BESTEMMINGEN

Een review uit USA

New York & Aruba

Iris Oude Groeniger over een reis in USA op 3 oktober 2017

VAN DE HUSTLE AND BUSTLE NAAR EEN VERSTILDE ONDERWATERWERELD

Begin augustus 2017 zijn mijn man en ik, als trotse winnaars van de reis uitgereikt door NBBS Reizen en Aruba Tourism, voor een negendaagse reis vertrokken naar New York en aansluitend Aruba. Voor ons waren beide bestemmingen de eerste keer en een fantastische ervaring.

New York

Aangekomen op JFK hebben we metro gepakt naar downtown Manatttan. Een erg leuke en makkelijke manier om naar de stad te reizen. Ons hotel, Hotel Execelsior, was gelegen aan Central Park. Het was een prachtig 19e eeuws pand met heel mooie kamers. Wij hadden uitzicht op veel groen en een prachtige skyline.

Wat is New York, als je nagaat dat het zo’n grote metropool is, een vriendelijke, schone en toegankelijke stad. We hebben geregeld met mensen op straat gezellig zitten kletsen en grapjes zitten maken. En wat kun je in New York ontzettend lekker eten. Als je een beetje rondkijkt zie je heel leuke, kleine restaurantjes, waar je zeker niet het gevoel hebt dat je een nummer bent. Wij hebben de eerste avond bijvoorbeeld gedineerd bij Piccolo Café; een ontzettend leuk authentiek Italiaans eetcafé, waar de zoon (inmiddels 50 jaar) nog steeds de keuken van mama en papa in ere houdt. Aan de muur oude Italiaanse kranten uit de jaren ‘50. Zo lekker Italiaans eten tref je in Nederland zelden!

Omdat we ‘slechts’ twee dagen hadden in NYC, hebben we vooral buiten gelopen, genoten van mooie architectuur en hebben we mensen gekeken. We hadden ons echter wel met gemak een week kunnen vermaken in deze mooie stad.

Central Park

Omdat we aan Central Park zaten, hebben we het park in verschillende stadia van de dag kunnen bekijken. Om 6 A.M. is het een krioelende massa van mensen die aan het sporten is en de hond uitlaat. Het is er extreem georganiseerd, waarbij elk ‘vervoermiddel’ een eigen ‘rijbaan’ heeft. En waag het niet om als skater het fietspad te betreden; dan geeft de politieauto die er ook tussendoor kachelt een duidelijke instructie. Erg grappig om te zien vanuit de Nederlandse context! Tegen de avond maakt een ander publiek gebruik van het park; zelden zo veel ratten gezien, die bij het licht van de vuurvliegjes op zoek gaan naar het eten dat is achtergelaten overdag.

Aruba

’s Ochtends vertrokken we heel vroeg naar JFK voor ons volgende avontuur: Aruba. Wat een prachtige zee, zo blauw maak je niet vaak mee. We sliepen in Divi Resort en kregen tot onze verrassing een prachtig groot appartement met uitzicht op zee, met een enorme badkamer, eigen keuken, en zelfs een mooi terras.

Na de onwijze drukte van New York was het een prachtige ervaring om twee à drie stappen de zee in te lopen, je het water bij Boca Catalina in te laten glijden en dan direct in een schitterende onderwaterwereld terecht te komen. Van minuscule bontgekleurde visjes, en het hele stel vissen uit de film Finding Nemo, tot zelfs een koraalduivel. Wauw! Hier hebben we zo waanzinnig van genoten!

Met de huurauto het eiland rond

We hebben met een gehuurde auto het hele eiland afgetuft, en natuurlijk ook het Arikok National Park bekeken. Erg mooi en uitgestrekt. Met voor ons als hoogtepunt de Quadirikiri grotten. Zo rondrijdend kom je ook op nog wat meer authentieke plekken, waar je gezellig tussen de Arubanen biertjes kunt drinken en naar een bandje kunt luisteren. Dit deden we bij Young Fellow, aan de uitvalsweg in Oranjestad. Absoluut niet chique maar zeker authentiek!

Happy smile

De dagen zijn voorbij gevlogen en voor we het wisten, mochten we alweer de auto inleveren bij de luchthaven. Wij snappen waarom Aruba ‘het Island of the happy smile’ heet, die krijg je gewoon vanzelf!

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany