument in de Verenigde Staten dankzij President Teddy Roosevelt in 1906. Zijn 386 meter hoge gedaante blijft de vele bezoekers steeds intrigeren en er zijn diverse wandelpaden naar en om de ‘toren’. Deze dag heeft het eindpunt in de omgeving van Rapid City, waar u overnacht.

Dag
16

Rapid City – Cheyenne (496 km)

Een korte rit brengt u bij het majestueuze Mount Rushmore, waar vier grondleggers van Amerika zijn vereeuwigd in het gesteente. Met dit monument wordt de geboorte, groei en ontwikkeling van de Verenigde Staten herdacht. Op deze locatie is het Lincoln Borglum Museum gevestigd. Hier wordt de geschiedenis van het herdenkingsmonument aan de dag gelegd aan de hand van korte films in twee theaters. Vervolgens rijdt u door naar Cheyenne, de stad van rodeo en railroad in het Oude Westen. Hier zult u tevens overnachten.

Dag
17

Cheyenne – Rocky Mountains National Park – Denver (261 km)

Tijdens deze reis ervaart u het beste van de Canadese én Amerikaanse Rocky Mountains. U bezocht Banff en Jasper National Park al. Vandaag staat Rocky Mountains National Park op het programma. Dit park ligt iets ten noorden van Denver. Het biedt prachtige berggezichten en gevarieerde landschappen, van bossen tot toendra. Er leven elanden, herten en dikhoornschapen. Ook poema’s en zwarte beren komen hier voor. U volgt de inheemse Trail Ridge Road. Deze indrukwekkende bergpas reikt tot boven de 3700 meter. Onderweg geniet u van fenomenale vergezichten. Denver ligt aan de oostelijke voet van de Rockies. Van oorsprong is het een stad van goudzoekers. De bijnaam is ‘Mile High City’, want de stad ligt precies op één mijl hoogte (1609,34 meter). Het sfeervolle centrum, met haar autovrije 16th Street Mall, biedt een ruime keus aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Maak kennis met ‘Mile High City’ op uw laatste avond in Amerika. 

Dag
18

Denver – Amsterdam

U rijdt vandaag terug naar de luchthaven, levert uw auto in en vliegt terug naar Amsterdam.

Dag
19

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany