vanaf € 2510,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Leuke combinatie van Zuid-Afrika en Namibië
Voldoende tijd om alle hoogtepunten te bekijken
Verblijf in goede middenklasse hotels, lodges en camps
Kaapstad, Augrabies Falls, Fish River Canyon, Sossusvlei, Etosha National Park
Een 4WD of een auto met hogere wegligging is tijdens deze rondreis verplicht
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

 

Dag
1

Amsterdam – Kaapstad

U vliegt vandaag naar Kaapstad, waar u in de avond aankomt. U wordt vervolgens naar uw hotel gebracht, waar u twee nachten verblijft.

Dag
2

Kaapstad

Uw avontuur in Zuid-Afrika en Namibië start in een van de mooist gelegen steden ter wereld: Kaapstad. Nadat u uw huurauto heeft opgehaald heeft u een hele dag de tijd om deze stad te verkennen. Een trip naar de top van de Tafelberg is zeker de moeite waard! Tevens kunt u winkelen bij V&A Waterfront, een wandeling maken door de Kirstenbosch botanische tuinen en Company Gardens of een uitstapje maken naar Cape Point of het wijngebied. (O)

Dag
3

Kaapstad – Calvinia (390 km)

U verlaat Kaapstad in de ochtend en rijdt via de Cedarberg Mountain Range naar Citrusdal. Citrusdal staat bekend om de vele citrusfruitboomgaarden, maar ook om de bekende Rooibos thee, die alleen hier groeit. Vervolgens rijdt u via Clanwilliam naar Calvinia, gelegen in de Karoo. Een bezoekje aan het Agricultural Museum is een aanrader. (O)

Dag
4-5

Calvinia – Augrabies Falls (Dag 4: 410 km, dag 5: 80 km)

Onderweg naar Augrabies Falls zijn diverse stops mogelijk om foto’s te maken van het prachtige landschap. Zo rijdt u onder meer langs de Hantam en Rebunie Mountains. U verblijft twee nachten in het plaatsje Kakamas, waarvandaan u de watervallen kunt bezoeken. De Augrabies Falls zijn 56 meter hoog en zijn de grootste watervallen van Zuid-Afrika. Hier kunt u diverse wandelingen maken die elk een uurtje in beslag nemen. (O)

Dag
6-7

Augrabies Falls – Kgalagadi Transfrontier (Dag 6: 360 km)

Via de plaats Upington bereikt u de Kalahari woestijn. Het park Kgalagadi Transfrontier is ca. 38.000 vierkante kilometer groot en ligt voor een deel in Zuid-Afrika en een deel in Botswana. Dit is het leefgebied van onder andere gemsbokken, springbokken, wildebeesten, cheeta’s, luipaarden en de leeuwen met prachtige zwarte manen. Onder begeleiding van een ranger kunt u game-drives maken en op zoek gaan naar deze dieren. (Dag 6: O)

Dag
8

Kgalagadi Transfrontier – Fish River Canyon (430 km)

U rijdt in zuidelijke richting om bij Rietfontein de grens met Namibië over te gaan. U vervolgt uw weg door het rode zand van de Kalahari en daarna door vlaktes met rotsformaties. Uw lodge ligt nabij de Fish River Canyon en is omgeven door granieten heuvels. Deze canyon is de op een na grootste canyon ter wereld en is 27 kilometer breed, 161 kilometer lang en maximaal 550 meter diep. In de namiddag kunt u optioneel een wandeling naar de top van een van de granieten heuvels maken en hier met een drankje in de hand van de zonsondergang genieten. 

Dag
9

Fish River Canyon (40 km)

U heeft ruim de tijd om de canyon te verkennen. Wij raden u aan om na het ontbijt naar de Fish River Canyon te rijden. Er zijn een paar uitzichtpunten en er loopt tevens een wandelroute langs de rand van de canyon. In de middag kunt u heerlijk relaxen aan het zwembad van uw lodge. (O)

Dag
10

Fish River Canyon – Aus (300 km)

Na het ontbijt rijdt u in westelijke richting. Het kleine plaatsje Aus ligt aan de rand van de Namib woestijn. Uw overnachtingsadres biedt een prachtig uitzicht op de woestijn. Vanuit Aus kunt u in de woestijn op zoek gaan naar de wilde paarden. (O)

Dag
11-12

Aus – Sossusvlei (Dag 11: 495 km, dag 12: 260 km)

Het landschap van de Namib woestijn varieert van uitgestrekte vlakten tot massieve bergen en de bekende hoge zandduinen van Sossusvlei. U rijdt naar uw lodge nabij Sossusvlei. Hier kunt u optioneel diverse activiteiten ondernemen, zoals nature-drives, sundowner-drives en quadbiken. Wij raden u aan in ieder geval vroeg te vertrekken voor een bezoek aan Sossusvlei. Tijdens zonsopgang veranderen de duinen namelijk continue van kleur en kunt u prachtige foto’s maken. Een klim naar de top van de duinen is een fysieke uitdaging! Tevens is Deadvlei een bezoek waard. Deadvlei is een opgedroogde kleipan met een aantal dode bomen. Toen het gebied opdroogde, zijn deze bomen gestorven. Samen met de rode zandduinen en de helderblauwe lucht levert dit een prachtige foto op! Bij Sesriem Canyon kunt u een korte wandeling maken door de 30 meter diepe kloof. (O)

Dag
13-14

Sossusvlei – Swakopmund (351 km)

De rit naar Swakopmund gaat via de Gaub en Kuiseb Canyon en Moon Valley, een bergachtig landschap met grote gelijkenis aan het maanlandschap. In de middag arriveert u in Swakopmund, waar u twee nachten verblijft. Op dag 14 kunt u het historische plaatsje verkennen. De invloed van het Duitse koloniale verleden is hier nog duidelijk aanwezig in de straatnamen en de bouwstijl. Ook kunt u optionele excursies maken (voor vertrek reserveren); zo kunt u bijvoorbeeld een dolfijncruise maken, kajakken in de lagune van Walvis Bay of een quad bike tocht door de duinen maken. (O)

Dag
15

Swakopmund – Erongo Mountains (241 km)

U verlaat de kust en rijdt naar de Erongo Mountains, een mooi gebied met rotsformaties en bushveld. U kunt hier prachtige wandelingen maken. (O)

Dag
16-17

Erongo Mountains – Etosha (zuid) (272 km)

U verblijft op dag 16 en 17 in een accommodatie op circa 10 kilometer vanaf de Andersson Gate aan de zuidkant van het park. Deze dagen staan in het teken van het wild. U heeft volop de tijd om op zoek te gaan naar alle dieren. Etosha National Park is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Het landschap bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan die omgeven wordt door droge vlaktes. Er leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Ook komen er honderden vogelsoorten voor. Bij de natuurlijke waterbronnen heeft u in dit droge gebied de meeste kans om dieren te spotten. U kunt dit park verkennen in uw eigen auto of u kunt een game-drive bij uw accommodatie boeken. (O)

Dag
18

Etosha (zuid) – Windhoek (387 km)

Na het ontbijt rijdt u terug naar Windhoek. Indien de tijd het toe laat kunt u onderweg een craft markt in Okahandja of na aankomst in Windhoek bezoeken. Laatste overnachting in Windhoek. (O)

Dag
19-20

Windhoek – Amsterdam

In de loop van de dag rijdt u naar de luchthaven van Windhoek, waar u uw huurauto inlevert. U vliegt terug naar Amsterdam, waar u op dag 20 aankomt. (Dag 19: O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany