Kamperen
vanaf € 2027,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Zelf rijden in een 4WD kampeervoertuig
Inclusief 4x4 cursus
In de daktent(en) kunnen maximaal 4 volwassen overnachten
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Johannesburg

Vandaag vliegt u naar Johannesburg. Na aankomst op de luchthaven staat de transfer voor u klaar. U wordt per shuttlebusje naar uw hotel gebracht voor de overnachting.

Dag
2

Johannesburg – Alkmaar (311 km)

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het verhuurstation gebracht. Hier krijgt u uitleg over uw 4WD voertuig. Na deze uitgebreide instructie bent u klaar om op pad te gaan. U rijdt in westelijke richting naar Nelspruit. Naarmate u dichterbij Nelspruit komt, wordt het landschap groener en heuvelachtig. Het laatste deel van de weg is al aardig hobbelig, dit belooft wat voor uw 4×4 cursus morgen! U komt aan bij uw overnachtingsadres in Alkmaar. (O)

Dag
3

Alkmaar

Vandaag staat uw 4×4 cursus op het programma. U krijgt eerst een uitgebreide theoretische uitleg over de 4 wheel drive. U leert bijvoorbeeld hoeveel snelheid er nodig is om een steile heuvel op en af te rijden en hoe u extra power kunt krijgen door in een lage versnelling te rijden. Na de theorie gaat u op pad met uw eigen voertuig. De instructeur heeft op het terrein een heus ‘off road parcours’ aangelegd met allerlei obstakels. U rijdt over ruig terrein en leert onder andere: op- en afrijden van steile hellingen, achteruit een heuvel afrijden, gebruikmaken van de hoge en lage versnelling en wanneer u de ‘difflock’-functie kunt inschakelen. Hierna bent u klaar voor uw 4WD avontuur door Zuid-Afrika. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag
4

Alkmaar – omgeving Hoedspruit (231 km)

De Panoramaroute is een schilderachtige weg in de provincie Mpumalanga. De route biedt een sensationeel uitzicht op adembenemende natuurwonderen, fascinerende rotsformaties en indrukwekkende watervallen. Er zijn mooi gelegen wandelpaden vanwaar u de prachtige flora en fauna kunt ontdekken. Het plaatsje Graskop dient als toegangspoort tot de Panoramaroute. Het onbetwiste hoogtepunt is de groene pracht van Blyde River Canyon, een van ’s werelds grootste groene canyons met weelderige subtropische vegetatie. Enkele andere populaire natuurlijke attracties langs de route zijn onder meer: de spectaculaire watervallen van Lisbon, Berlin en Mac Mac, de Bourke’s Luck Potholes, de Three Rondavels en God’s Window. Het pittoreske Pilgrim’s Rest, een voormalig goudmijnstadje, is ook een bezoekje waard. Aan het eind van de middag arriveert u bij de campsite in de omgeving van Hoedspruit. Vanavond slaapt u voor het eerst in de daktent op uw voertuig.

Dag
5-6

Omgeving Hoedspruit – Kruger National Park (189 km)

Vandaag begint uw safari-avontuur. U rijdt door de Orpen gate het beroemde Kruger National Park binnen. Dit park is met name bekend om de grote kuddes olifanten, zebra’s, buffels, impala’s en de vele vogelsoorten. U gaat deze twee dagen in uw eigen voertuig op zoek naar de Big Five. Met uw 4WD kunt u ook over alle onverharde wegen in het park rijden; zo kunt u ook de minder toegankelijke plekken bereiken. U verblijft twee nachten op de campsite bij een centraal gelegen rest camp. Dit gebied heeft weidse open vlaktes, waar u veel wild zult spotten. Het rest camp beschikt over een restaurant met uitzicht op een waterhole. Het wild komt hier regelmatig langs om te drinken.

Het leefgebied van de cheeta is in de open savannen van Afrika en Iran

Dag
7

Kruger National Park (71 km)

U rijdt vandaag in noordelijke richting op weg naar het volgende rest camp. De gehele dag heeft u de tijd om op zoek te gaan naar het wild. Het park biedt weer voldoende onverharde wegen waar uw 4WD goed van pas komt. Aan het eind van de middag komt u aan bij uw kampeerplek. U kunt hier zelf braaien (barbecueën) en er is een winkel waar u alle spullen kunt kopen. Uiteraard is er ook een restaurant met uitzicht op een brede rivier. Hier komen de olifanten en buffels hun dorst lessen. Ook heeft het camp een interessant olifantenmuseum.

Dag
8

Kruger National Park – Tzaneen (167 km)

Een nieuwe dag en u gaat op weg naar het volgende mooie gebied. De stad Tzaneen, gelegen aan de voet van de noordelijke Drakensbergen in de provincie Limpopo, dient als het economische centrum van de regio. Het omringende landschap bestaat uit laagveld en bergachtig terrein bezaaid met inheemse en exotische planten. Tzaneen ligt in een vruchtbaar subtropisch gebied en staat ook bekend als een van de beste producenten van het land van thee, koffie, mango’s en avocado’s. Populaire activiteiten zijn: wandelen, mountainbiken, klimmen, raften en kajakken. Vanavond verblijft u in een hotel. Geniet weer even van een echt bed en uw eigen badkamer.

De Limpopo rivier stroomt door Zuid-Afrika, Mozambique, Botswana en Zimbabwe

Dag
9-10

Tzaneen – Louis Trichardt (138 km)

De Soutpansberg is de meest noordelijke bergketen van Zuid-Afrika. Het maakt deel uit van het Vhembe Biosphere Reserve. Deze bergen hebben een rijk cultureel erfgoed, een gevarieerde flora en fauna, ongerepte wildernis met ruige toppen en vlaktes met baobabbomen. U verblijft twee nachten in een lodge in een vallei. U kunt hier wandelen, quad-biken, fietsen en ziplinen. (O,D)

Dag
11-12

Louis Trichardt – Waterberg (256 km)

Entabeni Safari Conservancy, gelegen in de werelderfgoed Waterberg Biosphere, staat bekend als ‘The Place of the Mountain’. Entabeni heeft majestueuze steile rotsen, uitgestrekte grasvlaktes en moerassen. Het reservaat is de thuisbasis van de Big Five en een scala aan andere dieren waaronder: 55 zoogdiersoorten, 380 vogelsoorten, 300 plantensoorten en een verscheidenheid aan reptielen en insecten. Tijdens uw verblijf maakt u met een ervaren ranger twee game-drives per dag en u kunt te voet op zoek gaan naar het wild. (O,L,D)

Dag
13-14

Waterberg – Johannesburg (263 km) – Amsterdam

In de ochtend maakt u nog een begeleide game-drive. Hierna rijdt u terug naar het verhuurstation nabij de luchthaven van Johannesburg. Hier levert u de 4WD in en u wordt vervolgens naar de luchthaven gebracht. In de late avond vliegt u terug naar Amsterdam, waar u op dag 14 in de ochtend aankomt. (Dag 13: O)  

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany