vanaf € 3049,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Engels- en Duitssprekende begeleiding
Prachtige natuurlandschappen
Fish River Canyon
Sossusvlei: hoogste zandduinen ter wereld
Damaraland met de bijzondere rotsformaties
Etosha National Park
Swakopmund aan de Atlantische Oceaan
Verblijf in goede middenklasse accommodaties

Dag tot dag

 

Dag
1-2

Amsterdam – Windhoek

Vandaag vliegt u via Frankfurt naar Windhoek, waar u op dag 2 arriveert. Na aankomst wordt u naar uw hotel in Windhoek gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag
3

Windhoek – Kalahari woestijn

U verlaat Windhoek en rijdt in zuidelijke richting naar de eerste bestemming van uw rondreis: de Kalahari woestijn. De Kalahari is een verlaten gebied met rode duinen, geel gras en hier en daar een boom. Het is een immens groot gebied, namelijk 900.000 km² en beslaat een groot deel van Botswana, het oosten van Namibië en delen van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Angola. De oudste bewoners van deze regio zijn de San of Bosjesmannen. U maakt kennis met de flora en fauna in dit bijzondere gebied. (O)

Dag
4

Kalahari woestijn – Fish River Canyon

Via Quiver Tree Forest rijdt u naar de Fish River Canyon, de op een na grootste canyon ter wereld. De grootste canyon is natuurlijk de Grand Canyon in de Verenigde Staten. De Fish River Canyon is echter net zo spectaculair! U verblijft in een lodge nabij de canyon. In de middag kunt u optioneel een begeleide wandeling of een nature-drive maken. (O)

Dag
5-6

Fish River Canyon – Lüderitz

Vanaf een uitkijkpunt heeft u een prachtige uitzicht over de Fish River Canyon, die 27 km breed, 161 km lang en 550 meter diep is. Vervolgens gaat u op weg naar Lüderitz, waar u twee nachten verblijft. Onderweg stopt u bij Ai-Ais en Garub om de wilde paarden van de Namib woestijn te spotten. Op dag 6 maakt u een uitstapje naar een spookstadje en Diaz Point, de rotspunt waar Bartolomeus Diaz als eerste Europeaan in 1488 aan land ging. (O)

Dag
7

Lüderitz – Namib woestijn

Na het ontbijt rijdt u in noordelijke richting door de Namib woestijn. Deze woestijn is 43 miljoen jaar oud en is daarmee de oudste woestijn ter wereld! In de middag kunt u in de lodge relaxen bij het zwembad of aan een van de optionele activiteiten deelnemen. (O)

Dag
8

Namib woestijn

In de Namib woestijn bezoekt u Sossusvlei, bekend vanwege de indrukwekkende hoge zandduinen. Door de opkomende zon veranderen de duinen constant van kleur: van bruin naar diep rood tot oranje en uiteindelijk naar geel. De duinen beklimmen is een ware uitdaging! Tevens bezoekt u Sesriem Canyon, een 30 m diepe kloof. (O)

Dag
9-10

Namib woestijn – Swakopmund

De rit naar Swakopmund gaat via de Gaub en de Kuiseb Canyon, een droog en verlaten gebied. Tijdens uw verblijf in Swakopmund bezoekt u de lagune bij Walvis Bay en kunt u optionele excursies maken, zoals quad biken, een dolfijncruise, woestijntour of kitesurfen. Swakopmund is een historische kustplaats waar de invloed van het Duitse koloniale verleden nog sterk aanwezig is. Een wandeling door deze populaire kustplaats is zeker een aanrader! (O)

Dag
11

Swakopmund – Damaraland

Vandaag rijdt u via de Brandberg, de hoogste berg in Namibië, naar Damaraland. Damaraland heeft een landschap met bijzonder gevormde rotsformaties en is het leefgebied van zwarte neushoorns en kuddes olifanten, die zich uitstekend aan het extreme woestijnklimaat hebben aangepast. Onderweg naar uw accommodatie ziet u de beroemde rotstekeningen bij Twyfelfontein, Petrified Forest, waar eeuwenoude boomstammen in de loop der jaren zijn versteend en bezoekt een traditioneel dorpje. (O)

Dag
12-14

Damaraland – Etosha National Park

Na het ontbijt rijdt u naar Etosha National Park. Uw verblijf in Etosha National Park staat in het kader van game-drives. In dit park leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheetahs. Tevens leven hier ca. 340 vogelsoorten, 110 reptielensoorten en bijzonder genoeg maar 1 vissoort. (O)

Dag
15-16

Etosha National Park – Windhoek – Amsterdam

Na het ontbijt rijdt u terug naar Windhoek. Indien de tijd het toe laat bezoekt u een craft markt. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u op dag 16 aankomt. (Dag 15:O)

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.