bestseller
vanaf € 4050,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Avontuurlijke reis per 4WD door de meest afgelegen gebieden in Argentinië en Chili
De mooiste weg van Zuid-Amerika, de Carretera Austral
Adembenemende nationale parken
Rijden door eindeloos steppengebied
De Perito Moreno gletsjer

Dag tot dag

De Transpatagonia Overland rondreis per auto is een reis waarbij u rekening moet houden met lange rijtijden door soms bijzonder afgelegen gebieden. Bent u avontuurlijk ingesteld en durft u deze uitdaging aan, dan kunt u verzekerd zijn van een zeer bijzondere reiservaring.

Dag
1

Amsterdam – Santiago de Chile

Vertrek vanaf Amsterdam naar Santiago de Chile.

Dag
2

Santiago de Chile

’s Morgens komt u aan op de luchthaven van Santiago de Chile. Aansluitend volgt transfer naar uw hotel voor een overnachting. Santiago de Chile, gelegen in de vruchtbare Centrale Vallei en ingeklemd tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte is een van de modernste en meest welvarende steden van Zuid-Amerika. Maar ook het koloniale verleden is nog duidelijk zichtbaar, met name in het historisch district, waar prachtige koloniale gebouwen en interessante musea te vinden zijn. Een van die gebouwen is het Moneda paleis, waar president Allende in 1973 om het leven kwam tijdens een militaire coup. ’s Middags maakt u een stadstour en ziet o.a. de oude woonwijken, de Chileense Universiteit, de San Francisco kerk, de Plaza de Armas, het presidentiële paleis, het hooggerechtshof en de luxe woonwijk Las Condes.

Dag
3

Santiago de Chile – Puerto Varas (ca. 135 km/rijtijd ca. 6 uur, incl. bezoek NP)

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Puerto Montt. Hier neemt u uw huurauto in ontvangst. Aansluitend rijdt u naar Puerto Varas of Petrohué, waar u overnacht. Afhankelijk van de aankomsttijd heeft u ’s middags de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Vicente Pérez Rosales Nationaal Park met de indrukwekkende Osorno vulkaan, één van de mooiste vulkanen ter wereld. U kunt hier tot een hoogte van 1.350 m rijden, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de omgeving en soms zelfs tot aan de Grote Oceaan. Als het weer goed is, kunt u naar de sneeuwgrens lopen. (O)

Dag
4

Puerto Varas – Bariloche (ca. 375 km/rijtijd ca. 8 uur)

Vertrek naar Frutillar, een stadje met prachtige oude, in Duitse stijl gebouwde huizen. Daarna rijdt u richting Puyehue Nationaal Park, waar u een korte wandeling kunt maken. Bij Cardenal Samore steekt u de grens met Argentinië over en passeert de schitterende Espejo en Correntoso meren. Langs de oever van het Nahuel Huapi meer rijdt u naar het mooie stadje Villa La Angostura. Tenslotte bereikt u via een mooie weg door de Andes uiteindelijk Bariloche, prachtig gelegen op 770 m hoogte aan het Nahuel Huapi meer in het noordwesten van Argentijns Patagonië. Het is een echte wintersportplaats, maar ook in de zomer is het er mooi en geschikt om te wandelen, fietsen, kayakken of om een boottocht te maken. Bariloche en omgeving hebben veel Zwitserse invloeden, hetgeen niet alleen tot uiting komt door de houten chaletbouw, maar ook door de sfeer. Bariloche is een waar walhalla voor chocoholics. Overal in de stad vindt u chocoladewinkels, waarvan sommige zo groot zijn als een supermarkt. Overnachting in Bariloche. (O)

Dag
5

Bariloche – Futaleufú (ca. 345 km/rijtijd ca. 8 uur)

Via het charmante plaatsje El Bolsón, een hippie-stadje uit de jaren 70, dat nog steeds haar charme heeft bewaard, rijdt u naar het Alerces Nationaal Park. De route voert door diepe valleien, bossen, meren en langs besneeuwde bergtoppen. U steekt de grens met Chili over en bereikt het beroemde plaatsje Cholia, waar de bandieten Butch Cassidy en Sundance Kid zich verborgen hielden voor de Amerikaanse geheime dienst. Overnachting in Futaleufú. (O)

Dag
6

Futaleufú – Puyuhuapi (ca. 220 km/rijtijd ca. 5 uur)

Vandaag vertrekt u in zuidelijke richting over de Carretera Austral. Deze ongeasfalteerde verlenging van de Panamericana is ongetwijfeld één van de mooiste wegen van Zuid-Amerika. De soms zware rit wordt goed gemaakt door de prachtige omgeving en de ongerepte natuur. U rijdt langs de diepblauwe Futaleufú rivier en passeert diverse meren en watervallen. Twee overnachtingen in Puyuhuapi. (O)

Dag
7

Puyuhuapi

Vandaag kunt u een trekking maken door het weelderige Queulat Nationaal Park. Hoogtepunt is het uitzicht op de hangende gletsjer. Als u geluk heeft kunt u zien hoe grote ijsblokken met donderend geraas op de rotsen beneden storten. Vervolgens kunt u naar de Laguna Témpanos wandelen, waar het melkachtige water van de gletsjer wordt opgevangen, voordat het naar de Ventisquero rivier stroomt. (O)

Dag
8

Puyuhuapi – Coyhaique (ca. 220 km/rijtijd ca. 5 uur)

Na het ontbijt vervolgt u de rit over de Carretera Austral naar Coyhaique, de hoofdstad van de XI regio. De route voert door prachtig berglandschap met groene bossen en indrukwekkende planten. Overnachting in Coyhaique. (O)

Dag
9

Coyhaique – Puerto Guadal (ca. 280 km/rijtijd ca. 6 uur)

Vandaag rijdt u door een verbazingwekkend gekleurd canyonlandschap naar Lake General Carrera. De bergen, de noordelijke ijsvlakte aan de horizon en de intense diepblauwe kleur van het meer, maken dit gebied tot een van de mooiste plekken van Zuid-Amerika. Onderweg kunt u een boottocht maken naar Capilla de Mármol, een fantastisch labyrinth van marmeren grotten. Overnachting in een comfortabele lodge. (O) 

Dag
10

Puerto Guadal

Deze dag is ter vrije besteding. Geniet van het prachtige landschap of maak een trekking in de omgeving. De lodge biedt een grote keuze aan optionele activiteiten. Zo kunt u paardrijden, kanoën, raften of een bootexcursie maken. (O)

Dag
11

Puerto Guadal – Hipólito Yrigoyen (ca. 415 km/rijtijd ca. 8 uur)

Nadat u eerst de Rio Baker gevolgd bent, gaat de rit verder door de Chacabuco vallei met verschillende estancia’s, totdat u de Argentijnse grens Chile Chico bereikt. Nadat u de grens bent overgestoken verandert het landschap compleet in een droge en winderige pampa met diersoorten als guanaco’s en ñandu’s. Overnachting in een hostería (eenvoudig, doch de beste accommodatie ter plaatse). (O)

Dag
12

Hipólito Yrigoyen – El Calafate (ca. 640 km/rijtijd ca. 10 uur)

Vroeg vertrek voor de lange rit naar El Calafate. U rijdt over de Ruta 40 door eindeloos steppengebied, totdat u in de namiddag het smaragdgroene Viedma meer bereikt. Vanhier rijdt u langs de oever van Lago Argentino naar El Calafate, waar u in de avond aankomt. Twee overnachtingen in El Calafate. (O)

Dag
13

El Calafate

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de Perito Moreno gletsjer. Een prachtige rit langs Lago Argentino voert u naar het Canal de Los Témpanos (het Kanaal van de IJsbergen). Hier bevindt zich de Perito Moreno, één van de grootste actieve gletsjers ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord, waar het ijs 60 m dik, 5 km breed en 30 km lang is. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter. Vanaf houten terrassen, die uitzicht bieden op de gletsjer kunt u dit wonder der natuur, dat onder bescherming van de UNESCO staat  aanschouwen. U ziet over elkaar schuivende ijsbrokken en enorme ijsrichels losbreken en met donderend geraas van grote hoogte in het opspattende water storten en zich vervolgens tot staalblauwe drijvende ijsbergen vormen. Ook kunt u een boottocht naar de gletsjer boeken. (O)

Dag
14

El Calafate – Torres del Paine (ca. 405 km/rijtijd ca. 6 uur)

Vandaag vertrekt u in de richting van de Chileense grens. Nadat u deze gepasseerd bent reist u verder naar het Torres del Paine Nationaal Park, misschien wel het mooiste nationale park van Chili. Tijdens de rit naar uw hotel kunt u al genieten van de prachtige vergezichten op het Paine massief. In dit schitterende park met gletsjers, meren en vele diersoorten torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over, terwijl hoog in de lucht condors cirkelen. Tijdens het bezoek aan het nationale park kunt u kennis maken met de unieke flora en fauna. Belangrijke bezienswaardigheden zijn o.a. de Cerro Condor, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over het Pehoe meer en de toppen van de Torres en de Cuernos. Maar ook Lago Grey, vanwaar u vanaf het strand de ijsschotsen in het meer ziet drijven met op de achtergrond de indrukwekkende Grey gletsjer, de waterval Salto Grande en het Nordenskjöld meer. Twee overnachtingen in Torres del Paine. (O)

Dag
15

Torres del Paine Nationaal Park

Vandaag kunt u diverse wandelingen door het park maken en genieten van het adembenemende uitzicht over gletsjermeren en de ‘Torens’. Of maak een excursie, zoals een boottocht naar de gletsjer bij Lago Grey, een paardrijtocht, diverse trektochten of een raftingtocht per zodiac naar de Última Esperanza fjord en de Serrano gletsjer. Ongetwijfeld zult u guanaco’s en ñandu’s kunnen spotten en misschien zelfs wel de majestueuze condors. (O)

Dag
16

Torres del Paine – Punta Arenas (ca. 400 km/rijtijd ca. 6 uur)

’s Morgens kunt u nog een bezoek brengen aan Laguna Azul, gelegen in het noordoosten van het nationaal park. Hier ziet u de ‘Torens’ weerspiegelen in het verbazingwekkende blauwgekleurde water van de lagune. Rond de lagune heerst een microklimaat. Doordat de temperatuur in de zomer kan oplopen tot ca. 30°C vindt u in dit gedeelte van het nationale park ook een andere flora en fauna. Na een laatste blik op de ‘Torens’ verlaat u het park en gaat u op weg naar Puerto Natales, gelegen aan de Última Esperanza fjord. Voordat u hier aankomt kunt u nog een bezoek brengen aan de grotten van Milodón. Daarna vervolgt u uw weg naar Punta Arenas. Niet ver hier vandaan kunt u de pinguïnkolonie in Otway (te bezoeken van half oktober t/m eind maart) of een ñandufokkerij bezoeken. Na aankomst in Punta Arenas levert u uw huurauto in bij uw hotel. Overnachting in Punta Arenas. (O)

Dag
17

Punta Arenas – Santiago de Chile – Amsterdam

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Punta Arenas. Aansluitend vertrekt u via Santiago de Chile naar Amsterdam. (O)

Dag
18

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.