vanaf € 1759,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Safari’s in (Greater) Kruger National Park: op zoek naar de ‘Big Five’
Panoramaroute: Three Rondavels, Blyde River Canyon, Bourke’s Luck Potholes en God’s Window
Ook geschikt als familiereis, bijvoorbeeld voor de mei- of herfstvakantie
Tip: combineer deze reis met een strandverlenging op Mauritius
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Per 1 november 2024 is de route enigszins gewijzigd. Afhankelijk van de gekozen hotelcategorie verblijft u op dag 3-4 bij de middenklasse hotels in Balule Private Nature Reserve, bij de eerste klasse hotels in Timbavati Game Reserve en bij de familiehotels in Phalaborwa. De website wordt t.z.t. aangepast.  

Dag
1

Amsterdam – Johannesburg

Vandaag vliegt u naar Johannesburg, waar u in de avond aankomt. U verblijft in een hotel nabij de luchthaven.

Dag
2

Johannesburg – Tzaneen (396 km)

Transfer terug naar de luchthaven, waarna u uw huurauto ophaalt. U rijdt in noordelijke richting naar Limpopo, een relatief onontdekte provincie wat toerisme betreft, maar een gebied met een prachtige natuur. U komt aan bij Tzaneen. In de omliggende gebieden worden veel gewassen gekweekt, zoals bananen, mango’s, lychees en avocado’s, te danken aan het subtropische klimaat. Uw hotel wordt omgeven door een mooie tuin en bos. Hier kunt u heerlijk ontspannen. Een goed begin van uw reis! (O)

Dag
3

Tzaneen – Phalaborwa (114 km)

Na het ontbijt verlaat u Tzaneen en rijdt u naar Phalaborwa voor een safari avontuur. Tijdens uw verblijf zijn twee activiteiten inbegrepen; u heeft de keuze uit een ochtendsafari, avondsafari, wandelsafari en een bezoek aan een dorpje. Kiest u bijvoorbeeld voor de avondsafari dan vertrekt u vanuit de lodge aan het eind van de middag. Samen met uw gids gaat u op zoek naar het wild. Geniet van een drankje en snacks tijdens de zonsondergang. Onderweg terug naar de lodge gaat u in het donker op zoek naar dieren die u overdag niet ziet. Een bijzondere ervaring! Na afloop geniet u van een braai, oftewel een Zuid-Afrikaanse barbecue. Smullen maar! U verblijft hier de komende twee nachten.

Dag
4

Phalaborwa

Kiest u voor de ochtendsafari dan gaat u vroeg uit de veren. U rijdt onder leiding van een deskundige gids per Landrover door het bekendste wildpark van Zuid-Afrika, Kruger National Park en gaat op zoek naar het wild. Het iconische Kruger National Park is met name bekend om de grote kuddes olifanten en buffels, de sabelantilope en de vele vogelsoorten. U maakt kennis met de schitterende flora en fauna. ’s Middags kunt u relaxen bij het zwembad.

Dag
5

Phalaborwa – Hazyview (167 km)

Vandaag volgt u de fameuze Panoramaroute. Dit is zeker een van de hoogtepunten van uw reis. Deze route (de R532) van 133 kilometer lang loopt tussen de Abel Erasmus pas en het plaatsje Sabie en is een aaneenschakeling van prachtige vergezichten en mooie natuur. We raden u aan stops te maken bij de Blyde River Canyon, de Bourke’s Luck Potholes en het uitzichtpunt God’s Window. U kunt lunchen in Pilgrim’s Rest, een voormalig goudzoekersdorpje uit de late 19e eeuw met leuke winkeltjes.

De panoramaroute komt onder andere langs de Drie Rondavels en vele prachtige uitzichtpunten

Dag
6

Hazyview

Ook vandaag kunt u de omgeving van Hazyview ontdekken. Er zijn diverse activiteiten te ondernemen zoals paardrijden of een helikoptertour. Een bijzondere manier om op zoek te gaan naar wild is gedurende een wandelsafari in het Kruger National Park. U vertrekt nog voor zonsopgang voor uw spannende wandeling door de bush. Rond deze tijd zijn de dieren namelijk het actiefst. Onder begeleiding van een deskundige ranger gaat u op zoek naar het wild en leert meer over de flora en fauna en over de sporen van de dieren. Tijdens uw wandeling ziet u de zon opkomen, hoort u de bush wakker worden en ruikt de geuren van de natuur.

Dag
7

Hazyview – Kruger National Park (73 km)

Via de Paul Kruger Gate arriveert u in het zuidelijke deel van het Kruger National Park. Met uw huurauto kunt u dit deel van het park doorkruisen, op zoek naar de ‘Big Five’ (olifant, leeuw, buffel, neushoorn en luipaard). Het park is met een omvang van bijna 20.000 vierkante kilometer een van de grootste parken in Afrika. Genoeg om te verkennen dus. Boekt u op basis van middenklasse/familie accommodaties, dan verblijft u twee nachten in een rest camp in het park. De restcamps in het Krugerpark zijn van het niveau toeristenklasse. Omdat deze eigendom zijn van de overheid is de service en kwaliteit niet helemaal te vergelijken met een privé accommodatie. Deze eenvoudige restcamps zijn echter de enige accommodaties in het Krugerpark en dat maakt uw verblijf de moeite waard. Tip: koop een braaipakket in de winkel van het restcamp voor een barbecue bij uw huisje.

Dag
8

Kruger National Park

De beste tijd om wild te spotten is in de maanden april t/m oktober, de droge tijd. Het gras is kort, de bomen zijn kaal en veel dieren zijn bij de waterpoelen te vinden. In elk seizoen kunt u echter tijdens een ontspannen rit het wild van nabij observeren. Met name in de ochtend en aan het einde van de middag zijn de dieren het meest actief. 

Dag
9-10

Kruger National Park – Johannesburg (409 km) – Amsterdam

Vandaag heeft u een lange rit voor de boeg; wij raden u dan ook aan op tijd te vertrekken. U verlaat het Kruger National Park en rijdt via het Hoogveld terug naar Johannesburg, waar u uw huurauto inlevert. U vliegt terug naar Nederland, waar u op dag 10 aankomt.

 

Wilt u langer op reis of combineren met het tropische eiland Mauritius? Leest u dan de beschrijving van de 15-daagse Bush Discovery inclusief eSwatini & Zululand, of de 15-daagse Bush Discovery & Mauritius rondreis.

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany