vanaf € 2076,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Safari’s in Kruger National Park: op zoek naar de ‘Big Five’
Panoramaroute: Three Rondavels, Blyde River Canyon, Bourke’s Luck Potholes en God’s Window
Drakensberg
Keuze uit standaard, superior en familiehotels
Tip: combineer deze reis met een strandverlenging op Mauritius
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Johannesburg

Vandaag vliegt u naar Johannesburg, waar u in de avond aankomt. U verblijft in een hotel nabij de luchthaven.

Dag
2

Johannesburg – Tzaneen (396 km)

Transfer terug naar de luchthaven, waarna u uw huurauto ophaalt. U rijdt in noordelijke richting naar Limpopo, een relatief onontdekte provincie wat toerisme betreft, maar een regio met een prachtige natuur. U komt aan bij Tzaneen. In de omliggende gebieden worden veel gewassen gekweekt, zoals bananen, mango’s, lychees en avocado’s, te danken aan het subtropische klimaat. Uw hotel wordt omgeven door een mooie tuin en bos. Hier kunt u heerlijk ontspannen. Een goed begin van uw reis! 

Dag
3

Tzaneen – Phalaborwa (114 km)

Na het ontbijt verlaat u Tzaneen en rijdt u naar Phalaborwa voor een safari avontuur. Tijdens uw verblijf zijn twee activiteiten inbegrepen; u heeft de keuze uit een ochtendsafari, avondsafari, wandelsafari en een bezoek aan een dorpje. Kiest u bijvoorbeeld voor de avondsafari dan vertrekt u vanuit de lodge aan het eind van de middag. Samen met uw gids gaat u op zoek naar het wild. Geniet van een drankje en snacks tijdens de zonsondergang. Onderweg terug naar de lodge gaat u in het donker op zoek naar dieren die u overdag niet ziet. Een bijzondere ervaring! Na afloop geniet u van een braai, oftewel een Zuid-Afrikaanse barbecue. Smullen maar! U verblijft hier de komende twee nachten.

Dag
4

Phalaborwa

Kiest u voor de ochtendsafari dan gaat u vroeg uit de veren. U rijdt onder leiding van een deskundige gids per Landrover door het bekendste wildpark van Zuid-Afrika, Kruger National Park en gaat op zoek naar het wild. Dit iconische Kruger National Park is met name bekend om de grote kuddes olifanten en buffels, de sabelantilope en de vele vogelsoorten. U maakt kennis met de schitterende flora en fauna. ’s Middags kunt u relaxen bij het zwembad.

Dag
5

Phalaborwa – Hazyview (167 km)

Vandaag volgt u de fameuze Panoramaroute. Dit is zeker een van de hoogtepunten van uw reis. Deze route (de R532) van 133 kilometer lang loopt tussen de Abel Erasmus pas en het plaatsje Sabie en is een aaneenschakeling van prachtige vergezichten en mooie natuur. We raden u aan stops te maken bij de Blyde River Canyon, de Bourke’s Luck Potholes en het uitzichtpunt God’s Window. U kunt lunchen in Pilgrim’s Rest, een voormalig goudzoekersdorpje uit de late 19e eeuw met leuke winkeltjes.

Dag
6

Hazyview

Ook vandaag kunt u de omgeving van Hazyview ontdekken. Er zijn diverse activiteiten te ondernemen zoals paardrijden of een helikoptertour. Een bijzondere manier om op zoek te gaan naar wild is gedurende een wandelsafari in het Kruger National Park. U vertrekt nog voor zonsopgang voor uw spannende wandeling door de bush. Rond deze tijd zijn de dieren namelijk het actiefst. Onder begeleiding van een deskundige ranger gaat u op zoek naar het wild en leert meer over de flora en fauna en over de sporen van de dieren. Tijdens uw wandeling ziet u de zon opkomen, hoort u de bush wakker worden en ruikt de geuren van de natuur.

Dag
7

Hazyview – Kruger National Park (73 km)

Via de Paul Kruger Gate arriveert u in het zuidelijke deel van het Kruger National Park. Met uw huurauto kunt u dit deel van het park doorkruisen, op zoek naar de ‘Big Five’ (olifant, leeuw, buffel, neushoorn en luipaard). Het park is met een omvang van bijna 20.000 vierkante kilometer een van de grootste parken in Afrika. Genoeg om te verkennen dus. Boekt u op basis van middenklasse/familie accommodaties, dan verblijft u een nacht in een rest camp in het park. De restcamps in het Krugerpark zijn van het niveau toeristenklasse. Omdat deze eigendom zijn van de overheid is de service en kwaliteit niet helemaal te vergelijken met een privé accommodatie. Deze eenvoudige restcamps zijn echter de enige accommodaties in het Krugerpark en dat maakt uw verblijf de moeite waard. Tip: koop een braaipakket in de winkel van het restcamp voor een barbecue bij uw huisje.

Dag
8

Kruger National Park – eSwatini (170 km)

U verlaat het Kruger National Park en rijdt in zuidelijke richting naar het mooie heuvelachtige eSwatini met haar kleurrijke en vriendelijke bevolking. eSwatini is ongeveer half zo groot als Nederland en kent met zijn berg- en savannegebieden een afwisselend landschap. Het koninkrijk kenmerkt zich door een sterke traditionele cultuur en de gastvrijheid van de bevolking. Als bezienswaardigheden biedt eSwatini diverse nationale parken, kunstmarkten in de hoofdstad Mbabane en een bijzonder kaarsenfabriekje. U verblijft hier een nacht.

Dag
9-10

eSwatini – St. Lucia (286 km)

Uw reisdoel vandaag is St. Lucia in Kwazulu Natal, waar u twee nachten verblijft. U kunt tijdens game-drives het prachtige Hluhluwe-Imfolozi National Park verkennen. Dit is het oudste park van Afrika. Het landschap verschilt met dat van Kruger National Park; het is heuvelachtig en de paden zijn niet geasfalteerd. U kunt ook een cruise maken over het meer in het Greater St. Lucia Wetland Park, een gebied met moerassen, zandduinen en savannen. Tijdens de boottocht gaat u op zoek naar nijlpaarden en krokodillen. Deze activiteiten zijn optioneel.

Om een ander bang te maken trekt de nijlpaard zijn bek wijd open en lijkt het alsof het dier gaapt

Dag
11

St. Lucia – Pietermaritzburg/Dundee (322/310 km)

De route van vandaag is afhankelijk van de door u gekozen hotelcategorie. Verblijft u in standaard of familiehotels dan rijdt u langs de kust richting Durban. Wij raden u aan onderweg een stop te maken in een van de kustplaatsjes en hier een strandwandeling te maken. Vervolgens rijdt u naar uw overnachtingshotel bij Pietermaritzburg. Kiest u voor superior hotels dan rijdt u door een mooie heuvelrijke omgeving naar uw accommodatie bij de zogenaamde ‘Battlefields’, waar vroeger de oorlogen tussen de Engelsen en de Zulu’s en de Boeren en de Zulu’s werden uitgevochten. Indien de tijd het toelaat kunt u vandaag of morgen met een gids een tour over de slagvelden maken en de diverse monumenten bekijken. Uw gids vertelt u vele interessante verhalen, waardoor de geschiedenis tot leven komt. 

Dag
12-13

Pietermaritzburg/Dundee – Drakensberg (190/175 km)

U rijdt naar de Drakensberg. In dit gebied kunt u paardrijden, wandelen en volop genieten van de vergezichten en frisse berglucht. De Drakensberg vormt de grootste bergketen van Zuid-Afrika. Het hoogste punt is 3.482 meter. In deze bergketen zijn vele grotten te vinden. In veel grotten kunt u de rotstekeningen van de San (Bosjesmannen) bewonderen. Twee overnachtingen in dit prachtige gebied.

Drakensbergen wordt ook wel the Barrier of Spears genoemd

Dag
14-15

Drakensberg – Johannesburg (412 km) – Amsterdam

U rijdt terug naar Johannesburg, waar u uw huurauto op de luchthaven inlevert. In de avond vertrekt uw vlucht terug naar Nederland. Op dag 15 komt u aan in Amsterdam.

 

Wilt u korter op reis of combineren met het tropische eiland Mauritius? Leest u dan de beschrijving van de 10-daagse Bush Discovery of de 15-daagse Bush Discovery & Mauritius rondreis.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany