vanaf € 240,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Een schiereiland aan de oostkust van Argentinië met een rijk dierenleven
Ga op zoek naar zeeolifanten, pinguïns en walvissen
Bezoek Punta Tombo, de grootste broedplaats van magelhaenpinguïns
Boek van juni tot december een optionele walvissafari

Dag tot dag

Bij vertrek tussen 1 april & 31 oktober is de excursie naar Punta Tombo op dag 3 niet inbegrepen. De excursie kan optioneel bijgeboekt worden. Vanaf 1 november is deze excursie wel inbegrepen.

Dag
1

Trelew – Puerto Madryn

Na aankomst op de luchthaven van Trelew volgt de transfer naar uw hotel in Puerto Madryn voor twee overnachtingen. Deze havenplaats is het uitgangspunt voor het maken van verschillende excursies en heeft leuke restaurantjes waar u heerlijk vis kunt eten. Puerto Madryn ligt in de provincie Chubut aan de oostkust van Argentinië, vlakbij het schiereiland Península Valdés. Dit schiereiland is grotendeels vlak, droog en schaars begroeid en wordt in het binnenland bewoond door dieren als guanaco’s, gordeldieren, mara’s en ñandu’s. De belangrijkste attractie is echter het rijke en gevarieerde dierenleven aan de kust.  

Dag
2

Puerto Madryn: excursie Península Valdés

Vandaag bezoekt u Península Valdés, een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Hoewel de begroeiing schaars is, komen er veel dieren voor op dit schiereiland. Península Valdés is een beschermd natuurgebied en staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U zult er kolossale zeeolifanten tegenkomen en speelse zeeleeuwen waarnemen die liggen te zonnen op de stranden van Punta Delgada. De omgeving van Puerto Madryn is één van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. Van juni tot december kunt u optioneel een boottocht maken om op zoek te gaan naar deze imposante dieren. De boot vertrekt vanuit Puerto Piramides op het schiereiland Península Valdes en de tocht duurt ca. 1,5 uur. (O)

Dag
3

Puerto Madryn – Trelew

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Trelew gebracht. U heeft de mogelijkheid om onderweg een optioneel bezoek te brengen aan Punta Tombo. Hier vindt u de grootste broedplaats van magelhaenpinguïns ter wereld. De pinguïns komen hier jaarlijks rond begin september naartoe om te broeden en hun jongen op te voeden. In april vertrekken ze weer om vervolgens het volgende jaar terug te komen. Het hoogtepunt is in januari wanneer u er zo’n 800.000 kunt verwachten. In het reservaat kunt u rustig wandelen over de speciaal aangelegde wandelpaden. Overal ziet u deze komische vogels van dichtbij. Om voedsel te halen nemen ze de kortste weg naar zee zodat ze vaak voor uw voeten langs dribbelen. (O)

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.