vanaf € 47,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Speciaal aanbevolen excursies. Gedetailleerde informatie op aanvraag.
Excursies Alberta elders op deze website
Boek uw excursies voor vertrek vanuit Nederland, dat scheelt u geregel en kostbare tijd ter plaatse
Prijzen overige excursies op aanvraag
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Bear watching

Excursie vanuit Blue River, Campbell River, Port McNeill, Telegraph Cove, Tofino, Ucluelet, Whistler (British Columbia)

Canada is een berenparadijs! In de grootse landschappen met bosrijke gebergtes en rivieren rijkelijk gevuld met zalm leven 500.000 zwarte beren en 30.000 grizzly’s. De helft van alle grizzly’s in Canada leeft namelijk in de provincie British Columbia. Aan de noordkant van Vancouver Island tot diep in het vasteland leeft een van de grootste populaties. Ook zwarte beren en de zeldzame legendarische spirit bear met zijn opvallende, lichte vacht komen hier voor. Zodra ze in het voorjaar uit hun winterslaap komen, trekken de beren naar het water om zich te goed te doen aan het sappige jonge gras langs de oevers. Dit is ook het eerste moment wanneer de jonge beertjes te zien zijn.

In de zomer trekken sommige beren landinwaarts om bessen te eten. Beren worden tevens gezien rond de inhammen en rivieren. Een bijzonder fenomeen is de zalmtrek. Veel zalmen brengen hun volwassen leven door in de oceaan. Zij hebben het unieke vermogen om terug te keren naar hun inheemse stromen om te paaien en vervolgens te sterven. De zalmtrek periode verschilt per rivier en regio, maar vindt grotendeels plaats van eind augustus tot eind oktober. De beren zijn dan te vinden bij de rivieren. Zij eten zo veel mogelijk zalm om een reserve op te bouwen voor hun naderende winterslaap. Een grizzly op een rots in de rivier zalmen zien vissen, is een onvergetelijke ervaring!

Op diverse plekken in British Columbia kunt u een bear wachting excursie maken. Meer informatie vindt u in de prijzenbijlage.

 

Whale watching

Excursie vanuit Campbell River, Telegraph Cove, Tofino, Ucluelet, Vancouver, Victoria (British Columbia)

Natuurliefhebbers zullen westelijk Canada voor altijd in hun hart sluiten! Ontelbare eilanden en inhammen vormen de grillige kustlijn nabij Vancouver. Aan de westkust van Vancouver Island ligt het weelderige regenwoud van Pacific Rim National Park Reserve. Daarnaast zijn er langs deze 450 kilometer lange kuststrook vele verborgen stranden. Tofino en Ucluelet zijn hier ideale vertrekpunten voor zowel beren- als walvissafari’s. Bultruggen, grijze walvissen, dwergvinvissen en orka’s laten zich er zien van maart tot oktober. U komt hier mogelijk ook andere zeedieren tegen, zoals zeehonden en zeeleeuwen. Halverwege Campbell River en Port Hardy is Telegraph Cove één van de beste plaatsen in de wereld om orka’s te spotten. Ditzelfde geldt voor Victoria aan de zuidpunt van Vancouver Island. Het orka seizoen loopt van april tot eind oktober.

 

Watervliegtuigen

Excursie vanuit Vancouver, Whistler (British Columbia)

Een van de meest authentieke ervaringen aan de westkust van Canada is een excursie per watervliegtuig. Dit is een ongelooflijke manier om te zien waar stad, water en bergen elkaar ontmoeten. De keuze is uitgebreid. U kunt bijvoorbeeld pleziervluchten boven Vancouver maken, of een combinatie van watervliegtuig en wildlife watching, Ook bijzonder is de zogenaamde ‘Mail Run’, waarbij u de route vliegt van voormalige postvluchtjes en landingen maakt in afgelegen plaatjes.

 

Rafting, biking, sightseeing, kajakken, ziplinen en meer…

Excursie vanuit British Columbia

Naast eerder genoemde excursies zijn er unieke ervaringen te over in het prachtige British Columbia. U kunt er wandelen, fietsen, ziplinen en gondel- of stadstours maken. Op de vele rivieren en langs de kust kunt u kanoën, kajakken, raften en zelfs snorkelen.

 

Bovenstaande is slechts een selectie uit ons grotere totaalaanbod, meer excursies op aanvraag.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany