vanaf € 3699,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bezoek Buenos Aires dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd
Ontdek de havenstad Ushuaia & het Tierra del Fuego Nationaal Park
Bezoek de Perito Moreno gletsjer, één van de grootste gletsjers ter wereld
Ga op zoek naar pinguïns en walvissen op Península Valdés
Bewonder de spectaculaire Iguazú watervallen
Maak uw reis compleet door optionele excursies bij te boeken
Reis in een internationaal gezelschap of op privé-basis
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Buenos Aires

Vertrek vanaf Amsterdam naar Buenos Aires.

Dag
2

Buenos Aires

U komt ’s ochtends aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Daarna volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango, is één van de mooiste steden ter wereld. U vindt er prachtige barokke gebouwen zoals in Parijs, theaters zoals in Londen en de restaurants en winkels doen niet onder voor die in New York. De sfeer is echter helemaal Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is een belevenis. De verschillende wijken hebben elk een eigen karakter en geschiedenis. Daarnaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafés, bars en een bruisend uitgaansleven.

Dag
3

Buenos Aires

’s Ochtends maakt u een stadstour door deze elegante stad. U bezoekt de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan en het Plaza de Mayo waar de zetel van de regering zich bevindt. Op de kruising van de Avenida de 9 Julio en Avenida Corrientes vindt u het Plaza de la Républica. Dit plein wordt gekenmerkt door de 67 meter hoge obelisk, de meest karakteristieke bezienswaardigheid van Buenos Aires. U neemt tevens een kijkje in de trendy wijken Puerto Madero, Palermo en Recoleta waar zich in de 19e en 20e eeuw veel aristocraten gevestigd hebben. Hier bevinden zich exclusieve boetiekjes en prachtige, in Franse stijl gebouwde, huizen die nu vaak als ambassade gebruikt worden. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om optioneel een speciaal diner inclusief onvergetelijke tangoshow bij te wonen. (O)

Dag
4

Buenos Aires – Ushuaia

In de ochtend wordt u naar de nationale luchthaven van Buenos Aires gebracht en vliegt u naar Ushuaia. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Ushuaia ligt in Vuurland, een eilandengroep in het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. De naam Vuurland is bedacht door de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan. Toen hij voor het eerst de eilanden passeerde, zag hij namelijk de vele kampvuren branden die door de oorspronkelijke bewoners waren aangestoken. De archipel wordt van het Zuid-Amerikaanse vasteland gescheiden door de Straat van Magellaan. Vuurland bestaat uit een hoofdeiland, Isla Grande de Tierra del Fuego, en vele kleine eilandjes. De eilandengroep is verdeeld over Argentinië en Chili.

Ushuaia is de belangrijkste plaats van het Argentijnse deel van Vuurland en tevens de zuidelijkste stad ter wereld. Het ligt aan de oever van het Beaglekanaal en wordt omgeven door indrukwekkende bergen. Door deze mooie locatie kunt u genieten van zowel de zee, de bossen als de bergen. Ushuaia staat ook bekend als de toegangspoort tot het immense en mysterieuze Antarctica. Maar de stad heeft veel meer te bieden. U vindt hier vrolijk gekleurde huizen en veel restaurants en bars. Er zijn ook een aantal kleine musea die het bezoeken waard zijn zoals het Museo Maritimo y del Presidio. (O)

Dag
5

Ushuaia

Vandaag kunt u zelf op ontdekking gaan in de omgeving van Ushuaia of u kunt een excursie maken naar het Tierra del Fuego Nationaal Park. In dit park vindt u imposante meren en gletsjers en overweldigende flora en fauna. Tijdens de excursie maakt u een ca. 3 uur durende trekking door één van de mooiste gebieden van het park. U wandelt door prachtige bossen en langs de oever van Ensenada baai. Het tempo is rustig en onderweg wordt voldoende tijd genomen om te genieten van de omgeving en om foto’s te maken. Na de lunch rijdt u naar Lapataia baai waar u een kanotocht maakt. Voor aanvang krijgt u eerst een korte instructie en vervolgens peddelt u ca. 1,5 uur door riviertjes en lagunes naar Lapataia baai. Voor de trekking adviseren wij u stevige wandelschoenen met een goed profiel te dragen omdat sommige paden door smeltwater glibberig kunnen zijn. (O)

Dag
6

Ushuaia – El Calafate

Voordat u doorvliegt naar de volgende bestemming in Argentinië, kunt u deze ochtend een tocht per catamaran over het Beaglekanaal maken. Tijdens deze tocht kunt u niet alleen genieten van prachtige vergezichten over het kanaal en de besneeuwde bergtoppen maar u kunt ook een grote variëteit aan zeedieren spotten. U vaart langs ruige rotseilandjes die bevolkt worden door aalscholvers, albatrossen, reuzenstormvogels, zeeleeuwen, zeeolifanten en soms ook pinguïns. Aansluitend wordt u naar de luchthaven van Ushuaia gebracht en vliegt u naar El Calafate. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. El Calafate is het uitgangspunt voor het maken van excursies naar de gletsjers in de nabije omgeving. (O)

Dag
7

El Calafate: excursie Perito Moreno gletsjer

’s Ochtends vertrekt u voor een prachtige rit langs Lago Argentino naar het Los Glaciares Nationaal Park. Hier bevindt zich de Perito Moreno gletsjer, één van de grootste gletsjers ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord waar het ijs 60 meter dik, 5 km breed en 30 km lang is. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter. Vanaf houten terrassen kunt u dit natuurwonder aanschouwen. Na het bezoek aan de gletsjer kunt u de gletsjer vanaf een heel ander perspectief te bekijken. Met de optionele excursie Nautical Safari vaart u naar het zuidelijke punt van de Channel of Ice waar u met de boot tot vlakbij de ijsmuur van de gletsjer komt. U hoort het bewegen van het gletsjerijs en ziet de ijsblokken losraken en met donderend geraas van grote hoogte in het opspattende water storten. Een unieke ervaring! (O)

Dag
8

El Calafate

U heeft een volle dag de tijd om vanuit uw hotel in El Calafate deel te nemen aan verschillende optionele excursies. Maak vanuit het toeristische dorpje El Chalten een gemakkelijke trekking door het Los Glaciares Nationaal Park naar Laguna Capri of geniet tijdens de prachtige boottocht All Glaciers van het adembenemende gletsjerlandschap. Ook kunt u een boottocht maken naar Estancia Cristina waarbij u langs de indrukwekkende Upsala gletsjer vaart, de grootste gletsjer van Zuid-Amerika. Als u van boord gaat bij de estancia zult u versteld staan van de schilderachtige uitzichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen, meren, rivieren en gletsjers. Bij de Estancia Cristina Classic excursie maakt u samen met een gids een wandeling door de vallei naar een prachtig uitzichtpunt en de Los Perros River waterval. Bij de Estancia Cristina Discovery excursie maakt u samen met een gids een tocht per 4×4 voertuig. (O)

Dag
9

El Calafate – Puerto Madryn 

In de ochtend wordt u naar de luchthaven van El Calafate gebracht en vliegt u naar Trelew. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel in Puerto Madryn. Deze badplaats is gelegen in het noordelijke deel van Patagonië en heeft door het milde en droge klimaat een hele andere uitstraling dan de plaatsen in het zuiden van Patagonië. Puerto Madryn heeft een levendig centrum en u vindt er veel gezellige restaurantjes en eetcafés waar u kunt genieten van de lekkerste visgerechten.

U kunt vandaag optioneel een bezoek brengen aan het kleine schiereiland Punta Tombo. Hier vindt u de grootste pinguïnkolonie buiten Antarctica. Tussen september en april komt er namelijk een enorm aantal magelhaenpinguïns naar dit schiereiland om hier hun eieren te leggen. Het hoogtepunt is in januari wanneer u er zo’n 800.000 kunt verwachten. In het reservaat kunt u rustig wandelen over de speciaal aangelegde wandelpaden. Overal ziet u deze komische vogels van dichtbij. Om voedsel te halen nemen ze de kortste weg naar zee zodat ze vaak voor uw voeten langs dribbelen. (O) 

Dag
10

Puerto Madryn

Puerto Madryn is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Península Valdés. Vandaag maakt u een excursie naar dit schiereiland, een waar paradijs voor natuurliefhebbers en dé plek om wildlife te spotten. Aan beide kanten van het schiereiland liggen rustige baaien waar zeedieren naartoe komen om zich voort te planten. U vindt hier zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns maar ook vele vogelsoorten. Península Valdés is vooral bekend vanwege de vele walvissen die langs de kust zwemmen. Dit is dan ook één van de beste plekken ter wereld om deze imposante dieren te spotten. Het walvisseizoen loopt van juni t/m december en in deze periode kunt u dan ook optioneel een walvissafari per boot maken om deze dieren van dichtbij te bewonderen. De boot vertrekt vanuit Puerto Piramides op het schiereiland Península Valdes en de tocht duurt ca. 1,5 uur. (O)

Dag
11

Puerto Madryn – Puerto Iguazú

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Trelew gebracht en vliegt u naar Puerto Iguazú. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. De Iguazú watervallen bevinden zich op het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Het is de grootste verzameling watervallen ter wereld. Het nationale park bestaat uit 275 watervallen van ca. 80 meter hoog die zich over 2,7 km uitstrekken. Rondom de watervallen bevindt zich een subtropisch regenwoud met meer dan 2.700 plantensoorten. In het park komen dieren voor zoals de reuzenmiereneter, tapir, jaguar en kaaiman. Het park staat sinds 1986 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. (O)

Dag
12

Puerto Iguazú

Vandaag bezoekt u het Argentijnse deel van het nationale park. Hier kunt u de watervallen bijna aanraken. De speciale loopbruggen en diverse trappen over het snelstromende water bieden onvergetelijke uitzichten van zowel boven als beneden. Het bulderend geraas van het water, de betoverende regenbogen en de weelderige vegetatie zorgen hier voor een grandioos natuurspektakel. U kunt optioneel de Gran Aventura boottocht boeken. Met een speciale truck rijdt u via een onverharde weg de jungle in. Onderweg leert u meer over de flora en fauna in dit gebied. Daarna gaat u aan boord van een speciaal aangepaste motorboot waarmee u door de canyon van de Iguazú rivier naar de watervallen vaart. U vaart op spectaculaire wijze langs kleine watervalletjes en stroomversnellingen tot vlakbij het watergeweld. (O)

Dag
13

Puerto Iguazú – Buenos Aires

’s Ochtends bezoekt u het Braziliaanse deel van het nationale park. Hier heeft u het beste overzicht. Bij de ingang van het park stapt u op een bus die u naar de verschillende bezienswaardigheden brengt. U maakt een wandeling over de speciale loopbruggen en bereikt een uitzichtpunt met een fantastisch zicht over de spectaculaire Garganta do Diablo, een bijna cirkelvormige waterval van 80 meter hoog. Aansluitend wordt u naar de luchthaven van Puerto Iguazú gebracht en vliegt u naar Buenos Aires. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor uw laatste overnachting. (O)

Dag
14

Buenos Aires – Amsterdam

Transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany