vanaf € 1652,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Prijs op aanvraag. Vanafprijs is op basis van tweepersoonsbezetting, inclusief autohuur en exclusief vliegreis
Uitgebreide Engelstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Whitehorse

U vliegt naar de hoofdstand van de Yukon, Whitehorse. Bij aankomst haalt u de auto op en maakt u de korte rit naar uw hotel. Whitehorse is klein, maar rijk een bezienswaardigheden. Een van de leukste is het gerestaureerde stoomschip SS Klondike, dat vroeger over de Yukon naar het goudzoekergebied voer.

Dag
2

Whitehorse – Mayo (407 km)

Ondek direct hoe groots en weids de Yukon is tijdens uw rit in noordelijke richting op weg naar Mayo. Maak onderweg een stop bij de 5-finger rapids waar vier kleine eilanden de Yukon rivier splitsen in vijf kleinere stroompjes. In de tijd van de goldrush was dit een gevaarlijk punt op de route naar Dawson City waar menig goudzoeker kennismaakte met het koude water van de Yukon. Proef de gigantische kaneelbroden bij de Braeburn Lodge, een roadhouse langs de Klondike Highway. Met name het formaat van de broodjes is zo bijzonder dat zelf de nabijgelegen luchthaven de naam ‘Cinnamon Bun Airport’ heeft gekregen. De lodge is tevens een checkpoint tijdens de befaamde Yukon Quest hondenslee-race. U verblijft in Mayo dat vanwege de mooie omgeving en rijke historie gewild is bij toeristen. Mayo houdt het Canadese record voor grootste temperatuurverschil in een jaar: 98.3 graden.

Dag
3

Mayo – Dawson City (235 km)

Twee nachten in Dawson City. Dawson City ligt mijlenver van de beschaving maar was een decennium geleden de bekendste stad ter wereld aangezien er goud werd gevonden. Na enkele jaren nam de hysterie af en tegenwoordig wonen er nog slechts 1300 mensen in Dawson.

Dag
4

Dawson City

U maakt vandaag een excursie naar een goudmijn en beproeft uw geluk tijdens het ‘goldpanning’. Wie weet vindt u zelf een klompje goud! Dawson City bevindt zich immers aan de Klondike River waar de eerste goudklomp werd gevonden. Het dorpje groeide van enkele bewoners tot de hoofdstad van de Yukon met bijna 40.000 inwoners. Toendertijd was het de grootste stad in het westen van Canada. Die tijd is lang vervlogen maar de resterende bewoners zijn net zo kleurrijk als de sierlijke houten huisjes langs de hoofdstraat. De bordelen en bierhallen hebben echter plaats gemaakt voor pittoreske hotels en winkels. Dawson City is een unieke gemeenschap die een onuitwisbare indruk op u zal achterlaten, zeker als u een bezoek brengt aan de oudste gokhal van het land, Diamond Tooth Gertie. Een drankje in the Pit doet terugdenken aan vervlogen tijden. Durft u het aan om de weerzinwekkende ‘sourtoe cocktail’ te proberen?

Tip: verleng uw reis met de Dempster Highway. Zeker niet voor iedereen, maar wel voor de avonturiers onder u. De Dempster is een icoon en brengt u voorbij Tombstone National Park en de poolcirkel.

Dag
5

Dawson City – Beaver Creek (493 km)

De veerboot brengt u over de Yukon River en via de bijzondere Top of the World highway treedt u Alaska binnen. De grensovergang met Alaska ligt op 1.260 meter hoogte en is de hoogste grensovergang tussen Canada en de Verenigde Staten. Maak een stop in het utlieme gehucht Chicken dat uit zeven inwoners en enkele winkel en tankstation bestaat. U reist via Tok, bekend als sledehondenfokker-hoofdstad van Alaska. Een lange maar ontspannen rit brengt u via de Alaska Highway weer richting Canadase bodem. U overnacht in Beaver Creek.

Dag
6

Beaver Creek – Haines Junction (295 km)

Haines Junction is de gateway tot Kluane National Park. Het spectaculaire landschap van het park wordt gedomineerd door bergen en gletsjers. Niet voor niets heeft de UNESCO Kluane, samen met het aangrenzende Wrangell-St. Elias National Park in Alaska, uitgeroepen tot Werelderfgoed. U verblijft hier twee nachten zodat u een volle dag heeft om de omgeving te verkennen.

Dag
7

Haines Junction

Kluane National Park is niet per auto toegankelijk. Er worden verschillende panoramische vluchten aangeboden vanuit Haines Junction. Het park herbergt een gigantische, onbedorven wildernis met de hoogste bergen in Noord-Amerika en de grootste ijsvelden buiten de Pool ter wereld. Meer dan de helft van het park ligt bedekt onder gletsjers, onderbroken door kristalheldere meren. De gigantische pieken eromheen creëren een mysterieus landschap. De planten- en dierenwereld is hier de meest gevarieerde in het noorden van Canada. Je vindt er meer dan 200 soorten planten en bloemen, er leven meer verschillende soorten grizzly’s dan waar ook en de elanden zijn nergens zo groot als hier.

Dag
8

Haines Junction – Haines (234 km)

Op weg naar Haines, een prachtig havenstadje dat tussen de bergen is gelegen en sensationele uitzichten biedt. Het is een paradijs voor fotografen met adembenemende landschappen, wilde dieren en weiden vol bloemen en weelderige bossen. Haines is een natuurbestemming voor jong en oud. Er zijn talloze spectaculaire wandelroutes uitgestippeld.

Dag
9

Haines – Skagway (ferry)

Per ferry reist u in ongeveer een uur naar het eveneens in Alaska gelegen Skagway, een van de mooiste stadjes in Alaska. U verblijft hier twee nachten.

Dag
10

Skagway

Skagway werd gebouwd in 1897, tijdens de Klondike Goldrush en is bekend als plaats waar de goudzoekers aan land gingen als startpunt van de White Pass & Yukon Route. U kunt de goudzoekersfeer nog goed proeven in Skagway. De architectuur in de hoofdstraat wordt opgesierd door gebouwen uit die tijd. In de zomer heeft u een goede kans om beren te spotten die langs de riviertjes op zalm vissen.

Dag
11

Skagway – Inn on the Lake (194 km)

Vanuit Skagway keert u terug naar Canada met als eindbestemming een comfortabele lodge, uw thuis voor twee nachten. (D)

Dag
12

Inn on the Lake

De Inn on the Lake is door National Geographic Traveller uitgeroepen als een van de top 150 rustieke hotels om te verblijven. De lodge ligt op slechts 35 minuten rijden van Whitehorse en is ideaal voor excursies en attracties. Mountain biking, wandelen, kajakken en golfen behoren tot de vele mogelijkheden. Heerlijk ontspannen in de sauna kan natuurlijk ook. Laat u betoveren door de gastvrije ambiance en het weidse uitzicht vanuit de lodge. In de winter kunt u hier het noorderlicht zien. (O,D)

Dag
13

Inn on the Lake – Whitehorse (55 km)

Een korte rit brengt u terug naar uw beginpunt, Whitehorse. Bezoek een van de diverse musea en doe uw laatste souveniraankopen. (O)

Dag
14

Whitehorse – Amsterdam

Vandaag rijdt u naar de luchthaven en levert u de auto in. Vervolgens checkt u in voor uw terugreis naar Amsterdam.

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.