vanaf € 357,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek dit schiereiland, een waar paradijs voor natuurliefhebbers
Ga op zoek naar zeeolifanten, pinguïns en walvissen
Bezoek Punta Tombo, de grootste broedplaats van magelhaenpinguïns
Boek van juni t/m december een optionele walvissafari

Dag tot dag

Dag
1

Trelew – Puerto Madryn

Na aankomst op de luchthaven van Trelew volgt de transfer naar uw hotel in Puerto Madryn. Deze badplaats is gelegen in het noordelijke deel van Patagonië en heeft door het milde en droge klimaat een hele andere uitstraling dan de plaatsen in het zuiden van Patagonië. Puerto Madryn heeft een levendig centrum en u vindt er veel gezellige restaurantjes en eetcafés waar u kunt genieten van de lekkerste visgerechten.  

Dag
2

Puerto Madryn

Puerto Madryn is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Península Valdés. Vandaag maakt u een excursie naar dit schiereiland, een waar paradijs voor natuurliefhebbers en dé plek om wildlife te spotten. Aan beide kanten van het schiereiland liggen rustige baaien waar zeedieren naartoe komen om zich voort te planten. U vindt hier zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns maar ook vele vogelsoorten. Península Valdés is vooral bekend vanwege de vele walvissen die langs de kust zwemmen. Dit is dan ook één van de beste plekken ter wereld om deze imposante dieren te spotten. Het walvisseizoen loopt van juni t/m december en in deze periode kunt u dan ook optioneel een walvissafari per boot maken om deze dieren van dichtbij te bewonderen. De boot vertrekt vanuit Puerto Piramides op het schiereiland Península Valdes en de tocht duurt ca. 1,5 uur. (O)

Dag
3

Puerto Madryn – Trelew

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Trelew gebracht. Onderweg brengt u een bezoek aan het kleine schiereiland Punta Tombo. Hier vindt u de grootste pinguïnkolonie buiten Antarctica. Tussen september en april komt er namelijk een enorm aantal magelhaenpinguïns naar dit schiereiland om hier hun eieren te leggen. Het hoogtepunt is in januari wanneer u er zo’n 800.000 kunt verwachten. In het reservaat kunt u rustig wandelen over de speciaal aangelegde wandelpaden. Overal ziet u deze komische vogels van dichtbij. Om voedsel te halen nemen ze de kortste weg naar zee zodat ze vaak voor uw voeten langs dribbelen. (O) 

De excursie naar Punta Tombo kan worden uitgevoerd van september t/m april. Daarom is deze excursie van november t/m maart inbegrepen en kan de excursie gedurende onze zomer optioneel bijgeboekt worden.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany