vanaf € 18,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Speciaal aanbevolen excursies in Johannesburg, Hazyview, St. Lucia en Pilanesberg
Ontdek de historische bezienswaardigheden en leuke wijken van het centrum, of bezoek de SOWETO township
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Halve dag stadstour Johannesburg

Tussen 08.15 uur en 08.45 uur wordt u bij uw hotel opgehaald voor een stadstour door Johannesburg. Constitution Hill is uw eerste stop en u ziet hier het Constitutional Court en de Old Ford Prison (op zondag gesloten). In het centrum van de stad leert u over de gold rush voordat u naar Maboneng Precinct rijdt. Via Houghton keert u terug naar uw hotel.

Halve dag SOWETO tour – Johannesburg

South Western Township, daar staat SOWETO voor. Er wonen hier meer dan 2 miljoen mensen. U bezoekt het Hector Pieterson Museum en ziet het Mandela House. Indien u wilt kunt u dit museum bezoeken (niet inbegrepen). Vervolgens bezoekt u Regina Mundi Church, waar vroeger in het geheim ondergrondse politieke bijeenkomsten werden gehouden. Als afsluiter ziet u het voetbalstadion Soccer City, dat speciaal voor het WK voetbal van 2010 is gebouwd. Transfers zijn inbegrepen.

Hector Pieterson Museum

Halve dag SOWETO fietstour – Johannesburg

Tijdens deze halve dag tour verkent u SOWETO op de fiets. Een unieke ervaring! U leert meer over de geschiedenis en de mensen die hier wonen. De tour start met een stop bij een uitzichtpunt op de Orlando Towers en het stadion. U bezoekt de Hector Pieterson gedenkplaats. Tevens fietst u door Vilakazi Street, waar Nelson Mandela en bisschop Desmond Tutu hebben gewoond. U maakt stops bij eetstalletjes en/of winkeltjes om lokale snacks te kopen. Na terugkomst eindigt de tour met een traditionele drinkceremonie.

De township Soweto in Johannesburg kunt u per fiets verkennen

Bootcruise St. Lucia

U stapt aan boord van de Santa Lucia, een comfortabele boot met twee verdiepingen. U maakt een twee uur durende tocht door St. Lucia Estuary en ziet o.a. nijlpaarden en krokodillen van dichtbij. Houd uw ogen ook open voor andere dieren die hier leven. Koffie, thee en lichte snacks zijn verkrijgbaar op de boot (voor eigen rekening). Vertrekpunt is de pier van St. Lucia.

Game-drive Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve – vanuit St. Lucia

De gids haalt u op bij uw accommodatie in St. Lucia. Vervolgens rijdt u naar Hluhluwe. Tijdens een game-drive rijdt u door de glooiende heuvels en valleien van het Hluhluwe-Imfolozi Park, een gebied dat ooit werd bewoond door Zulu koningen en de thuisbasis was van vele witte neushoorns. De gids wijst dieren, planten en vogels aan en informeert u over de omgeving. Het Hluhluwe-Imfolozi Park is de thuisbasis van onder andere de Afrikaanse Big Five, cheeta’s, wilde honden en hyena’s en meer dan 350 vogelsoorten. Inbegrepen is een licht ontbijt en een traditionele Zuid-Afrikaanse braai of barbecue lunch in een schilderachtige omgeving in het park. Gedurende de dag worden er versnaperingen geserveerd.

Panorama Route – vanuit Hazyview

Mpumalanga is een prachtige regio, de thuisbasis van vele natuurlijke bezienswaardigheden van Zuid-Afrika. U bezoekt de legendarische Blyde River Canyon, de derde grootste canyon ter wereld, en u geniet van het eindeloze Lowveld-landschap vanaf de rand van Gods Window. U ziet het historische mijnstadje Pilgrims Rest en luncht bij de beroemde Harries Pancakes. In de middag ontdekt u de rotsformaties van Bourkes Luck Potholes. Op de terugweg naar Hazyview heeft u, als de tijd en het weer het toelaten, de mogelijkheid (voor eigen rekening) om de Graskop Gorge-lift tour te ervaren. Deze lift brengt u 51 meter naar beneden langs een klif naar het bergbos. Eenmaal beneden wandelt u over een pad door het inheemse bos. 

Game-drive Kruger National Park – vanuit Hazyview

Bezoek het iconische Kruger National Park. Onder begeleiding van een deskundige ranger gaat u op zoek naar het wild en leert meer over de flora en fauna en over de sporen van de dieren. U kunt een game-drive van een halve dag maken, deze duurt ca. 4 uur. U kunt ook een hele dag een game-drive maken.

Wandelsafari Kruger National Park – vanuit Hazyview

U vertrekt nog voor zonsopgang voor uw spannende wandeling door de bush. Rond deze tijd zijn de dieren namelijk het actiefst. Onder begeleiding van een deskundige ranger gaat u op zoek naar het wild en leert meer over de flora en fauna en over de sporen van de dieren. Tijdens uw wandeling ziet u de zon opkomen, hoort u de bush wakker worden en ruikt de geuren van de natuur.

Tijdens de Sefapane game walk gaat u met een ranger te voet opzoek naar dieren

Meer excursies vindt u in de online prijzenbijlage.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany