vanaf € 5068,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

In uw eigen tempo door Zuidelijk Afrika
Inclusief overnachting in een tent in de Okavango Delta, een game-drive en boottocht in Chobe National Park en dagexcursie naar de Victoria Falls
U verblijft in hotels, lodges en restcamps
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

 

Dag
1

Amsterdam – Johannesburg

Vandaag vliegt u naar Johannesburg. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht voor overnachting.

Dag
2-3

Johannesburg – Pilanesberg National Park (208 km)

Na het ontbijt haalt u uw huurauto op en begint aan de rit naar Pilanesberg National Park. Via Pretoria, de regeringsstad van Zuid-Afrika, en Rustenburg rijdt u naar Pilanesberg National Park waar u twee nachten verblijft. Pilanesberg is een uniek gebied met bijzondere rotsen en heuvels en beschikt over een enorm divers wildbestand. De rest van de dag en morgen kunt u op eigen gelegenheid of georganiseerd het park ontdekken en kennis maken met de ‘Big Five’. (O,D)

Dag
4

Pilanesberg National Park – Selebi Phikwe (473 km)

Vandaag rijdt u in noordelijke richting naar Thabazimbi. Vervolgens rijdt u verder via Lephalale (voorheen Ellisras) en Monte Christo naar de grens met Botswana. U komt aan in het mijnstadje Selebi Phikwe in Botswana. (O)

Dag
5

Selebi Phikwe – Nata (323 km)

Door uitgestrekt bushveld rijdt u vandaag dieper Botswana in. Via Serule en Francistown komt u uiteindelijk aan in Nata, waar u verblijft. Hier kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Nata Bird Sanctuary (dit kan alleen indien u een 4WD heeft) of u kunt vanuit de lodge optioneel een tour naar de zoutpannen maken. (O)

Dag
6

Nata – Makgadikgadi Pans (Gweta) (100 km)

Na het ontbijt vertrekt u in westelijke richting en rijdt door een uitgestrekt gebied met zoutpannen. U verblijft een nacht nabij de Makgadikgadi Pans. De Makgadikgadi Pans zijn een van de grootste zoutvlakten ter wereld. In het droge seizoen is het bijna een onmogelijke opgave om hier te overleven en er komt in deze periode dan ook weinig wild voor. Dit verandert in het regenseizoen; dan komen hier zebra’s, wildebeesten en roofdieren voor. In deze periode kunt u hier tevens vele trekvogels spotten. U maakt hier een bushwalk en geniet van een sundowner. (O,D)

Dag
7-8

Makgadikgadi Pans (Gweta) – Maun (223 km)

Na het ontbijt vervolgt u uw reis en rijdt naar Maun, waar u twee nachten verblijft. De lodge ligt aan een rivier en heeft een zwembad. Op dag 8 is een game-drive naar Moremi Game Reserve inbegrepen. Moremi Game Reserve is centraal gelegen in de Okavango Delta en omvat 3.000 vierkante kilometer aan ongerepte wildernis. De natuur is hier nog onbedorven en bestaat uit grasvlakten, bos en wetlands. Zelfs in de ‘drukke’ tijd waant u zich hier als enige bezoeker. De gehele dag gaat u op zoek naar wild. (Dag 7: O, dag 8: O,L)

Dag
9

Okavango sleep out

Hoogtepunt van deze rondreis is een overnachting in een tent in de Okavango Delta. U vertrekt met een klein dagrugzakje (de rest van de bagage laat u achter in Maun) en wordt naar het vertrekpunt van de mokoro’s gebracht. Per mokoro, die door uw gids wordt voortbewogen, vaart u naar uw ‘sleep out’. Hier wordt het camp opgezet. U geniet van een brunch en u heeft tijd om even te zwemmen. U maakt wandelingen onder begeleiding van een gids die aan de hand van de sporen op de grond het wild probeert te zoeken. U ziet vele vogelsoorten. In de nacht geniet u van de sterrenhemel en de geluiden in de bush. (Brunch, D)

Dag
10-11

Maun – Shakawe (398 km)

U keert rond 10.00 uur terug in Maun. U haalt de rest van uw bagage op en aansluitend gaat u op weg naar Shakawe aan de westkant van de Okavango Delta. U verblijft hier twee nachten. Vanuit de lodge kunt u diverse activiteiten ondernemen. U maakt een boottocht op de Okavango rivier. U zult versteld staan van het grote aantal prachtige vogels dat hier leeft. U kunt ook een uitstapje maken naar de Tsodillo Hills. De belangrijkste trekpleisters hier zijn de meer dan 4.000 prehistorische rotstekeningen verspreid over 200 locaties door de heuvels. (O)

Dag
12-13

Shakawe – Caprivi (251 km)

U zet koers naar Namibië en rijdt naar de tropische Caprivi regio. Dit gebied bestaat uit savannelandschap, bossen en moerassen. Door dit afwisselende landschap vindt u hier verschillende diersoorten. U kunt optioneel een cruise op de Kwando rivier maken of per 4WD tijdens een game-drive Mudumu National Park ontdekken. (O,D)

Dag
14

Caprivi – Kasane (230 km)

U rijdt verder door de Caprivi in oostelijke richting. Bij Ngoma gaat u de grens weer over Botswana in. U arriveert in Kasane, waar u drie nachten verblijft in een lodge gelegen aan de Chobe rivier. In de namiddag maakt u een bootcruise op de rivier in Chobe National Park. Dit park is zeker een van de hoogtepunten van uw reis. De Chobe rivier trekt een enorme hoeveelheid wild aan, waaronder krokodillen, nijlpaarden en olifanten. De olifantenpopulatie wordt momenteel geschat rond de 120.000! (O,L,D)

In Chobe Nationaal Park ga je met een boot de rivier op om olifanten te spotten

Dag
15

Kasane – Victoria Falls – Kasane

Vandaag maakt u een dagexcursie naar de Victoria Falls in Zimbabwe. Neemt u dus uw paspoort mee. Op de grens van Zimbabwe en Zambia liggen de schitterende Victoria Falls, die over een lengte van 1,6 kilometer zo’n 100 meter naar beneden storten. De waterdamp is tot ver in de omtrek te zien. De lokale bevolking noemt de watervallen dan ook ‘Mosi Oa Tunja’, ofwel de rook die dondert. De beste tijd om de watervallen te zien is van april t/m september: het klimaat is dan mild en er is voldoende water. Maar aan de Zimbabwaanse kant kunt u de watervallen het gehele jaar door bewonderen. U maakt een wandeling langs de diverse uitzichtpunten in het nationale park. (O,D)

De Victoriawatervallen zijn de breedste watervallen van Afrika

Dag
16

Kasane

Vroeg in de ochtend gaat u op pad voor een game-drive in Chobe National Park. Onder begeleiding van een ervaren ranger gaat u op zoek naar het vele wild. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt even bijkomen bij het zwembad van de lodge en genieten van het prachtige uitzicht op de rivier. (O,L,D)

Dag
17-18

Kasane – Johannesburg – Amsterdam

U levert uw huurauto in op de luchthaven van Kasane. Vervolgens vliegt u terug naar Johannesburg. Hier stapt u over op de vlucht naar Amsterdam. Op dag 18 komt u in de ochtend aan op Schiphol. (Dag 17: O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany