vanaf € 3324,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Engels- en Duitssprekende begeleiding
Prachtige natuurlandschappen
Fish River Canyon
Sossusvlei: hoogste zandduinen ter wereld
Damaraland met de bijzondere rotsformaties
Etosha National Park
Swakopmund aan de Atlantische Oceaan
Verblijf in goede middenklasse accommodaties
Vliegt u met Lufthansa, dan wordt het traject Frankfurt-Windhoek en v.v. momenteel uitgevoerd door Eurowings Discovery, een dochtermaatschappij van Lufthansa. Deze maatschappij biedt de beste verbinding en kortste reistijd voor uw reis naar Namibië. Eurowings Discovery biedt echter niet hetzelfde hoge serviceniveau als Lufthansa. Houdt u er rekening mee dat u voor sommige services aan boord (bijvoorbeeld alcohol tijdens de maaltijd) apart dient af te rekenen.

Dag tot dag

 

Dag
1-2

Amsterdam – Windhoek

Vandaag vliegt u via Frankfurt naar Windhoek, waar u op dag 2 arriveert. Na aankomst wordt u naar uw hotel in Windhoek gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag
3

Windhoek – Kalahari woestijn

U verlaat Windhoek en rijdt in zuidelijke richting naar de eerste bestemming van uw rondreis: de Kalahari woestijn. De Kalahari is een verlaten gebied met rode duinen, geel gras en hier en daar een boom. Het is een immens groot gebied, namelijk 900.000 km² en beslaat een groot deel van Botswana, het oosten van Namibië en delen van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Angola. De oudste bewoners van deze regio zijn de San of Bosjesmannen. U maakt kennis met de flora en fauna in dit bijzondere gebied. In de middag kunt u optioneel een nature-drive door de rode zandduinen maken en de dieren en planten ontdekken die hier in de woestijn leven. (O)

Dag
4

Kalahari woestijn – Fish River Canyon

Via Quiver Tree Forest rijdt u naar de Fish River Canyon, de op een na grootste canyon ter wereld. De grootste canyon is natuurlijk de Grand Canyon in de Verenigde Staten. De Fish River Canyon is echter net zo spectaculair! U verblijft in een lodge nabij de canyon. In de middag kunt u optioneel een begeleide wandeling of een nature-drive maken. (O)

Dag
5

Fish River Canyon – Lüderitz

Vanaf een uitkijkpunt heeft u een prachtige uitzicht over de Fish River Canyon, die 27 km breed, 161 km lang en 550 meter diep is. Hierna brengt u een bezoek aan de Naute Kristall Cellar and Distillery bij de Naute Dam. Hier kunt u optioneel likeuren proeven. Vervolgens gaat u op weg naar Lüderitz, waar u vannacht verblijft. Onderweg stopt u bij Garub om de wilde paarden van de Namib woestijn te spotten. Aangekomen aan de kust bij Lüderitz ziet u Diaz Point, de rotspunt waar Bartolomeus Diaz als eerste Europeaan in 1488 aan land ging. (O)

Dag
6

Lüderitz – Namib woestijn

Na een vroeg ontbijt brengt u een bezoek aan het spookstadje Kolmanskop. Dit is een verlaten diamantmijnnederzetting in het Sperrgebiet National Park. Ooit een weelderige en decadente stad, een monument voor de diamantindustrie en gebouwd om lang mee te gaan, totdat de diamanten op waren. Tegenwoordig is Kolmanskop verlaten en biedt het unieke fotomomenten voor bezoekers. Vervolgens rijdt u in noordelijke richting door de Namib woestijn. Deze woestijn is 43 miljoen jaar oud en is daarmee de oudste woestijn ter wereld! In de middag kunt u in de lodge relaxen bij het zwembad of aan een van de optionele activiteiten deelnemen. (O)

Dag
7

Namib woestijn

In de Namib woestijn bezoekt u Sossusvlei, bekend vanwege de indrukwekkende hoge zandduinen. Door de opkomende zon veranderen de duinen constant van kleur: van bruin naar diep rood tot oranje en uiteindelijk naar geel. De duinen beklimmen is een ware uitdaging! Tevens bezoekt u Sesriem Canyon, een 30 m diepe kloof en absoluut een natuurwonder dat ligt in het hart van de Namib woestijn. (O)

Dag
8-9

Namib woestijn – Swakopmund

De rit naar Swakopmund gaat via de Gaub en de Kuiseb Canyon, een droog en verlaten gebied. Tijdens uw verblijf in Swakopmund bezoekt u de lagune bij Walvis Bay en kunt u optionele excursies maken, zoals quad biken, een tocht per catamaran of woestijntour. Swakopmund is een historische kustplaats waar de invloed van het Duitse koloniale verleden nog sterk aanwezig is. Een wandeling door deze populaire kustplaats is zeker een aanrader! (O)

Dag
10

Swakopmund – Damaraland

Vandaag rijdt u via de Brandberg, de hoogste berg in Namibië, naar Damaraland. Damaraland heeft een landschap met bijzonder gevormde rotsformaties en is het leefgebied van zwarte neushoorns en kuddes olifanten, die zich uitstekend aan het extreme woestijnklimaat hebben aangepast. In de middag kunt u even ontspannen bij het zwembad van de lodge.(O)

Dag
11

Damaraland – Etosha National Park

In de ochtend ziet u de beroemde rotstekeningen bij Twyfelfontein, Petrified Forest, waar eeuwenoude boomstammen in de loop der jaren zijn versteend en bezoekt u The Living Museum of the Damara. Hier maakt u kennis met de traditionele cultuur van de Damara. U verlaat Damaraland en gaat op weg naar een van de hoogtepunten van uw reis: Etosha National Park. U verblijft vannacht aan de zuidkant van het park. (O)

Dag
12-13

Etosha National Park

Uw verblijf in Etosha National Park staat in het kader van game-drives. In dit park leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheetahs. Tevens leven hier circa 340 vogelsoorten, 110 reptielensoorten en bijzonder genoeg maar 1 vissoort. Bij de natuurlijke waterbronnen heeft u in dit droge gebied de meeste kans om dieren te spotten. Op dag 12 rijdt u in oostelijke richting door het park. U verblijft twee nachten net buiten het park aan de oostkant van Etosha. (O)

Dag
14

Etosha National Park – Windhoek

Na het ontbijt rijdt u terug naar Windhoek. Indien de tijd het toe laat bezoekt u onderweg een craft markt in Okahandja of na aankomst in Windhoek. Laatste overnachting in Windhoek.(O)

Dag
15-16

Windhoek – Amsterdam

Na het ontbijt is de dag ter vrije besteding. In de loop van de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u op dag 16 aankomt. (Dag 15:O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany