Bestseller
vanaf € 3999,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Avontuurlijke reis per 4WD door de meest afgelegen gebieden in Argentinië en Chili
Bezoek de highlights van Santiago de Chile tijdens de stadstour
Ontdek het koloniale dorpje Puerto Varas vol Duitse invloeden
Rijd over de Carretera Austral, één van de mooiste wegen van Zuid-Amerika
Bewonder de hangende Ventisquero Colgante gletsjer in het Queulat Nationaal Park
Maak een boottocht naar de marmeren grotten van Capillas de Mármol
Bezoek de Perito Moreno gletsjer, één van de grootste gletsjers ter wereld
Geniet van de prachtige gletsjers, bergen en meren in Torres del Paine Nationaal Park
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Vanwege de coronapandemie zijn de grenzen tussen Chili & Argentinië gesloten. Het is nog niet duidelijk wanneer de grenzen weer open gaan. De autoverhuurbedrijven in Chili hebben besloten dat, ook als de grenzen open gaan, het in 2022 niet is toegestaan om met een Chileense huurauto de grens naar Argentinië over te gaan. Het is daarom niet mogelijk om deze autorondreis te boeken. Zodra de grenzen open zijn, is het wel mogelijk om met het openbaar vervoer of een (privé) transfer de grens naar Argentinië over te gaan. 

Tijdens deze autorondreis moet u rekening houden met lange rijtijden door soms bijzonder afgelegen gebieden. Bent u avontuurlijk ingesteld en durft u deze uitdaging aan? Dan bent u verzekerd van een zeer bijzondere reiservaring!

Dag
1

Amsterdam – Santiago de Chile

Vertrek vanaf Amsterdam naar Santiago de Chile.

Dag
2

Santiago de Chile

U komt ’s ochtends aan op de luchthaven van Santiago de Chile. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze. Santiago de Chile, ingeklemd tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte, is één van de modernste steden van Zuid-Amerika. Maar het koloniale verleden is ook nog duidelijk zichtbaar, vooral in het historisch district waar koloniale gebouwen en interessante musea te vinden zijn. ’s Middags maakt u een stadstour en ziet u o.a. het historisch centrum, de San Cristobal heuvel en Palacio de la Moneda, het paleis waarin de Chileense regering huist. Daarnaast ziet u het Plaza de Armas waar zich de kathedraal en het nationaal historisch museum bevinden. Vervolgens rijdt u langs Parque Forestal naar de uitgaanswijk Bellavista. Hier kunt u wandelen door de smalle straatjes en de authentieke Chileense sfeer proeven. Bovendien vindt u er een enorm aanbod aan restaurants, bars en terrasjes.

Dag
3

Santiago de Chile – Puerto Montt – Puerto Varas/Petrohué (23/80 km)

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Santiago de Chile gebracht en vliegt u naar Puerto Montt. Na aankomst volgt de transfer naar het autoverhuurkantoor waar u de huurauto ophaalt. Vervolgens rijdt u in 30 minuten naar uw hotel in Puerto Varas of in 1,5 uur naar uw hotel in Petrohué. Puerto Varas is een koloniaal dorpje met veel Duitse invloeden en ligt aan Lago Llanquihue. Eind 19e eeuw vestigden Duitse kolonisten zich hier. In dit charmante dorpje zijn veel van die Duitse invloeden nog terug te vinden in onder andere de architectuur maar ook in de keuken. Lago Llanquihue, het op één na grootste meer van Chili, en de omliggende vulkanen maken van Puerto Varas een echt outdoor paradijs. Petrohué is een klein plaatsje aan de oever van Lago Todos los Santos, nabij het Vicente Perez Rosales Nationaal Park.

Afhankelijk van de aankomsttijd heeft u ’s middags de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Vicente Pérez Rosales Nationaal Park dat is gelegen op 55 km van Puerto Varas en 6 km van Petrohué. In dit nationale park kunt u een wandeling maken naar de prachtige Petrohué waterval of bij Lago Todos los Santos genieten van mooie vergezichten op de Osorno, Puntiagudo en Tronador vulkanen. Dit meer wordt ook wel het smaragdmeer genoemd vanwege de smaragdgroene kleur van het water. Vervolgens kunt u via Ensenada naar het skicentrum rijden vanwaar u kunt genieten van een fantastisch uitzicht over de omliggende vulkanen en Lago Llanquihue. (O)

Dag
4

Puerto Varas – Bariloche (375 km)

’s Ochtends vertrekt u voor een prachtige rit van ca. 8 uur door de Andes. In Frutillar, een oude stad aan de oever van Lago Llanquihue, vindt u veel in Duitse stijl gebouwde huizen en heeft u een prachtig uitzicht op de Osorno vulkaan. Vervolgens rijdt u verder richting het noorden naar Mirador de los Volcanes. Hier heeft u een adembenemend uitzicht op de omliggende vulkanen. Dan bereikt u het Puyehue Nationaal Park, een prachtig gebied met dichte bossen, meren, vulkanen, rivieren en watervallen.

Bij het oversteken van de grens naar Argentinië passeert u het schitterende Lago Espejo en Lago Correntoso. In het mooie bergdorpje Villa La Angostura kunt u stoppen om te lunchen. Tenslotte rijdt u via Lago Nahuel Huapi naar uw hotel in San Carlos de Bariloche. Bariloche is prachtig gelegen aan Lago Nahuel Huapi in het noordwesten van Argentijns Patagonië. Het is een echte wintersportplaats, maar ook in de zomer is het er mooi en kunt u wandelen, fietsen, kajakken of een boottocht maken. In Bariloche en omgeving vindt u veel Zwitserse invloeden, hetgeen niet alleen tot uiting komt door de houten chaletbouw, maar ook door de sfeer. Bariloche is een waar walhalla voor chocoholics want overal in de stad vindt u chocoladewinkels. (O)

Dag
5

Bariloche – Futaleufú (345 km)

Na het ontbijt rijdt u in ca. 8 uur naar Futaleufú in Chili. U rijdt via Villa Mascardi naar het charmante plaatsje El Bolsón dat aan de voet van de Piltriquitron berg ligt. Dit hippie stadje uit de jaren 70 heeft nog steeds haar charme bewaard en de ambachtelijke markt is de grote trekpleister. Vervolgens rijdt u via Esquel langs het Alerces Nationaal Park. De route voert door diepe valleien, bossen, meren en langs besneeuwde bergtoppen. U laat Argentinië achter u en steekt de grens over naar Chili. Na 15 minuten bereikt u uw hotel in het dorpje Futaleufú. (O)

Dag
6

Futaleufú – Queulat Nationaal Park/Puyuhuapi (220/200 km)

In de ochtend vertrekt u in zuidelijke richting langs de diepblauwe Futaleufú rivier naar de Carretera Austral. Deze ongeasfalteerde verlenging van de Panamericana is ongetwijfeld één van de mooiste wegen van Zuid-Amerika. De soms zware rit wordt goed gemaakt door het ruige en spectaculaire landschap en de ongerepte natuur. U rijdt langs diverse meren en watervallen en komt na ca. 5 uur aan in uw hotel aan de rand van het Queulat Nationaal Park of in Puyuhuapi. (O)

Dag
7

Queulat Nationaal Park

Vandaag kunt u een trekking maken door het weelderige Queulat Nationaal Park. Het hoogtepunt van dit park is de hangende Ventisquero Colgante gletsjer. Deze indrukwekkende ijskap hangt in een kloof tussen twee bergwanden. Hierdoor lijkt het net een bevroren waterval. Als u geluk heeft, kunt u zien hoe grote ijsblokken met donderend geraas op de rotsen beneden storten. Vervolgens kunt u naar Laguna Témpanos wandelen waar het melkachtige water van de gletsjer wordt opgevangen voordat het naar de Ventisquero rivier stroomt. (O)

Dag
8

Queulat Nationaal Park/Puyuhuapi – Coyhaique (205/220 km)

Na het ontbijt vervolgt u de rit over de Carretera Austral naar Coyhaique, de hoofdstad van de XI regio. De route van ca. 5 uur voert door een prachtig berglandschap met groene bossen en indrukwekkende planten. (O)

Dag
9

Coyhaique – Puerto Guadal (280 km)

Vandaag rijdt u door een verbazingwekkend gekleurd canyonlandschap in ca. 6 uur naar Lago General Carrera. De bergen, de ijsvlakte aan de horizon en de intense diepblauwe kleur van het meer, maken dit één van de mooiste plekken van Zuid-Amerika. Onderweg kunt u een boottocht maken naar Capillas de Mármol, een fantastisch labyrint van marmeren grotten. Deze zogenaamde kapellen van marmer bevinden zich aan de oever van Lago General Carrera. Het is een unieke formatie van blauwe en grijzen grotten, tunnels en pilaren die worden omringd door het turquoise water van het meer. De drie belangrijkste formaties hebben de namen de kapel, de kathedraal en de grot gekregen. (O) 

Er vinden wegwerkzaamheden plaats op de weg tussen Cerro Castillo en Puerto Tranquilo. De weg zal volledig worden gesloten op maandag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur. Op de momenten dat de weg wel geopend is, geldt er een lagere maximumsnelheid waardoor de rit langer duurt dan normaal. Wij adviseren u daarom vroeg in de ochtend te vertrekken zodat u op tijd op de volgende plaats van bestemming kunt komen.

Dag
10

Puerto Guadal

Deze dag is ter vrije besteding. Geniet van het prachtige landschap of maak een trekking in de omgeving. De lodge biedt een grote keuze aan optionele excursies. Zo kunt u paardrijden, kanoën, raften of een boottocht maken. (O)

Dag
11

Puerto Guadal – Hipólito Yrigoyen (415 km)

Na het ontbijt verlaat u de Carretera Austral en rijdt u door de Chacabuco vallei richting de Argentijnse grens naar Chile Chico. Nadat u de grens bent overgestoken, verandert het landschap in een droge en winderige pampa met guanaco’s en ñandu’s. U rijdt via Perito Moreno en Bajo Caracoles naar Hipólito Yrigoyen. Na een rit van ca. 8 uur komt u aan bij een eenvoudige hostería. (O)

Dag
12

Hipólito Yrigoyen – El Calafate (640 km)

U vertrekt vroeg voor een lange rit van ca. 10 uur naar El Calafate. U rijdt terug richting Bajo Caracoles en vervolgt daarna uw weg over de Ruta 40 door eindeloos steppegebied totdat u in de namiddag het smaragdgroene Lago Viedma bereikt. Vanaf hier rijdt u langs de oever van Lago Argentino naar El Calafate waar u in de avond aankomt. El Calafate is een klein en gezellig stadje. Het ligt aan de zuidelijke oever van Lago Argentino en aan de voet van het Andesgebergte. Dit is het uitgangspunt voor het maken van excursies naar de gletsjers in de nabije omgeving. (O)

Dag
13

El Calafate

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de Perito Moreno gletsjer. U rijdt via een prachtige route langs Lago Argentino naar het Los Glaciares Nationaal Park. Hier bevindt zich één van de grootste gletsjers ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord waar het ijs 60 meter dik, 5 km breed en 30 km lang is. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter. Vanaf houten terrassen kunt u dit natuurwonder aanschouwen. Na het bezoek aan de gletsjer kunt u de gletsjer vanaf een heel ander perspectief te bekijken. Met de optionele excursie Nautical Safari vaart u naar het zuidelijke punt van de Channel of Ice waar u met de boot tot vlakbij de ijsmuur van de gletsjer komt. U hoort het bewegen van het gletsjerijs en ziet de ijsblokken losraken en met donderend geraas van grote hoogte in het opspattende water storten. Een unieke ervaring! (O)

Dag
14

El Calafate – Torres del Paine Nationaal Park (405 km)

Na het ontbijt laat u Argentinië wederom achter u en reist u in ca. 6 uur naar misschien wel het mooiste nationale park van Chili, het Torres del Paine Nationaal Park. In dit schitterende park met gletsjers, meren en vele diersoorten torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over terwijl hoog in de lucht condors cirkelen. U bezoekt de mooiste plekjes van het park. Onderweg kunt u stoppen bij de Cerro Condor waar u een schitterend uitzicht heeft over Lago Pehoe en de toppen van de Torres en de Cuernos. Bij Lago Grey ziet u vanaf het strand de ijsschotsen in het meer drijven met op de achtergrond de indrukwekkende Grey gletsjer, de waterval Salto Grande en Lago Nordenskjöld. (O)

Dag
15

Torres del Paine Nationaal Park

Vandaag kunt op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. U kunt diverse wandelingen door het park maken en genieten van het adembenemende uitzicht over de gletsjermeren. Of maak een boottocht naar de gletsjer bij Lago Grey, een paardrijdtocht of ga raften naar het Última Esperanza fjord en de Serrano gletsjer. Ongetwijfeld zult u guanaco’s en ñandu’s spotten en misschien zelfs wel de majestueuze condors. (O)

Dag
16

Torres del Paine Nationaal Park – Punta Arenas (400 km)

’s Ochtends kunt u een bezoek brengen aan Laguna Azul. In het verbazingwekkende blauwgekleurde water van de lagune ziet u de weerspiegeling van de ‘torens’. Rond de lagune heerst een microklimaat. Doordat de temperatuur in de zomer kan oplopen tot 30°C vindt u in dit gedeelte van het nationale park ook andere flora en fauna. Vervolgens rijdt u via Puerto Natales in ca. 6 uur naar Punta Arenas. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Cueva de Milodon, een nationaal monument van diverse rotsformaties en grotten. De grootste grot is 30 meter hoog, 50 meter breed en 200 meter diep. In 1896 werd in één van de grotten een stuk huid en botten van een dier gevonden. Dit bleek afkomstig te zijn van een Milodon, een grote herbivoor uit de ijstijd. Na aankomst in Punta Arenas levert u de huurauto in bij uw hotel. (O)

Dag
17

Punta Arenas – Santiago de Chile

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Punta Arenas voor de terugvlucht naar Santiago de Chile voor uw laatste overnachting. (O)

Dag
18

Santiago de Chile – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Santiago de Chile voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
19

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany