vanaf € 4353,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Avontuurlijke rondreis door Namibië & Botswana
U verblijft in sfeervolle middenklasse accommodaties
Vele optionele excursies mogelijk
Een 4WD of een auto met hogere wegligging is tijdens deze rondreis verplicht
Inclusief vliegreis per KLM
Tevens is de Namibia & Botswana Highlights als 18-daagse (Windhoek-Victoria Falls), 22-daagse (Windhoek-Maun) en 24-daagse (Windhoek-Windhoek) rondreis te maken. Links naar de beschrijvingen vindt u onderaan deze pagina
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

 

Dag
1-2

Amsterdam – Johannesburg – Windhoek

Vandaag vliegt u naar Johannesburg in Zuid-Afrika. Hier verblijft u een nacht in een hotel nabij de luchthaven. Het hotel biedt een gratis shuttledienst van/naar de luchthaven. Op dag 2 vliegt u naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Na aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie voor de overnachting. In de middag bezoekt onze Engelssprekende vertegenwoordiging u in uw hotel. U ontvangt het uitgebreide informatiepakket over uw rondreis inclusief routebeschrijving in het Engels.

Dag
3-4

Windhoek – Sossusvlei (ca. 303 km)

U vertrekt in zuidelijke richting naar het mooie landschap van de oudste woestijn ter wereld, de Namib woestijn. U verblijft hier twee nachten. De rest van dag 3 en 4 zijn ter vrije besteding en u kunt een optionele tour boeken. We raden u aan op dag 4 vroeg op te staan en een tour naar Sossusvlei te maken. Door de opkomende zon veranderen de duinen constant van kleur: van bruin naar diep rood tot oranje en uiteindelijk naar geel. Beklim een van de duinen en bezoek Deadvlei en Sesriem Canyon. Deadvlei ligt nabij de Sossusvlei. Hier ziet u veel dode acacia bomen. Toen dit gebied opdroogde zijn deze bomen gestorven. U kunt hier prachtige foto’s maken, het gebied is zeer fotogeniek met de dode bomen tegen een achtergrond van rode duinen en een heldere blauwe lucht. Ook Sesriem Canyon ligt niet ver van de Sossusvlei. Hier kunt u een wandeling maken door de 30 meter diepe kloof. (O)

Dag
5-6

Sossusvlei – Swakopmund (ca. 349 km)

Een vroeg vertrek vanuit Sossusvlei. Via de Kuiseb pas en Ghaub pas rijdt u richting de kust naar de historische plaats Swakopmund. Hier verblijft u twee nachten. Swakopmund is een historische kustplaats, waar de invloed van het Duitse koloniale verleden nog sterk aanwezig is. Dag 6 is ter vrije besteding om Swakopmund en omgeving te ontdekken. Ook hier kunt u diverse (optionele) excursies maken. Wat dacht u van een dolfijnencruise, een kajaktocht door de lagune van Walvis Bay of een quad bike tocht door de duinen? (O)

Dag
7

Swakopmund – Damaraland (ca. 330 km)

Vroeg in de ochtend vertrekt u in noordelijke richting; onderweg kunt u een stop maken bij Cape Cross Seal Reserve (100 km extra en vanaf 10.00 uur geopend). U komt langs de Brandberg Mountain Range en rijdt verder naar Twyfelfontein. Damaraland is een verlaten gebied met massieve bergen en eindeloze vlaktes. U verblijft hier één nacht. (O,D)

Dag
8-10

Damaraland – Etosha National Park (ca. 229 km)

Na het ontbijt rijdt u in oostelijke richting naar Etosha National Park. U verblijft in drie nachten in twee verschillende camps in het park. In Etosha National Park leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Tevens leven hier ca. 340 vogelsoorten, 110 reptielsoorten en bijzonder genoeg maar één vissoort. Bij de natuurlijke waterbronnen heb je in dit droge gebied de meeste kans om dieren te spotten. Tijdens game-drives in uw eigen huurauto kunt u op zoek gaan naar deze dieren. (Dag 8-9: O, dag 10: O,D)

Dag
11

Etosha National Park – Rundu (ca. 373 km)

Op weg naar Rundu kunt u nabij Grootfontein de grootste meteoriet op aarde bekijken, de Hoba meteoriet. De Hoba meteoriet is neergevallen en is in 1920 is ontdekt. Geschat wordt dat deze meteoriet ongeveer 80.000 jaar geleden op aarde is neergekomen. Vervolgens komt u in het Kavango gebied langs de vele kleine dorpen waar u handgemaakte spullen kunt kopen. U verblijft een nacht in Rundu. (O)

Dag
12

Rundu – Caprivi (ca. 201 km)

Na het ontbijt rijdt u in oostelijke richting naar het Caprivi gebied. De Caprivi regio ligt in het noordoosten van Namibië; het is een smal gebied tussen Angola en Botswana. Het is het enige tropische gedeelte van Namibië en u verblijft hier één nacht. De middag heeft u ter vrije besteding. U kunt een optionele sunsetcruise maken of genieten van de faciliteiten van uw camp. (O)

Dag
13-14

Caprivi – Chobe National Park (ca. 371 km)

U rijdt richting de grens met Botswana en verblijft twee nachten in Kasane nabij het beroemde Chobe National Park, bekend om de grote kuddes olifanten. Door de ligging bij de Chobe rivier en de Savuti rivier trekt Chobe National Park een enorme hoeveelheid wild aan, waaronder leeuwen, nijlpaarden en zo’n 120.000 olifanten! Indien u tijdens deze reis nog geen olifanten hebt gezien, zult u ze hier zeer zeker tegenkomen! Maar ook voor de vogelliefhebber is Chobe een waar paradijs. Er leven hier zo’n 350 verschillende soorten vogels. Tijdens uw verblijf maakt u een begeleide game-drive in Chobe National Park en een cruise op de Chobe rivier. (O)

Dag
15-16

Chobe National Park – Victoria Falls (ca. 76 km)

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Kasane in Botswana waar u uw auto inlevert. Aansluitend vertrekt uw transfer naar Victoria Falls in Zimbabwe, de ‘adventure’ hoofdstad van Afrika. Tijdens uw verblijf maakt u een sunsetcruise op de Zambezi rivier en u ziet tijdens een Tour of the Falls de indrukwekkende Victoria Falls: u maakt een wandeling en ziet vanaf diverse uitkijkpunten de watervallen. De Victoria Falls liggen op de grens van Zimbabwe en Zambia en storten over een lengte van 1,6 kilometer zo’n 100 meter naar beneden. Optioneel kunt u een spectaculaire helikoptervlucht boven de watervallen maken. (O)

Dag
17-18

Victoria Falls – Okavango Delta (ca. 86 km)

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Kasane gebracht. U vliegt naar de Okavango Delta en verblijft de komende twee nachten in de delta. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse Delta ter wereld. Dit fascinerende gebied bestaat uit lagunes en eilanden. Het delta avontuur begint zodra u boven de Okavango vliegt. Vanuit de lucht krijgt u een goed beeld van dit indrukwekkende gebied. Na aankomst wordt u naar uw camp gebracht. Verschillende activiteiten zijn inbegrepen, zoals tochten per mokoro of motorboot en begeleide wandelingen. (O,L,D)

Dag
19-20

Okavango Delta – Maun – Amsterdam

Na het ontbijt vliegt u terug naar Maun. Vervolgens vliegt u via Johannesburg terug naar Amsterdam, waar u op dag 20 arriveert. (Dag 19: O)

 

Andere varianten van deze reis

Van de mooie Namibia & Botswana Highlights autorondreis bestaan nog 3 varianten:

  • 18-daagse reis van Windhoek naar Victoria Falls. Klik hier
  • 22-daagse reis van Windhoek naar Maun. Klik hier
  • 24-daagse reis van Windhoek naar Windhoek. De populairste variant. Klik hier
Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany