kamperen
vanaf € 3264,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Per safaritruck overland door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe
Actieve en avontuurlijke reis
Een enigszins goede conditie is vereist. U maakt diverse lange wandelingen en reist via 'off the beaten track' routes
U kampeert midden in de natuur en verblijft ook een aantal nachten in lodges
Internationale groep van gemiddeld 6-17 deelnemers per groep, 12-68 jaar
Vele optionele excursies zoals quad biken, bungyjumping en skydiving
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1-3

Amsterdam – Kaapstad

Vandaag vliegt u naar Kaapstad. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar de Greenfire lodge gebracht, waar u drie nachten verblijft. Nadat u kennis heeft gemaakt met uw gids en medereizigers gaat het avontuur beginnen. U bezoekt diverse bezienswaardigheden in Kaapstad. U beklimt de Tafelberg en bezoekt o.a. Cape Point, Hout Bay, V&A Waterfront en een wijnboerderij. (O)

Dag
4

Kaapstad – Westkust

Na een laatste blik op de prachtige en iconische Tafelberg rijdt u via Blouberg strand en Swartland naar Namaqualand aan de westkust. In het voorjaar staan hier de vele veldbloemen in bloei. (O,D)

Dag
5-6

Westkust – Oranje rivier

De Oranje rivier vormt de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. U steekt de grens over en hier begint uw kano avontuur. Tijdens deze relaxte 2-daagse kanotocht vaart u met de stroom mee. U kampeert aan de overs van de rivier. (O,L,D)

Dag
7

Oranje rivier – Namib woestijn

Vandaag rijdt u eerst naar de Fish River Canyon, de op een na grootste canyon ter wereld. Geniet van de prachtige uitzichten vanaf de rand van de canyon. Vervolgens rijdt u door naar de Namib woestijn. (O,L,D)

Dag
8-9

Namib woestijn

De komende dagen staan in het teken van de Namib woestijn! U maakt een aantal begeleide wandelingen en game-drives, waaronder een avond game-drive. Tevens bezoekt u Solitaire en de indrukwekkende zandduinen bij Sossusvlei. Een klim naar de top van een van de duinen is een uitdaging! (O,L,D)

Dag
10-11

Namib woestijn – Swakopmund

Een relatief korte rit vandaag. Via de Kuiseb Canyon rijdt u naar de pittoreske kustplaats Swakopmund. Het Duitse koloniale verleden is hier nog terug te zien in de gebouwen. U verblijft hier twee nachten. U kunt uw tijd hier zelf indelen. Zo zijn er een aantal optionele excursies te doen, zoals quadbiken, paardrijden, zand boarden etc. Natuurlijk kunt u ook het stadje op eigen gelegenheid verkennen en bijvoorbeeld een van de markten bezoeken of een strandwandeling maken. Op dag 11 dineert u met uw medereizigers in een lokaal restaurant (niet inbegrepen). (Dag 10: O,L. Dag 11: O).

Dag
12

Swakopmund – Spitzkoppe

De rit van vandaag gaat langs de Skeleton Coast naar Cape Cross Seal Reserve, waar een enorme zeehondenkolonie leeft. Vervolgens rijdt u naar het binnenland. U ziet vandaag de bijzondere rotsformaties van dit gebied. (O,L,D)

Dag
13-14

Spitzkoppe – Etosha National Park

De volgende bestemming is Etosha National Park. Hier leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheetahs. Nadat u het camp heeft opgezet maakt u aan het einde van de middag een game-drive. In de avond kunt u het wild bewonderen bij de verlichte drinkplaats. Ook de volgende dag staat in het teken van de dieren. (O,L,D)

Dag
15

Etosha National Park – Caprivi

U laat het droge landschap van Etosha achter u en rijdt het tropische gebied in; Caprivi. U kampeert aan de oevers van de Okavango rivier. (O,L,D)

Dag
16-17

Caprivi – Okavango Delta

Een korte rit vandaag naar het noordelijke deel van de Okavango Delta, de Panhandle. U maakt een tocht per motorboot in de delta. Eenmaal dieper in de delta, gaat de tocht verder per mokoro (traditionele kano). U vaart naar uw afgelegen camp midden in de Okavango Delta. U kampeert hier twee nachten. (O,L,D)

Dag
18

Okavango Delta – Maun

Per mokoro en motorboot vaart u terug naar de truck en rijdt door de Kalahari naar Maun. Hier verblijft u een nacht en u kunt genieten van een echte douche en het zwembad. (O,L,D)

Dag
19

Maun – Makgadikgadi Pans

In de ochtend kunt u nog relaxen in de lodge. Vervolgens rijdt u oostwaarts naar de spectaculaire Makgadikgadi Pans. Naast het bijzondere landschap zijn de Pans bekend om de vele vogelssoorten en de andere dieren die zich hier uitstekend aan de omgeving hebben aangepast. U zet vandaag uw tent op bij een afgelegen campsite. Indien het weer het toelaat is het een aanrader om hier een nachtje onder de sterrenhemel te slapen. (O,L,D)

Dag
20-21

Makgadikgadi Pans – Victoria Falls

U rijdt over de ‘snelweg’ naar Kasane en bezoekt het prachtige Chobe National Park, bekend om de grote olifantenpopulatie. Na een prachtige boottocht op de Chobe rivier rijdt u naar de ‘adventure capital’ Victoria Falls. Op dag 21 bezoekt u de bekende watervallen en heeft u voldoende tijd om een optionele activiteit te maken. Zo kunt u bungyjumpen, raften of een helikoptervlucht maken. (Dag 20: O,L,D. Dag 21: O)

Dag
22

Victoria Falls – Hwange National Park

Terug naar de wildernis! U rijdt naar Hwange National Park, het grootste nationale park van Zimbabwe. U maakt hier een game-drive en wandeling en heeft een grote kans om de Big Five te spotten. Het camp is gelegen aan een drinkplaats. (O,L,D)

Dag
23

Hwange National Park – Matobo

Via Bulawayo rijdt u naar Matobo. In de middag maakt u een game-drive en wederom een wandeling en gaat op zoek naar neushoorns. Dit park ligt in een landschap met bijzondere rotsformaties; u vindt hier o.a. World’s View met het graf van Cecil John Rhodes, grondlegger van Zimbabwe. Tevens is het park leefgebied van vele diersoorten, waaronder neushoorns, wildebeesten, luipaarden, hyena’s, cheetahs en nijlpaarden. (O,L,D)

Dag
24

Matobo – Machete Private Game Reserve

Vandaag gaat u de grens met Zuid-Afrika over en rijdt naar Stevensford Game Reserve. Dit reservaat is gelegen in de provincie Limpopo. U kampeert hier voor de laatste keer. (O,L,D)

Dag
25-26

Machete Private Game Reserve – Johannesburg – Amsterdam

Na een korte wandeling naar de rotstekeningen rijdt u naar Johannesburg en wordt u naar de luchthaven gebracht. Uw prachtige safari is ten einde. Op dag 26 komt u in de ochtend aan op Schiphol. (Dag 25: O)

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.