Bestseller
vanaf € 4126,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Avontuurlijke rondreis door Namibië en Botswana
U verblijft in sfeervolle middenklasse accommodaties
Diverse optionele excursies mogelijk, zoals cruises, additionele game-drives en helikoptervluchten
Een 4WD of een auto met hogere wegligging is tijdens deze rondreis verplicht
Tevens is de Namibia & Botswana Highlights als 18-daagse (Windhoek-Victoria Falls), 20-daagse (Windhoek-Maun, incl. vlucht Kasane-Okavango Delta) en 22-daagse (Windhoek-Maun) rondreis te maken. Links naar de beschrijvingen vindt u onderaan deze pagina
Vliegt u met Lufthansa, dan wordt het traject Frankfurt-Windhoek en v.v. momenteel uitgevoerd door Eurowings Discovery, een dochtermaatschappij van Lufthansa. Deze maatschappij biedt de beste verbinding en kortste reistijd voor uw reis naar Namibië. Eurowings Discovery biedt echter niet hetzelfde hoge serviceniveau als Lufthansa. Houdt u er rekening mee dat u voor sommige services aan boord (bijvoorbeeld alcohol tijdens de maaltijd) apart dient af te rekenen.

Dag tot dag

 

Dag
1-2

Amsterdam – Windhoek

Vandaag vliegt u naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Na aankomst op dag 2 haalt u uw huurauto op en rijdt u op eigen gelegenheid naar uw accommodatie voor de overnachting. U heeft de rest van de middag de tijd om Windhoek te verkennen.

Dag
3-4

Windhoek – Sossusvlei (ca. 303 km)

U vertrekt in zuidelijke richting naar het mooie landschap van de oudste woestijn ter wereld, de Namib woestijn. U verblijft hier twee nachten. De rest van dag 3 en 4 zijn ter vrije besteding en u kunt een optionele tour boeken. We raden u aan op dag 4 vroeg op te staan en een tour naar Sossusvlei te maken. Door de opkomende zon veranderen de duinen constant van kleur: van bruin naar diep rood tot oranje en uiteindelijk naar geel. Beklim een van de duinen en bezoek Deadvlei en Sesriem Canyon. Deadvlei ligt nabij de Sossusvlei. Hier ziet u veel dode acacia bomen. Toen dit gebied opdroogde zijn deze bomen gestorven. U kunt hier prachtige foto’s maken, het gebied is zeer fotogeniek met de dode bomen tegen een achtergrond van rode duinen en een heldere blauwe lucht. Ook Sesriem Canyon ligt niet ver van de Sossusvlei. Hier kunt u een wandeling maken door de 30 meter diepe kloof. (O)

Dag
5-6

Sossusvlei – Swakopmund (ca. 349 km)

Een vroeg vertrek vanuit de woestijn. Via de Kuiseb pas en Ghaub pas rijdt u richting de kust naar de historische plaats Swakopmund, waar u twee nachten verblijft. Swakopmund is een historische kustplaats, waar de invloed van het Duitse koloniale verleden nog sterk aanwezig is. Dag 6 is ter vrije besteding om Swakopmund en omgeving te ontdekken. Ook hier kunt u diverse (optionele) excursies maken. Wat dacht u van een dolfijnencruise, een kajaktocht door de lagune van Walvis Bay of een quad bike tocht door de duinen? (O)

Dag
7

Swakopmund – Damaraland (ca. 330 km)

Vroeg in de ochtend vertrekt u in noordelijke richting; onderweg kunt u een stop maken bij Cape Cross Seal Reserve (ca. 100 km extra en va. 10.00 uur geopend). Hier vindt u de grootste zeehondenkolonie in Zuidelijk Afrika. U komt langs de Brandberg Mountain Range, met de gelijknamige hoogste berg van Namibië, en rijdt verder naar Twyfelfontein. Damaraland is een verlaten gebied met massieve bergen, bijzondere rotsformaties en eindeloze vlaktes. U verblijft hier één nacht. (O,D)

Dag
8-10

Damaraland – Etosha National Park (ca. 229 km)

Na het ontbijt rijdt u in oostelijke richting naar Etosha National Park. U verblijft in twee verschillende camps in het park. In Etosha National Park leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheetahs. Tevens leven hier ca. 340 vogelsoorten, 110 reptielsoorten en bijzonder genoeg maar één vissoort. Bij de natuurlijke waterbronnen heeft u in dit droge gebied de meeste kans om dieren te spotten. Tijdens game-drives in uw eigen huurauto kunt u op zoek gaan naar deze dieren. (Dag 8-9: O, dag 10: O,D)

Dag
11

Etosha National Park – Rundu (ca. 373 km)

Op weg naar Rundu kunt u nabij Grootfontein de grootste meteoriet op aarde bekijken, de Hoba meteoriet. Deze meteoriet is in 1920 ontdekt en geschat wordt dat hij ongeveer 80.000 jaar geleden op aarde is neergekomen. Vervolgens komt u in het Kavango gebied langs de vele kleine dorpen waar u handgemaakte spullen kunt kopen. U verblijft een nacht nabij Rundu. (O)

Dag
12

Rundu – Caprivi (ca. 201 km)

Na het ontbijt volgt u de Kavango rivier in oostelijke richting totdat de rivier naar het zuiden buigt en de Okavango Delta in stroomt. Uw accommodatie is gelegen aan de oevers van de rivier in een mooi natuurgebied en nabij de Popa Falls. In de middag heeft u de tijd om een sunset cruise over de rivier te maken (optioneel). Natuurlijk kunt u ook relaxen in uw lodge en van het uitzicht genieten. (O)

Dag
13-14

Caprivi – Chobe National Park (ca. 371 km)

U rijdt richting de grens met Botswana en verblijft twee nachten in Kasane nabij het beroemde Chobe National Park, bekend om de grote kuddes olifanten. Door de ligging bij de Chobe rivier en de Savuti rivier trekt Chobe National Park een enorme hoeveelheid wild aan, waaronder leeuwen, nijlpaarden en zo’n 120.000 olifanten! Indien u tijdens deze reis nog geen olifanten hebt gezien, zult u ze hier zeer zeker tegen komen! Maar ook voor de vogelliefhebber is Chobe een waar paradijs. Er leven hier zo’n 350 verschillende soorten vogels. Tijdens uw verblijf maakt u een begeleide game-drive in Chobe National Park en een cruise op de Chobe rivier. (O)

Dag
15-16

Chobe National Park – Victoria Falls (ca. 76 km)

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Kasane in Botswana waar u uw auto parkeert voor twee dagen. Aansluitend vertrekt uw transfer naar Victoria Falls in Zimbabwe, de ‘adventure’ hoofdstad van Afrika. Tijdens uw verblijf maakt u een sunset cruise op de Zambezi rivier en u ziet tijdens een Tour of the Falls de indrukwekkende Victoria Falls: u maakt een wandeling en ziet vanaf diverse uitkijkpunten de watervallen. De Victoria Falls liggen op de grens van Zimbabwe en Zambia en storten over een lengte van 1,6 kilometer zo’n 100 meter naar beneden. Optioneel kunt u een spectaculaire helikoptervlucht boven de watervallen maken. (O)

Dag
17-18

Victoria Falls  – Makgadikgadi Pans (ca. 86 km + 312 km)

U wordt weer naar Kasane gebracht, haalt uw auto op en en rijdt naar het zuiden richting Nata. De komende twee dagen heeft u de tijd om de uitgestrekte zoutpannen te ontdekken. Het gebied staat bekend om de vele springbokken en gemsbokken die hier leven. De Makgadikgadi Pans zijn een van de grootste zoutvlakten in de wereld. In de droge tijd is dit een verlaten gebied, maar in het regenseizoen komen hier zebra’s, wildebeesten en roofdieren voor. U maakt een begeleide tour over de vlakten. (O)

Dag
19-20

Makgadikgadi Pans – Okavango Delta (ca. 311 km)

Vandaag rijdt u naar Maun, de ‘gateway’ naar Moremi Game Reserve en de Okavango Delta. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld. Dit fascinerende gebied bestaat uit lagunes en eilanden. U rijdt naar de luchthaven van Maun en vliegt naar de delta. U verblijft in een prachtig camp in de delta en maakt tochten per mokoro, begeleide bushwandelingen en game-drives. (O,L,D)

Dag
21

Maun – Ghanzi (ca. 285 km)

U vliegt terug naar Maun en rijdt verder naar de Kalahari woestijn. De Kalahari woestijn is een immens groot gebied, namelijk ca. 900.000 km². Het gebied beslaat een groot deel van Botswana, het oosten van Namibië en delen van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Angola. De oudste bewoners van de regio zijn de San of Bosjesmannen. U overnacht in Ghanzi. (O)

Dag
22

Ghanzi – Gobabis (ca. 321 km)

Na het ontbijt reist u naar de grens van Namibië. U kunt het beste een lunchpakket bij de lodge meenemen, omdat er onderweg niet veel gelegenheid is om iets te kopen. U passeert typisch Afrikaanse dorpen met huizen gemaakt van klei. Overnachting nabij Gobabis. (O)

Dag
23-24

Gobabis – Windhoek (168 km) – Amsterdam

Na het ontbijt rijdt u naar Windhoek, waar u uw huurauto op de luchthaven inlevert. Op dag 24 komt u in de ochtend aan op Schiphol. (Dag 23: O)

 

Andere varianten van deze reis

Van de mooie Namibia & Botswana Highlights autorondreis bestaan nog 3 varianten:

  • 18-daagse reis van Windhoek naar Victoria Falls. Klik hier
  • 20-daagse reis van Windhoek naar Maun. Klik hier
  • 22-daagse reis van Windhoek naar Maun. Klik hier
Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany