vanaf € 2428,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bezoek Buenos Aires dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd
Prachtige berglandschappen
Eeuwenoude dorpjes met Spaanse en inheemse culturen
Kies één van de optionele excursies en ontdek de prachtige omgeving van Salta
De spectaculaire Iguazú watervallen
Reizen in internationaal gezelschap of op privé-basis

Dag tot dag

Per 1 november 2019 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in deze reis. Op dag 6 verblijft u een extra nacht in Cafayate. Op dag 7 vertrekt u via Quebrada de las Conchas naar Salta waar u twee nachten verblijft. Op dag 8 kunt u optioneel een stadstour door Salta boeken. Op dag 9 reist u via San Antonio de los Cobres en Salinas Grandes door naar Purmamarca voor één overnachting. Op dag 10 keert u via Quebrada de Humahuaca terug naar Salta. De optionele excursie naar Cachi en de treinrit naar de wolken komen te vervallen.

Dag
1

Amsterdam – Buenos Aires

Vertrek vanaf Amsterdam naar Buenos Aires.

Dag
2

Buenos Aires

U komt ’s ochtends aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango, is één van de mooiste steden ter wereld. U vindt er prachtige barokke gebouwen zoals in Parijs, theaters zoals in London en restaurants en winkels doen niet onder voor New York. De sfeer is echter helemaal Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is een belevenis. De vele verschillende wijken, zoals de havenwijk La Boca, de pittoreske wijk San Telmo en de trendy wijken Puerto Madero, Recoleta en Palermo, hebben elk een eigen karakter en geschiedenis. Daarnaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafés, bars en een bruisend uitgaansleven.

Dag
3

Buenos Aires

’s Morgens maakt u een stadstour door deze elegante stad. U ziet o.a. de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan en het Plaza de Mayo waar de zetel van de regering zich bevindt. Op de kruising van de Avenida de 9 Julio en Avenida Corrientes vindt u het Plaza de la Républica. Dit plein wordt gekenmerkt door de 67 meter hoge Obelisk, de meest karakteristieke bezienswaardigheid van Buenos Aires. De Obelisk werd hier geplaatst ter ere van het 400-jarig bestaan van de stad. U neemt tevens een kijkje in de trendy wijken Puerto Madero, Palermo en Recoleta waar zich in de 19e en 20e eeuw veel aristocraten gevestigd hebben. Hier bevinden zich exclusieve boetiekjes en prachtige, in Franse stijl gebouwde, huizen die nu vaak als ambassade gebruikt worden. U bezoekt Palermo Chico dat bekend staat om de mooie parken die aangelegd zijn door gerenommeerde landschapsarchitecten. De tour eindigt bij Galerias Pacifico, een enorm winkelcentrum. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om een speciaal diner inclusief onvergetelijke tangoshow bij te wonen. (O)

Dag
4

Buenos Aires – Tucumán

’s Ochtends wordt u naar de nationale luchthaven van Buenos Aires gebracht en vliegt u naar Tucumán. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor één overnachting. Tucumán is een levendige stad met prachtige parken en Spaanse koloniale gebouwen. ’s Middags heeft u de mogelijkheid om optioneel een stadstour te maken. Tijdens deze tour wandelt u door de stad en ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Plaza de la Independencia met het vrijheidsbeeld, het regeringsgebouw Casa Gobierno, het 9 de Julio park, het klooster van San Francisco en de in neoklassieke stijl gebouwde kathedraal. (O) 

De optionele stadstour wordt niet uitgevoerd op woensdag & donderdag.

Dag
5

Tucumán – Cafayate

Na het ontbijt vertrekt u voor een rit door de Sosa kloof. Allereerst bezoekt u het mysterieuze Parque de los Menhires. Hier vindt u talloze rechtopstaande stenen (menhirs) met inscripties. Wat de betekenis is van deze stenen is tot op heden nog steeds niet duidelijk. Deze menhirs dateren zeker van 300 jaar vóór Christus tot ongeveer 800 jaar na Christus en hadden vermoedelijk iets te maken met de zonnecultus. Vervolgens bereikt u het gezellige dorpje Tafí del Valle, schitterend gelegen op 1.976 meter aan de rand van het Aconquija gebergte. Daarna gaat u op weg naar Quilmes, gelegen in de Calchaquíe vallei. Hier vindt u een van de best bewaarde ruïnes van Argentinië. Vanaf het jaar 800 woonden hier de Quilmes indianen die werden verdreven door de Spanjaarden. In 1978 werd deze oude stad gedeeltelijk gerestaureerd. U kunt een wandeling maken door het doolhof van patio’s, dikke muren, pleintjes en trappetjes. Vanaf de top van de heuvel heeft u een schitterend uitzicht over de ruïnes en de metershoge cactussen. Tenslotte komt u aan in Cafayate, een klein gezellig koloniaal stadje omgeven door bergen, wijngaarden en bodega’s. In het stadje hangt een relaxte en gemoedelijke sfeer. Het leven speelt zich af op het centrale Plaza San Martin waar zich leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants bevinden. (O)

Dag
6

Cafayate – Salta

In de omgeving van Cafayate, waar uitstekende wijnen geproduceerd worden, bezoekt u een twee van de beste wijngaarden uit de regio. In de wijngaarden krijgt u een tour en kunt u uiteraard ook wat wijnen proeven. Vervolgens voert de rit door de Lerma vallei, een prachtig berglandschap met fantastische kleurschakeringen en ongebruikelijk gevormde rotsformaties. U passeert de indrukwekkende Quebrada de las Conchas, ofwel de kloof van de schelpen. Water en wind hebben er voor gezorgd dat het landschap met rotsformaties in alle tinten rood, bruin, groen en grijs er nogal surrealistisch uitziet. Tenslotte komt u aan in Salta dat door de mooie ligging in de Lerma vallei en de prachtige koloniale gebouwen waarschijnlijk de meest bekoorlijke stad in het noordwesten is. De stad wordt ook wel Salta la Linda genoemd, het mooie Salta. Het wordt jaarlijks bezocht door vele tienduizenden toeristen die worden aangetrokken door de indrukwekkende koloniale gebouwen. Ook vindt u er verschillende musea waaronder het beroemde Museo de Arqueología de Alta Montaña (MAAM). In 1999 stuitten archeologen op de top van de Llullaillaco vulkaan op de lichamen van drie Inca kinderen. Deze zijn hier ruim 500 jaar geleden op een hoogte van 6.730 meter geofferd in een voor de Inca’s zeer heilig ritueel. Door de koude temperaturen op deze hoogte zijn de lichamen van de kinderen al deze jaren in perfecte staat bewaard gebleven. In het MAAM museum wordt één van de Inca kinderen tentoongesteld. Salta heeft tevens een levendige muziekcultuur. (O)

Dag
7

Salta

Vandaag heeft u een vrije dag in Salta. U heeft de mogelijkheid om optioneel een stadstour te maken. Tijdens deze stadstour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder o.a. verschillende kerken, musea en de zomervilla San Lorenzo. Vanaf de top van de Cerro San Bernardo heeft u een prachtig uitzicht over stad. (O)

Dag
8

Salta

Vandaag heeft u een vrije dag in Salta om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Boek optioneel een excursie naar de spectaculaire Quebrada de Humahuaca vallei, een prachtig gebied dat zich over een lengte van 155 kilometer uitstrekt tussen Abra Pampa en Jujuy. Door eeuwenlange erosie van water en wind is dit gebied in een schitterend kleurrijk, maar onherbergzaam landschap veranderd. De route voert langs rotswanden in diverse schakeringen van rood en geel. In het landschap staan vele grote cactussen. Vanuit de valleien en vanaf de hoge passen heeft u prachtige uitzichten op deze bijzondere natuur. U brengt een bezoek aan Purmamarca, een lieflijk dorp met adobe huisjes. Op het plein verkoopt de inheemse bevolking hun producten. Aan hun uiterlijk is goed te zien dat u zich dicht bij het Andesgebergte bevindt. Hoog boven de oude adobe kerk van Purmamarca verheft zich de markante top van de Cerro de los Siete Colores (berg van de zeven kleuren). Deze berg is 2.100 meter hoog en bestaat uit zeven verschillende kleurlagen variërend van geel naar rood en grijs. Vervolgens maakt u een stop in Tilcara waar u het enorme indianenfort en het archeologische museum bezoekt. U steekt de Steenbokskeerkring over vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de kleurrijke la Pollera del Coya heuvel. Tenslotte brengt u een bezoek aan Uquía en Humahuaca. (O)

Dag
9

Salta

Vandaag heeft u een vrije dag in Salta om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Boek optioneel een excursie naar Cachi. U rijdt door de Lerma vallei, langs Quebrada de los Laureles en Quebrada de Escoipe naar Cuesta del Obispo. Hier heeft u bij Piedra del Molino (3.384 meter) een schitterend uitzicht over de vallei. Via een oude Inca route en het Los Cardones National Park, met enorme kandelaarscactussen, komt u aan in het mooie 17e-eeuwse dorpje Cachi. Dit gezellige plaatsje is gelegen in een prachtige omgeving met op de achtergrond de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Andes. Na aankomst maakt u een stadstour en bezoekt u o.a. de kerk, het archeologisch museum en de indianenmarkt. Na afloop keert u terug naar Salta. (O)

Dag
10

Salta

Tijdens u laatste vrije dag in Salta heeft u de mogelijkheid om optioneel een bijzondere treinrit te maken. Deze rit wordt ook wel de treinrit naar de wolken genoemd. Vroeg in de ochtend vertrekt u vanuit Salta en rijdt u per bus parallel aan de treinroute naar de wolken. Dit is een 217 km lange route van Salta, door de Lerma vallei en door de bergen van de Quebrada del Toro, naar het eindpunt San Antonio de los Cobres. Onderweg bezoekt u de bergdorpjes Campo Quijano, Quebrada de las Cuevas en Llanura de Muñano. Er wordt u een lokaal ontbijt aangeboden en u leert meer over het traditionele leven en het lokale handwerk dat de mensen hier maken. Om 12.00 uur gaat u aan boord van de trein om het indrukwekkende traject naar het Polvorilla viaduct af te leggen. Dit indrukwekkende stalen viaduct is het hoogste punt van de treinrit en ligt op 4.200 meter hoogte. Na een fotostop van een half uur rijdt de trein door naar San Antonio de los Cobres, het eindpunt van de treinrit. Hier stapt u over op de bus en rijdt u terug naar Salta. Onderweg wordt er nog een stop gemaakt bij de ruïnes van Santa Rosa de Tastil. Hier kunt u het museum bezoeken en de lokale markt bezoeken. Deze excursie is alleen te boeken van april t/m september. (O)

Dag
11

Salta – Puerto Iguazú

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Salta gebracht en vliegt u naar Puerto Iguazú. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. De Iguazú watervallen bevinden zich op het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Het is de grootste verzameling watervallen ter wereld. Het nationale park bestaat uit 275 watervallen van ca. 80 meter hoog die zich over 2,7 km uitstrekken. Rondom de watervallen bevindt zich een subtropisch regenwoud met meer dan 2.700 plantensoorten. In het park komen dieren voor zoals de reuzenotter, reuzenmiereneter, tapir, jaguar en kaaiman. Het park staat sinds 1986 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. (O)

Dag
12

Puerto Iguazú

Vandaag bezoekt u het Argentijnse deel van het nationale park. Hier kunt u de watervallen bijna aanraken. De speciale loopbruggen en diverse trappen over het snelstromende water bieden onvergetelijke uitzichten van zowel boven als beneden. Het bulderend geraas van het water, de betoverende regenbogen en de weelderige vegetatie zorgen hier voor een grandioos natuurspektakel. U kunt optioneel de Gran Aventura boottocht boeken. Met een speciale truck, waar vanuit u een panoramisch zicht heeft op het regenwoud, rijdt u via een onverharde weg de jungle in. Onderweg leert u van uw ervaren gids meer over de flora en fauna in dit gebied. Daarna gaat u aan boord van een speciaal aangepaste motorboot waarmee u door de canyon van de Iguazú rivier naar de watervallen vaart. U vaart u op spectaculaire wijze langs kleine watervalletjes en stroomversnellingen tot vlakbij het watergeweld. (O)

Dag
13

Puerto Iguazú – Buenos Aires

’s Ochtends bezoekt u het Braziliaanse deel van het nationale park. Hier heeft u het beste overzicht. Bij de ingang van het park stapt u op een bus die u naar de verschillende bezienswaardigheden brengt. U maakt een wandeling over de speciale loopbruggen en bereikt een uitzichtpunt met een fantastisch zicht over de spectaculaire Garganta do Diablo (Duivelskeel), een bijna cirkelvormige waterval van 80 meter hoog. Aansluitend wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Buenos Aires. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor één overnachting. (O)

Dag
14

Buenos Aires – Amsterdam

Transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.