BESTEMMINGEN

Een review uit Zuid-Afrika

Zuid-Afrika: Krugerpark en Panoramaroute

Tineke Willems over een reis in Zuid-Afrika op 7 februari 2017

Inmiddels zijn we alweer een paar weken terug van onze reis door Zuid-Afrika of eigenlijk rondom het Krugerpark. Na een fantastische reis door Cuba en Costa Rica, kwamen we ook dit keer bij jullie uit om een reis te boeken. En ook deze keer hebben we een meer dan geweldige reis gehad en dat komt echt mede door jullie service. Bedankt daarvoor!

Vliegen met Emirates

Na kerst vlogen we via Dubai naar Johannesburg. Ik ben blij dat we met Emirates vlogen, want het was echt en hele goede en fijne maatschappij. Een aanrader! In Johannesburg lag het systeem er even uit waardoor we meer dan een uur moesten wachten en dus ook later bij onze huurauto aankwamen. We moesten de eerste dag nog een aardig stuk rijden en dat was wel even spannend, want we gingen het voor het donker niet halen. Maar ook dit is helemaal goed gegaan. Bij Granny Dot’s aankomen zaten de eigenaren met het eten op ons te wachten. Wat een warm onthaal was dat!

Sefapane Lodge

De dag erna gingen we naar de Sefapane Lodge. Een geweldige accommodatie met erg vriendelijk personeel. Top geregeld! Al kwamen we in de regen aan, we hebben echt genoten van ons verblijf daar. De safari’s waren goed geregeld. De gidsen hadden zoveel te vertellen over de natuur en dieren. Het pakket dat jullie aanbieden hier is echt perfect, al zou ik de bootsafari eruit halen. Dit was niet echt van toegevoegde waarde, maar dat kwam ook omdat ik er een heel ander idee bij had. Ik dacht aan een klein bootje en dan langs de oevers van het Krugerpark. Maar we gingen met een grote boot op en neer over de rivier. Voor mij persoonlijk had ik dan liever nog een ander safari gedaan.

Daarna zijn we naar het zuiden van het Krugerpark gegaan en bij binnenkomst zat daar al een luipaard op de tak van mooie grote boom. Wauw dat was wel echt een fantastische binnenkomst! Nu moesten we van de Big Five alleen de neushoorn nog en die kwamen we s middags bij de safari tegen. Dus onze missie om de Big Five te zien was gelukt. Het is echt zo mooi om de verschillende dieren in het wild te spotten. Zoiets vergeet je echt nooit meer en daar zullen we nog heel lang met een grote glimlach aan terug denken!

In het zuiden verbleven bij Skukuza. Een prima accommodatie, maar na het mooie Sefapane is dit toch wel even iets anders. Het is mooie uitvalsbasis, maar het is ook groot en erg toeristisch. Voor ons geen probleem en de prijs/kwaliteit verhouding is hier goed. Wij willen niet te duur en dan is dit een prima accommodatie!

Na nog een erg indrukwekkende wandelsafari hier, waar we veel neushoorns en ook een leeuw (in de verte) tegenkwamen zijn we zelf nog op pad gegaan met onze huurauto. We hadden het geluk dat een jeep voor ons stopte en de bestuurder ons vertelde waar er leeuwen lagen. Dus nog net voordat we het park uit gingen hebben we een hele groep leeuwen van heel dichtbij kunnen bewonderen. Wederom een hoogtepunt van deze reis. En deze reis had veel hoogtepunten. Van olifanten met baby olifantjes tot leeuwen en nog heel veel meer dieren. 

Panoramaroute

En dan nog de Panoramaroute. De tips die jullie ons hier gegeven hebben klopten zeker! We hebben echt genoten van de potholes en de mooie uitzichten. We zijn ook nog naar het Mohohololo Rehabilitation Centre geweest. Dit is wel een tip voor mensen die nog naar deze regio gaan. Het is erg leerzaam en mooi om te horen hoe deze mensen over de dieren vertellen. Ik zou echt iedereen aanraden om hier een bezoek aan te brengen!

Stopover in Dubai

Op de terugweg hebben we nog op aanraden van jullie een overnachting gehad in Dubai en dat was ook wederom een goede aanrader. Het was leuk om ook in een flitsbezoek wat van deze stad te zien!

Kortom wederom super bedankt voor jullie service en mochten we weer een verre reis gaan maken dan nemen we zeker contact met jullie op!! En ik weet ook bijna zeker dat dit niet de laatste safari was, want daar hebben we echt enorm van genoten!!

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany