vanaf € 10,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Speciaal aanbevolen excursies in Namibië
Boek uw excursies voor vertrek vanuit Nederland, dat scheelt u geregel ter plaatse
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Elephant Tracking – vanuit Grootberg Lodge

Vroeg in de ochtend gaat u met een gids en een ervaren tracker op pad om olifanten op te sporen. U rijdt per 4WD door Damaraland en aan de hand van sporen gaat u op zoek naar de olifanten. U komt ook langs boerderijen, waardoor u de kans krijgt om de levensstijl van de lokale bevolking te aanschouwen. De lunch gebruikt u in de schaduw van een boom. Damaraland is een van de weinige plaatsen waar de wilde olifanten vrij rondlopen, dus er is geen garantie dat u ze zult zien.

Rhino Tracking – vanuit Grootberg Lodge

Deze excursie wordt uitgevoerd per open 4WD voertuig en u zult tevens een wandeling maken van zo’n één tot drie uur, afhankelijk van waar de neushoorns zich bevinden. De gids en de trackers nemen u mee naar het hart van Damaraland, waar de kans om een neushoorn te spotten het grootst is! De route gaat regelmatig over slechte wegen en u wandelt over rotsachtig terrein. Rond lunchtijd worden er wat snacks geserveerd.

Twyfelfontein – vanuit Twyfelfontein Country Lodge

Vandaag gaat u een uitstapje maken naar een bezienswaardigheid die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat: de Uri-Ais. Deze prachtige rotstekeningen zijn te vinden bij Twyfelfontein. Er zijn er meer dan 2.500! Uw gids legt de betekenis van de tekeningen aan u uit. Ook maakt u vandaag een stop bij The Burnt Mountain, oftewel de Verbrande Berg. In werkelijkheid is het een heuvel met gestolde lava. Leuk om te zien! Een bijzonder natuurverschijnsel is The Organ Pipes. Deze rotsformaties zijn ongeveer 150 miljoen jaar geleden gevormd. Een prachtig landschap waar de fotografieliefhebbers hun hart kunnen ophalen!

Game-drive Etosha National Park

Voor zonsopgang of in de middag vertrekt u vanuit uw rest camp in Etosha National Park voor een game-drive. Met een ervaren gids trekt u erop uit om wild te spotten. Ga op zoek naar leeuwen, zebra’s, struisvogels, neushoorns en vele andere dieren. De beroemdste bewoners van Etosha National Park zijn de ‘witte’ olifanten. Hun bijna witte huid is het resultaat van het vele stof in het park. Het landschap is relatief vlak waardoor u makkelijk dieren kunt spotten. Hier en daar is er een waterpoel waar het wild komt drinken.

Bezoek aan de Himba’s

Ga met een gids op pad en ontmoet de Himba’s. U vertrekt naar een traditioneel Himba dorp en maakt kennis met deze bijzondere stam. De Himba’s zijn een nomadisch volk. Om de zoveel tijd vertrekken ze met hun vee en bouwen elders een nieuw dorp. Altijd al willen weten hoe de vrouwen aan hun typische roodbruine haren komen? Leer alles over de tradities en gebruiken. Wees vrij om vragen te stellen en foto’s te maken.

Kolmanskop

Kolmanskop, het fotogenieke spookstadje in de Namibische woestijn. In de tijd van de diamantindustrie was dit een welvarend mijndorpje. Nu worden de gebouwen en huizen als het ware opgeslokt door de woestijn. Stap binnen en tref een badkuip aan omgeven door zand. Deuren en ramen die niet meer sluiten omdat het zand ze blokkeert. U krijgt een korte introductie van een gids en bekijkt de belangrijke gebouwen. Vervolgens krijgt u de tijd om het stadje op eigen gelegenheid te ontdekken.

Hot Air Ballooning Sossusvlei

Er staat een prachtige activiteit op het programma. U bekijkt het bekende en bijzondere gebied van Sossusvlei vanuit de lucht. Met zonsopgang vertrekt u per heteluchtballon en vliegt boven de duinen. Rond dit tijdstip veranderen de duinen constant van kleur, een prachtig schouwspel. Vergeet dus zeker niet uw camera! Eenmaal terug op de grond geniet u van een champagne-ontbijt.

Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon

Als je aan Namibië denkt, denk je aan de rode duinen. Tijdens deze excursie gaat u het met eigen ogen zien. In de vroege ochtend vertrekt u om bij zonsopgang in het park te zijn. Vooral rond dit tijdstip zijn de uitzichten magisch door de mooie kleuren. U gaat op pad met gidsen die het park als hun broekzak kennen. Ze delen graag hun kennis met u over de dieren, de planten en de geschiedenis. In het park is het tijd voor het ontbijt (inbegrepen). U legt ongeveer 60 kilometer af en onderweg maakt u regelmatig een stop. Zo ziet u Look Out Point en Dune 45. Bij Deadvlei gaat u de benen te strekken en een begeleide wandeling maken. Onderweg komt u wellicht nog wild tegen zoals gemsbokken, struisvogels en springbokken. Rond het middaguur keert u terug in de lodge.

Windhoek stadstour

Welkom in de hoofdstad van Namibië: Windhoek! Met een gids gaat u op pad om deze gemoedelijke stad te ontdekken. U leert over de geschiedenis van de stad, de inwoners, de cultuur en u ziet de bijzondere architectuur in de binnenstad. Vanaf Schwerinsburg Castle heeft u een fantastisch uitzicht. Breng een bezoekje aan onder andere de Christ Church, Tinten Palast, Government Gardens, Alte Feste en het treinstation. Na een rit door Katutura eindigt de excursie met een kopje koffie in Heinitzburg Castle.

Living Desert tour – vanuit Swakopmund

Deze populaire excursie brengt u naar de duinen tussen Swakopmund en Walvis Bay! Nadat u bij de duinen bent aangekomen, laat uw gids de banden van het 4WD voertuig voor een deel leeglopen zodat hij beter door het zand kan rijden. De gids is een echte spoorzoeker. U gaat op zoek naar de dieren die in de woestijn leven, zoals onder andere mooi gekleurde gecko’s, schorpioenen, hagedissen, slangen en spinnen. Een leerzame tour door een indrukwekkend mooi gebied.

Mondesa Township – vanuit Swakopmund

Deze excursie kan naar keuze in de ochtend of in de middag plaatsvinden. Tijdens de Swakopmund Township Tour heeft u de kans om de lokale mensen te bezoeken: de Mondesa gemeenschap. De township is in de jaren 50 gecreëerd door het apartheidsregime in Zuid-Afrika. U ontmoet mensen met verschillende culturen, proeft traditioneel eten en dranken.

Quad Biking – vanuit Swakopmund

Tijdens dit eco-vriendelijke avontuur rijdt u zelf op een quad bike door de duinen nabij Swakopmund. Voor vertrek krijgt u instructies en een helm en veiligheidsbril zijn inclusief. U heeft de keuze uit één of twee uur rijden door de duinen. Adrenaline kick gegarandeerd! Onderweg zijn er genoeg momenten om prachtige foto’s te maken.

Dolphin & Seal Cruise – vanuit Walvis Bay

Walvis Bay is een van de belangrijkste leefgebieden voor vele soorten watervogels, dolfijnen, zeehonden, schildpadden, orka’s en walvissen. Tijdens deze halve dagexcursie maakt u een boottocht door de baai en gaat op zoek naar deze dieren. Tevens ziet u de vuurtoren bij Pelican Point en een aantal interessante schepen. Onderweg geniet u van verse oesters uit Walvis Bay, snacks en drankjes.

Zeekajakken naar Pelican Point – vanuit Walvis Bay

Bewonder de prachtige lagune en Walvis Bay vanuit een kajak! Onder begeleiding van een ervaren gids vaart u ongeveer twee tot tweeënhalf uur langs de kust. Geniet van de prachtige natuur. Ervaring is voor deze tour niet nodig!  Onderweg passeert u de vuurtoren en bij Pelican Point ziet u de zeehonden kolonie. Met wat geluk spelen er dolfijnen naast uw kajak. Het is ook een ideale manier om vogels te spotten.

 

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany