vanaf € 242,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Geniet van de prachtige bergen met onwerkelijke kleuren en desolate landschappen
Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van Salta tijdens de stadstour
Bezoek de indrukwekkende Quebrada de las Conchas
Proef van de wijnen in een lokale wijngaard in Cafayate
Maak een rit door de spectaculaire Quebrada de Humahuaca vallei en ontdek eeuwenoude dorpjes

Dag tot dag

Dag
1

Salta

Na aankomst op de luchthaven van Salta volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor drie overnachtingen. Salta is door de mooie ligging in de Lerma vallei en de prachtige koloniale gebouwen waarschijnlijk de meest bekoorlijke stad in het noordwesten van Argentinië. De stad wordt ook wel Salta la Linda genoemd, het mooie Salta. Het wordt jaarlijks bezocht door vele tienduizenden toeristen die worden aangetrokken door de indrukwekkende koloniale gebouwen. Salta heeft tevens een levendige muziekcultuur. ’s Middags maakt u een stadstour door Salta. Tijdens deze stadstour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder o.a. verschillende kerken, musea en de zomervilla San Lorenzo. Vanaf de top van de Cerro San Bernardo heeft u een prachtig uitzicht over stad. U kunt zelf nog een bezoek brengen aan het beroemde Museo de Arqueología de Alta Montaña (MAAM). In 1999 stuitten archeologen op de top van de Llullaillaco vulkaan op de lichamen van drie Inca kinderen. Deze zijn hier ruim 500 jaar geleden op een hoogte van 6.730 meter geofferd in een voor de Inca’s zeer heilig ritueel. Door de koude temperaturen op deze hoogte zijn de lichamen van de kinderen al deze jaren in perfecte staat bewaard gebleven. In het MAAM museum wordt één van de Inca kinderen tentoongesteld.

Dag
2

Salta: excursie Cafayate

Na het ontbijt vertrekt u voor een rit door de Lerma vallei, een prachtig berglandschap met fantastische kleurschakeringen en ongebruikelijk gevormde rotsformaties. U passeert de indrukwekkende Quebrada de las Conchas, ofwel de kloof van de schelpen. Water en wind hebben er voor gezorgd dat het landschap met rotsformaties in alle tinten rood, bruin, groen en grijs er nogal surrealistisch uitziet. Tenslotte komt u aan in Cafayate, een klein gezellig koloniaal stadje omgeven door bergen, wijngaarden en bodega’s. In het stadje hangt een relaxte en gemoedelijke sfeer. Het leven speelt zich af op het centrale Plaza San Martin waar zich leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants bevinden. In dit geïsoleerde stadje waar uitstekende wijnen geproduceerd worden, bezoekt u een lokale wijngaard waar u uiteraard ook de wijnen kunt proeven. (O)

Dag
3

Salta: excursie Quebrada de Humahuaca

’s Ochtends vertrekt u voor een rit naar de spectaculaire Quebrada de Humahuaca vallei, een prachtig gebied dat zich over een lengte van 155 kilometer uitstrekt tussen Abra Pampa en Jujuy. Door eeuwenlange erosie van water en wind is dit gebied in een schitterend kleurrijk, maar onherbergzaam landschap veranderd. De route voert langs rotswanden in diverse schakeringen van rood en geel. In het landschap staan vele grote cactussen. Vanuit de valleien en vanaf de hoge passen heeft u prachtige uitzichten op deze bijzondere natuur. U brengt een bezoek aan Purmamarca, een lieflijk dorp met adobe huisjes. Op het plein verkoopt de inheemse bevolking hun producten. Aan hun uiterlijk is goed te zien dat u zich dicht bij het Andesgebergte bevindt. Hoog boven de oude adobe kerk van Purmamarca verheft zich de markante top van Cerro de los Siete Colores (berg van de zeven kleuren). Deze berg is 2.100 meter hoog en bestaat uit zeven verschillende kleurlagen variërend van geel naar rood en grijs. Vervolgens maakt u een stop in Tilcara waar u het enorme indianenfort en het archeologische museum bezoekt. U steekt de Steenbokskeerkring over vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de kleurrijke Pollera del Coya heuvel. U brengt een bezoek aan Uquía dat bekend staat vanwege het witte kerkje. De unieke architectuur is goed bewaard gebleven maar de echte reden van dit bezoek ligt verscholen in de kerk. U vindt hier schilderijen van engelen die wapens in hun handen hebben. Humahuaca is het grootste dorp in de gelijknamige vallei. In het centrum vindt u het onafhankelijkheidsmonument waar u een goed uitzicht heeft over het dorp en de omgeving. Ook bezoekt u de kerk waar mooie schilderijen hangen. Voordat u terugkeert naar Salta rijdt u nog langs La Paleta del Pintor, een indrukwekkende en kleurrijke heuvel dat u doet denken aan een schilderspalet. (O)

Dag
4

Salta

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Salta waar dit arrangement eindigt. (O)

Indien gewenst kunt u vanuit Salta ook per lijndienstbus naar San Pedro de Atacama in Chili reizen. De rit duurt ca. 10 uur en vertrekt dagelijks m.u.v. woensdag om 07.00 uur. De transfer van uw hotel naar het busstation in Salta is inclusief.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.