Bestseller
vanaf € 2481,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Prachtige rondreis langs diverse hoogtepunten
Fish River Canyon & Sossusvlei
Damaraland met de bijzondere rotsformaties & Etosha National Park
Keuze uit twee categorieën hotels, guesthouses en lodges
Een 4WD of een auto met hogere wegligging is tijdens deze rondreis verplicht
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Vliegt u met KLM dan maakt u op de heenreis een stop inclusief overnachting in Johannesburg. Het traject Johannesburg-Windhoek v.v. wordt met Airlink uitgevoerd
Vliegt u met Lufthansa, dan wordt het traject Frankfurt-Windhoek en v.v. momenteel uitgevoerd door Discover Airlines, een dochtermaatschappij van Lufthansa. Deze maatschappij biedt de beste verbinding en kortste reistijd voor uw reis naar Namibië. Discover Airlines biedt echter niet hetzelfde hoge serviceniveau als Lufthansa. Houdt u er rekening mee dat u voor sommige services aan boord (bijvoorbeeld alcohol tijdens de maaltijd) apart dient af te rekenen

Dag tot dag

 

Dag
1-2

Amsterdam – Windhoek

Vandaag vliegt u naar Windhoek, waar u op dag 2 arriveert. Na aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt naar uw accommodatie voor overnachting en ontvangt u de benodigde informatie voor deze rondreis van onze lokale vertegenwoordiging. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag
3

Windhoek – Kalahari woestijn (280 km)

U rijdt in zuidelijke richting naar de Kalahari woestijn, een droog en verlaten gebied, waar u een nacht verblijft. De Kalahari woestijn is een immens groot gebied van circa 900.000 vierkante kilometer. Het gebied beslaat een groot deel van Botswana, het oosten van Namibië en delen van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Angola. De oudste bewoners van de regio zijn de San of Bosjesmannen. In de middag kunt u een tour door de Kalahari maken of relaxen bij het zwembad.

Dag
4-5

Kalahari woestijn – Fish River Canyon (430 km)

Vandaag kunt u een stop maken in het Quiver Tree Forest, waar u de bijzondere kokerbomen kunt zien. Dit gebied is een nationaal monument en u vindt er zo’n 250 exemplaren van deze karakteristieke boomsoort, die volgens de inheemse bevolking geluk brengt. In de namiddag arriveert u bij uw accommodatie nabij de Fish River Canyon, waar u twee nachten verblijft. Op dag 5 bezoekt u de Fish River Canyon, een schitterende canyon van 27 kilometer breed, 161 kilometer lang en 550 meter diep. De Fish River Canyon is de op één na grootste canyon ter wereld. Wij raden u aan een wandeling te maken langs de rand van de canyon. Vanaf diverse uitzichtpunten heeft u een spectaculair uitzicht.

Fish River Canyon is een natuurwonder en een hoogtepunt van de rondreis

Dag
6

Fish River Canyon – Aus (228 km)

Vandaag rijdt u naar het kleine plaatsje Aus, gelegen aan de rand van de Namib woestijn. Aus beschikt over een hotel, een politiebureau, een winkel en een garage en heeft de vreemde reputatie zowel (overdag) de heetste als (’s nachts) koudste plaats in Namibië te zijn. In Aus werden ook ooit mensen tijdens de oorlog gevangen gehouden. De gevangenen sliepen in tentjes die geen bescherming boden tegen de extreme hitte en kou. Zij hebben toen zelf stenen huisjes gebouwd. U heeft de middag ter vrije besteding in dit historisch interessante plaatsje.

Dag
7-8

Aus – Namib woestijn (341 km)

Onderweg naar de Namib woestijn kunt u Duwiseb Castle bezoeken. De Namib woestijn is gelegen in het 50.000 vierkante kilometer grote Namib Naukluft Park. Het indrukwekkende landschap varieert van uitgestrekte vlaktes tot massieve bergen en hoge zandduinen, zoals bij Sossusvlei. Tijdens zonsopgang veranderen deze duinen constant van kleur, een fotogeniek schouwspel. Een klim naar de top van de duinen is een uitdaging! Tevens is Deadvlei een bezoek waard. Deadvlei is een opgedroogde kleipan met een aantal dode bomen. Toen het gebied opdroogde, zijn deze bomen gestorven. Samen met de rode zandduinen en de helderblauwe lucht levert dit een prachtige foto op! Bij Sesriem Canyon kunt u een korte wandeling maken door de 30 meter diepe kloof.

Dag
9-10

Namib woestijn – Swakopmund (ca. 351 km)

De rit naar Swakopmund gaat via de Gaub en Kuiseb Canyon en Moon Valley, een bergachtig landschap met grote gelijkenis aan het maanlandschap. In de middag arriveert u in Swakopmund, waar u twee nachten verblijft. Op dag 10 kunt u het historische plaatsje verkennen. De invloed van het Duitse koloniale verleden is hier nog duidelijk aanwezig in de straatnamen en de bouwstijl. Ook kunt u optionele excursies maken (voor vertrek reserveren); zo kunt u bijvoorbeeld een dolfijncruise maken, kajakken in de lagune van Walvis Bay of een quad bike tocht door de duinen maken.

Dag
11

Swakopmund – Damaraland (309 km)

Wij raden u aan om in de ochtend een stop te maken bij het Cape Cross Seal Reserve, het zeehondenreservaat (geopend vanaf 10.00 uur). De route gaat verder naar het mooie Damaraland, opnieuw een verlaten gebied met massieve bergen en eindeloze vlaktes. In Damaraland leven zwarte neushoorns en kuddes olifanten, die zich uitstekend aan het extreme woestijnklimaat hebben aangepast. U passeert onder meer Brandberg Mountain, de hoogste berg van Namibië. Bij Twijfelfontein kunt u vandaag of morgen de door de Bosjesmannen gemaakte rotstekeningen bekijken. Overnachting in Damaraland.

Dag
12-14

Damaraland – Etosha National Park (132 km)

Vanochtend kunt u een stop maken bij de Organ Pipes, een rotsformatie die aan orgelpijpen doet denken. In de middag vertrekt u richting Etosha National Park. Onderweg ziet u het Versteende Woud (Petrified Forest). U verblijft op dag 12 en 13 in een accommodatie op circa 10 kilometer vanaf de Andersson Gate aan de zuidkant van het park. Deze dagen staan in het teken van het wild. U heeft volop de tijd om op zoek te gaan naar alle dieren. Etosha National Park is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Het landschap bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan die omgeven wordt door droge vlaktes. Er leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Ook komen er honderden vogelsoorten voor. Bij de natuurlijke waterbronnen heeft u in dit droge gebied de meeste kans om dieren te spotten. U kunt dit park verkennen in uw eigen auto of u kunt een game-drive bij uw accommodatie boeken. Op dag 14 rijdt u naar het oosten van Etosha; onderweg kunt u wederom diverse stops maken om het wild te zien. U verblijft in een lodge net buiten het park.

Dag
15

Etosha National Park – Waterberg (252 km)

Vanuit Etosha rijdt u naar Waterberg. Het gelijknamige Plateau heeft een prachtig divers landschap met een indrukwekkend zandstenen plateau, savannen en bush. Het Waterberg Plateau Park is thuishaven van verschillende (zeldzame) dieren, waaronder sabelantilopes, zwarte en witte neushoorns. U kunt hier mooie wandelingen en game-drives maken.

Dag
16

Waterberg – Windhoek (278 km)

Vandaag rijdt u terug naar uw accommodatie in Windhoek voor overnachting. Onderweg kunt u nog een stop maken in het mijnstadje Tsumeb en in Okahandja.

Dag
17-18

Windhoek – Amsterdam

In de middag vertrekt u naar de luchthaven van Windhoek voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Op dag 18 komt u aan op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany