Bestseller
vanaf € 2237,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Hoogtepunten van Zuid-Afrika
Kruger National Park
eSwatini, Zululand & Lesotho
Tuinroute, Wijngebied & Kaapstad
Overnachtingen in gezellige guesthouses en lodges
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

 

Dag
1

Amsterdam – Johannesburg

Tijdens deze autorondreis door Zuid-Afrika verblijft u in karakteristieke guesthouses en B&B’s. Op deze manier heeft u veel contact met de lokale bevolking en leert u het land op bijzondere wijze kennen. U vliegt vandaag naar Johannesburg. Na aankomst op de luchthaven wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en vervolgens gaat u per shuttlebus naar uw accommodatie voor een overnachting.

Dag
2

Johannesburg – Graskop (350 km)

Per shuttlebus keert u terug naar de luchthaven, haalt uw huurauto op en rijdt naar de provincie Mpumalanga. Dit betekent letterlijk ‘de plek waar de zon opkomt’. U verblijft een nacht in Graskop, een goede uitvalsbasis om morgen de Panoramaroute te rijden! Deze route is zeer de moeite waard vanwege de vergezichten en rotsformaties en zal zeker een van de hoogtepunten van uw reis zijn. (O)

Dag
3

Graskop – Kruger National Park (ca. 255 km inclusief Panoramaroute)

De officiële Panoramaroute (de R532) is 133 kilometer lang loopt tussen de Abel Erasmus pas en het plaatsje Sabie en is een aaneenschakeling van prachtige vergezichten en mooie natuur. Vanuit Graskop rijdt u in noordelijke richting. Bekend zijn de Blyde River Canyon, Three Rondavels, God’s Window en de Bourke’s Luck Potholes. Tevens zijn er vele watervallen te bekijken. Na de Panoramaroute rijdt u via de R36 weer naar het zuiden en vervolgens naar het Kruger National Park, waar u in uw huurauto op zoek kunt gaan naar wilde dieren. U verblijft twee nachten in het park. (O)

Dag
4

Kruger National Park (70 km)

Het iconische Kruger National Park is bekend om de grote kuddes olifanten en buffels, de sabelantilope en de vele vogelsoorten. De beste tijd om wild te spotten is in de maanden april t/m oktober, de droge tijd. Het gras is kort, de bomen zijn kaal en veel dieren zijn bij de waterpoelen te vinden. In elk seizoen kunt u echter tijdens een ontspannen rit het wild van nabij observeren. Met name in de ochtend en aan het einde van de middag zijn de dieren het meest actief. U rijdt naar uw volgende bestemming in het park. U kunt er ook voor kiezen om optioneel een begeleide game-drive te maken door het park.

Dag
5

Kruger National Park – eSwatini (176 km)

Ten zuiden van het Kruger National Park ligt het onafhankelijke koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland). Het is ongeveer half zo groot als Nederland en kent met zijn berg- en savannegebieden een afwisselend landschap. Het koninkrijk kenmerkt zich door een sterke traditionele cultuur en de gastvrijheid van de bevolking. Als bezienswaardigheden biedt eSwatini diverse nationale parken, kunstmarkten in de hoofdstad Mbabane en een bijzonder kaarsenfabriekje.

Dag
6-7

eSwatini – St. Lucia (325 km)

Na het ontbijt rijdt u naar de provincie Kwazulu Natal. Er zijn verschillende (wild)reservaten in deze omgeving, waaronder het Werelderfgoedgebied Greater St. Lucia Wetland Park en Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve. Hluhluwe-Umfolozi National Park staat met name bekend om de grote populatie witte neushoorns. U kunt dit park op eigen gelegenheid bezoeken. Nabij ligt het St. Lucia Wetland Park, een gevarieerd natuurgebied met moerassen, zandduinen en savanne. Twee overnachtingen in St. Lucia. Optioneel kunt u onder begeleiding een paardrijtocht maken. Een unieke combinatie tussen een rit over het strand en door het wildreservaat bij St. Lucia! Het is een heel andere ervaring om het wild te paard te bekijken. De paarden maskeren de geur van mensen, dus u kunt veel dichterbij de dieren komen! Ook de rit over het strand is prachtig. Deze excursie is ook geschikt voor niet-ervaren ruiters. (O)

Dag
8-9

St. Lucia – Drakensberg (449 km)

Vandaag heeft u een lange rit voor de boeg. U rijdt naar de Drakensberg, de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho. De Drakensberg vorm de grootste bergketen van Zuid-Afrika. Het hoogste punt is 3.482 meter. Het is een paradijs voor wandelaars: u kunt diverse korte of lange wandelingen maken, met of zonder gids. Twee overnachtingen in Drakensberg. (O)

Dag
10

Drakensberg – Clarens (190 km)

Langs de Drakensberg rijdt u vandaag naar Clarens in de provincie Freestate, een voornamelijk vlak gebied dat in gebruik is als landbouwgebied. Het kleine en pittoreske plaatsje Clarens is gelegen aan de voet van Maloti Mountain. In de omgeving kunt u onder andere golfen, vissen, wandelen, paardrijden, maar ook raften en abseilen. U verblijft hier één nacht. (O)

Dag
11-12

Clarens – Lesotho (250 km)

U vertrekt naar een bijzondere bestemming: Lesotho. Het wordt bestuurd door koning Letsie III. Het bestaat voornamelijk uit hoogland met plateaus en bergen. Het is een oase van rust en wandelen is een van de activiteiten, maar ook paardrijden, vissen en het bekijken van rotstekeningen zijn mogelijk. Twee overnachtingen. (O)

Dag
13

Lesotho – Cradock (414 km)

Een lange rit vandaag, dus wij raden u aan vroeg te vertrekken. U verlaat de bergen en komt in de vlakkere gebieden van de Oost-Kaap provincie. De Karoo is een semi woestijn, droog en warm. Cradock is een kleine historische plaats met een centraal gelegen Nederlands gereformeerde kerk. Nabij vindt u vele struisvogelboerderijen en het Mountain Zebra National Park. In het dorpje liggen aan Market Street prachtige Victoriaanse huizen. U verblijft een nacht in Cradock. (O)

Dag
14-15

Cradock – Addo (208 km)

U rijdt in zuidelijke richting naar Addo Elephant National Park, waar u twee nachten verblijft in Addo. Addo Elephant National Park is in 1931 gesticht om de 16 olifanten die er toen nog leefden te beschermen. Tegenwoordig leven hier meer dan 550 olifanten! U heeft ruim de gelegenheid om op zoek te gaan naar het vele wild in dit unieke park. Wij adviseren u aan het eind van de middag of vroeg in de ochtend op pad te gaan, dan zijn de dieren het meest actief. Optioneel kunt u een begeleide game-drive maken door Addo Elephant National Park. (O)

Dag
16-17

Addo – Knysna (317 km)

Vandaag rijdt u langs de zuidkust van Zuid-Afrika met als eindbestemming het kustplaatsje Knysna. U komt langs Tsitsikamma National Park dat wordt gekenmerkt door steile kliffen, ongerepte wouden en diepe ravijnen. Bij Knysna ligt het bekende Featherbed Nature Reserve, waar vijf rivieren de Indische Oceaan in stromen. Knysna heeft een prachtige ligging tussen de Indische Oceaan en de Outeniqua Mountains. Het landschap is dan ook erg gevarieerd met stranden, meren, rivieren, bossen en bergen. Knysna is een uitstekende uitvalsbasis voor outdoor activiteiten zoals kajakken, vissen, paardrijden, wandelen en mountainbiken. (O)

Dag
18

Knysna – Swellendam/Hermanus (271 km/411 km)

U vervolgt uw weg in westelijke richting. De plaats Wilderness heeft een prachtig 8 kilometer lang zandstrand. Het plaatsje Mossel Bay is ook een leuke stop onderweg. U kunt hier een bezoek brengen aan het Dias museum en de bekende Post Office Tree. Deze boom was het eerste ‘postkantoor’ van Zuid-Afrika. U verblijft tussen Heidelberg en Swellendam op een struisvogelboerderij met maar liefst 1500 struisvogels. U kunt een wandeling maken en de struisvogels van dichtbij bekijken en relaxen bij het zwembad. In de periode juli tot november verblijft u in Hermanus, waar u walvissen kunt zien. Hermanus staat bekend als de walvishoofdstad van de wereld en vanaf augustus is de baai hier het paringsgebied van walvissen. (O)

Dag
19-20

Swellendam/Hermanus – Kaapstad (223 km/120 km)

Onderweg naar Kaapstad kunt u een stop maken in Swellendam. Deze stad beschikt over vele historische gebouwen en monumenten en een wandeling door het centrum is een aanrader. Het is een van de mooiste plaatsen aan de Tuinroute en is gelegen aan de voet van de Langebergen. Vervolgens rijdt u naar Kaapstad, de ‘moederstad’ van Zuid-Afrika. U heeft voldoende tijd om de ‘highlights’ te ontdekken. De Tafelberg biedt een schitterend uitzicht op de zee en stad en in de V&A Waterfront kunt u winkelen en vervolgens uitrusten op een terrasje. U kunt ook het Kaaps schiereiland ontdekken. Twee overnachtingen in Kaapstad. Optioneel kunt u in het Zuid-Afrikaanse voorjaar een mooie West Coast Flower tour boeken. De bloementour vanuit Kaapstad is een aan het seizoen gebonden hoogtepunt. Duizenden ‘wildflowers’ staan in bloei. De West Coast is een aaneenschakeling van vissersdorpjes, en kleine vakantieplaatsen ongeveer 80 kilometer ten noorden van Kaapstad. In het vroege voorjaar kunt u hier genieten van de wilde bloemen, die de westkust versieren na de winter regens. Het is adembenemend mooi als de bloemen volop bloeien. Zodra de zon tevoorschijn komt openen de bloemen zich en sluiten weer bij zonsondergang. Vertrek is rond 09.00 uur. (O)

Dag
21-22

Kaapstad – Amsterdam

De laatste dag heeft u nog ter vrije besteding in Kaapstad. Aan het begin van de avond rijdt u naar de luchthaven, waar u uw huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u terug naar Amsterdam. Op dag 22 komt u in de ochtend aan op Schiphol. (Dag 21:O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany