vanaf € 1977,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Leuke combinatie van Zuid-Afrika en Namibië
Voldoende tijd om alle hoogtepunten te bekijken
Verblijf in goede middenklasse hotels, lodges en camps
Kaapstad, Augrabies Falls
Fish River Canyon, Sossusvlei
Een 4WD of een auto met hogere wegligging is tijdens deze rondreis verplicht
Gratis wegenatlas
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

De maanden juli t/m oktober zijn zeer populaire reismaanden in Namibië en derhalve is de beschikbaarheid in de hotels en lodges schaars. Uw aanvraag kan hierdoor ca. 6 weken duren. Tevens dient u rekening te houden met alternatieve hotels en lodges en mogelijke toeslagen.

 

Dag
1

Amsterdam – Kaapstad

U vliegt vandaag naar Kaapstad, waar u in de avond aankomt. U wordt vervolgens naar uw hotel gebracht, waar u drie nachten verblijft.

Dag
2-3

Kaapstad

Uw avontuur in Zuid-Afrika en Namibië start in een van de mooist gelegen steden ter wereld: Kaapstad. Nadat u uw huurauto heeft opgehaald heeft u ruim de tijd om deze stad zelf te verkennen. Een trip naar de top van de Tafelberg is zeker de moeite waard! Tevens kunt u winkelen bij V&A Waterfront, een wandeling maken door de Kirstenbosch botanische tuinen en Company Gardens of een uitstapje maken naar Cape Point of het wijngebied. (O)

Dag
4

Kaapstad – Calvinia (390 km)

U verlaat Kaapstad in de ochtend en rijdt via de Cedarberg Mountain Range naar Citrusdal. Citrusdal staat bekend om de vele citrusfruitboomgaarden, maar ook om de bekende Rooibos thee, die alleen hier groeit. Vervolgens rijdt u via Clanwilliam naar Calvinia, gelegen in de Karoo. Een bezoekje aan het Agricultural Museum is een aanrader. (O)

Dag
5-6

Calvinia – Augrabies Falls (Dag 5: 410 km, dag 6: 80 km)

Onderweg naar Augrabies Falls zijn diverse stops mogelijk om foto’s te maken van het prachtige landschap. Zo rijdt u onder meer langs de Hantam en Rebunie Mountains. U verblijft twee nachten in het plaatsje Kakamas, waarvandaan u de watervallen kunt bezoeken. De Augrabies Falls zijn 56 meter hoog en zijn de grootste watervallen van Zuid-Afrika. Hier kunt u diverse wandelingen maken die elk een uurtje in beslag nemen. (O)

Dag
7-8

Augrabies Falls – Kgalagadi Transfrontier (Dag 7: 360 km)

Via de plaats Upington bereikt u de Kalahari woestijn. Het park Kgalagadi Transfrontier is ca. 38.000 km² groot en ligt voor een deel in Zuid-Afrika en een deel in Botswana. Dit is het leefgebied van o.a. gemsbokken, springbokken, wildebeesten, cheetahs, luipaarden en de leeuwen met prachtige zwarte manen. Onder begeleiding van een ranger kunt u game-drives maken en op zoek gaan naar deze dieren. (Dag 7: O)

Dag
9

Kgalagadi Transfrontier – Fish River Canyon (430 km)

U rijdt in zuidelijke richting om bij Rietfontein de grens met Namibië over te gaan. U vervolgt uw weg door het rode zand van de Kalahari en daarna door vlaktes met rotsformaties. Uw lodge ligt nabij de Fish River Canyon en is omgeven door granieten heuvels. Deze canyon is de op een na grootste canyon ter wereld en is 27 kilometer breed, 161 kilometer lang en maximaal 550 meter diep. In de namiddag kunt u optioneel een wandeling naar de top van een van de granieten heuvels maken en hier met een drankje in de hand van de zonsondergang genieten.

Dag
10

Fish River Canyon (40 km)

U heeft de hele dag de tijd om de canyon te verkennen. Wij raden u aan om na het ontbijt naar de Fish River Canyon te rijden. Er zijn vele uitzichtpunten en er loopt tevens een wandelroute langs de rand van de canyon. In de middag kunt u heerlijk relaxen aan het zwembad van uw lodge. (O)

Dag
11

Fish River Canyon – Aus (300 km)

Na het ontbijt rijdt u in westelijke richting. Het kleine plaatsje Aus ligt aan de rand van de Namib woestijn. Uw overnachtingsadres biedt een prachtig uitzicht op de woestijn. Vanuit Aus kunt u in de woestijn op zoek gaan naar de wilde paarden. (O)

Dag
12

Aus/Lüderitz (250 km)

Vandaag kunt u een tocht maken naar Lüderitz aan de kust. Hier zijn highlights te bezoeken zoals Kolmanskop, een stadje gesticht in 1908 nadat de eerste diamanten waren gevonden. In de jaren ’50 werden er geen diamanten meer gevonden en verliet men het stadje, vandaar dat het nu een ‘spookstadje’ is. Diaz Cross is ook een stop waard; dit gedenkteken is ter herinnering aan de eerste Europese zeevaarder die hier aan land kwam in 1488. (O)

Dag
13-14

Aus – Sossusvlei (Dag 13: 495 km, dag 14: 260 km)

Het landschap van de Namib woestijn varieert van uitgestrekte vlakten tot massieve bergen en de bekende hoge zandduinen van Sossusvlei. U rijdt naar uw lodge nabij Sossusvlei. Hier kunt u optioneel diverse activiteiten ondernemen, zoals nature-drives, sundowner-drives en quadbiken. Wij raden u aan in ieder geval vroeg te vertrekken voor een bezoek aan Sossusvlei. Tijdens zonsopgang veranderen de duinen namelijk continue van kleur en kunt u prachtige foto’s maken. Een klim naar de top van de duinen is een fysieke uitdaging! Tevens is Deadvlei een bezoek waard. Deadvlei is een opgedroogde kleipan met een aantal dode bomen. Toen het gebied opdroogde, zijn deze bomen gestorven. Samen met de rode zandduinen en de helderblauwe lucht levert dit een prachtige foto op! Bij Sesriem Canyon kunt u een korte wandeling maken door de 30m diepe kloof. (O)

Dag
15

Sossusvlei – Windhoek (290 km)

Na het ontbijt rijdt u via het Khomas Plateau terug naar Windhoek. U kunt bij het zwembad heerlijk bijkomen van uw rondreis. (O)

Dag
16-17

Windhoek – Amsterdam (Dag 16: 50 km)

In de loop van de dag rijdt u naar de luchthaven van Windhoek, waar u uw huurauto inlevert. U vliegt terug naar Amsterdam, waar u op dag 17 aankomt. (Dag 16: O)

 

 

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.